Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Как празнуват 8-ми март по света?

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини | Все още няма коментари. | 3258 прегледа на този пост

Съдържание на Как празнуват 8-ми март по света?


На 8-ми март се празнува международният ден на жената!

Празникът на жената се празнува различно в различните страниВ България денят се празнува и като Ден на майката, въпреки че според много българи Благовещение (25-ти март) е християнският празник на майката и жената.
Първият Ден на жената е отбелязан на 23 февруари 1909 г. в САЩ по инициатива на Американската социалистическа партия.

В наши дни този ден е официален празник в Албания, Армения, Азърбайджан, Беларус, Босна и Херцеговина, България, Камерун, Казахстан, Китай, Киргизстан, Куба, Република Македония, Молдова, Монголия, Полша, Русия, Сърбия, Грузия, Таджикистан, Украйна, Узбекистан, Черна гора и Виетнам. На този ден става традиция мъжете да подаряват цветя на жените, които обичат и уважават.

Как празнуват 8-ми март по света? 

В повечето страни като Бразилия, Унгария, Македония, Полша, Румъния, България и Сърбия продължава обичаят мъжете да подаряват цветя на жените. В страни като България и Португалия е обичайно вечерта на 8 март жените да празнуват с женски партита или вечери

В редица страни по целия свят като Русия, Албания, Беларус, Босна и Херцеговина, Монголия, Сърбия, Камерун, Украйна, Виетнам, Куба, Китай и други Международният ден на жената е национален празник и неработен ден. Там празнуват по всички правила с цветя и бонбони за жените, подаръци за майката, женски вечери и всенародни веселби. В много други държави 8 март не е почивен ден, но въпреки това се отбелязва като празник на жената и майката.

В Русия този ден се счита за национален празник и неработен ден. Жените получават цветя, подаръци, комплименти и изненади от силните си половинки. Децата поздравяват майките и бабите си с картички, колежките също си разменят честитки. На вечеря жените приготвят ястия специално за повода. А тези, които не са обвързани, излизат да празнуват в женска компания.

В Италия няма традиция жените да празнуват този ден заедно с мъжете, въпреки че им подаряват специално за повода жълти мимози. Жените в Италия обичат да се събират с приятелки в ресторанти или барове. На 8 март в Рим работят барове с мъжки стрийптиз и навсякъде входът за дами е безплатен.

В Германия, на тази дата се празнува само като Международния ден на жената, а през месец май се чества денят на майката.

Във Виетнам има много стара традиция и там жените се поздравяват вече две хиляди години за Деня на жената. По-рано женският ден е бил в памет на сестрите Чънг. Това били две храбри сестри, които застанали начело на освободителната война на виетнамския народ срещу китайското господство. Когато попаднали в засада, сестрите се хвърлили в реката, за да не попаднат в плен. След идването на социализма този ден плавно преминал в 8 март, както е и досега.

В Япония празникът на жената се отбелязва на 3 март. При тях се нарича още ден на момичетата. А на 15 ноември на подаръци и внимание се радват малките момиченца между 3 и 7 години.

Жената в Монголия се смята за символ и пазител на дома и семейното огнище. И още от стари времена за неин празник се е определял 1 юни. Но днес все повече жени отбелязват и 8 март

Как празнуват 8-ми март по света? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™