Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Vitamin D3 480 IU 250 капсули | SCITEC Nutrition

Vitamin D3 480 IU 250 капсули | SCITEC Nutrition
Vitamin D3 480 IU 250 капсули | SCITEC Nutrition
Vitamin D3 480 IU 250 капсули | SCITEC Nutrition
33.00 лв
Код на продукта : Vitamin D3 480 IU 250 Capsules
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.13 лв.

 
Бърза поръчка
Vitamin D3 480 IU 250 капсули | SCITEC Nutrition

Vitamin D3 480 IU 250 капсули | SCITEC Nutrition

  • Витамин D3 е по-мощна и активна форма на витамин D
  • От съществено значение за усвояването на калция
  • Поддържа костите здрави
  • Помага за поддържане на нервно-мускулното здраве
  • Поддържа здрава имунната система
  • Витамин Д3 480 IU капсули на невероятна цена от SCITEC Nutrition

Какво знаем за Витамин Д3?

Витамин D представлява есенциална ежедневна добавка, полезна за всички. Поради малките, лесни за поглъщане капсули Витамин Д3 480 IU капсули от SCITEC Nutrition може лесно да се прилага във високи дози.

През зимата телата ни произвеждат недостатъчно витамин D от слънчевата светлина. Но това понякога е трудно и през остатъка от годината. Есента или пролетта, когато слънцето е в своя връх, често сме на закрито. А през лятото? Тогава се предпазваме, разбира се, от слънцето. Това също възпрепятства получаването и производството на витамин D.

Тялото произвежда витамин D3 естествено, когато го излагаме на UV лъчи, произтичащи от слънчевата светлина. Важно е да се отбележи фактът, че действителното излагане на UV лъчи и синтезyt на витамин D също зависят от много фактори (сезони, местоположение, време, възраст, смог, тъмнина на кожата и др.).

Витамин D изпълнява съществена роля за поддържането на здрави кости и зъби. Увеличава абсорбцията на калций в костите и допринася за нормалните нива на калций в кръвта. В допълнение, той има положителен ефект върху имунната система, процеса на обновяване на клетките и е отговорен за по-силните мускули и повече мускулна сила.

Витамин D3 е много по-ефективен за повишаване нивата на витамин D в сравнение с D2. Той е по-ефективен при свързване с рецептора на витамин D и поради това неговият ефект е до десет пъти по-силен от този на витамин D2. В допълнение, витамин D3 се разтваря в мастна матрица от средноверижни мастни киселини, следователно се абсорбира по-лесно в червата. Освен това, по отношение на Витамин Д3 480 IU капсули на страхотна цена от SCITEC Nutrition, получавате оптималната дневна доза, а и няма риск от предозиране.

Как действа Витамин Д3 480 IU на капсули?

Витамин D е известен с това, че помага за балансиране на минерали като калций, фосфор, натрий и магнезий за здравословно образуване и минерализация на костите. Въпреки че витамин D играе важна роля за здравето на скелета, неговите ползи надхвърлят здравето на костите и стигат до всички части на тялото. Например витамин D може да действа като антиоксидант, да регулира имунната дейност, да поддържа сърдечно-съдовото здраве, модулира баланса на кръвната захар, регулира синтеза на невротрансмитери и др.

Витамин D и здраве на опорно-двигателния апарат

Витамин D поддържа нормалната структура и функция на костите и мускулите. В исторически план последиците от хроничен дефицит на витамин D са били в пълна степен при рахит, скелетно разстройство, което води до отслабване и изкривяване на растежа на костите при деца без хранителни източници на витамин D и при слабо излагане на слънце. Дефицитът на витамин D също влияе на възрастни, което се доказва от повишен риск при определени видове фрактури и форми на мускулна слабост.

Витамин D и мозъчна и нервна система

Витамин D влияе съществено на мозъка и нервната система. Проучванията показват, че допълнителният витамин D може да подобри настроението през зимния сезон, когато синтезът на витамин D от слънцето е изключително нисък. В допълнение, изследванията показват, че ниските нива на витамин D могат да бъдат свързани с повишена сънливост и затруднения със съня.

