Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Протеини

Производители
Категории
Пълен каталог

Протеини (белтъчини) - това са жизнено важни хранителни вещества за човешкия организъм, без които той не може да функционира нормално. Те се съдържат в различна наситеност в храните, които консумираме. Протеините са градивни елементи на тъканите в тялото и се използват от него като гориво, за да функционира. Протеините са изградени от аминокиселини и когато се храносмилат, се разграждат отново до аминокиселини, доставяйки на тялото така необходимите му незаменими аминокиселини, които то не може да възпроизведе.

Всеки човек има нужда от протеини в дневната си диета, но при спортистите и бодибилдърите нужното количество протеин за възстановяване на мускулите е по-голямо. Източниците на протеини, които трябва да приемаме като храна, са ни добре познати - риба, птиче месо, телешко месо, ядки, млечни продукти и други.

В този раздел Ви предлагаме протеинови хранителни добавки за спортисти, които освен от храната, се нуждаят от допълнителен прием на протеини. Тук ще намерите суроватъчни протеини, изолат, млечни протеини, соеви протеини и други качествени протеини за спортисти.

Протеинът е жизненоважен макронутриент, който насърчава растежа и възстановяването на мускулите, метаболизма, съня, кожата и ноктите, мозъчната функция, имунната система и много други. Макронутриентите включват протеини, въглехидрати и мазнини.

От научна гледна точка протеинът е поредица от аминокиселини, свързани заедно като верига. Връзките, които държат тези аминокиселини заедно, са известни като пептидни връзки. Аминокиселините са основният източник на азот в организма. Наличието на положителен азотен баланс е от съществено значение за правилния мускулен растеж и възстановяване.

Протеинови хранителни източници

Типичните хранителни източници на протеин включват: яйца, сирене, мляко, пиле, морски дарове, риба, птици, говеждо, свинско, агнешко, телешко, соя, ядки и бобови растения.

Пълноценната протеинова храна съдържа всички основни аминокиселини. Животинските протеини (месото) са пълноценни източници на протеини. Непълноценните протеинови храни, като зеленчуците, нямат някои основни аминокиселини. 

Протеиновите добавки станаха популярни през последните 30 години поради няколко фактора. Те са удобни и не изискват време за приготвяне. Протеиновите добавки също са рентабилни и могат да осигурят средна цена за доза далеч под тази на говеждо, морски дарове и дори пиле.

Какво представляват протеиновите добавки?

Протеиновите добавки се използват за подпомагане на бодибилдъри и атлети да постигнат желаните от тях дневни изисквания за прием на протеини. Протеиновите добавки обикновено съдържат повече от 20 до 30 грама протеин на порция и са обогатени с витамини и минерали. В Biomall.bg можете да откриете протеинови добавки в многобройни вкусове, от протеин без вкуспротеинови прахове с вкус на плодове до добавки за увеличаване на теглото с вкус на бисквити и сметана до, протеинови блокчета с вкус на фъстъчено масло с топ качество и супер цени.

Изберете евтин протеин само от БиоМол!

Разбиране на общата терминология на протеиновите добавки:

Изолат

Изолиран източник на протеин е този, който е бил химически пречистен, за да се премахне почти всичко, различно от действителния източник на протеин. Обикновено изолатите са 90%+ чист протеин.

Концентрат

Концентрираният протеинов източник не е толкова чист като изолата и обикновено съдържа 70 до 85% от протеиновия източник. Концентратите съдържат повече мазнини, въглехидрати, а при суроватъчния протеин повече лактоза.

Смеси

Протеиновата смес е комбинация от различни протеинови източници и нива на чистота. Една смес може да бъде по-рентабилна от чистия изолат и може също така да предложи предимството да има едновременно бързо и бавно смилаеми протеинови източници.

Аминокиселини

Аминокиселините са градивните елементи на протеина. Въпреки че има над общо 100 аминокиселини, само 20 аминокиселини се считат за стандартни. Тези стандартни аминокиселини са разделени на две категории: есенциални и неесенциални аминокиселини

BCAA

Аминокиселините с разклонена верига, наричани още BCAA, са термин, който се отнася до верига от трите основни аминокиселини левцин, изолевцин и валин. Комбинацията от тези 3 основни аминокиселини съставлява над една трета от скелетните мускули в тялото и играе жизненоважна роля в синтеза на протеини.

За повишаване на теглото

Гейнърите са висококалорични протеинови прахове, предназначени да помогнат на бодибилдъри и атлети, които се нуждаят от бързо наддаване на тегло. Те могат да се използват като храна в движение или между храненията като средство за добавяне на допълнителни дневни калории.

