Интересни рецепти за протеинови бонбони

Протеиновите сурови бонбони безспорно са уникално вкусен, здравословен и енергизиращ десерт, с който спокойно ще посрещнете лятото.

Домашните протеинови бонбони са здравословни и вкусни удоволствияЛюбимият летен сезон чука на вратата, а сега е идеалното време да преминем към малко по-стриктен хранителен режим в комбинация с физическа активност – формула, която ще ни вкара във форма за лятото.

Много разпространена е заблудата, че "диета" или "хранителен режим" означават строги лишения. В основата на здравословното и трайно отслабване обаче е нещо много простичко – пийте повече вода, движете се повече и отделяйте повече внимание на вида и качеството на продуктите, които хапвате. Да сме "във форма" не означава задължително да забравим за вкусните изкушения. С тази статия ще Ви предложим рецепта за няколко вида протеинови бонбони, които освен страхотно вкусни, са и здравословни. Нашите бонбонени изкушения са идеални за след тренировка, когато тялото има нужда от допълнителни протеини, за да се възстанови. Да, бонбоните могат да бъдат част от менюто Ви, дори когато се опитвате да отслабнете!

Приготвянето на този здравословен снак е повече от лесно. Следвайте стъпките, обяснени по-долу, и направата на Вашия енергизиращ десерт ще отнеме едва 10-тина минутки. А резултатите – вкусни, енергизиращи и полезни. Заслужава си, нали?

Съставки:

(За 12-15 бонбона)

Приготвянето им е бързо и лесно, а вкуса им- невероятен

  • Сурови ядки – 1 чаена чаша
  • Фъстъчено масло – 3/4 чаша
  • Какао на прах – 1/4 чаша
  • Ванилов протеин на прах – 1 супена лъжица
  • Мед – 1 супена лъжица
  • Сушени плодове /нарязани/ – 1 супена лъжица
  • Кокосови стърготини – за овалване

Начин на приготвяне:

1. Смелете или накълцайте суровите ядки.
2. Смесете изброените съставки в стъклена купа и разбъркайте добре до получаване на хомогенно тесто.
3. За да оформите бонбони, късайте по малко топче от тестото и овалвайте в поръсените върху хартия за печене кокосови стърготини до получаване на кръгчета с правилна форма и вид на бонбон.
4. Оставете готовите бонбони да се охладят в хладилник за около час.

Няколко малки трика за перфектен вкус:

Когато подготвяте ядките, Ви препоръчвам да ги накълцате с кухненски нож вместо да ги смилате в блендер, понеже така се запазва хрупкавостта на ядките, а лично на мен ми харесва бонбонът да хрупка леко. Използвайте натурално фъстъчено масло, понеже то няма добавени консерванти, а се приготвя от 100% фъстъчени ядки. Все пак търсим здравословните ползи от храненето, а колкото по-натурални продукти използваме, толкова по-полезна е храната, която консумираме.
Наредете получените бонбони в празна кутия за бонбони, за да запазите формата до самата консумация.

Лесно беше, нали> А как Ви се струва вкусът?