Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Myo Inositol 500 мг 100 веге капсули | Now Foods NF0475

Myo Inositol 500 мг 100 веге капсули | Now Foods NF0475
Myo Inositol 500 мг 100 веге капсули | Now Foods NF0475
Myo Inositol 500 мг 100 веге капсули | Now Foods NF0475
30.00 лв.
Код на продукта : Myo Inositol 500 mg 100 Veg Capsules
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.3 лв.

 
Бърза поръчка
Myo Inositol 500 мг 100 веге капсули | Now Foods NF0475

Myo Inositol 500 мг 100 веге капсули | Now Foods

 • Участва в структурата на всички клетъчни мембрани
 • Възстановява глюкозно-инсулиновия баланс
 • Има антидепресантни и анксиолитични свойства
 • Предотвратява промени в настроението
 • Подкрепя функцията на нервната система
 • Подобрява метаболизма на мазнините
 • Засилва когнитивните функции
 • Полезно в PCOS
 • Повишава инсулиновата чувствителност
 • Регулира нивата на хормоните
 • Намалява нивата на холестерола
 • Стимулира плодовитостта
 • Myo Inositol 500 мг 100 капсули е на страхотна цена от Now Foods

Какво знаем за Myo Inositol?

Инозитол (витамин В8) е въглехидрат, който може да се синтезира в организма. Можем да кажем, че по-рано това вещество е подценявано и е смятано за не толкова важно. Това продължило, докато на учените не се отдала възможността да го изучат по-подробно.

Оказва се, че инозитол е жизненоважен за здравето на нервната система и за поддържане на нормалното функциониране на други органи и системи. Първите експерименти са проведени върху плъхове.

Известният немски химик Либих премахва само един елемент (витамин В8) от диетата на животните, в резултат на което холестеролът в кръвта на плъховете започва да се увеличава и заедно с това се появява постепенно падане на козината им. Тогава този микроелемент започва да се разглежда като „спасение от плешивост“.

Инозитол, който е шест атомен алкохол, съществува в природата в 9 стереоизомера. Мио-инозитол е най-стабилната и конформационно благоприятна форма. Не е хигроскопичен, не се разгражда на открито и под въздействието на слънчевата светлина.

Това вещество е водоразтворимо и е във вид на бели кристали. Среща се в различни цитрусови плодове (с изключение на лимона), пъпеш, ядки, бирена мая, стафиди, месо – телешко, свинско и др.

Биологичната роля на инозитол е свързана с включването му в мембранните липиди под формата на фосфатидилинозитол и други форми. В допълнение към стандартните функции на мембранните липиди, мембранните липиди с инозитол в своя състав са предшественици на вторичните медиатори при предаването на хормонален сигнал. Също така към фосфатидилинозитол могат да се прикрепят специфични протеини чрез олигозахариди. Инозитол е част от амилазата, която подпомага образуването на млечна и пирувинова киселина.

Въпреки че инозитол често се нарича витамин В8, той изобщо не е витамин, а е вид захар, която изпълнява редица важни функции. Разтваря се във вода и се разлага при химично и термично въздействие. За щастие, нашето тяло може да го синтезира само, но все пак периодично, поради преяждане, неправилно хранене, прекалено много пиене на кафе или прием на лекарства, както и при стрес, може да се появи състояние на дефицит.

Като хранителна добавка Myo Inositol 500 мг 100 капсули на супер цена от Now Foods ще подпомогне поддържането на здрава клетъчна функция, ще подобри работата на нервната система и заедно с това ще подпомогне метаболизма на мазнините.

Как действа Myo Inositol на капсули?

Мио Инозитол 500 мг 100 капсули с топ цена е хранителна добавка, която съдържа мио-инозитол – лесно усвоима и биологично активна форма на инозитол. Съединението принадлежи към витамините от група В (като витамин В8) и е жизненоважно за нервната система. Нещо повече – от решаващо значение е за правилната инсулинова реакция, липидния метаболизъм и поддържането на нормален хормонален баланс.

Формулата се препоръчва за регулиране на активността на ендокринната система и подобряване функцията на нервната система. Той е ценна когнитивна подкрепа, стабилизира настроението Ви, облекчава тревожността и се бори с паник атаките. Многобройни изследвания доказват ефикасността на инозитол при обсесивно-компулсивно разстройство (булимия, принудително преяждане).

Добавката би трябвало да приема и жени с хормонален дисбаланс – по-специално синдром на поликистозни яйчници (PCOS), придружен често от проблеми с фертилитета и понижена чувствителност към инсулин.

Първоначално инозитол е класифициран като витамин от група В (а именно B8). В хода на проучванията е доказано, че всички витамини от група В са азотни съединения, докато инозитол не съдържа този елемент. Освен това човешкото тяло има способността да синтезира в себе си малки количества от веществото, затова то се нарича псевдовитамин.

В структурно отношение инозитол е изомер на глюкозата, който се намира във всяка еукариотна клетка. Той е ключов градивен елемент на клетъчните мембрани, отговорен за предаването на сигнала и използван от основните невротрансмитерни системи в тялото.

Значението на инозитол за правилните функции на тялото е огромно. Доказано е, че повишените му нива в някои случаи могат да донесат много ползи за здравето.

Капсулите Myo Inositol 500 мг регулират функцията на ендокринната система. Инозитол, съдържащ се в тях, действа като основен прекурсор за синтеза на вторични хормонални медиатори. В резултат на това допринася за поддържане баланса на мъжката и женската ендокринна система. Той повишава плодовитостта – стимулира сперматогенезата при мъжете и възстановява редовните менструални и овулационни цикли.

