При нас ще намерите много информация за здравословното хранене и как това да стане начин на живот. Предлагаме ви винаги актуални идеи и съвети, както и рецепти за здравословно хранене. Ако искате да промените начина си на живот, започнете с храненето. Можете да започнете да се храните здравословно, като се поинтересувате кои промени в храненето ви са най-добрият и безболезнен вариант. Когато четете дадена статия, не се хващайте веднага за частта с вредните храни, които трябва да спрете. Това може само да ви откаже от първите стъпки в промяната. Понякога отговорът на вашият старт в здравословното хранене се крие в това да увеличите приема на полезни, за сметка на лошите и не толкова полезни продукти. Всяка промяна в начина ви на храненете веднага ще се отрази на организма и външния ви вид.
Какво представляват токоферолите, колко вида има и какво ги различава от токотриенолите? Витамин Е е събирателен термин за осем естествено срещащи се съединения, четири токоферола (α-алфа, &b..
Различните минерали и хранителни вещества са от съществено значение за функционирането на човешкото тяло, в това число и магнезият. Нашето тяло се нуждае от него, за да бъде здраво. Магнезия..
Карамбола е вечнозелено тропическо дърво, разпространено на територията на Филипините, Малайзия, Шри-Ланка, Индия, Индонезия и Бангладеш. В сечение плодът му има формата на звезда, поради което го нар..
Сминдухът расте в Европа, Индия, Аржентина, Мароко, Египет и други страни. Той е богат на белтъчини и въглехидрати, както и на много други вещества, важни за човешкия организъм, които формират полезни..
В миналото не е съществувала особена възможност за избор на растителни масла, поради което приготвянето на ястията се е ограничавало до употребата само на слънчогледово олио. Но с развитието на технол..
Сред всички видове чушки с най-лютив и парещ вкус и с най-ярка крещяща окраска е чилито. То представлява малък зеленчук с дължина до 4 см и има ярко-червен, зелен, жълт или оранжев цвят. Расте като хр..
Препратка към първа част ТУК! Употреба в кулинарията – рецепти Кисела супа от прясно зеле Необходими продукти: 0,5-0,75 кг говежди гърди, същото количество зеле, 6-8 малки зелени ябълки..
Тази култура, едва ли не от първостепенно значение (наред с картофа), е широко разпространена благодарение на своята достъпност, универсални вкусови качества и неоспоримото си промишлено значение. Зел..