Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Хранителни добавки и продукти

Категории
Търсене в блога
Горещо от Блога
Хранителни добавки и продукти

​В категорията Хранителни добавки и продукти ще даваме подробна информация за продуктите, които предлагаме в нашия сайт. Сигурно се питате как нашите баби и дядовци са живеели без добавки и здравословни продукти, а ние сега само за тях говорим. Основната причина е в храната. Храната, която консумираме сега е много по-различна от хранaтa, консумирани от предшествениците ни преди години. В наши дни бързата и силно обработена храна е лишена от важни витамини и минерали. През последните 20 години, в състава на храната съдържанието на есенциални нутриенти е намаляло с до 80%. 

В организма ви вече присъстват все по-малко полезни градивни материали. За това хранителните добавки добиват все по-голяма популярност и се използват за възстановяване и като превенция срещу настинки и дори и по-сериозни заболявания – с две думи хранителните добавки и продукти имат широк набор от приложения. Някои хранителни добавки се приготвят от растителни екстракти и други хранителни вещества, а други са синтетични. 

Хранителни добавки имат задачата е да допълват ежедневното ни меню с допълнителни хранителни вещества като: витаминиминералимастни киселини и аминокиселини, чието присъствие в храните е недостатъчно. Именно затова хранителните добавки са толкова важни - те осигуряват на организма ни това, което е било изгубено в процеса на обработка на храните.

 

Гугул – естественият начин за понижаване на холестерола...

Гугул – естественият начин за понижаване на холестерола

Полезни качества на Гугул и влиянието им върху здравето на човека Commiphora mukul (гугул) е едно бодливо растение, което расте в бедните райони на Индия, Бангладеш и Пакистан, но може да се срещне..

Оксидативен стрес – да преборим свободните радикали!...

Оксидативен стрес – да преборим свободните радикали!

Симптоми и последици от оксидативния стрес за здравето Оксидативният стрес е състояние, предизвикано от прекалено голямо образуване на свободни радикали в организма. Тази ситуация има последици за ..

Сереноа репенс (Сао Палмето) – полезен за мъже и жени...

Сереноа репенс (Сао Палмето) – полезен за мъже и жени

Сао Палмето – полезни свойства и противопоказания Когато си почивате по курортите на топлите страни, се възхищавате на красотата и уникалността на местните растения. Най-често очите Ви попада..

Моминска вратига - кога и как да използваме това природ...

Моминска вратига - кога и как да използваме това природно чудо?

Моминската вратига – наш съюзник срещу болестите Моминската вратига е доста невзрачна на външен вид, скромно растение с малки жълти цветчета. Но тя е просто с изобилие от целебни свойства. Ма..

Котешки нокът – уникалното растение имуномодулатор...

Котешки нокът – уникалното растение имуномодулатор

Всестранно полезният котешки нокът Сега ще се запознаем с един от растителните източници, добре изучени от човечеството, с удивителни и просто невероятни свойства. В тази статия ще Ви представим ра..

Топ хранителни добавки за здрави стави...

Топ хранителни добавки за здрави стави

Кои добавки ще помогнат на ставите Ви да се „чувстват добре“? В човешкия организъм има много хрущяли и стави, които отговарят за подвижността на тялото и отделните крайници. Когато с тя..

Пау Д‘Арко – токсичен за болестите, безопасен за човека...

Пау Д‘Арко – токсичен за болестите, безопасен за човека

Пау Д‘Арко – за самовъзстановяване и защита от болести Изстинали сте? Вземете Пау Д‘Арко. Това е удивително растение, което има страшно много достойнства: противомикробно, противо..

Перила – азиатско чудо за здравето...

Перила – азиатско чудо за здравето

Перила – полезно растение с прекрасен вкус Перила е тревно растение, представител на семейство Устоцветни. Друго име, с което е известно растението е „шисо“. Височината му не дост..

Моринга – полезна от корените до семената!...

Моринга – полезна от корените до семената!

Природните сили на дървото-чудо моринга Името на тази статия не е написано просто така. Тук ще стане дума за уникалния дар на природата, който може да ни открие нови виждания в областта на здравето..

Натурални подсладители – заместителите на захарта на 21...

Натурални подсладители – заместителите на захарта на 21 век

Заместителите на захарта днес! В съвременния свят захарозаместителите са станали неотменна част от хранителния режим на много хора, като започнем от тези, на които им е противопоказна захарта &ndas..

Бакопа (брахми) за здрав дух и здраво тяло...

Бакопа (брахми) за здрав дух и здраво тяло

Брахми – подмладяващото растение на Аюрведата Бакопа или брахми е многолетно тревисто пълзящо растение от рода на Бакопа, семейство Живовлякови. Това е лекарствено растение, което се използва..

Супер билката облепиха (морски зърнастец)...

Супер билката облепиха (морски зърнастец)

Масло от облепиха – природен продукт с много действия Морският зърнастец е плодов декоративен едър храст или дърво, достигащо височина до цели 10 метра. Плодовете са костилкови със слънчев цв..

Келп – натурален йод от кафяви водорасли...

Келп – натурален йод от кафяви водорасли

Ползата на кафявите водорасли келп Кафявите водорасли са един от най-добрите източници на органичен йод.  Това е един от най-важните микроелементи за човешкия организъм. За съжаление, в днешно..

Фъстъците – не просто вкусни, но и полезни...

Фъстъците – не просто вкусни, но и полезни

С какво са полезни фъстъците? Вкусните и хранителни фъстъци са познати на всички, но не всеки знае, че тези ядки са много полезни за организма на човека. Затова ще разгледаме каква е ползата и вред..

Видове ензими

Видове ензими

Ензимите в човешкия организъм – това трябва да го знае всеки Всеки ден ние използване определено количество растителна и животинска храна, за да усвоим от нея само мънички частици минерали, ф..

Амла – екзотичен плод с хиляди ползи...

Амла – екзотичен плод с хиляди ползи

Полезната екзотика в амла Амла е едно от най-добрите лекарствени растения и се използва традиционно в аюрведичната медицина. Тя се е използвала за лечение на много заболявания от най-древни времена..

Хондроитин – враг на остеоартрита и не само...

Хондроитин – враг на остеоартрита и не само

Какво е хондроитин и как се използва? Хондроитин е полимерно химично съединение, което се отнася към класа на сулфатираните глюкозаминогликани. Молекулата на хондроитин се формира от повече от 100 ..

МСМ – спътник по пътя към здравето!...

МСМ – спътник по пътя към здравето!

Какво е МСМ? МСМ означава метилсулфонилметан. Това е неметална смес на сярата, която често се среща в природата. Сярата е вещество с жълт цвят, което съществува в няколко форми, както кристални, та..

Глюкозамин – изцелителят на ставите...

Глюкозамин – изцелителят на ставите

Глюкозамин – ефективно средство срещу остеоартрит Глюкозамин е едно от малкото доказано ефикасни средства, способни да спрат или да обърнат хода на развитие на остеоартрит – най-сериозн..

Ензими – движещата сила в нас

Ензими – движещата сила в нас

Същност, функции и образуване на ензимите В организма ни постоянно протичат десетки хиляди различни биохимични реакции. Всъщност, организмът е една „жива лаборатория“, която постоянно р..

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2015 | Всички права запазени!