Витамин D и бременност

Нарастващите доказателства също подкрепят ползите от витамин D по време на бременност. Скорошни проучвания са установили, че по време на бременност витамин D може да намали риска от много усложнения на бременността. Изследванията показват, че витамин D може да помогне при определени усложнения по време на бременност. За здравето на майката тези усложнения могат да включват високо кръвно налягане, баланс на кръвната захар и цезарово сечение. За здравето на бебето те включват преждевременно раждане, ниско тегло при раждане, обиколка на главата при раждането и др. Интересът към въздействието на витамин D по време на бременност нараства, а доказателствата за неговата полза са силни. Изследванията показват, че достатъчните нива на витамин D могат да помогнат за поддържане на здрава бременност. Взети заедно, тези изследвания предполагат, че е важно да се вземат предвид факторите, които увеличават риска от дефицит на витамин D, да се тестват нивата на витамин D, когато е възможно, и след това да коригирате приема на витамин D. Добавката Vitamin D3 480 IU капсули от SCITEC Nutrition е жизненоважна за повечето бременни жени и е вероятно повече от това, което е в стандартния пренатален витамин.

Витамин D и имунитет и дихателна система

Тъй като витамин D играе роля за регулиране на имунната система, той може също да окаже положително влияние върху състояния, свързани с имунитета, като остри и хронични респираторни усложнения, и може да помогне за намаляване на симптомите им. Например адекватни количества витамин D през детска и зряла възраст е показано, че намаляват риска от обостряне на хронични респираторни проблеми и техните симптоми. Проучванията показват също, че бременните жени, приемащи 4,400 IU витамин D3 на ден, могат да намалят риска от респираторни проблеми при новородените деца в сравнение с бременни жени, които приемат само 400 IU на ден.

Въпреки че дефицитът на витамин D е най-разпространен през зимните месеци (пикът на сезона на настинка и грип), добавките могат да помогнат за намаляване на появата и симптомите на настинка и грип. Дневните дози витамин D3 поддържат здравето на дихателните пътища и намаляват честотата на обикновените сезонни инфекции.

Добавката Витамин D3 480 IU капсули на страхотна цена помага за засилване на имунната Ви система, като стимулира естествено срещащи се антимикробни пептиди, които защитават организма чрез унищожаване на нахлуващи микроби. Тези антимикробни пептиди живеят в имунни клетки в цялото тяло, включително клетки, облицоващи горния и долния дихателен тракт. Там те са в състояние директно да се борят с вируси и бактерии, които причиняват общи имунни и респираторни инфекции като настинки и грип.

Допълването с витамин D е важно за имунното здраве през цялата година, но особено през пика на сезона на настинка и грип, когато нивата на витамин D са най-ниски. Така че, преди да се насладите на уюта до камината с горещ шоколад през зимата, вземете дневната си доза витамин D. Имунната Ви система ще Ви благодари.

Витамин D и здравето на сърдечно-съдовата система

В допълнение към дихателната система, изследванията показват, че витамин D играе роля и за здравето на сърдечно-съдовата система, като помага за намаляване на риска от различни усложненияв здравето на сърцето и кръвоносните съдове. Например ежедневното приемане на Vitamin D3 480 IU капсули на SCITEC Nutrition намалява сковаността на специфичните кръвоносни съдове.

Витамин D и метаболизъм

Витамин D участва в множество метаболитни процеси в цялото тяло, като изследванията показват, че той може да повлияе положително на дисбалансите на кръвната захар и метаболитните усложнения. Затлъстяването е важен рисков фактор за много метаболитни и сърдечно-съдови дисбаланси. Изследванията показват, че разпространението на дефицит на витамин D може да бъде по-голямо сред хора със затлъстяване (и в по-малка степен при хора с наднормено тегло) и тези с дисбаланс на кръвната захар. 

Витамин D е изключително важен за цялостното здраве и голям брой изследвания непрекъснато разкриват неговото значение. Тази хормоноподобна молекула поддържа здравето на цялото тяло през целия живот, от здрава бременност до целостта на костите и мускулите, здравето на имунитета и дихателната система, сърдечно-съдовите функции, имунната активност и други. Въпреки че някои хора могат да смятат, че излагането им на слънце и диетите са достатъчни за получаване на достатъчно витамин D, научните доказателства предполагат, че повечето хора се нуждаят от повече. Витамин D3 от 480 IU на много добра цена осигурява балансиран подход за постигане на оптимални количества от това жизненоважно хранително вещество.

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 капсула дневно по време на хранене.

Дозировка: 1 капсула

Дози в опаковка: 250

Състав в 1 доза (1 капсула) Стойност %ПДД
Витамин Д3 (холекалциферол) 480 IU (12 мкг) 24%

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: микрокристална целулоза, говежди желатин, магнезиев стеарат, титаниев диоксид.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Съхранявайте на прохладно и сухо място! Слънчевата светлина и прекомерната топлина могат да повредят опаковката!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™