Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

До какво води хипервитаминозата?

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Витамини и минерали | Все още няма коментари. | 1468 прегледа на този пост

Съдържание на До какво води хипервитаминозата?


Хипервитаминозата е много опасна за организма!Много хора се тъпчат с витамини, като си мислят, че това ще ги направи по-здрави и ще ги предпази от много болести, това обаче не е точно така. Повечето хора дори не подозират колко много могат да си навредят ако се предозират с тези вещества, това състояние се нарича хипервитаминоза. За да Ви помогнем, ще Ви представим какви усложнения могат да се получат от приемането на твърде много витамини, а те са много и страшни.

Как се предозираме?

В повечето случаи прекаляването с витамини става, защото освен чрез хранителна добавка, приемаме тези полезни вещества и чрез соковете и храната. В много от случаите дори и не подозираме за количеството полезни вещества които приемаме, но нека да преминем към разясненията.

  • Витамин А

Какво става, когато прекалим с някои витамини? Простичко и логично е, води до странични ефекти, често дори и много опасни.
Да започнем с витамин А. Приемането на изключително голямо количество от него води до сериозни последици за организма, пагуба на черния дроб, падане на косата, силно главоболие и в някои случаи дори до увреждане на плода при бременни жени. Продължителната консумация на големи количества от този витамин могат да доведат до токсично отравяне. Индикациите за това са няколко – намален апетит, сънливост, замаяност, замъглено виждане, пожълтяване и лющене на кожата.

  • Витамин В

Предозирането с витамини от групата на В витамините също не е по-малко опасна. Те водят до много алергични и нервнопсихични нарушения в организма. Да вземем за пример витамин В6 – симптомите са няколко: загуба на чувствителност в ръцете и устата, учестено дишане и парализа. Предозирането с В3 причинява вреди на черния дроб, бъбреците и много кожни проблеми. Симптомите са няколко: парене в очите, сърбеж по цялото тяло, главоболие, гадене, повръщане.

  • Витамин С

Едно от най-често срещаните неща е прекаляване с витамин С, тъй като се препоръчва при настинка и грип, за бързо възстановяване. Това обаче може да доведе до анемия, стомашно-чревни проблеми, нарушаване в обмяната на веществата. Естествено и това си има своите подсказки за наличие – диария и стомашни болки.

  • Витамин DПрекомерната доза витамини предизвиква странични ефекти в организма!

Голямата доза на витамин D води до повишено усвояване на калция в организма, което от своя страна подсказва, че води до нарушаване на образуването на костите. Признаците за наличие на натравяне с този продукт са: главоболие, гадене, отпадналост, повръщане и силни болки в костите.

  • Витамин Е

Нека да споменем и накрая до какво може да доведе прекомерното количество витамин Е. Този витамин може да доведе до проблеми със съсирването на кръвта и повишаване на артериалното налягане, белодробна емболия. Нека да опишем и симптомите – повишено кръвно налягане, тежест в гърдите и бавно зарастване на рани.
Всичко, което се приема, трябва да е в нормалните количества, които са изписани на листовката. Тези указания задължително трябва да се спазват. 

До какво води хипервитаминозата? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™