Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Витамини и минерали

Категории
Търсене в блога
Горещо от Блога
Витамини и минерали

В тази категория ще намерите всичко за витамините и минералите. Те играят много важна роля за правилната функция на организма. Витамините представляват нискомолекулни органични вещества, които подпомагат нормалната жизнена дейност на човека и животните. Човешкият организъм се нуждае от минимални дневни дози от всеки витамин, за да поддържа обменните процеси, растежа, имунитета и правилната дейност на всички органи и системи. Липсата на даден витамин в организма се нарича авитаминозата и може да доведе до различни симптоми и патологични състояния на организма, като нарушаване обмяната на веществата, увреждане на функциите на нервната система и други разстройства. 

Минералите заемат значителна част от организма ни. Те действат като катализатори за много биологични реакции в тялото, включително мускулните реакции, предаване на импулси на нервната система, производство на хормони, храносмилане и усвояване на хранителнитe вещества от храните. Минералите взаимодействат с витамините, за да ги направят ефективни и полезни. Някои минерали действат като антиоксиданти, и унищожават свободните радикали, които предизвикат преждевременно остаряване и болести като рак, сърдечни заболявания и други клетъчни увреждания.

 

Защо да консумираме антиоксиданти?...

Защо да консумираме антиоксиданти?

Антиоксидантите са всичко! Консумирани в естествената си форма, те насърчават здравословния начин на живот и са най-добрият начин за борба с оксидативния стрес, причинен от свободните радикали. Колкот..

Витамини и добавки за котки: Да или Не?...

Витамини и добавки за котки: Да или Не?

Витамините са необходими за котки, които получават естествено хранене - естествените продукти не съдържат всички необходими микроелементи и витамини. На котките, които се хранят с купена храна от спец..

Силата на антиоксидантите

Силата на антиоксидантите

Антиоксидант... Вече е почти вълшебна дума! Тези молекули, открити в нашата храна и козметика, се смятат за истински съюзници на здравето. Антиоксидантите се наричат ​​„фактори на младостта&ldqu..

Видове и ползи от растителните масла - 1...

Видове и ползи от растителните масла - 1

Във всяка къща има бутилка растително масло, а може би дори повече от едно: първото за пържене, а второто за дресинг за салата. А колко вида растителни масла познавате и какви са ползите от тях? Да се..

Всичко за антиоксидантите

Всичко за антиоксидантите

Какво представляват антиоксидантите и къде можете да ги намерите? Чуваме за антиоксиданти в рекламите за козметика, четем за магическите им свойства в интернет и вестниците и като цяло знаем, че ан..

Как да подготвим тялото си за зимния сезон?...

Как да подготвим тялото си за зимния сезон?

Ноември е тук… Започваме да усещаме студа и миризмата на Коледа, която е точно зад ъгъла. Зимата винаги е тежка, затова е време да се адаптирате към ниските температури и това, което те вклю..

Калций, магнезий и цинк - трите важни минерали за човеш...

Калций, магнезий и цинк - трите важни минерали за човешкия организъм

Забелязали ли сте, че след упражнения във фитнеса апетитът се отваря? Това означава, че тялото се нуждае от хранителни вещества, които по време на тренировка са били активно използвани от него за попъ..

Витамини и минерали - каква е разликата и къде какво се...

Витамини и минерали - каква е разликата и къде какво се съдържа?

По дефиниция „витамини“ се отнася до група хранителни вещества, от които тялото се нуждае за различни биохимични реакции, производството на хормони, ензими и други важни процеси. Въпреки ч..

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™