Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Taurine Powder UNFLAVORED 300 gr | HS Labs

Taurine Powder UNFLAVORED 300 gr | HS Labs
Taurine Powder UNFLAVORED 300 gr | HS Labs
Taurine Powder UNFLAVORED 300 gr | HS Labs
25.00 лв
Код на продукта : Taurine Powder UNFLAVORED 300 gr
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.25 лв.


 
Бърза поръчка
Taurine Powder UNFLAVORED 300 gr | HS Labs

Taurine Powder UNFLAVORED 300 gr | HS Labs

 • Помага за възстановяване след тренировка
 • Насърчава функцията на нервната система
 • Има антиоксидантни свойства
 • Намалява ефектите от прекомерния прием на кофеин
 • Увеличава издръжливостта на тялото
 • Подобрява спортните постижения
 • Регулира баланса на глюкозата
 • Има благотворно въздействие върху сърцето
 • Има противовъзпалително действие
 • Насърчава доброто благосъстояние
 • Taurine Powder UNFLAVORED 300 gr е на страхотна цена от HS Labs

Какво знаем за Taurine Powder UNFLAVORED?

Правилното здравословно хранене е ключът към щастлив живот за всички. За него важното е да има балансиран прием на храни, богати на витамини и микроелементи. Присъствието на аминокиселини в тях е едно от съществените условия.

Знаете ли какво е таурин? Това е аминокиселина, за която не всеки знае, а има повече положителни ефекти за човешкото тяло, отколкото може да се предположи. Тя представлява органична киселина със съдържание на сяра, която може да не е налична в достатъчно количество при спортистите и при хората, които не консумират месо или морски дарове. Благодарение на нея се осъществява възстановяването и растежът на клетките. Това биологично активно вещество е предназначено да бъде отговорно за процеси като липиден метаболизъм и предаване на нервни сигнали. Има изключителен ефект върху здравето, възстановяването на мускулната маса, подобряването на ефективността или изгарянето на мазнини. Може да се синтезира в организма на базата на съдържащи сяра аминокиселини – цистеин и метионин и наличие на витамин В6.

Таурин е открит и описан през 1827 г., когато австрийски учени провеждат изследвания и изолират аминокиселината от жлъчката на говеда (Bos Taurus). За разлика от другите аминокиселини, които се обработват и използват от тялото като строителен материал за протеините, таурин се намира в тъканите в свободна форма. Във висока концентрация се съдържа в сърдечния мускул, главния и гръбначния мозък, скелетните мускули, бъбреците, както и в ретината.

Това вещество активно участва в синтеза на голям брой други аминокиселини и е важен компонент за обменните процеси на калий, калций, магнезий и натрий. В мозъка таурин играе ролята на невротрансмитер (предава нервните импулси), има кардиотропно действие, подобрява енергийните и репаративните процеси. Като сулфоаминокиселина таурин възстановява функцията на клетъчните мембрани и подобрява метаболитните процеси в организма.

Като хранителна добавка Taurine Powder UNFLAVORED 300 gr на невероятна цена от HS Labs възстановява изчерпаните нива от таурин в резултат от активни физически натоварвания и спомага за здравето на Вашите мускули, сърце и нерви.

Как действа Taurine Powder UNFLAVORED на прах?

Таурин на прах 300 гр с топ цена е добавка, която обогатява Вашата диета с таурин. Препаратът е в прахообразна форма, съдържа само активното вещество и не включва ненужни пълнители и противослепващи агенти, които се добавят към капсулите.

Taurine Powder UNFLAVORED 300 gr поддържа нормалната функция на централната нервна система и е от съществено значение за поддържането на здраво сърце, бъбреци и очи. Продуктът работи перфектно за спортистите – може да увеличи тренировъчната способност, насърчава растежа на мускулната маса и ускорява намаляването на мазнините в тялото.

Таурин е непротеинова аминокиселина, синтетизирана от цистеин и метионин. Нейната ендогенна продукция рядко отговаря напълно на нуждите на организма, поради което веществото трябва да бъде набавено с храната. Богати количества от него се намират в животинските продукти, а отлични източници са му рибата и морските дарове. Аминокиселината има много биологични роли в организма и участва в множество физиологични процеси. Нейният недостиг се получава обикновено при заболявания.

Таурин демонстрира редица ползи за здравето. За съжаление, има лоша слава заради енергийните напитки, в които е обща добавка. Трябва да се подчертае, че енергийните напитки са нездравословни поради прекомерното им съдържание на захар и кофеин, а не че включват таурин. Към тях се добавя аминокиселината, за да се намалят неприятните странични ефекти на високите кофеинови дози като сърцебиене, нервност и тревожност. За съжаление, наличието на захар и кофеин намалява потенциалните ефекти на таурин, които насърчават здравето.

Приемът на Таурин на прах 300 гр се отразява благоприятно върху сърдечно-съдовата система. Набавената с продукта аминокиселина влияе положително на кръвоносната система и има кардиопротективни свойства. Тя предотвратява претоварването на миокарда, показва осмотични свойства, спомага за поддържането на водно-електролитния баланс на организма и понижава кръвното налягане. Допринася за подобряване на контрактилитета на миокарда и може да намали честотата на аритмиите.

Проучванията показват, че тауриновите добавки спомагат за понижаване нивата на хомоцистеин, който корелира силно с развитието на сърдечно-съдови заболявания. Таурин е субстрат за производството на жлъчни соли. Благодарение на това той играе важна роля в разграждането на мазнините и холестерола и спомага за поддържането на здравословни нива на липидите.

