Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Търсене

Търсене в блога

Търсене:

Постове отговарящи на търсенето:

Хормони – Мелатонин

Хормони – Мелатонин

Мелатонин – хормонът на съня Един от най-важните хормони, които се произвеждат в тялото на човека, е мелатонин. Наричат го още и хормон на съня, тъй като изработването му протича нощем, когат..

Хормони – Серотонин

Хормони – Серотонин

Къде да търсим щастието – начини да повишим серотонина Статии на тема серотонин, допамин и другите хормони на радостта, за да разберем какво е това и как работят те, ние започване да търсим в..

Хормони – Соматотропин

Хормони – Соматотропин

Соматотропин – хормонът на растежа и пропорциите Човек идва на този свят най-често с тегло не повече от 4 кг и ръст 50-52 см. В течение на неговия живот тези параметри се променят, за което н..

Хормони – Грелин

Хормони – Грелин

Хормоните Грелин и Лептин - кой за какво е? Сигналите в мозъка за това, че организмът има нужда от храна, постъпват с помощта на грелин – хормон, който се повишава когато сме гладни. Кол..

Хормони – Кортизол

Хормони – Кортизол

Хормонът на мускулната смърт – кортизол При възникване на екстремни стресови ситуации, под въздействието на силни физически натоварвания и при недостатъчно подхранване на нашия организъм, зап..

Сортове червено вино

Сортове червено вино

Най-доброто грозде за червено вино Гроздето по състав е уникален продукт. В него се съдържат ценни вещества, като лесно усвояващи се витамини и полезни ензими, свободни киселини, минерални соли и м..

Бяло вино – видове и сортове

Бяло вино – видове и сортове

Да се потопим в света на бялото вино Бялото вино е едно от най-разпространените алкохолни напитки, които се използват от хора на различна възраст по целя свят. В някои страни го предлагат дори и на..

Тиквени семки - състав, ползи и употреба

Тиквени семки - състав, ползи и употреба

Тиквени семки – защо са толкова полезни? Тиквените семки са природен продукт, който носи полза за различни органи на човека. Те са ефективни срещу глисти и при храносмилателни нарушения, поле..

Кръвно налягане и пулс

Кръвно налягане и пулс

Какво е кръвно налягане и колко трябва да е пулсът? Артериалното налягане и пулсът са най-важните параметри в човешкия организъм, по които може да се прецени състоянието на организма на човека. ..

Картофен сок – панацея за безброй болести

Картофен сок – панацея за безброй болести

18 полезни свойства има картофеният сок Картофът е любим зеленчук на всяко семейство и навярно няма такъв продукт, с който може да се приготви такъв брой ястия, при това всички те да имат прекрасни..

Калории и мазнини – има ли разлика?

Калории и мазнини – има ли разлика?

Калориите и калоричността не са едно и също! Модата за обезмаслените продукти стана много популярна в последните 10 години. Хората следят строго количеството мазнини в менюто си, твърдо убедени, че..

Видове брашно за готвене

Видове брашно за готвене

Всичко за брашното и как да избираме брашното? Търсете плътно затворени опаковки или пакети. Брашното в скъсана опаковка си взаимодейства с въздуха и в нея могат да се развъдят буболечки. К..

Полезни видове масла за готвене

Полезни видове масла за готвене

13 вида масла и как да ги използваме в кухнята? Оказва се, че даже най-добрите ястия може да се развалят с неправилния избор или неправилното използване на маслото. Да, не се ослушвайте. Изборът не..

Свинска мас – ползи и вреди

Свинска мас – ползи и вреди

За какво ни е полезна свинската мас? Животинските мазнини се използват не само в кулинарията, но и с медицинска цел. Рецептите, в които се използват, могат да се намерят в книгите по народна и офиц..

Канцерогени - сигурният убиец на човека

Канцерогени - сигурният убиец на човека

Канцерогени – това, което ни убива всеки ден Сравнително наскоро думата „канцероген“ започна да се използва от тези от нас, които се грижат за здравето си. Тя произлиза от думата ..

Семената – защо и как да ги използваме?

Семената – защо и как да ги използваме?

Под каква форма можем да използваме семената? Покълнали семена Употребата на зърната в този вид в последно време стана много модерно. Смята се, че те са най-полезни и помагат организмът да се на..

Какво означава захар в кръвта?

Какво означава захар в кръвта?

Защо му е на тялото ни захар в кръвта? Най-напред, нека да определим, какво трябва да разбираме под думата „захар“. В кухнята тя е бяла от цвекло, кафява от тръстика или даже от клен, н..

Какви видове сол има?

Какви видове сол има?

Коя е най-добрата сол? Солта е най-важната подправка в кулинарията. Знаете ли колко вида има? Предимствата на тази подправка са открити от човечеството преди много векове и до днес ние не можем ..

Видовете семена и полезните им свойства

Видовете семена и полезните им свойства

Ползите на семената: състав, калоричност, полезни свойства на всички семена Днес ние, както и нашите предци преди хиляди години, се обръщаме към природните богатства. Неоценима е ползата не само от..

Нитрати – как вредят на здравето?

Нитрати – как вредят на здравето?

Нитрати – подобрението, което ни вреди! Нитратите и нитритите са естествени неорганични йони на азота, които се срещат в почвата, водата и в някои храни и са естествена част от храненето на ч..

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2015 | Всички права запазени!