Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Здравословно хранене

Категории
Търсене в блога
Горещо от Блога
Здравословно хранене

При нас ще намерите много информация за здравословното хранене и как това да стане начин на живот. Предлагаме ви винаги актуални идеи и съвети, както и рецепти за здравословно хранене. Ако искате да промените начина си на живот, започнете с храненето. Можете да започнете да се храните здравословно, като се поинтересувате кои промени в храненето ви са най-добрият и безболезнен вариант. Когато четете дадена статия, не се хващайте веднага за частта с вредните храни, които трябва да спрете. Това може само да ви откаже от първите стъпки в промяната. Понякога отговорът на вашият старт в здравословното хранене се крие в това да увеличите приема на полезни, за сметка на лошите и не толкова полезни продукти. Всяка промяна в начина ви на храненете веднага ще се отрази на организма и външния ви вид. 

Хормони – Грелин

Хормони – Грелин

Хормоните Грелин и Лептин - кой за какво е? Сигналите в мозъка за това, че организмът има нужда от храна, постъпват с помощта на грелин – хормон, който се повишава когато сме гладни. Кол..

Калории и мазнини – има ли разлика?...

Калории и мазнини – има ли разлика?

Калориите и калоричността не са едно и също! Модата за обезмаслените продукти стана много популярна в последните 10 години. Хората следят строго количеството мазнини в менюто си, твърдо убедени, че..

Полезни видове масла за готвене...

Полезни видове масла за готвене

13 вида масла и как да ги използваме в кухнята? Оказва се, че даже най-добрите ястия може да се развалят с неправилния избор или неправилното използване на маслото. Да, не се ослушвайте. Изборът не..

Канцерогени - сигурният убиец на човека...

Канцерогени - сигурният убиец на човека

Канцерогени – това, което ни убива всеки ден Сравнително наскоро думата „канцероген“ започна да се използва от тези от нас, които се грижат за здравето си. Тя произлиза от думата ..

Какво означава захар в кръвта?

Какво означава захар в кръвта?

Защо му е на тялото ни захар в кръвта? Най-напред, нека да определим, какво трябва да разбираме под думата „захар“. В кухнята тя е бяла от цвекло, кафява от тръстика или даже от клен, н..

Какви видове сол има?

Какви видове сол има?

Коя е най-добрата сол? Солта е най-важната подправка в кулинарията. Знаете ли колко вида има? Предимствата на тази подправка са открити от човечеството преди много векове и до днес ние не можем ..

Нитрати – как вредят на здравето?...

Нитрати – как вредят на здравето?

Нитрати – подобрението, което ни вреди! Нитратите и нитритите са естествени неорганични йони на азота, които се срещат в почвата, водата и в някои храни и са естествена част от храненето на ч..

Консервантите Е-та – разрешени и опасни!...

Консервантите Е-та – разрешени и опасни!

Внимание – храна! Консерванти, Е-добавки и други... Ти си това, което ядеш! Това е мъдра източна поговорка, която изцяло се отнася до децата ни. Само бихме добавили „… и това..

Лунна диета - календар за 2018

Лунна диета - календар за 2018

Лунната диета е древен и ефективен метод, който използва връзката на организма с фазите на луната. Той помага да се отслабне бързо и да се избавим от излишните шлаки и токсини. Лунна диета 2018..

Минерали – Хлор

Минерали – Хлор

Как хлорът влияе върху човешкия организъм? Хлорът е известен най-вече като вещество, с което обработват водата. Характерният му неприятен мирис и това, че с него чистят бравите на вратите, подовете..

Минерали – Желязо

Минерали – Желязо

Желязо – какво представлява и защо е толкова важно? Вие знаете ли, че желязото защитава планетата от „космически атаки“? Благодарение на огромните натрупвания на този елемент се ф..

Рецепти с лапад

Рецепти с лапад

Любими рецепти с лапад Лападът е един от най-ценните природни дарове през пролетта. За да извлечем максимално ползи от богатия му хранителен състав, е време да научим рецепти, с които да ..

Какво не знаем за лапада?

Какво не знаем за лапада?

Какво представлява лапада и за какво се използва? Лападът представлява природно богатство, на което се наслаждаваме през пролетта, и което предлага важни ползи за организма. Лападовото растени..

Не прекалявайте с бонбоните и сладкото на Хелоуин!...

Не прекалявайте с бонбоните и сладкото на Хелоуин!

Не позволявайте на Хелоуин да заплашва кръвната ви захар! Седмицата преди Хелоуин започна, а с нея и вечният въпрос да празнуваме ли празника или не? Докато много хора смятат, че веселият..

Бисквитите - неустоимо изкушение за всеки ден...

Бисквитите - неустоимо изкушение за всеки ден

Нещо повече за неустоимите бисквитки... Всеки любител на сладкото безспорно ще признае, че бисквитките са едно неустоимо изкушение, с което може да спасиш настроението си и да подариш усмивка ..

Изчисления: Имаме ли нужда от отслабване...

Изчисления: Имаме ли нужда от отслабване

Чудите се дали трябва да отслабнете? Научете отговора Ако имате колебание относно теглото си и се чудите имате ли нужда от отслабване, за да сте в добра форма, този тест ще ви помогне да преце..

Как да се храним правилно през зимата?...

Как да се храним правилно през зимата?

Хранителни правила за зимата Режимите на работа на човешкия организъм в топлото и в студеното време на годината се различават съществено. Нашите вътрешни регулатори, без да знаем, пускат различни п..

Отрицателните ефекти от захарта...

Отрицателните ефекти от захарта

5 странични ефекта за здравето от свръх консумацията на захар Не случайно захарта се нарича "бяла отрова" и можете да откриете редица разработки, които дори я сравняват с кокаин..

Как да избегнем скритата в храните захар?...

Как да избегнем скритата в храните захар?

6 съвета, с които да намалите приема на захар Информираността ви относно негативните ефекти от приема на голямо количество захар, ви кара да се замислите и да искате да подобрите хранителните ..

10 храни, в които се крие захарта

10 храни, в които се крие захарта

10 неочаквани места, на които се крие захарта Негативните ефекти от захарта върху организма могат да бъдат наистина сериозни. За жалост резултатите от статистиките никак не са оптимистични, тъ..

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2015 | Всички права запазени!