Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Храните, които ни състаряват!

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословно хранене, Храни и напитки | Все още няма коментари. | 1370 прегледа на този пост

Ако се замислите, ще осъзнаете, че често хората изглеждат по-стари, отколкото всъщност са. Огледайте се и ще се зачудите дали всичко е само защото младите хора искат да изглеждат по-големи, за да им се зачита мнението, или е от грима на момичетата? Не! Проблемът е от храната и боклуците, които ядем и попадат в нашия организъм. Трябва много да се внимава какво ядем, защото храната оставя следа по един или друг начин в нашето тяло. Сега ще Ви представим консумацията на кои храни е хубаво да сведем до минимум.

Кои храни ни състаряват?

Месо

Номер едно е месото. Но не всяко една месо, а преработеното. В него се съдържат много консерванти, които не могат да се преработят от организма и влияят зле на кожата и вътрешните органи. Учени открили, че в червеното месо се съдържа вещество, което влияе пагубно на еластичността на кожата. Така че ако искате да сте млади и красиви, трябва да ограничите месото. Избягвайте меса, в които сте сигурни, че се съдържат хормони. Когато не се изчистят от месото, те влияят върху състаряването на нашия организъм. Не случайно напоследък често има новини, че момичета на около 4-5 години са се развили повече, отколкото е характерно за тяхната възраст.

Алкохол

Храната ни състарява бързо.

Номер две естествено е алкохолът. Да изясним, тук говорим са прекалена консумация на алкохол, по 1 чашка алкохол на ден е полезна, особено ако е червено вино. Така сега да обясним защо е вредно. Знаете, че алкохолът погубва черния дроб, а той е този, който преработва токсините. Когато не се преработят, се натрупват в организма, а това никак не е добре.

Продукти, съдържащи захар

Под номер три ще обединим няколко неща, защото те се допълват. Първо, ще споменем захарта. Прекалената консумация на захар води до затлъстяване и до увреждане на колагена в кожата. Къде се съдържа най-много захар? В газираните напитки. В тях има захар, която вече споменахме, но в някои от тях има и кофеин. Кофеинът дехидратира кожата, колкото по-малко вода, толкова повече бръчки. Освен до състаряване, газираността на напитките води и до подуване на корема, което може да бъде много болезнено.

Мазнини

Враг номер 4 са мазнините и пържените храни. Мазните се усвояват трудно от организма. Те често запушват кръвоносни съдове и водят до сърдечни проблеми. Проблемът е, че влияят зле и на еластичността на кожата. Колкото по-малко мазнини, толкова по-здраво тяло.

Консервирани храни

Трябва да сведете до минимум и консумацията на консервирани храни. В тях се съдържат вещества, които подобно на хормоните в месото не могат да се усвоят от организма. Това от своя страна води до много сериозни проблеми, като например хормонални смущения. Много семейства не могат да си имат дечица точно поради такъв вид смущения. Но да се върнем към състаряването. Ако едно тяло е болно, то няма как да е младо. Състаряването не е само бръчки по лицето и тялото, а много повече. Остарее ли самият организъм, то няма вариант за подмладяване. Грижете се за телата си, за да могат и те да Ви се отблагодарят. 

Храните, които ни състаряват! Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™