Основната съставка на продукта Taurine Powder UNFLAVORED 300 gr има много ползи за здравето, като една от тях е поддържане на здрав черен дроб. Таурин има благотворно въздействие върху здравето на черния дроб и го предпазва от увреждане, причинено от токсичните тежки метали и активността на свободните радикали. Проучванията показват, че приемането на аминокиселината възстановява увреждането на черния дроб при пациенти с хепатит. Наблюдавано е също, че чернодробната цироза е придружена от тежък тауринов дефицит. Коригирането на недостига на това вещество намалява отрицателните ефекти на болестта (например болезнени мускулни крампи).

Проведените проучвания върху гризачи дават обещаващи резултати за профилактиката на алкохолен и неалкохолен стеатохепатит. И в двата случая таурин предотвратява трайно увреждане на хепатоцитите и ускорява регенерацията им.

Ако често изпадате в състояние на нервност, имате променливо настроение или се чувствате напрегнати, то вероятно приемът на Таурин на прах 300 гр с отлична цена може да промени това. Неговият основен компонент има изключително значение за функционирането на нервната система. Таурин помага за стабилизиране на настроението и предотвратява състояния на депресия. Тези ефекти се дължат на способността му за регулиране на оста хипоталамус-хипофиза-надбъбречна жлеза (HPA ос) и съответно за намаляване на прекомерните нива на кортизол. В допълнение, таурин взаимодейства с GABA рецепторите. Известно е, че гама-хидроксимаслената киселина инхибира свръхактивността на нервната система. Това вероятно е причината, поради която някои потребители на таурин изпитват засилено настроение и по-добро чувство за психично благополучие.

Дългосрочната тауринова добавка има невропротективен ефект и може да допринесе за подобряване на паметта и за засилване на когнитивните функции. Таурин предпазва от свръхвъзбудимостта на невроните, предизвикана от глутаматната активност. Този процес води до невронална деградация и нарушени когнитивни способности.

Приемът на Taurine Powder UNFLAVORED 300 gr ще Ви помогне и ако имате проблеми със зрението. Големи количества таурин се натрупват в ретината на окото, по-специално във външния слой, в който са локализирани фоторецепторни клетки. Аминокиселината има защитна роля – осигурява защита от оксидативния стрес, генериран от ултравиолетовите лъчи, нарушава липидната пероксидация и предотвратява увреждането на ДНК. Таурин може също да инициира регенерацията на увредените структури на ретината. Проучванията са доказали, че намаляването на нивата на това вещество е последвано от бърза дегенерация на ретината, а възстановяването на неговите нива стимулира възстановяването на увредените тъкани.

Таурин подпомага имунната система на тялото. Основният компонент в Таурин на прах 300 гр служи като антиоксидант и регулатор на възпалителния отговор. Аминокиселината е много ефективен, макар и по-малко известен антиоксидант. Подобно на другите антиоксиданти, тя елиминира директно излишните свободни радикали от тялото, но също така може да увеличи производството и активността на други телесни антиоксиданти.

Таурин играе основна роля в регулирането на възпалителния отговор. Проучванията показват, че инхибира образуването на провъзпалителни вещества и намалява техните нива след индуциране на възпалителен отговор и оксидативен стрес. По този начин има непряк ефект – реагира с оксидантите, каквито са например киселините на хлора и на брома, като ги преобразува на по-малко вредните таурин хлорамин (TauCl) и таурин бромин (TauBr). Таурин хлорамин (TauCl) показва действително най-силните противовъзпалителни свойства. Високата му концентрация в клетките на човешкото тяло помага за намаляване на възпалителните цитокини.

Таурин на прах 300 гр подпомага възстановяването при болки в мускулите. Допълнителният прием на аминокиселината с помощта на продукта може да бъде ефективно средство за справянето с мускулната треска и увреждането на мускулите. Таурин се радва на голяма популярност сред физически активните хора. Смята се, че това съединение увеличава силата и издръжливостта и ускорява възстановяването след тренировка. Тези ефекти вероятно се дължат на неговите антиоксидантни свойства и способност за насърчаване на хомеостазата на тялото.

Таурин помага за намаляване на телесните мазнини и може да подпомогне косвено развитието на мускулна маса. Той участва в метаболизма на мазнините, особено в началния му етап. Едно от проучванията показва, че аминокиселината насърчава синтеза на тестостерон, който е типичен анаболен хормон. Обикновено се смята, че тауриновите добавки трябва да се добавят към креатиновия цикъл. Много експерти смятат, че таурин може да помогне за транспортирането на креатин до мускулните клетки. Таурин е често срещана съставка на стековете преди тренировка. Работи много добре в комбинация със стимуланти – намалява негативните им ефекти и осигурява стимулация без ненужна нервност, раздразнителност или разсеяност.

За да обобщим, Taurine Powder UNFLAVORED 300 gr на уникална цена от HS Labs е добавка, която може да донесе много ползи за Вашето здраве и физическа способност. Приемът на добавката трябва да бъде обмислен особено от вегетарианци и вегани, защото тяхната диета осигурява минимални количества таурин.

Начин на употреба: Една доза (3 g – ½ мерителна лъжица) се разтваря в приблизително 100-150 мл вода и се приема около 15 минути преди тренировка.

Дозировка: 3 гр (½ мерителна лъжица)

Дози в опаковка: 100

Състав в 1 доза (3 гр) Стойност %ПДД
Таурин 3000 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™