Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Нуждаем ли се от хранителни добавки?

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Спорт, тренировки и упражнения, Хранителни добавки и продукти | Все още няма коментари. | 2537 прегледа на този пост

Съдържание на Нуждаем ли се от хранителни добавки?


За да си отговорите на този въпрос, трябва да Ви е ясно за какво тренирате и какви са целите Ви. Както от самото име става ясно, това не е храна и в никакъв случай не трябва да го ползвате като неин заместител. Това е надбавка на хранителния Ви режим. В началото на Вашето развитие, или казано иначе, през първите 3 месеца добавките са напълно излишни. Към третия месец тялото започва постепено да се адаптира към напрежението в мускулите и първичният растеж намалява.

В началото на вашето развитие, или казано иначе, през първите 3 месеца добавките са напълно излишни.

Оттук нататък вече трябват повече усилия за исканото развитие, време е да обърнете внимание на тренировъчната програма, хранителния режим, хидратацията и възстановяването. След като вече навлезете в нещата, се нуждаете както от повече тежест, за да растeте, така и от повече изграждащи вещества. Ако искате да постигнете повече, да надградите това, което сте постигнали, и да увеличите възможностите си, то тогава хранителните добавки са задължителен елемент от Вашата програма.

Храната, която ядем от магазина, губи много от хранителните си вещества, докато измине пътя си до магазина (това включва: месо, кашкавал, сирене, яйца, мляко и др.) Освен фактът, че се слагат какви ли не вещества, поддържащи продукта годен за по-дълго време, храната далеч не е това, което е била в първоначалния си вид. Добавките съдържат жизненоважни синтезирани вещества, които се съдържат и в храната. Набавяйки ги, си спестявате яденето на някои по-специфични храни. Разбира се, при употребата на хранителни добавки трябва да Ви е ясно какво целите, а след това и какво Ви е нужно за конкретната Ви цел. Това са основните добавки, които задължително трябва да опознаете:

Разбира се при употребата на хранителни добавки, трябва да ви е ясно какво целите, а след това и какво ви е нужно за конкретната ви цел.

Протеин – Основната градивна единица на мускулите (заедно с водата). Това е най-масовата хранителна добавка на пазара. Подходящата дозировка е 25-40 грама, а най-подходящото време за прием е веднага след тренировка.

Креатин – Това е основен суплемент в бодибилдинга, служещ за увеличаването на мускулната сила и издръжливост.

Глутамин Глутаминът е аминокиселина, съдържаща се в най-голям процент в тялото. Основната му функция е подобряване на възстановяването след тежките тренировки и спиране на катаболните (разграждащи мускулните тъкани) процеси.

Аминокиселини – Те са основните структурни единици на протеините. Белтъкът е изграден от множество аминокиселини, свързани помежду си посредством пептидни връзки. Основно се приемат с цел по-добро възстановяване на мускулите и бързо доставяне на градежни единици след тренировката.

Гейнър Подходящ е за след тренировка или като заместител на хранене. Не е препоръчително да се взима вечер и при употребата му има по-голям риск от натрупване на излишни мазнини по тялото.

L-карнитин Взема се с цел отслабване, а функцията му е забързване на процеса на транспорт на мастните киселини към митохондриите в клетките, където те биват разграждани. Приема се основно 20-40 минути преди кардио/силова тренировка или сутрин на гладно. 

Нуждаем ли се от хранителни добавки? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™