Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Магнезий на прах 90 гр | BioCare

Магнезий на прах 90 гр | BioCare
Магнезий на прах 90 гр | BioCare
Магнезий на прах 90 гр | BioCare
47.70 лв.
Код на продукта : Magnesium Powder 90 gr
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.8 лв.


 
Бърза поръчка
Магнезий на прах 90 гр | BioCare

Магнезий на прах 90 гр | BioCare

 • Високо качество, гарантирана ефикасност
 • Срещу спазми на съдовете и мускулите
 • За по-добро сърдечно здраве
 • Поддържа нормални биохимични процеси
 • Регулира налягането в съдовете
 • Предпазва от диабет и сърдечни проблеми
 • Действа антидепресивно и отпускащо
 • Magnesium Powder 90 g е на изключително добра цена от BioCare

Какво знаем за Magnesium Powder?

Клетките в нашия организъм имат нужда от едни или други химични елементи. Но в Менделеевата таблица има един, без който не може да съществува и функционира нито една от човешките клетки. Това е магнезият. Около 50% от общия му обем в човешкия организъм се намират в тъканите и органите, останалото се съдържа в костните тъкани. Кръвта съдържа около 1% от този елемент. За регулиране на нормалните нива на съдържание на магнезий в кръвотворителната система организмът работи постоянно на пълни обороти.

Магнезий задейства най-малко триста химични реакции, протичащи непрестанно в организма ни. Той се използва за стандартната работа на мускулната тъкан и ЦНС, осигурява постоянство на сърдечния ритъм, осигурява необходимата твърдост на костите. Магнезият се задейства активно в преработването на белтъчините и в основната обмяна на веществата.

Неслучайно името Магнезий е съзвучно с латинската дума „magnum“, един от преводите на която звучи като „голям, велик“. Ролята на елемента в живата природа без преувеличение е огромна и уникална! В състава на растенията магнезият влиза в сложни органични комплекси, които отговарят за процеса на фитосинтез.

Първият труд, който посочва ползата на магнезий за човешкия организъм, е датиран от 1618 година. Точно през тази година англичанинът Хенри Уикър открил на пасищата за добитък в Епсом малка яма с вода, която животните категорично отказвали да пият. Скоро станало ясно, че водата от тази яма е с целебни свойства. Много скоро Епсом се прославил като курорт, източник на минерална вода.

Минали години. Епсомският източник пресъхнал. Учените умове от Европа започнали да търсят изкуствени пътища за приготвяне на целебната вода. В началото на XVIII век немецът Каспар Нейман обявил, че е получил магнезиев сулфат от въздействието на сярната киселина върху морската вода. Предложено му е името magnesia alba (бял магнезий), взето от името на местността в планинския район на централна Гърция, където за пръв път е открито това вещество.

Ето колко значим е бил Магнезий още в Древността. А сега ролята му в живота ни и за поддържане на здравето ни е дори още по-голяма, тъй като са все по-малко и все по-малки източниците, от които можем да си набавим минерала. Но това не значи, че трябва да позволяваме здравето ни да се влоши. БиоМол предлага вариант за предпазване и преодоляване дефицита на магнезий, като предлагаме една страхотна хранителна добавка на прах от компания BioCare на страхотна цена Magnesium Powder 90 g.

Как действа Магнезий на прах?

Магнезий за кръвното

Приемът на хранителната добавка Магнезий 90 гр на прах осигурява нормално кръвно налягане. Доказано е, че високото налягане се понижава при въвеждане на елемента магнезий в човешкото тяло.

Магнезий за сърцето

Ниската концентрация на това вещество в организма води до нарушения в метаболитните процеси. А тези нарушения, на свой ред, водят до инфаркт и инсулт. Чрез опити е доказано, че дефицитът на магнезий нарушава ритъма на работа на сърцето, а това е много опасно, тъй като е честа причина за сърдечни проблеми. Затова употребата на продукта на BioCareMagnesium Powder се препоръчва при нарушена сърдечна дейност, свързана с недостига на този елемент.

По данни от различни изследвания нормалната концентрация на магнезий рязко намалява възможността от развитие на исхемична болест. Лекарите твърдят също, че той понижава рязко и риска от възникване на инсулт.

Магнезий и диабет

Тъй като този химичен елемент е задействан активно във въглехидратния обмен, приемът на Magnesium на прах на невероятна цена оказва сериозно влияние върху производството на инсулин в организма. Това е хормон, който отговаря за съдържанието в кръвта на захар. Прекалено високите ѝ нива водят до прекалено бързото извеждане на магнезий от организма с урината. Затова често се диагностицира магнезиев дефицит при диабет от първи и втори типове.

