Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Витамини и минерали

Категории
Търсене в блога
Горещо от Блога
Витамини и минерали

В тази категория ще намерите всичко за витамините и минералите. Те играят много важна роля за правилната функция на организма. Витамините представляват нискомолекулни органични вещества, които подпомагат нормалната жизнена дейност на човека и животните. Човешкият организъм се нуждае от минимални дневни дози от всеки витамин, за да поддържа обменните процеси, растежа, имунитета и правилната дейност на всички органи и системи. Липсата на даден витамин в организма се нарича авитаминозата и може да доведе до различни симптоми и патологични състояния на организма, като нарушаване обмяната на веществата, увреждане на функциите на нервната система и други разстройства. 

Минералите заемат значителна част от организма ни. Те действат като катализатори за много биологични реакции в тялото, включително мускулните реакции, предаване на импулси на нервната система, производство на хормони, храносмилане и усвояване на хранителнитe вещества от храните. Минералите взаимодействат с витамините, за да ги направят ефективни и полезни. Някои минерали действат като антиоксиданти, и унищожават свободните радикали, които предизвикат преждевременно остаряване и болести като рак, сърдечни заболявания и други клетъчни увреждания.

 

Как да калим детето си за зимата...

Как да калим детето си за зимата

Съвети за подсилване на имунитета на детето за зимата За нещастие лятото официално си отиде..Макар последните дни да са чудесни и слънчеви и все още да подхранват топлите спомени за лятото, до..

Как да се храним правилно през зимата?...

Как да се храним правилно през зимата?

Хранителни правила за зимата Режимите на работа на човешкия организъм в топлото и в студеното време на годината се различават съществено. Нашите вътрешни регулатори, без да знаем, пускат различни п..

Подсилване на детския имунитет преди училище и детската...

Подсилване на детския имунитет преди училище и детската градина

Как да подсилим детския имунитет? Идва време да пуснете своето дете на училище или детска градина, но се опасявате от редовното боледуване, което често съпътства началото на учебната годи..

Витамини и минерали за тийнейджърската кожа ...

Витамини и минерали за тийнейджърската кожа

Топ 5 добавки за кожата и как рибеното масло защитава младите мозъци Здравословното хранене не е сред приоритетите на повечето тийнейджъри, въпреки атаката на хормоните и стресът на растящото ..

Сини сливи – защо да ги ядем?

Сини сливи – защо да ги ядем?

Колко са полезни сините сливи за нашето здраве Сините сливи са сезонни плодове, които имат сладък, тръпчив вкус и са с много приятен аромат. Могат да се употребяват както пресни, така и сушени..

Напитки, стимулиращи метаболизма...

Напитки, стимулиращи метаболизма

Кои напитки помагат на метаболизма ни да работи правилно? В случаите, когато метаболизмът е нарушен и „цикли”, черният дроб преработва мазнините много вяло, което им позволява да се тру..

Храни, богати на желязо

Храни, богати на желязо

Кои са храните - естествен източник на желязо за вашето тяло? Спанакът може да не ви даде свръхчовешка сила, с която да се борите със злодеи, като Попай, но пък тази и други храни, съдържащи ж..

Фолат vs. фолиева киселина - има ли разлика?...

Фолат vs. фолиева киселина - има ли разлика?

Фолат и фолиева киселина - какво предствавляват и кое е по-полезно за здравето? Фолата и фолиевата киселина представляват различни форми на витамин B9. Въпреки че има известна разлика между двете, ..

Витамини за деца - необходими ли са?...

Витамини за деца - необходими ли са?

Витамините за деца - кои са те и кога трябва децата ни да ги приемат? Ако се вслушате в рекламите, всяко дете се нуждае от ежедневен допълнителен прием на витамини за деца. Но действително ли ..

10 храни за красиви зъби

10 храни за красиви зъби

Освен регулярното почистване и посещения при зъболекаря, важна роля в здравето на зъбите играе храната. Неприятните промени в устната кухина започват непосредствено в момента на употреба на определени..

100% натурални продукти - PureMark Naturals...

100% натурални продукти - PureMark Naturals

21st Century HealthCare представя PureMark Naturals - линията от витамини и хранителни добавки, която според компанията, носи по-натурален и чист избор за потребителите. С 17 продукта PureMark ..

Метил Фолат – достъпната Фолиева киселина...

Метил Фолат – достъпната Фолиева киселина

Фолиевата киселина е вещество, получено чрез химически синтез, което не е метаболитно активно. Метил Фолат е синтетическо производно, създадено на базата на 5-метил-тетрахидрофолата. Неговите преимуще..

Червен ориз – истински кладенец на витамини. Полза и вр...

Червен ориз – истински кладенец на витамини. Полза и вреда.

Превърнал се в един от най-популярните хранителни продукти, червеният ориз се е харесал на много народи по света. Той започнал постоянно да присъства на масата на руснаците, беларусците, украинците. Д..

Праскови - сочни и полезни

Праскови - сочни и полезни

Лятото ни радва с многообразие от ароматни плодове. Ярките и сочни праскови, изпълнени със слънчеви аромати, даряват здраве и отлично настроение на хората. Те са полезни за всички, които страдат от пр..

Магарешки бодил е новата супер билка...

Магарешки бодил е новата супер билка

Магарешки бодил или Бял трън е най-непретенциозното растение, което не се плаши нито от пек, нито от студ, нито от суша. Обикновено този „лекар”, който пази нашето здраве и красота, се сре..

Интересни смутита със зеленчуци...

Интересни смутита със зеленчуци

Благодарение на големия асортимент и достъпност на свежи зеленчуци по всяко време на годината, можем лесно да въведем смутитата със зеленчуци в хранителния си режим като приятна на вкус, засищаща и мн..

Топ храни, богати на калций и ползи на минерала...

Топ храни, богати на калций и ползи на минерала

Ползи на минерала калций и защо е необходим на организма? Калцият е с критична необходимост при тийнейджърите Приемът на калций и консумацията на храни с високо съдържание на калций при децата и..

Рецепти със суперхраната спирулина...

Рецепти със суперхраната спирулина

Спирулина е мощна суперхрана, която има редица ползи за здравето, общото състояние на организма и тонуса. Вкусът й обаче е малко плашещ за някои хора особено ако трябва да я добавят към ежедневното си..

Полезните мазнини - враг или съюзник в борбата с килогр...

Полезните мазнини - враг или съюзник в борбата с килограмите

Схващането, че съдържанието на мазнини в храните е вредно за здравето ни е изключително погрешно. В действителност храните богати на мазнини са освен наистина вкусни, засищащи и доста полезни. Из..

Как да използваме киноа в различни рецепти?...

Как да използваме киноа в различни рецепти?

Киноа е една модерна храна, за която е известно, че е изключително полезна. Киноа не съдържа глутен, има високо съдържание на протеини и една от малкото растителни храни, които съдържат всички нео..

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2015 | Всички права запазени!