Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Витамини и минерали

Категории
Търсене в блога
Горещо от Блога
Витамини и минерали

В тази категория ще намерите всичко за витамините и минералите. Те играят много важна роля за правилната функция на организма. Витамините представляват нискомолекулни органични вещества, които подпомагат нормалната жизнена дейност на човека и животните. Човешкият организъм се нуждае от минимални дневни дози от всеки витамин, за да поддържа обменните процеси, растежа, имунитета и правилната дейност на всички органи и системи. Липсата на даден витамин в организма се нарича авитаминозата и може да доведе до различни симптоми и патологични състояния на организма, като нарушаване обмяната на веществата, увреждане на функциите на нервната система и други разстройства. 

Минералите заемат значителна част от организма ни. Те действат като катализатори за много биологични реакции в тялото, включително мускулните реакции, предаване на импулси на нервната система, производство на хормони, храносмилане и усвояване на хранителнитe вещества от храните. Минералите взаимодействат с витамините, за да ги направят ефективни и полезни. Някои минерали действат като антиоксиданти, и унищожават свободните радикали, които предизвикат преждевременно остаряване и болести като рак, сърдечни заболявания и други клетъчни увреждания.

 

Как да се предпазим от вирусни инфекции?...

Как да се предпазим от вирусни инфекции?

Ваканциите скоро ще свършат, децата ще тръгнат на детски градини или училища, възрастните ще тръгнат на работа. Мнозина са прекарали ваканциите си в селски къщи за почивка, летни лагери, в чужди стран..

Витамини за жени над 40 години: кои да изберем?...

Витамини за жени над 40 години: кои да изберем?

Витамини за жени над 40 години: кои да изберем Витамините са нискомолекулни органични съединения от различно естество, необходими за поддържане на жизнените ресурси на човека във всяка възраст. Но ..

Как да победите депресията с билки и добавки?...

Как да победите депресията с билки и добавки?

Депресията не е само чувство на тъга или копнеж. Това е сериозно психично разстройство със симптоми с различна тежест, които могат да бъдат животозастрашаващи. Хората с депресия са по-склонни да получ..

Най-ефективните добавки за облекчаване на стреса...

Най-ефективните добавки за облекчаване на стреса

Постоянният стрес и хроничната умора са добре познати на всеки съвременен човек. В съвременния ритъм на живот е доста трудно да се поддържа здрава нервната система. Често причината за постоянна умо..

Как да се грижим за кожата след 30?...

Как да се грижим за кожата след 30?

Стареенето е естествен процес, който съществува в природата и трябва да се третира с уважение. Въпреки това, момичетата и жените се борят с този процес всекидневно, защото искат да останат млади по-дъ..

6 факта за витамин К и връзката му с растителното хране...

6 факта за витамин К и връзката му с растителното хранене

Витамин К е важно хранително вещество, което, за съжаление, често се пренебрегва. Точно като витамините А, D и Е, витамин К е мастноразтворим. Има два вида витамин К: К1 (филохинон) и К2 (менахинон..

Как да компенсираме пролетния дефицит на витамини?...

Как да компенсираме пролетния дефицит на витамини?

Пролетната авитаминоза e доста познато и често използвано понятие, под което хората погрешно разбират всяка липса на витамини. Но в медицината различните степени на дефицит имат свои собствени термини..

Продуктите, които са богати на йод...

Продуктите, които са богати на йод

Както знаете, йодът е много важен за нормалното функциониране на щитовидната жлеза и човешкото тяло като цяло. Съпътстващи заболявания на йоден дефицит в организма са: Хронична умора Дефицит н..

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™