Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Myo Inositol на прах | Now Foods NF0527BM

Myo Inositol на прах | Now Foods NF0527BM
Myo Inositol на прах | Now Foods NF0527BM
Myo Inositol на прах | Now Foods NF0527BM Myo Inositol на прах | Now Foods NF0527BM Myo Inositol на прах | Now Foods NF0527BM
55.00 лв.
Код на продукта : Myo Inositol Powder 113 g
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.35 лв.


Изберете друг вид разфасовка/опаковка:

227 грама

 
Бърза поръчка
Myo Inositol на прах | Now Foods NF0527BM

Myo Inositol на прах | Now Foods

 • Ефективна подкрепа в борбата с PCOS
 • Положително влияе върху плодовитостта
 • Сенсибилизира клетките към активността на инсулина
 • Участва в структурата на всички клетъчни мембрани
 • Има антидепресантен и анти-тревожен ефект
 • Предотвратява промени в настроението
 • Подкрепя функцията на нервната система
 • Намалява нивата на холестерола
 • Намалява симптомите на ПМС
 • Подобрява параметрите на липидния профил
 • Може да нормализира нивата на андрогенните хормони
 • Мио Инозитол на прах​ е на невероятна цена от Now Foods

Какво знаем за Мио Инозитол?

За нормалното функциониране на организма, поддържането на здравето и имунитета имаме нужда от голям брой биологично активни компоненти, един от които е инозитол. Веществото участва в процеса на метаболизма на мазнините, възстановява репродуктивната система, подобрява състоянието на кожата и косата. Без естествените съединения антиоксидантната защита на организма е невъзможна, нарушава се абсорбцията на хранителни вещества, включително на витамините от група В.

Витамин В8 (инозитол) е открит през 1848 г. от немския химик Либих, а през 1928 г. това вещество е включено в класификацията на витамините като В8. В хода на изследванията е установена неговата роля в човешкото тяло. Витамин В8 осигурява нормалното протичане на метаболитните процеси, като е част от много ензими, активира липидния метаболизъм (което допринася за активна загуба на тегло), регулира холестерола, като по този начин помага да се предотврати развитието на атеросклероза, затлъстяване и други заболявания, причинени от наднорменото тегло.

Витамин В8 е витаминоподобно вещество (тъй като може да се синтезира от организма) и е един от най-важните витамини от група В. В чистата си форма е водоразтворим кристален прах със сладникав вкус. В големи количества се намира и използва в тъканите на нервната система, лещата на окото, слъзната и семенната течност. Може да се синтезира в тялото от глюкоза. Той е устойчив на киселини и основи, но при нагряване B8 бързо се разрушава. С много високо съдържание на инозитол се отличават бирената мая, пшеничните трици, пшеничните зародиши, говеждото сърце, портокалите, зеленият грах, хлябът от обикновено брашно, стафидите, див ориз, цариградско грозде, пъпеш, зеле, моркови, цитрусови плодове.

Дневната потребност от витамин B8 за възрастните е 1-1,5 g, за деца 100-500 mg. Дефицитът му може да доведе до нарушаване на много процеси в организма. Отсъствието или недостигът на витамин В8 в хранителната диета на човек, подобно на всеки друг витамин от тази група, може да направи присъствието на други витамини от група В безполезно.

Като хранителна добавка Myo Inositol на прах на уникална цена от Now Foods е безопасен начин за възстановяване баланса на ендокринната и нервната система. Носи много ползи, особено когато нервната система е претоварена и при хроничен стрес, който дестабилизира функциите на тялото, както и при безплодие, синдром на поликистозни яйчници и депресивно-тревожно разстройство.

Как действа Myo Inositol на прах?

Myo Inositol на прах с топ цена е хранителна добавка, която съдържа мио-инозитол – лесно усвоима и биологично активна форма на инозитол. Той е полезен в борбата с инсулиновата резистентност, синдрома на поликистозните яйчници, хирзутизма и депресията. Продуктът носи много ползи, особено за здравето на жените. Предлагаме Ви Мио Инозитол от Now Foods на прах в различни грамажи – 113 гр и 227 гр.

Мио-инозитол – един от деветте стереоизомера на инозитол, има сладникав вкус и принадлежи към групата на захарните алкохоли. Въпреки факта, че е псевдовитамин, той често се класифицира към витамините от група В като витамин В8. Това е молекула, структурно подобна на глюкозата, проявява широко влияние върху баланса на кръвната захар.

Често се използва в терапията на синдром на поликистозни яйчници (PCOS) и инсулиновата резистентност. Освен това има ноотропно приложение благодарение на способността да подобрява настроението и анксиолитичния си ефект. Той е предшественик на междуклетъчния предавател IP-3 (инозитол трифосфат).

Myo Inositol на прах влияе върху метаболизма на глюкоза. Все повече и повече хора са диагностицирани с инсулинова резистентност или диабет тип II. Повишените нива на глюкоза в кръвта, които са резултат от това състояние, влияят по много вреден начин на общото здраве. Основната причина за това е гликирането на протеини и създаването на AGEs, т.е. напреднали крайни продукти на гликиране, които водят до развитие на хронични заболявания.

Производните на инозитол са вътреклетъчни предаватели, които участват в инсулиновата сигнализация. Метаболитът, от който най-много се интересуваме, е P-IPG, тоест инозитол фосфогликан P-тип. P-IPG активира PDC (пируват дехидрогеназен комплекс), т.е. комплексът, ангажиран с гликолизата. A-IPG има антагонистичен ефект, а добавката на инозитол допринася за нормализиране на съотношението на тези две молекули, което се нарушава в състояние на инсулинова резистентност.

