Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Да отслабнем с Лунна диета – примерни менюта!

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословно хранене, Отслабване | Все още няма коментари. | 9273 прегледа на този пост

Съдържание на Да отслабнем с Лунна диета – примерни менюта!


Какво e Лунна диета?

По време на лунната диета може да намалите теглото си до 3 кг на пълнолуние

Лунната диета е един страхотен режим на хранене, който се съобразява с движението на Луната около Земята, както и от фазите на Луната. Луната има влияние върху отливите и приливите, растежа на растенията, размножаването на животните, също така оказва ефект върху физическото и емоционално състояние на човека. При пълнолуние хората се чувстват по-различни. Някои от тях стават по-активни, други са по-отпаднали, изпадат в депресия, а трети са пълни с идеи и настроение.

Лунната диета е идеална за освежаване и прочистване на организма.

Отслабва ли се с Лунната диета?

За да наблюдавате ефект от лунната диета, тя трябва да бъде спазвана стриктно 4 пъти в месеца (всяка седмица по 1 ден). Диетата започва, когато Луната навлезе в дадената фаза.

Ако спазвате лунната диета, може да намалите теглото си до 3 кг. на пълнолуние, а ако гладувате по време на фазите, Вие ще запазите свалените килограми. Препоръчва се повече движение. Лунната диета се прави, за да може организмът да се прочисти от токсините, които са попаднали в него. Помага още за отстраняването на излишната вода.

Календар за Лунна диета 2015

Какво е позволено да се приема по време на Лунна диета?

 • Минерална или изворна вода
 • Чай, подсладен със стевия или мед
 • Изцедени зеленчукови или плодови сокове

Какво е забранено да се приема по време на Лунната диета?

 • Алкохол
 • Цигари
 • Твърди храни

Препоръчително е да приемате по-голямо количество вода по време на лунната диета.

С колко килограма може да отслабнете?

Строгото спазване на лунната диета може да Ви помогне да отслабнете с минимум 1 кг. при всяко пълнолуние, като теглото би се запазило, но това става само ако се ограничавате от храна по време и на останалите три лунни фази.

Примерни менюта по време на лунна диета:

1 ден

В продължение на 24 часа след вечеря се забранява всякакъв вид храна. Може да консумирате само прясно изцедени сокове от плодове, като избягвате бананите и нектарите. Приемайте повече зеленчуци, негазирана вода и зелен чай. За едно денонощие може да намалите теглото си с около 300 грама, а максимално при някои хора се стига до 1 кг.

Меню за 6 дни

Вариантът на лунната диета започва 3 дни преди пълнолуние и приключва на третия ден от новолунието. Без ограничение може да приемате прясно изцедени сокове от плодове и зеленчуци, както и повече зелен чай, неминерална и негазирана вода.

 • Първия ден се консумират само сурови зеленчуци и такива, които са приготвени на пара – тиквички, марули, зеле, краставици, домати и други.
 • Втория ден се приемат пресни ананаси, но те не трябва да бъдат от консерва.
 • Третия ден е позволено да се консумират само варени гъби.
 • Четвъртия ден – пълнолуние – пият се прясно изцедени сокове от плодове и зеленчуци, чайове и повече вода.
 • Петия ден може да ядете само пресни ананаси.
 • Шести ден се препоръчват само варени гъби.

Средното отслабване е 3 кг., максималното – 6 кг.

През периода на лунната диета може да приемате прясно изцедени сокове от плодове и зеленчуциДиета при новолуние:

Диета 36 часа:

Тя започва в 18 часа в деня преди новолуние и продължава 36 часа. Менюто включва супи и зеленчуков бульон по 4-5 пъти на ден. Супата може да бъде приготвена от различни зеленчуци (сладки чушки, картофи, боб, моркови, корени и други). Веднъж на ден може да се пие бульон от домашни птици, месо или риба. Зеленчуковите супи и бульонът дават на организма необходимите минерални вещества. В супите се съдържа целулоза, която притъпява чувството за глад.

Резултатът от това е изключително добро прочистване на организма и понижаване на теглото с около 500 гр. Ако приемате само зеленчуков бульон, загубата на тегло може да достигне 1 кг.

Диета 6 дни:

В трите дни преди новолуние и двата след се консумират сурови и варени зеленчуци. Диетата не трябва да продължава повече от 6 дни.

Резултатът – загуба на тегло с около 1-3 кг. в зависимост от продължителността.

Какви са плюсовете на Лунната диета?

Заедно с отслабването тялото възстановява метаболизма си. Диетата е много ефективна, макар и кратка. По начина си на действие се доближава до лимонено-медената диета. 

Какви са минусите?

Недостатък на диетата е, че следва лунния календар (1 лунен месец = 28 дни), т.е. не съвпада с използвания масово календар (не може да се въведе правило диетата да се започва на една и съща дата всеки месец).

Диетата е силно рестриктивна, затова е разчетена най-много за 6 дни, веднъж на един лунен месец.

Кой как е отслабнал от лунната диета?

 1. Два месеца спазвам лунната диета и съм свалила 10 килограма. Просто съм възхитена и искам да Ви дам няколко съвета от моя опит. По време на дните на лунните фази, ако много огладнеете, си направете чай с мед – това не нарушава диетата, спазвайте половин час след 24 часа и най-важно е да се захранвате след това внимателно. Лично аз го правя със супи, плодове и салати и, естествено, през другите дни да не консумирате бял хляб и сладки неща, изобщо е необходимо да се промени отношението към храненето и резултатът няма да закъснее. /Мария/
 2. Лунната диета е страхотна – аз я правих 2 месеца и свалих 10 кг. /Donnie/
 3. Аз спазвам лунната диета от една година и съм много доволна. /Aksinia/
 4. Аз съм прилагала лунната диета за 5-6 месеца и имаше ефект. Основното, което правех, е да карам на течности през целия ден на съответната лунна фаза. Вода, сокове, мляко, изобщо всякакви течности без алкохол, разбира се. Особено голям ефект се твърди, че има по пълнолуние. Не съм убедена, че е заради луната или пък заради единия ден седмично на разтоварващ режим. На практика се получава така – всяка седмица е фаза на луната –новолуние 1-а четвърт, втора четвърт или пълнолуние и се кара на течности. /Eli Ivanova/
 5. Отслабнах с 10 килограма, много Ви благодаря за лунната диета, сега чувствам прекрасно и леко, аз съм на 43 години, 164 ръст и съм 65 кг.. просто ми помогнаха Вашите съвети за луна диета, хиляди благодарности. /Розалинда/
Да отслабнем с Лунна диета – примерни менюта! Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™