Увеличаването на нивата на инозитол в тялото може да донесе много ползи за жени с диагноза синдром на поликистозни яйчници (PCOS). Това е сложно ендокринно разстройство, свързано с хормонален дисбаланс, което, от своя страна, води до отрицателни промени във външния вид (прекомерно окосмяване по тялото, акне, затлъстяване) и увеличава риска от безплодие и диабет тип 2. Инозитол помага за възстановяване на правилния баланс между естрогените и андрогените, инхибира анормалната хиперплазия на ендометриума, предотвратява хирзутизма и намалява акнето.

Регулирайки хормоналната активност, инозитол облекчава тежките симптоми на ПМДР (предменструално дисфорично разстройство) и ПМС (предменструален синдром). След половин година проучвания е доказано, че е възможно при жени, приемащи 12 гр инозитол всеки ден, да се възстановят нормалните менструални и овулационни цикли, да се облекчат болките в лумбалния гръбначен стълб и долната част на корема, както и да се спрат тежки кръвоизливи.

Наблюдавано е и подобрение на психичното благосъстояние на участващите в изследването жени – намаляване честотата на плач и депресивни епизоди.

Приемът на Мио Инозитол 500 мг 100 капсули подобрява чувствителността към инсулин. Дисбалансът на въглехидратите, в резултат на устойчивостта на телесните тъкани към инсулин, е една от основните причини за затлъстяване, свързана с PCOS и хормонален дисбаланс. Повишената концентрация на инсулин е вредна също и за мъжете – инсулинът взаимодейства с ензима ароматаза, който е отговорен за превръщането на тестостерона в естроген. Това може да доведе до гинекомастия и отлагане на мазнини в областта на корема.

Приемът на капсулите Мио Инозитол 500 мг ограничава прекомерното производство на инсулин и повишава чувствителността на рецепторите в периферната тъкан към инсулиновата активност. В резултат на това спомага за естественото намаляване на концентрацията на глюкоза в кръвта и улеснява натрупването й в черния дроб и мускулите. Намалява честотата на диабет тип 2 и предотвратява затлъстяването.

Myo Inositol 500 мг 100 капсули засилва познавателните функции. Инозитол, който съдържа продуктът, е ключов компонент на сигналните молекули, които участват в клетъчния отговор на външни стимули. Наред с холин, той е най-важната част от структурата на клетъчната мембрана, засилва потока на нервните импулси и подобрява синаптичното предаване между невроните.

Инозитол влияе върху умствената работа, концентрацията, бдителността и яснотата на ума. Нещо повече – той действа като втори пратеник на серотонин и допамин. Допамин контролира когнитивните процеси – той е отговорен за паметта, мисленето и решаването на проблеми. Следователно концентрацията на инозитол в организма е изключително важна за поддържане на здрави когнитивни функции.

Мио Инозитол 500 мг 100 капсули с отлична цена подобрява психичното благополучие. Инозитол се използва за синтеза на IP3 (инозитол трифосфат) и DAG (диацилглицерол). Тези вещества са вторични пратеници, които взаимодействат с различни рецептори, включително GABA-B, 5-HT1 и 5-HT2 в серотонергичната система.

Твърде ниските нива на инозитол нарушават невротрансмисията и могат да причинят симптоми на депресия, тревожност и безсъние. Инозитол сенсибилизира рецепторите към действието на серотонин и допамин и следователно може да предотврати проблеми, свързани с ниските нива на тези невротрансмитери. Той е ефективен в борбата с паник атаките и обикновено се използва за подобряване на настроението и борба с тревожно-депресивно разстройство.

Проучванията показват, че инозитол може да се използва успешно в едно с лечение на обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР). Въпреки че механизмът му на действие в този случай все още не е напълно изяснен, при всички участвали в проучването хора, които приемали инозитол в продължение на 12 седмици, е наблюдавано значително намаляване на симптомите на ОКР. Това не са само субективни мнения на участниците в тестовете – те са потвърдени от SPECT (еднофотонната емисионна компютърна томография).

Доставеният инозитол, с приема на капсулите Myo Inositol 500 мг, е липотропен фактор. Той намалява риска от атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания. Подобрява метаболизма на мазнините – подпомага емулгирането, разграждането и преразпределението на мазнините в организма. Работи срещу натрупване на липиди в органите и артериите и предотвратява чернодробната стеатоза и цироза. Подобреният липиден метаболизъм оказва благоприятен ефект върху липидния профил.

Инозитол допринася за намаляване на концентрацията на „лошия холестерол", а именно липопротеините с ниска плътност (LDL), като същевременно повишава нивата на желания HDL холестерол.

В заключение, Myo Inositol 500 мг 100 капсули на чудесна цена от Now Foods е безопасен начин за възстановяване баланса на ендокринната и нервната система. Препоръчва се особено когато нервната система е претоварена и при хроничен стрес, който дестабилизира функциите на тялото. Формулата може да се използва за подпомагане лечението на безплодие, PCOS и депресивно-тревожно разстройство.

Произведено в: САЩ

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 капсула дневно при нужда.

Дозировка: 1 веге капсула

Дози в опаковка: 100

Състав в 1 доза (1 веге капсула) Стойност %ПДД
Инозитол 500 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: оризово брашно, хипромелоза, магнезиев стеарат (растителен източник).

Не съдържа пшеница, глутен, соев протеин, мляко / млечни продукти, яйца, риба, ракообразни, ядки.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Хранителните добавки не могат да заменят здравословния начин на живот или балансираната диета! Да се съхранява на хладно (но не в хладилник) и сухо място! Дръжте далеч от деца! Ако сте бременна, кърмите, приемате някакви лекарства или страдате от някакво заболяване, се консултирайте с лекар преди употреба!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™