Ефектът на инсулина след свързването му със специфични мембранни рецептори, причинява транспортирането на глюкоза до клетките чрез определени сигнални пътища вътре в клетките. Един от тях е PI3K път, който активира Akt и PDK-1, а те, от своя страна, участват в активирането на глюкозен транспортер GLUT-4. Благодарение на това увеличеното предлагане на инозитол в диетата чрез Myo Inositol на прах може да допринесе за по-ефективна работа на инсулина и намаляване на нивото му в кръвта.

Приемът на добавката Мио Инозитол на прах с чудесна цена е отлична помощ в борбата със синдром на поликистозни яйчници (PCOS). Синдромът на поликистозните яйчници е невероятно често диагностицирано заболяване и диагнозата се поставя въз основа на такива критерии като нивото на чувствителност към инсулин, нивото на андрогенните хормони в кръвта и промените в яйчниците, видими при визуална диагностика.

Както бе споменато по-горе, мио-инозитол ефективно поддържа чувствителността към инсулин, която обикновено е нарушена при PCOS. По някакъв начин тя е свързана с хиперандрогенизма, тъй като повишените нива на инсулин могат да намалят концентрацията на SHBG (секс-хормон свързващ глобулин), поради което нивото на свободния тестостерон се повишава, което е неговата биологично активна форма. Това, от своя страна, води до нарушения на менструалния цикъл и хирзутизъм, т.е. прекомерното окосмяване на женското тяло.

Позовавайки се отново на професионалната литература, можем да видим, че инозитол влияе положително на симптомите на хирзутизъм и може да нормализира концентрация на андрогените, като същевременно регулира продължителността на цикъла.

Качеството на кожата също се подобрява чрез намаляване на симптомите на акне. Забелязано е и увеличаването на противовъзпалителния адипонектин, произведен от мастната тъкан, и евентуален спад на излишната телесна маса по време на приложението на витамин В8.

Много труден проблем за жените е периодът преди менструация, в който се появяват много симптоми като болка, колебания в настроението и раздразнителност. Както се оказва, добавянето на мио-инозитол с Myo Inositol на прах за поне 2 седмици позволява да се намали дисфорията и депресивните симптоми на ПМС. Подобрява се и плодовитостта, което е невероятно важна новина за много жени.

Myo Inositol на прах подобрява настроението и психичното здраве. Хората, които страдат от депресия или биполярно разстройство, обикновено имат по-ниски концентрации на инозитол, в сравнение със здрави хора. При проведено изследване са прилагани повишени дози мио-инозитол, които довели до значителен спад на симптомите на депресия, но този ефект е бил по-видим при жените, отколкото при мъжете. Инозитол демонстрира положителни свойства и при други психологически разстройства, включително разстройства на храненето, тъй като подобрява състоянието на пациенти с булимия. Анти-тревожният ефект на мио-инозитола също е добре известен и широко използван. Оказва се, че може да намали негативните ефекти от стреса и да намали честотата на паническите атаки.

Приемът на Мио Инозитол на прах е полезен при затлъстяване. Инозитол е липотропно вещество, стимулиращо разграждането на мастните тъкани. Жените със синдром на поликистозни яйчници често имат проблеми с теглото. Много проучвания обаче показват, че прилагането на инозитол може значително да намали телесното тегло и нивата на лептин (хормонът, който контролира апетита) при тези жени. Същите ефекти са открити и при жени със затлъстяване. Заедно с това продуктът улеснява заспиването и успокояването.

Инозитол може да повиши чувствителността на серотониновите рецептори. В допълнение, няколко проучвания показват, че той може да действа като селективен инхибитор на обратното захващане на серотонин. Увеличаването на концентрацията на серотонин води до повишена секреция на гама-аминомаслена киселина (GABA) в определени области на мозъка. Благодарение на стимулиращата съня активност, свързана с GABA и серотонин, инозитол потенциално може да се използва като помощно средство срещу безсъние.

Ниските нива на инозитол се отбелязват при пациенти с депресия. Поради това добавката може да помогне за възстановяване на нормалните нива на инозитол и да е от полза при депресия. Ежедневното добавяне на инозитол се оказва облекчение при симптомите на тревожност и обсесивно-компулсивен синдром. В допълнение, високите дози инозитол могат да намалят паническите атаки и стресовите симптоми при възрастни, както и промените в настроението при жени с предменструален синдром (ПМС).

Обобщавайки, Myo Inositol на прах на супер изгодна цена от Now Foods се препоръчва особено на жени, които страдат от синдром на поликистозни яйчници, а също и за диабетици тип II, и хора с депресия. Ефектът му е по-видим при жените, но мъжете също могат да извлекат някои ползи от добавката. Продуктът има много добър ефект при претоварване на нервната система и хроничен стрес, който дестабилизира функциите на тялото. Предлага се в различни грамажи – 113 и 227 гр.

Произведено в: САЩ

Начин на употреба: Приемайте по ¼ лъжичка (730 мг) дневно, разтворена във вода или друга подходяща напитка.

Дозировка: ¼ лъжичка (730 мг)

Дози в опаковка: 155

Състав в 1 доза (730 мг) Стойност %ПДД
Инозитол на прах 730 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: няма.

Не съдържа пшеница, глутен, соя, млечни продукти, яйца, риба, ядки.

Важно: Само за възрастни! Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! След отваряне, съхранявайте на хладно и сухо място! Консултирайте се с лекар, ако сте бременна, кърмите, приемате лекарства или имате медицинско състояние! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™