Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Хранителни добавки и продукти

Категории
Търсене в блога
Хранителни добавки и продукти

​В категорията Хранителни добавки и продукти ще даваме подробна информация за продуктите, които предлагаме в нашия сайт. Сигурно се питате как нашите баби и дядовци са живеели без добавки и здравословни продукти, а ние сега само за тях говорим. Основната причина е в храната. Храната, която консумираме сега е много по-различна от хранaтa, консумирани от предшествениците ни преди години. В наши дни бързата и силно обработена храна е лишена от важни витамини и минерали. През последните 20 години, в състава на храната съдържанието на есенциални нутриенти е намаляло с до 80%. 

В организма ви вече присъстват все по-малко полезни градивни материали. За това хранителните добавки добиват все по-голяма популярност и се използват за възстановяване и като превенция срещу настинки и дори и по-сериозни заболявания – с две думи хранителните добавки и продукти имат широк набор от приложения. Някои хранителни добавки се приготвят от растителни екстракти и други хранителни вещества, а други са синтетични. 

Хранителни добавки имат задачата е да допълват ежедневното ни меню с допълнителни хранителни вещества като: витаминиминералимастни киселини и аминокиселини, чието присъствие в храните е недостатъчно. Именно затова хранителните добавки са толкова важни - те осигуряват на организма ни това, което е било изгубено в процеса на обработка на храните.

 

Хормони – Грелин

Хормони – Грелин

Хормоните Грелин и Лептин - кой за какво е? Сигналите в мозъка за това, че организмът има нужда от храна, постъпват с помощта на грелин – хормон, който се повишава когато сме гладни. Кол..

Хормони – Кортизол

Хормони – Кортизол

Хормонът на мускулната смърт – кортизол При възникване на екстремни стресови ситуации, под въздействието на силни физически натоварвания и при недостатъчно подхранване на нашия организъм, зап..

Семената – защо и как да ги използваме?...

Семената – защо и как да ги използваме?

Под каква форма можем да използваме семената? Покълнали семена Употребата на зърната в този вид в последно време стана много модерно. Смята се, че те са най-полезни и помагат организмът да се на..

Какви видове сол има?

Какви видове сол има?

Коя е най-добрата сол? Солта е най-важната подправка в кулинарията. Знаете ли колко вида има? Предимствата на тази подправка са открити от човечеството преди много векове и до днес ние не можем ..

Видовете семена и полезните им свойства...

Видовете семена и полезните им свойства

Ползите на семената: състав, калоричност, полезни свойства на всички семена Днес ние, както и нашите предци преди хиляди години, се обръщаме към природните богатства. Неоценима е ползата не само от..

Ехинацея – чудната билка елиминира грип и настинка!...

Ехинацея – чудната билка елиминира грип и настинка!

Echinamide® – чудотворната ехинацея Ехинацея е прекрасно природно творение, диамантът в света на растенията, изумително красива и с невероятни полезни за човека свойства. Тя обожава светл..

Минерали – Манган

Минерали – Манган

Минералът манган - прием, дозировка, ползи и странични ефекти Манганът е минерал, който се намира в някои храни, включително ядки, бобови растения, семена, чай, пълнозърнести храни и листн..

Минерали - Селен

Минерали - Селен

Минералът селен - прием, дозировка, ползи и странични ефекти Селенът е минерал, намиращ се в почвата, който естествено се появява във водата и някои храни. Хората се нуждаят от много малко кол..

Минерали - Натрий

Минерали - Натрий

Минералът натрий - прием, дозировка, ползи и странични ефекти Обща информация за натрия Натрият е вид метал, който е много реактивен. Тъй като е толкова реактивен, натрият не се намира в св..

Антиоксиданти - Лактоферин

Антиоксиданти - Лактоферин

Всичко за антиоксиданта лактоферин - прием, дозировка, ползи и странични ефекти: Обща информация за лактоферина Лактоферинът е протеин, открит в кравето мляко и кърмата. Коластрата е първото мля..

Минерали – Хром

Минерали – Хром

Хром – ролята му в организма и какво предизвиква неговият дефицит? Хром е елемент от VI група от периодичната система с атомен номер 24. Той е открит и извлечен от Н. Воклен през 1780 година ..

Минерали – Хлор

Минерали – Хлор

Как хлорът влияе върху човешкия организъм? Хлорът е известен най-вече като вещество, с което обработват водата. Характерният му неприятен мирис и това, че с него чистят бравите на вратите, подовете..

Минерали – Мед

Минерали – Мед

Минералът мед и всичко, което трябва да знаем за него! Мед е химичен елемент, който се смята за един от седемте метала, които са познати от дълбока древност. Cuprum (от латински) произлиза от името..

Минерали – Желязо

Минерали – Желязо

Желязо – какво представлява и защо е толкова важно? Вие знаете ли, че желязото защитава планетата от „космически атаки“? Благодарение на огромните натрупвания на този елемент се ф..

Не слагайте тези храни с пластмасова кутия...

Не слагайте тези храни с пластмасова кутия

Никога не съхранявайте тези 7 храни в пластмасови кутии или найлонови пликове Забелязвали ли сте понякога, че част от храните придобиват пластмасов вкус, след като са били съхранявани в пластм..

Щом искаш пуши, но се пречиствай!...

Щом искаш пуши, но се пречиствай!

Освободи дробовете си, нека дишат! Органите на дихателната система и самата дихателна система са най-податливи към проблеми през есенно-зимния период, когато простудите и инфекциозните болести са н..

Как ни помагат медицинските гъби?...

Как ни помагат медицинските гъби?

Медицински гъби за мощно възстановяване на имунната система! В целия свят медицинските гъби са известни с имуномодулиращите, противораковите, противовирусните и противовъзпалителните си свойства. Т..

Защо и кога ни е нужен инулин?

Защо и кога ни е нужен инулин?

Всичко за ползите на инулина! В последно време хранителните добавки с инулин са много популярни. Казват, че с негова помощ може да се отслабне, да се нормализират нивата на кръвната захар и холесте..

5-HTP – увеличаваме щастието в себе си!...

5-HTP – увеличаваме щастието в себе си!

Как да избегнем депресията, стреса, тревогата в днешния забързан свят? Депресиите и тревожността са най-големите здравословни проблеми в съвременния свят. Дори и да звучи банално, това са последици..

Витамини и минерали за тийнейджърската кожа ...

Витамини и минерали за тийнейджърската кожа

Топ 5 добавки за кожата и как рибеното масло защитава младите мозъци Здравословното хранене не е сред приоритетите на повечето тийнейджъри, въпреки атаката на хормоните и стресът на растящото ..

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2015 | Всички права запазени!