Акай берито като един от най-полезните плодове...
Тъмно лилавото зрънце на акайчето изглежда почти като грозде или боровинки. Акай бери е от част от една голяма фамилия берита. За разлика от много плодове, това всъщност са 95% семена. Само кожата около семенцето е годна за консумация и може да се използва за направата на:
- Вкусен плодов сок
- Замразена каша, която може да се използва за производството на шейкове и др.
- Вкусен шербет, идеален за десерт или за други неща
- Лиофилизиран прах с особено високо съдържание на антиоксиданти, който може да се добавя към много храни.
В продължение на стотици години Акай (Acai berry) е традиционна храна на местните жители на Амазонка в северната част на Бразилия. Неотдавна той е бил употребяван от хора в цяла Бразилия, много от които и сега се наслаждават на ежедневната си купа с Акай бери за закуска. През 1950-те години тепърва лекарите започнали да осъзнават ползите за здравето на Акай.
През 1960 г. семейство Грейс, известно с популяризирането на Бразилско жиу-житцу, препоръчва хранене с Акай преди и след тренировки. Наскоро няколко нови медицински изследвания в Съединените щати и Европа са открили още по-вълнуващи ползи за здравето благодарение на Акай.
Кореноплодните хапчета на Акай са чудесен начин за допълване на дневния прием от антиоксиданти. Хапчетата Акай Бери (Acai Berry) са направени с органични сушени и замразени Акайчета, най-пресните и най-тъмните плодчета, съществували някога. Преработени при много ниски температури, свежият органичен прах от тях запазва най-хранителните и здравословни ползи от плодовете Акай.
Каква е ползата от Акай бери?
Тези малки зрънца под формата на хапчета Ви дават повече енергия, както и антиоксиданти, от които се нуждае Вашият организъм, и не на последно място здрави омега мастни киселини.
Акайчето Ви помага за:
- Увеличаване на енергийните нива
- Загуба на тегло/управление
- Антиоксидантна добавка