Заместители на хранене

Протеиновите продукти, заместители на хранене, се считат за цели хранения сами по себе си. Те съдържат формулирана хранителна и макроелементна смес, която осигурява не само достатъчно протеини, но и подходящо количество въглехидрати, здравословни мазнини и витамини и минерали.

За възстановяване

Възстановяващата смес е протеинова добавка, която съдържа произволен брой допълнителни непротеинови добавки, предназначени да помогнат за възстановяването след тренировка. Тези добавки варират от креатин до мултивитамини и минерали и по-големи дози глутамин и таурин.

Бавно усвояващи се 

Бавно смилаем източник на протеин осигурява дългосрочен поток от протеини и аминокиселини, предназначени да помогнат за поддържане на положителен азотен баланс за по-дълги периоди от време. 

Бързо усвоими

Бързо усвоим източник на протеин, като суроватъчен протеин, действа бързо, за да помогне за регулиране на телесните нива на азот, особено след периоди на гладуване. Бързо усвоимият протеин също е полезен като източник на протеин след тренировка.

Енергиен бар

Енергийните блокчета осигуряват бърз, здравословен и продължителен източник на енергия, когато имате нужда от ободряване между храненията и не съдържа толкова много протеини, колкото протеиновото блокче.

Източници на протеин, използвани в протеинови добавки

Можете да се доверите на селекцията евтин протеин със страхотно качество от Biomall.bg.

Суроватъчен протеин

Суроватъчните протеини представляват 20% от протеина в млякото. Суроватъчният протеин е страничен продукт при производството на сирене. Той има много висок рейтинг на биологична стойност и е богат на аминокиселините левцин, изолевцин и валин. Суроватъчният протеин е бързо усвоим източник на протеин и не засища. 

Суроватъчен изолат

Суроватъчният изолат е по-скъпа версия на суроватъчния протеин. Той е с по-висока биологична стойност и съдържа по-малко мазнини и лактоза на порция от суроватъчния концентрат. Суроватъчният изолат обикновено съдържа 90 до 98% протеин, докато суроватъчният концентрат съдържа 70 до 85% протеин.

Суроватъчен концентрат

Суроватъчният концентрат изисква по-малко време за обработка, но също така съдържа повече мазнини и лактоза. Суроватъчният концентрат е 70 до 85% протеин.

Смеси от суроватъчен протеин

Суроватъчните протеинови смеси са специализирани протеинови формули, които съдържат както суроватъчни изолати, така и суроватъчни концентрати. Суроватъчните протеинови смеси обикновено са по-рентабилни от суроватъчния изолат и имат по-висок процент на протеин от суроватъчните концентрати.

На BioMall.bg ще откриете евтин суроватъчен протеин с високо качество за Вашите индивидуални нужди!

Казеинов протеин

Казеиновите протеини представляват 80% от протеина в млякото. Казеиновият протеин е бавно усвоим протеин, който се изолира от млякото. Тъй като казеиновият протеин се използва от тялото за изграждане на мускули и по-малко се използва като източник на енергия, добавките с казеин насърчават тялото да използва въглехидрати и складирани мазнини за енергия. 

Яйчен албумин

Яйчният албумин е яйчният белтък. Той е популярен в средите на бодибилдинга поради по-високото съотношение на есенциалните към неесенциалните аминокиселини и защото белтъците съдържат по-малко холестерол от жълтъците. Яйчният протеин е най-добрата алтернатива за тези, които имат непоносимост към лактоза.

Соев протеин

Соевият протеин е бързо усвоим протеинов източник със среден аминокиселинен профил. Поради това той не е най-желаният източник на протеин за тези, които искат да изградят мускули.

Търсите евтин соев протеин? Изберете качествен протеин от соя на супер цени само от БиоМол!

Соев протеин изолат

Соевият протеин изолат има по-голяма биологична стойност от обикновения соев протеин, което означава, че повече от него се използва от тялото. Соевият протеин изолат е с по-ниско качество от соевия протеин.

Протеин от козе мляко

Никой друг протеинов източник няма по-висока бионаличност от протеина от козе мляко. В допълнение, протеинът от козе мляко е с изключително високо съдържание на BCAA и е 100% без лактоза. Неговата биологична стойност от 104 е по-добра дори от яйцата, които имат 100 биологична стойност.

Пшеничен протеин

Пшеничният протеин е здравословна и естествена алтернатива на млечните и яйчните протеини. Не съдържа лактоза и холестерол и е идеален за вегетарианци, културисти и спортисти. Пшеничният протеин също е с много високо съдържание на глутаминова киселина.