Съдържанието на магнезий в организма на човека е около 21-28 грама. Около 60% от тях се съдържат в костите и зъбите, при това приблизително 1/3 от това количество може да се метаболизира, ако организмът ни има нужда от това. Приблизително по около 20% магнезий съдържат мускулите и органите ни, в които протичат интензивно енергоемки процеси: черен дроб, мозък, бъбреци и т.н. Около 1 процент магнезий съдържа извънклетъчната течност в тялото ни.

Като вътреклетъчен елемент, сред всички минерали Магнезий заема второ място след калия по съдържание в клетъчната течност. Тук той има важна мисия – да регулира постъпването на калциеви йони в клетките, като така регулира преминаването на излишни нервни импулси и проявява антиспастично действие. Това означава, че употребата на хранителната добавка Магнезий от 90 грама предотвратява непроизволните съкращения на мускулите и съдовете, бронхите и червата. Общо взето, спирайки процесите на възбуждане в централната нервна система, продуктът предизвиква понижаване на реакцията на организма към външните дразнители и влияе антистресово.

Във вътрешността на клетката 80-90% от магнезия е свързан с АТФ и може да се използва като енергетик за клетките – всички енергетични процеси в тях протичат задължително с участието на този минерал. Сред другите вътреклетъчни негови задачи е участието му в синтеза на ДНК и белтъчини, а също и стабилизирането на ДНК и РНК молекулите, а също и на рибозата.

Дневната доза на магнезий за организма на голям човек трябва да е 300 мг за жените и 400 мг за мъжете. През бременността нужното количество магнезий се увеличава до 350 мг. Нуждата на децата от магнезий дневно до половото им съзряване се колебае в рамките на 10-30 мг на килограм телесна маса. След полово съзряване тази цифра намалява до 6 мг на кг. Приемайки магнезий чрез храната, която консумираме, трябва да имаме предвид, че той не се усвоява напълно – само около 40% се абсорбират от организма ни. Това е причината все повече хора да търсят хранителни добавки с минерала, каквато е Magnesium Powder 90 g на изумително добра цена.

Недостигът на Magnesium води след себе си много неприятни последици, а именно: нарушения на сърдечно-съдовата система (повишен риск от исхемия, инфаркт, аритмия), ендокринната система (развитие на захарен диабет), нервно-психологичната система. Постоянният скрит дефицит на минерала в тялото ни може да доведе до депресия, разстройства в паметта и спазми. Тежестта на описаните нарушения е право пропорционална на степента на недостатъчност на магнезий и на продължителността на дефицитния период. По данни от статистически изследвания честотата на онкологични болести в районите с почви, бедни на магнезий, е по-висока.

Причини за дефицит

Възможните причини за това състояние са много. Ето само някои от тях:

 • Най-употребяваните храни съдържат много малко магнезий. А употребата на някои хранителни продукти „измиват“ магнезия от организма ни. На първо място, това са кофеиновите продукти в неумерени количества, а също и продуктите, които съдържат много захар. В последния случай магнезият се изхвърля от организма в катастрофални количества с урината. Голям враг на магнезия е системата за хранене fast food, както и всичко рафинирано, което извежда магнезия на 99%.
 • Употребата на алкохол, антибиотици, сърдечни гликозиди, слабителни и противозачатъчни средства също води до намаляване количествата на магнезий в нашия организъм.
 • Повишените психологически, емоционални и физически натоварвания могат да се отразят негативно на показателите за съдържание на минерала, като дори водят до скрит магнезиев дефицит.

Между другото…

 • По разпространеност в организма магнезият заема четвърто място след натрия, калия и калция.
 • Дефицит на магнезий се наблюдава при 81,2% от бременните жени.
 • Недостиг на този елемент често се наблюдава при хиперактивните деца със синдром на дефицит на вниманието.
 • Магнезиевият дефицит може да се отрази отрицателно на синтеза на колагена, който отговаря за плътността и здравината на съединителната ни тъкан и за еластичността на кожата ни.

Начин на употреба: Приемайте по 1 мерителна лъжица (1.5 гр) с прием на храна. За по-добри резултати може да добавяте от продукта във вода или сок и да разбъркате.

Състав в 1 доза (1.5 гр) Стойност %ПДД
Магнезий 200 мг 53,3%

Дозировка: 1 мерителна лъжица (1.5 гр)

Дози в опаковка: 60

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Консултирайте се с лекар преди употреба, ако сте под медицинско наблюдение! Съхранявайте на температури, по-ниски от 25°С, на сухо място, далеч от преки слънчеви лъчи и източници на топлина!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™