Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Щитовидната жлеза – малка, а толкова важна!

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословни проблеми и състояния, Хранителни добавки и продукти | Все още няма коментари. | 2027 прегледа на този пост

Съдържание на Щитовидната жлеза – малка, а толкова важна!


Какво е значението на щитовидната жлеза за нашето тяло и здравето ни?

Щитовидната жлеза е един от органите в нашето тяло (малък, приличащ на пеперуда), който се намира във врата, по-точно в предната му част. Към сегашния момент болестите на тази жлеза засягат около 1/3 от хората на Земята и тенденциозно този брой се покачва ужасяващо. Много от страдащите си мълчат и се отказват от надеждата за един по-нормален живот, а други пък изобщо си нямат и на идея, че страдат от такава болест.

Заболяванията на щитовидната жлеза водят до много нарушения на процесите в организмаЕфектът на пеперудата. Структурните или функционални промени на този орган рефлектират върху други органи и системи, включително мозъка и нервната система, храносмилателния тракт, сърцето, костите и много други.

Тиреоидните хормони са от особено голямо значение за метаболизма, апетита, умствената дейност, бременността, развитието и нормалните процеси на растежа. Те са регулатори на метаболизма на липидите, протеините и въглехидратите, нарастването на костите и съзряването на нервната тъкан; стимулират разграждането на мазнините и понижаването на холестеролa; усилват и учестяват сърдечния ритъм; участват в половите функции, регулацията на съня и на мисловните процеси. Всяко нарушение в синтеза им предизвиква верижна реакция от негативни ефекти върху организма.

Видове нарушения в дейността на щитовидната жлеза. Биват две основни групи – хипертиреоидизъм (повишена активност) и хипотиреоидизъм (понижена активност).

Високата активност на органа, който протича с понижено производство на тироидни хормони е най-разпространеното отклонение. Най-често се свързва с тиреоидита на Хашимото, йоддефицитни състояния, висок прием на струмигенни храни и лекарства, и др.

Субклиничен хипотиреоидизъм – скритият враг. Субклиничният хипотиреоидизъм (СХТ) засяга между 4 и 20% от населението в средно- и високоразвитите страни. У нас тези стойности са изчислени на 7.5% у жените и 2.8% у мъжете, като съществуват и голям брой недиагностицирани случаи. Честотата на субклиничния хипотиреоидизъм е по-висока спрямо тази на изявения. У болните от захарен диабет тип 1 честотата е повишена, а при бременните жени тя е 2%. СХТ се развива без ясно изразени симптоми или с минимална тиреоидна недостатъчност. При СТХ обикновено T3 и T4 са в норма, а нивата на TSH са между 4.1 и 10.00 mU/l. В 80% от случаите се образуват антитела срещу щитовидната жлеза. Щом стане симптоматичен, се развиват депресия, умора, хиперлипидемия, гуша, наддаване на тегло и запек, ниска сърдечна честота, у жените – менорагия и непоносимост към студено. Кожата става груба, гласът – дрезгав, слухът се уврежда. Насочващ симптом е и общата тревожност на пациента.

Thyro Vantage HT е хранителна добавка, която облекчава състоянието на щитовидната жлезаМястото на натуралния препарат Thyro Vantage HT™ (Тироидна подкрепа) в профилактиката на субклиничния хипотиреоидизъм. Thyro Vantage HT™ Тироидна подкрепа е натурален препарат за възстановяване функциите на щитовидната жлеза и облекчаване на състоянието при субклиничен хипотиреоидизъм. Съдържа ключови за поддържане на щитовидната функция минерали (мед, манган, йод, селен), аминокиселината Л-тирозин, пантотенова киселина (витамин В5), плюс екстракти от ашваганда и гугул.

Действие на съставките в Thyro Vantage HT™ Тироидна подкрепа:

  • L-Тирозин. Природен прекурсор на T3 и T4, ускорява възстановяването на тиреоидната функция.
  • Стандартизиран екстракт от корените на ашваганда. Увеличава нивата на T4 и понижава тези на TSH – хормоналния маркер за хипотиреоидизъм.
  • Стандартизиран екстракт от гугул (смола). Подпомага усвояването на йод от страна на жлезата, предотвратява натрупването на лош холестерол и засилва екскрецията му.
  • D-Пантотенова киселина (Калциев D-пантотенат). Подобрява адаптивността на щитовидната жлеза към стреса.
  • Мед (Меден глюконат). Компенсира дефицита на мед и подобрява абсорбцията на йод.
  • Манган (Манганов цитрат). Стимулира обмена и противодейства на метаболитните ефекти от хипофункцията на щитовидната жлеза.
  • Йод (Калиев йодид). Не натоварва сърцето с натрий и осигурява йод в случаите на безсолна или нисконатриева диета. Количеството му е балансирано така, че да не се подтикне жлезата към хиперфункция!
  • Селен (Селенометионин). Балансира нивата на йод и на йод-съдържащите хормони в организма.Отговаря главно за синтеза на Т3. Участва в превръщането на Т4 (тироксин) в по-активния Т3 (трийодтиронин).

Препоръки: Продуктът е предназначен за възрастни. Безопасността му при бременност и кърмене не е гарантирана. Приемът му заедно с алкохол може да бъде опасен и неефективен. Не трябва да се приема заедно с перорални антикоагуланти – варфарин, синтром, ксарелто, прадакса или еликвис поради риск от нарушения в процеса на кръвосъсирване. НЕ съдържа ГМО. Подходящ за вегетарианци.

Щитовидната жлеза – малка, а толкова важна! Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™