Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Усмивката – здраве и красота!

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Коса, кожа и нокти, Забавни | Все още няма коментари. | 1576 прегледа на този пост

Съдържание на Усмивката – здраве и красота!


Всички ние искаме да сме здрави и добре изглеждащи. Често се замисляме над това, но осъзнаваме ли, че отговорът на този проблем е пред очите ни. Усмивката, която е възпята преди много време, е един изключителен лек.

Защо всеки от нас обича усмихнатите хора?

Отговорът е много простичък. Подобен тип хора излъчват „топлота“. Те са по-приветливи, по-привлекателни и изглеждат много по-уверени. Не случайно всички се усмихват на снимките. Усмихнатите хора предават своята емоция и на околните. Когато сме в компанията на такава персона, се чувстваме много по-спокойно и безгрижно. Нещата не приключват само до тук, позитивните личности винаги предават настроението на околните. Така присъствието на един човек може да ни накара да забравим всичко лошо за момент. Описаното до тук обаче не е единствената положителна страна на усмивката.

Чували ли сте за смехотерапия?

Всички искаме да сме здрави и добре изглеждащи, тожа става с една прекрасна усмивка.Редица проучвания и изследвания доказват, че усмивката е един безплатен и лесно достъпен цяр. Тя влияе положително на имунната система. Чудите се как? Сега ще Ви обясним. Когато се усмихвате и се настройвате положително, стресът в тялото значително намалява. Колкото по-спокойни сте Вие, толкова по-добре работи Вашата имунна система. Спокойствието и щастието понякога са много трудно постижими в нашия забързан и стресиращ живот. Но ако се замислите само за момент над нещата, които са описани в тази статия, ще осъзнаете, че често си вредим, без дори да има смисъл. Проучванията доказват, че ако всяка сутрин ставаме с усмивка и се настройваме оптимистично, то много от проблемите ще намалеят.

Смехотерапията помага не само на имунната система, но и на много други неща. Тя намалява кръвното налягане. Това е нещо, в което може сами за се убедите и то на момента, стига да имате апарат за кръвно.
Когато човек се смее, в тялото му започват да се синтезират голямо количество серотонин и ендорфин. Серотонинът влияе върху агресивните състояния, сън, сексуалността и апетита. Ендорфинът е аналгетик, той влияе върху чувството на болка. Ето защо трябва да се смеете, дори да Ви боли, колкото повече щастие, толкова по-малко болка.
Редица психолози изразиха мнение относно този тип лечение. Някои от тях дори споделиха техни лични постижения. Психолозите твърдят, че усмивката, дори и фалшива, помага, но това не е доказано, защото лъжливата и истинската усмивка се отключват от различен дял от мозъка.

Излекувани хора

Специалистите разкриха, че техни пациенти след смехотерапия са подобрили метаболизма си. Дори е имало случаи, в които млади жени успешно са заченали, след като са имали много неуспешни опити.
Жена, участвала в такава терапия, твърди че се е излекувала от много лоша астма. Без значение дали това е породено от усмивката или от късмета, усмивката винаги може да помогне. Както гласи една българска поговорка: "срещу усмивка не можеш да тръгнеш с шамар".

Усмивката – здраве и красота! Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™