Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Прическа като след фризьорски салон у дома

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Коса, кожа и нокти, Забавни | Все още няма коментари. | 3242 прегледа на този пост

Съдържание на Прическа като след фризьорски салон у дома


Оформянето на косата е важен момент от ежедневието. След сешоар във фризьорски салон косата ни е блестяща, лъскава, изглежда по-здрава и по-обемна. Как можем да постигнем този ефект вкъщи, тъй като, разбира се, не можем да посещаваме всеки ден фризьорския салон? А и всъщност не са ни необходими много неща – сешоар, желание, четка за коса и малко добри стилизиращи продукти.

Кои са грешките, които правят косата ни не толкова добре изглеждаща?

Косата е твърде мокра

Всъщност най-добрият сешоар и най-доброто оформяне се получава при 80% изсушена коса. Както добре знаем, ако се опитваме да изсушим косата веднага след излизане от банята, това ни отнема 2 пъти повече време, а и ефектът не е толкова добър. По-късото време на работа със сешоара е също ключов момент да поддържаме косата си здрава и блестяща. Докато косата е мокра, сешоарът трябва да се държи далеч от космените фоликули, тъй като през това време са доста уязвими.

Не използвате продукт за топлинна защита

Независимо от типа на косата Ви, важно е да се използва продукт за защита от топлинна обработка, тъй като твърде честата употреба на висока температура върху косата е един от най-честите проблеми за изтощаване на косата. Освен това повечето такива продукти имат и ефект на стилизиране – помагат на косата да изглежда по-добре и по-оформена.

Не използвате правилните продукти

Ако не използвате правилните продукти за Вашия тип коса, колкото и добри да са те, това по-скоро би утежнило косата Ви и би я направило по-лошо изглеждаща. Когато използвате правилните качествени продукти, косата Ви би добила повече обем при оформяне със сешоар.Добре използваният сешоар може да промени вида на косата.

Стар сешоар

Старият сешоар може да увреди косата Ви без дори да разберете, освен това новите модели предлагат доста повече опции. Обикновено който и да е сешоар се износва от употреба след 600-800 часа използване, което може да се преведе като 300-400 изсушавания на косата. След тези часове сешоарът по-скоро ще се превърне във враг, отколкото в приятел на косата и прическата. Също е препоръчително да не използвате метална четка, тъй като тя може да се нагорещи твърде много и да предизвика допълнително увреждане на косата. Вместо това най-добре използвайте четка с естествен косъм, от пластмаса или керамика. Разбира се, кръглата четка дава вида на косата, който сме свикнали да виждаме след посещение на фризьорския салон.

Как да сушим косата правилно?

  • При изсушаване на мокра коса използвайте средна температура, при запечатване и изправяне – висока, а накрая винаги включвайте студената струя.
  • За да бъде косата добре стилизирана, секторите, които обработвате, трябва да са малки. Като секторите коса около лицето придават цялостния вид, затова трябва да бъдат максимално добре обработени.
  • Използвайте задължително концентратора на струята, който е част от комплекта на всеки сешоар.
  • За да бъде резултатът наистина траен, косата трябва да е абсолютно суха на края на процедурата. Ако оставите дори малка част от овлажняване в косата, то тя може да започне да изглежда доста по-неподредена само малко след оформяне на прическата.
  • Важно е да не пропускаме финалната студена струя, която „запечатва” блестящата оформена коса.
Прическа като след фризьорски салон у дома Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
×

Зеодерм хидратиращ крем - уникален, изключително хидратиращ крем, който заздравява и регенерира кожата и слага край на сърбежа и възпалената кожа!

#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™