Glutamine Powder - Unflavored 300 g | HSLabs

Glutamine Powder - Unflavored 300/500 g | HSLabs Подпомага възстановяването на мускулите Източник на ценна енергия за множество клетки Повишава протеиновия биосинтез в мускулите Предотвратява катаболи Glutamine Powder - Unflavored 300/500 g | HSLabs Подпо
Glutamine Powder - Unflavored 300/500 g | HSLabs Подпомага възстановяването на мускулите Източник на ценна енергия за множество клетки Повишава протеиновия биосинтез в мускулите Предотвратява катаболи Glutamine Powder - Unflavored 300/500 g | HSLabs Подпо
Glutamine Powder - Unflavored 300/500 g | HSLabs Подпомага възстановяването на мускулите Източник на ценна енергия за множество клетки Повишава протеиновия биосинтез в мускулите Предотвратява катаболи Glutamine Powder - Unflavored 300/500 g | HSLabs Подпо
Glutamine Powder - Unflavored 300/500 g | HSLabs Подпомага възстановяването на мускулите Източник на ценна енергия за множество клетки Повишава протеиновия биосинтез в мускулите Предотвратява катаболи Glutamine Powder - Unflavored 300/500 g | HSLabs Подпо
Glutamine Powder - Unflavored 300 g | HSLabs
Glutamine Powder - Unflavored 300/500 g на супер цена от HSLabs осигурява глутамин – ценен източник на енергия за много тъкани и ключов играч в редица телесни функции. Глутамин на Прах насърчава регенерацията, подпомага работата на мускулната и имунната с Научете повече
30.00 лв.
Без данък: 30.00 лв.

Други опаковки
 • Статус: В наличност
 • Марка: HS Labs
 • Модел: Glutamine Powder - Unflavored 300 g

Glutamine Powder - Unflavored 300/500 g | HSLabs

 • Подпомага възстановяването на мускулите
 • Източник на ценна енергия за множество клетки
 • Повишава протеиновия биосинтез в мускулите
 • Предотвратява катаболизма на мускулите
 • Осигурява субстрат за много метаболитни пътища
 • Може да подпомогне стабилизирането на кръвната захар
 • Подобрява ресинтезата на мускулния гликоген
 • Улеснява отделянето на вредни метаболити
 • Подобрява възстановяването след тренировка
 • Увеличава физическата ефективност
 • Поддържа имунната система
 • Неовкусен
 • Glutamine Powder - Unflavored 300/500 g е на топ цена от HSLabs

Какво знаем за Glutamine Powder?

Съвременните спортисти знаят точно какво е необходимо за техните мускули и как работи. Въпреки това дори и най-напредналите атлети невинаги могат да кажат какво е глутамин, креатин и други спортни добавки. По-долу ще изясним основната роля в организма и полезните свойства на аминокиселината глутамин.

Ако погледнете вътре в човешкото тяло, то може да откриете навсякъде глутамин. Като най-често срещаната аминокиселина в организма той може да бъде намерен в мускулната тъкан, кръвната плазма и в почти всеки животински продукт, който консумирате.

Glutamine Powder - Unflavored 300/500 gr на супер цена от HS Labs доставя най-често срещаната аминокиселина в мускулите

Глутамин се счита за „условно незаменима" аминокиселина. Това означава, че Вашето тялото може да произвежда достатъчно количество от него, за да обезпечи своята потребност от нормални условия, но невинаги. С други думи, при тежки физически и психически натоварвания Вие трябва да попълвате своите глутаминови запаси, за да надвишите нормалната дневна доза.

Глутамин се произвежда в организма, когато неесенциалната аминокиселина глутамат (или глутаминовата киселина) се разгради и се свърже с азотсъдържащите амонячни молекули. Той може да бъде представен като гъба от азот. Разрушава амоняка и пренася азота между тъканите, където е необходим за клетъчния растеж, възстановяването на тъканите и много други функции. Известно е, че около 30-35% от общия азот при разграждането на протеините се транспортира под формата на глутамин. Глутамин също е податлив на разпад за повторен синтез на глутамат, което го прави критичен източник на амоняк и азот.

Около 70% от аминокиселината глутамин във Вашето тялото се произвежда в скелетните мускули, откъдето се движи до тънките черва, бъбреците и белите кръвни клетки. Това са доминиращите места за използване на глутамин. Вътрешните нива на тази аминокиселина зависят от различни фактори. Бременността и кърменето значително изразходват глутаминовите запаси в организма, както и изчерпващите физически упражнения, заболявания, наранявания, гладуване, бърз растеж и развитие и други състояния на екстремен физиологичен стрес. Това са само някои от условията, при които се увеличава консумацията на глутамин, и е подходящо допълнително да се приема чрез хранителни добавки.

