Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Детокс програмите – внимание!

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Диети, Новини, Здравословно хранене, Отслабване, Здравословни проблеми и състояния, Детоксикация | Все още няма коментари. | 3049 прегледа на този пост

Съдържание на Детокс програмите – внимание!


Макар да звучи примамливо и модерно, детоксикацията крие редица рискове!

С настъпващото лято идва сезонът на изрязаните дрехи и банските, което кара много хора да прибягват към драстични, а често и непроверени методи за отърваване от излишните мазнини.

Бъдете внимателни какви детокс програми предприемате!След обилното хапване през зимата и великденските празници настъпва момент, в който всеки усеща, че тялото му се нуждае от пречистване. Ето, в този момент пред Вас се появяват заглавията на статии за детоксикация, рекламиращи детокс медикаменти, които звучат примамливо, но в действителност крият редица рискове за организма.

Важно е да знаете, че детокс не е равно на диета. Детоксикацията има за цел да пречисти организма, да Ви отърве от вредните токсини, а не да свалите килограми. Отслабващият ефект е честа реакция на тялото, но се дължи по-скоро на промяната в хранителния режим и изключването на някои вредни храни и алкохол от ежедневното меню. Макар обикновено детоксикацията да е безобидна, ако се комбинира с непроверени медикаменти, обект на добро маркетингово позициониране, може да бъде доста опасна и да влоши здравословното Ви състояние.

Забелязали ли сте, че напоследък детоксикацията е толкова модерна, че се препоръчва при всякакви здравословни състояния – пролетна умора, хормонален дисбаланс, депресивни състояния, понижен имунитет. Не отричаме положителните страни на детокса, все пак той идва като идея от добре проучените и прилагани програми за пречистване на организма от злоупотреба с вредни субстанции. Просто Ви напомняме да бъдете внимателни, когато прибягвате към подобни програми и съответните детоксикиращи медикаменти.

За пречистването

Основната концепция на детокс програмите се крие в т.нар. "пречистване на организма". Истината обаче е, че всеки организъм произвежда вредни продукти, които изхвърля от тялото с помощта на черния дроб и бъбреците. Ако се грижите за здравето на тези органи, не се тревожете толкова за освобождаването от вредните токсини, защото природата "го е измислила". Проблеми със задържането на вредни субстанции в тялото настъпват в случай на проблеми с бъбреците и черния дроб.

Непроверените детоксикиращи медикаменти могат да са опасни.Безопасният детокс

Голяма част от детоксикиращите програми са напълно безопасни за организма. Тъй като съществуват наистина много продукти за детоксикация, голяма част от тях нямат негативен ефект върху тялото, но казано откровено нямат и особени ползи. 

Проблемът настъпва, когато повярвате на драстични детокс режими, включващи напитки или клизма, която да пречисти дебелото черво. Всъщност организмът ни е така устроен, че не можем да съществуваме с напълно чисто дебело черво без бактерии например, което прави подобни хрумвания меко казано опасни.

Воден баланс в тялото

Водата е градивен елемент на здравословния живот и правилното хранене. Всеки добре знае, че водата има силно пречистващо действие, а детокс доктрината не пропуска да използва този факт.

Ако някога сте се подлагали на някакъв вид детоксикация, сте наясно, че консумацията на големи количества вода е задължителен спътник на режима. Но все пак внимавайте с количествата. Прекомерният прием на вода може сериозно да натрови организма, като разреди кръвта и намали здравословното количество на натрия в нея. Десет литра вода на ден са абсолютният максимум, който може да си позволите, без да претоварвате бъбреците и да влияете негативно на естествените функции в тялото си.

Детокс чрез различни медикаменти

Често детоксикацията е съпроводена от допълнителен прием на определена субстанция като чай например. Имайте предвид, че прекомерната концентрация на определени билки оказва негативен ефект върху здравето вместо да разкрие здравословните си ползи. Растителните продукти трябва да се приемат в строго определени съотношения, които е важно да бъдат контролирани от лекар. 

Съветваме Ви да подхождате внимателно с която и детокс програма да се захванете. Направете информиран избор, не се предоверявайте на обещания за определени резултати и на първо място – слушайте тялото си!

Детокс програмите – внимание! Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™