Протеин от грах

Граховият протеин е 100% източник на протеин без глутен, който е чудесна алтернатива за вегетарианци. Граховият протеин не съдържа лактоза и не съдържа холестерол. 

Пълен млечен протеин

Пълният млечен протеин е сух протеин от мляко с отстранени въглехидрати и мазнини. Млечният протеин е питателен и съдържа калций и високи нива на други витамини и минерали. Пълноценният млечен протеин съдържа суроватъчен и казеинов протеин.

Кога да приемате своя протеин на прах?

Сутрин

След събуждане тялото Ви се нуждае от бързо усвоим протеинов източник, за да сте сигурни, че поддържате положителен азотен баланс. Добра идея да използвате както бързо, така и бавно усвоим протеин на прах. Това може да бъде суроватъчна протеинова напитка със солиден протеинов източник като яйца и сирене или смес суроватъчен/казеинов протеин на прах.

Бързо усвоимият протеин бързо ще постави тялото в положителен азотен баланс и ще даде добър старт на деня за изграждане на мускули. Бавно смилаем протеинов източник, като казеиновия протеин, ще продължи да доставя аминокиселини в кръвния поток и ще Ви задържи до следващото протеиново хранене.

Преди тренировка

Вашето хранене преди тренировка трябва да се състои от бавно усвоим протеин на прах, който ще поддържа тялото в положителен азотен баланс, докато тренирате.

След тренировка

Трябва да предприемете същия подход след тренировка, както сутрин. Консумирайте смес от бързо и бавно усвоими източници на протеини, за да Ви помогне да се възстановите от тренировката и да Ви подтикне към положителен азотен баланс към следващото Ви хранене.

Между храненията

Редовните протеинови хранителни добавки през деня трябва да са от бавно усвояеми протеини, като казеин или яйчен протеин. Бавно усвоимият протеин между основните хранения гарантира, че ще поддържате положителен азотен баланс през целия ден.

Преди лягане

Приемането на бавно усвоима протеинова добавка преди лягане увеличава максимално азотния баланс по време на сън. Казеиновият протеин е добър избор.

Заместители на хранене

Заместителите на хранене са едни от най-недооценените и недостатъчно използвани добавки на пазара. Те са много повече от просто източник на протеин – те са пълноценни и питателни ястия.

Заместител на хранене или шейк може да съдържа бързо или бавно смилаеми протеини или протеинови смеси. Те могат да се приемат по различно време на деня. Трябва да се отбележи, че някои заместители на хранене са предназначени да Ви помогнат по време на диети, а други имат за цел да Ви помогнат да наддадете на тегло.

Заместителите на хранене със суроватъчен протеин се консумират най-добре сутрин като заместител на закуската. Бързо усвоимият суроватъчен протеин ще помогне за възстановяване на положителния азотен баланс и ще насочи тялото Ви по пътя към изграждане или възстановяване на мускулите.

Заместителите на хранене, специално категоризирани като „постни“, са за отслабване и се консумират най-добре като заместител на основно хранене, като закуска или обяд.

Протеини и въглехидрати за наддаване на тегло

За хора с поднормено тегло или трениращи, които искат да напълнеят, качественият прием на въглехидрати е също толкова важен, колкото честото хранене с протеини. Протеиновите добавки за увеличаване на теглото осигуряват чудесен източник на сложни и прости въглехидрати и обикновено се усвояват по-бързо от пълноценните храни.

Ако търсите евтин протеин, изберете от разнообразието само на BioMall.bg!

