Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Дали (не) достатъчно се грижим за кожата си?

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Коса, кожа и нокти, Здравословни проблеми и състояния | Все още няма коментари. | 2629 прегледа на този пост

Съдържание на Дали (не) достатъчно се грижим за кожата си?


Често в старанието си да имаме чиста и блестяща кожа прекаляваме с почистващите продукти, грижите сутрин, обед и вечер. Или правим противоположната грешка – небрежни сме към нея. Истината е, че красивата кожа изисква грижи, но по-скоро качествени, отколкото количествени, и по-скоро в правилното време. Безразборното прилагане на различни продукти уморяват кожата и нямат желаното въздействие върху отражението в огледалото.

Какви грижи да прилагаме за красива кожа?

Последователност при грижите за кожата:

При сутрешната и вечерната грижа трябва да се следва последователността:Почистване на кожата с вода или продукт за измиване.

  • Почистване – с избран за типа кожа продукт. За мазна кожа може да се прилага почистващ гел, за суха – лосион или тоалетно мляко.
  • Един ден в седмицата след почистване се прилага пилинг. Той не е основното почистващо средство, затова се нанася на почистена кожа. Пилингът сваля мъртвите клетки на кожата, която постоянно се обновява.
  • Дълбока грижа – крем (дневен или нощен), серум, очен крем.
  • Сутрин, при необходимост и желание, следващ е фон-дьо-тенът.
  • По-течните продукти трябва да се нанасят преди по-гъстите и мазните. Например първо се нанася крем, а след това перли или серум, които са много по-концентрирани и гъсти.

Почистване на кожата:

За да почистваме правилно кожата си, трябва да я почистваме според типа й. Сухата кожа се почиства най-добре с тоалетно мляко на маслена основа, за да се избегне по-честият контакт на кожата с вода. Така сухата кожа се раздразва по-малко. Ако използвате мицеларна вода, тя трябва да е без алкохол, който изсушава кожата. При мазна кожа и сутрин, и вечер може да се използва гел за измиване, който не съдържа сапун. Сапунът изсушава твърде много дори мазната кожа и предизвиква допълнителни проблеми.

Пилинг:

Мъртвите клетки правят кожата ни да изглежда уморена и повехнала и от друга страна – един добре подбран за типа кожата пилинг подпомага кръвообращението и съживява кожата. Избраният според типа кожа пилинг се употребява веднъж седмично. Мазната кожа не бива да се подлага на пилинг често. Това води до повече омазняване след първоначалния ефект на по-суха кожа. Честият пилинг може да доведе до възпаления.

Правилният крем за Вашата кожа:Кремът е основен източник на хранителни вещества за кожата.

  • Суха кожа – крем с маслено съдържание или калций. Калцият пази кожата от изсушаване, той подсилва естествената бариера на кожата.
  • През зимата за всеки тип кожа при спортове навън и в планината, при продължителни разходки трябва да се използва “cold” крем, предпазващ от вятъра и студа.
  • При лющеща се кожа – състояние, което може да се достигне и при мазна, и при суха кожа, помага крем с уреа.
  • При чувствителна кожа – колкото по-малко съставки има кремът, толкова за кожата е по-добре. По този начин могат да се избегнат нежелани реакции с различни химикали.
  • При мазна кожа – кремът не трябва да се избягва с мисълта, че предизвиква допълнително омазняване. Важно е кремът да е на водна основа, така се поддържа нормалната влажност в кожата, избягва се изсушаването й в някои участъци и не се допуска допълнително производство на себум.

Нанасянето на крема:

Нанасянето на крема е толкова важно, колкото избора му. С правилното нанасяне правим две неща за кожата си: даряваме я с всички вещества от крема и й спестяваме ранното увисване. Първо слагаме крем на брадичката. С противоположната на бузата ръка, нанасяме леко нагоре по бузата. Повтаряме за срещуположната страна. Слагаме крем в средата на челото и го нанасяме към края. Последно се нанася крем на носа и обхващаме с движения вътрешната страна на бузите (от носа навън) и мимическия кръг около устните. На очите кремът се нанася със средния пръст, тъй като показалецът може да упражни твърде много натиск на тънката кожа там. Слагаме по две малки точки крем отвътре на долния и горния клепач и ги разнасяме навъИзползване на серум за лице за интензивна грижа.н.

Използването на нощен крем е оправдано, тъй като производството на себум през нощта е най-ниско, всички видове кожа могат да си позволят дълбока нощна грижа. Тя не е задължително да е против бръчки, може да е дълбоко овлажняващ крем. Но противобръчковите препарати по време на нощта са най-удачни, тъй като тогава кожата се регенерира и произвежда колаген.

Серумите са хит!

Серумите и перлите с активни вещества добиват все повече популярност и това не е случайно, те съдържат около 3 пъти повече активни вещества от един крем – най-високата възможна концентрация, която можем да дадем на кожата си. Противно на разбирането, че серумите са изключително маслосъдържащи, има и серуми, които са разработени за мазна кожа.

Маски за Вашата кожа:

При зачервявания, при лющене, при сухота и пъпки маските са особено подходящи. Пъпките са особен проблем, който може да възникне при много фактори и най-вече като докосваме лицето си с мръсни ръце. За най-безпроблемно овладяване е добре през нощта да се нанесе гел срещу пъпки, който съдържа цинк или ниацинамид. За дългосрочен ефект микродермабразиото е процедура, която може да помогне.

Дали (не) достатъчно се грижим за кожата си? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™