Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Кораловият калций и живата вода

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Витамини и минерали, Отслабване, Здравословни проблеми и състояния, Хранителни добавки и продукти | Все още няма коментари. | 4483 прегледа на този пост

Съдържание на Кораловият калций и живата вода


Тялото ни е съставено от 70% вода. Всички знаем това и всички знаем колко ценна е тя. Ако някой каже, че се съмнява – обезводняване до 20% води до смърт. Навсякъде се обяснява колко е важно да се пие вода през деня, да се хидратираме и да не допускаме тялото си да усеща жажда. Добре, всичко е така и е неоспоримо, но казва ли ни някой каква вода трябва да употребяваме, за да хидратираме пълноценно тялото си? В тази статия ще си поговорим именно за това и ще разгледаме същността на тъй наречената жива вода, какво я прави толкова добър избор и защо тя се казва точно така.                

Защо е важно да знаем каква вода пием?

 Обезводняването само с до 20% води до смърт.

В днешно време има безброй марки за бутилирана вода и всяка твърди, че е по-полезна от другата. Проблемът е, че никой не ни казва откъде точно е дошла водата, как е обработена, колко чисти са били тубите, в които е държана. Отделно разполагаме и с чешмяната вода, за която също се казва, че е достатъчно пречистена, че да става за пиене. Къде е истината обаче? Повечето води, които се предлагат, а също и тази от кранчето в кухнята, са с изключително високи нива на хлор. На пръв поглед не изглежда като да е чак толкова страшно, в крайна сметка хлорът е широкоразпространен и не би трябвало да е опасен. Да, но тялото ни не е устроена така, че да преработва хлора, когато попадне във вътрешността му. Той унищожава всичко живо в тялото ни, включително и полезните бактерии, които се грижат за доброто ни здраве, но е неуловим за пречиствателните станции. Най-лошото е, че той не се приема единствено чрез водата, а и чрез храната ни и след време преминава в неразтворимо съединение, което се втвърдява, отлага се, запушва кръвоносните ни съдове и води до изключително сериозни заболявания. Именно заради това е толкова важно да се замисляме каква вода консумираме и да следим колко е високо съдържанието й на хлор. Обикновено на етикетите на бутилираните води има таблица с веществата, които се съдържат в нея. Преглеждайте тези етикети и избирайте марките, които са постигнали най-ниско съдържание на хлор.

Какво да изберем?

Основните видове вода, с които разполагаме, са минерална и дестилирана вода. За тях обаче също се говори, че не са полезни в дългосрочен план. Минералната вода всъщност е лечебна и като такава не е особено подходяща за свободна консумация, а по-скоро с лекарско предписание. Остава ни единствено дестилираната вода, която е далеч по-чиста и безопасна, съдържа само кислород и водород, не замърсява по никакъв начин организма и съответно е най-полезна. Проблемът се появява тогава, когато започва да се говори, че точно тази пречистена от всичко вода води до липса в организма на калций, желязо и органични минерали. За хората с такива притеснения лекарите предлагат да минерализират водата си с морска, само че нейните минерали са неорганични и това отново ни връща към проблемите с избора на вода. За всеобща радост природата и този път е помислила за нас и е създала органични минерали, които да ни помогнат да направим водата си полезна. Най-известният такъв минерал е кораловият калций.

Още през 18 век кораловият калций е използван като лечебно средство.

Защо е хубаво да използваме кораловия калций?

Още през 18 век кораловият калций е използван като лечебно средство. В един много стар фармацевтичен справочник има цитат, гласящ следното: „Коралът притежава следните свойства: той подобрява действията на сърдечния мускул, доставя радост и пречиства кръвта.“ След направени изследвания на корала е доказано, че той съдържа редица минерали като калций, магнезий, натрий и калий.  От там идва и името на Кораловия калций. Друга важна полза е създаването на алкална среда в организма, възвръщайки киселинно-алкалния баланс в тялото.

Какво е жива вода и защо е най-полезна?

ежедневното консумиране на жива вода понижава рисковете от заболявания на храносмилателната и сърдечно-съдовата система.Коралов калций + Дестилирана вода = Жива вода. Учени решили да намерят начин за обогатяване на дестилираната вода с нужните й минерали и след дълги години опити стигнали до заключението, че най-добрият начин за постигане на това, е добавянето на коралов калций към водата. Според тях ежедневното консумиране на жива вода понижава рисковете от заболявания на храносмилателната и сърдечно-съдовата система, помага за достигане на оптимални нива на рН на кръвта, обогатява я с кислород, повишава еластичността на стави и мускули, пречиства бъбреците, намалява нивата на захар в кръвта, предпазва от артрит и възстановява структурата на костната и хрущялната тъкан. Освен всичко това той е много широко разпространен при хора, които искат да отслабнат.
 
Имайки предвид факта, че тялото ни е съставено от толкова голямо количество вода, длъжни сме да поемем отговорност за това, с което избираме да го хидратираме. 

Кораловият калций и живата вода Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™