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
65.00 лв.
100% Whey Protein Concentrate 1000 гр | Nutri Smart Улеснява растежа на чиста мускулна маса За по-качествено възстановяване Предпазва мускулната тъкан от разпад Може да се използва преди и..
250.00 лв.
100% Whey Protein Concentrate 5000 гр | Nutri Smart Улеснява растежа на чиста мускулна маса За по-качествено възстановяване Предпазва мускулната тъкан от разпад Може да се използва преди и..
145.00 лв.
100% Pure Whey на Прах 2272 гр | Pure Nutrition  Съдържа добавен хидролизат за по-добро усвояване Води до намаляване на телесните мазнини Pure Nutrition 100% Pure Whey се..
На база ( 1)  Коментара
38.00 лв.
100% Pure Whey на Прах | Pure Nutrition  Съдържа добавен хидролизат за по-добро усвояване Води до намаляване на телесните мазнини Pure Nutrition 100% Pure Whey се разтвар..
72.00 лв.
100% Pure Whey на Прах 908 гр | Pure Nutrition  Съдържа добавен хидролизат за по-добро усвояване Води до намаляване на телесните мазнини Pure Nutrition 100% Pure Whey се ..
34.49 лв.
Active Woman Diet Blend 500 gr I MYPROTEIN По-бързо горене на мазнините Увеличава енергията и силата Допринася за по-пълноценно възстановяване от тренировки Има антиоксидантно действие А..
50.99 лв.
Brown Rice Protein 1 кг I MYPROTEIN Спомага изгарянето на мазнини Стимулира нарастването на мускулната маса Ускорява възстановяването Увеличава издръжливостта Подобрява работоспособностт..
21.19 лв.
Hemp Protein 100% Raw Powder 300 g I BioTona Перфектен аминокиселинен профил Съдържа ненаситени мастни киселини, важни за човешкото здраве Повишава мускулния растеж Помага за обновяването ..
71.99 лв.
Impact Diet Whey 1 кг | Myprotein Повишава имунитета Подпомага растежа на мускулната тъкан Съдейства за здравето на костите Подпомага синтезирането на тестостерон Активира дейн..
117.99 лв.
Impact Whey Isolate 1/2.5 кг I MYPROTEIN Усвоява се изключително бързо от организма При СПИН и ракови заболявания За по-добри спортни резултати Увеличава обема на мускулите Предоста..
256.49 лв.
Impact Whey Isolate 2.5 кг I MYPROTEIN Усвоява се изключително бързо от организма При СПИН и ракови заболявания За по-добри спортни резултати Увеличава обема на мускулите Предоставя на о..
На база ( 1)  Коментара
78.99 лв.
Impact Whey Protein Суроватъчен Протеин | MYPROTEIN Съдържа над 82% протеин в доза Отличен аминокиселинен профил  Много висока биологична стойност Стимулира мускулния растеж  П..
169.99 лв.
Impact Whey Protein Суроватъчен Протеин | MYPROTEIN Съдържа над 82% протеин в доза Отличен аминокиселинен профил  Много висока биологична стойност Стимулира мускулния растеж  П..
306.49 лв.
Impact Whey Protein Суроватъчен Протеин | MYPROTEIN Съдържа над 82% протеин в доза Отличен аминокиселинен профил  Много висока биологична стойност Стимулира мускулния растеж  П..
17.99 лв.
Instant Oats 1/2.5 кг I MYPROTEIN Източник на продължителна енергия Отличен вкус и консистенция Безглутенов продукт Спомага обмяната на веществата Помага за нарастване на мускулна мас..
37.49 лв.
Instant Oats 2.5 кг I MYPROTEIN Източник на продължителна енергия Отличен вкус и консистенция Безглутенов продукт Спомага обмяната на веществата Помага за нарастване на мускулна маса ..
65.99 лв.
Micellar Casein 1/2.5 кг I MYPROTEIN Дългосрочно подхранване на мускулите Запазва натрупаната мускулна маса За по-добро храносмилане Подобрява абсорбирането на питателни елементи По..
129.99 лв.
Micellar Casein 2.5 кг I MYPROTEIN Дългосрочно подхранване на мускулите Запазва натрупаната мускулна маса За по-добро храносмилане Подобрява абсорбирането на питателни елементи Подд..
38.49 лв.
Pea Protein Isolate 1 kg I Myprotein С високо съдържание на незаменими и заменими аминокиселини Включва изключително важните за уголемяването на мускулите БЦАА Усвоява се много лесно и продъ..
18.00 лв.
Peanut Butter With Whey Protein 450 гр | Pure Nutrition Добра алтернатива за засищаща закуска Подобрява метаболизма Подпомага здравето на съдовете и сърцето Грижи се за добрата нервна сист..
145.00 лв.
Protein Complex 2270 гр | Pure Nutrition Запасява Ви с аминокиселини за дълъг период от време Осигурява на мускулите Ви непрестанно подхранване Увеличава нивото на сухата мускулна маса ..
72.00 лв.
Protein Complex 908/2270 гр | Pure Nutrition Запасява Ви с аминокиселини за дълъг период от време Осигурява на мускулите Ви непрестанно подхранване Увеличава нивото на сухата мускулна маса ..
140.00 лв.
Pure Casein на прах 1814 гр | Pure Nutrition Забавя катаболизма С добър анаболитен и продължителен ефект Засища задълго и премахва чувството на глад Помага в избавянето от натрупаните в ор..
40.00 лв.
Pure Casein на прах | Pure Nutrition Забавя катаболизма С добър анаболитен и продължителен ефект Засища задълго и премахва чувството на глад Помага в избавянето от натрупаните в организма ..
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™