Ако не тренирате, организмът Ви вероятно може да осигури всичко необходимо. Но ако редовно изтощавате тялото си, приемът на глутамин ще бъде правилното решение, за да продължите да работите на високо ниво. Като хранителна добавка Glutamine Powder - Unflavored 300/500 g на невероятна цена от HSLabs Ви осигурява ключовия играч в редица функции – глутамин. Той значително ще повлияе на способността Ви да постигнете общите си цели в областта на здравето и фитнеса.

Как действа Glutamine Powder на прах?

Глутамин на Прах 300 гр на отлична цена от HSLabs стимулира отделянето на растежен хормонГлутамин на Прах 300 гр с топ цена е източник на L-глутамин, основният строителен материал за скелетните мускули. Добавката на L-глутамин стимулира регенерацията, увеличава мускулната хипертрофия, намалява „жаждата” за сладкиши и регенерира червата.

Основните ефекти от приема на Glutamine Powder - Unflavored 300/500 g са:

 • Участва в синтеза на протеини
 • Потиска секрецията на кортизол (антикатаболитно действие)
 • Намалява риска от претрениране
 • Стимулира производството на гликоген
 • Укрепва имунитета
 • Укрепва собственото производство на хормон на растежа

Глутамин на Прах 300 гр ще поддържа тялото Ви по време на тренировка. Този ефект е особено важен при продължителна физическа активност. По време на 2-часови тренировки се забелязва значително намаляване на нивата на глутамин в организма. Попълването на този хранителен елемент е от съществено значение за поддържане на нормален защитен механизъм по време на физическа активност (поддържане на адекватни нива на IL-6, един от най-изчерпващите се интерлевкини, стимулиращ защитните механизми на организма).

L-глутамин представлява около 60% от аминокиселините, открити в мускулите. Той играе ролята на „склад" и подпомага транспортирането на азот до клетките. Доказано е, че дългите и интензивни натоварвания изчерпват нивата на тази аминокиселина. Като азотен носител L-глутамин подкрепя изграждането на мускулната маса в отговор на повишен протеинов синтез, стимулиран от тренировката за издръжливост. Глутамин на Прах 300 гр може да повлияе и след тренировката на последващия скок на един от най-силните анаболни хормони. Доказано е, че прибавянето само на 2 грама L-глутамин след тренировка повишава нивото на хормон на растежа в плазмата.

Glutamine Powder - Unflavored 300/500 gr на топ цена от HSLabs предпазва от претрениранеОсвен това е установено, че прилагането на L-глутамин след тренировка, заедно с въглехидрати, ускорява ресинтезата на гликоген в мускулите и намалява болезнеността. Това, от своя страна, позволява по-бързо връщане към тренировките.

Глутамин, който ще си набавите с приема на Glutamine Powder - Unflavored 300/500 g, оказва анаболен и антикатаболен ефект. Той е протеинова аминокиселина, което означава, че е част от протеините, както от тези, които са градивни елементи на клетките, така и от другите, напр. ензимни протеини. Освен това той е субстрат за втората най-разпространена аминокиселина в протеините и ензимите – глицин (друга протеинова аминокиселина). В случай на повишено търсене на глутамин и неговото недостатъчно предлагане в храната, тялото го набавя от скелетните мускули, което, за съжаление, може да стимулира техния катаболизъм. Поради тази причина е изключително важно да се осигури правилното добавяне на L-глутамин за защита на мускулите от катаболизъм, особено при физически активни хора.

Глутамин също е донор на азот за много анаболни процеси и участва в синтеза на пурини и пиримидини, които са част от нуклеиновите киселини. Освен това изследванията показват, че увеличеното предлагане на аминокиселината засилва биосинтезата на протеините в мускулните влакна и намалява окислението на левцин, като положително влияе върху увеличеното му количество в мускулите. Глутамин има защитен ефект върху аминокиселините с разклонена верига (BCAAs), чиито нива в мускулната тъкан са на второ място след глутамин. По време на действието на различни стресори в тялото или в резултат на механично увреждане на мускулите високото ниво на глутамин предпазва мускулните влакна от разрушаване. Ако обаче по някаква причина се стигне до такава повреда, добавката с L-глутаминGlutamine Powder - Unflavored 300/500 g ефективно ще ускори мускулната регенерация.

Глутамин на Прах 300 гр Ви осигурява ефективен източник на енергия и по-лесно подновяване на гликогена. Глутамин, който съдържа добавката на HS Labs, може да бъде вторият източник на енергия за клетките след глюкозата, особено за тези, които се делят интензивно. L-глутамин е източник на енергия за ентероцитите – чревните клетки, изграждащи епителя на лигавицата, които са отговорни за правилното храносмилане и усвояване на храната. Благодарение на тези клетки човешкото тяло може да използва полезните съставки, съдържащи се в храната, така че лошото им състояние може да доведе до малабсорбция и недохранване. В поредица от реакции на сложен процес, наречен глутаминолиза, глутамин се превръща в пирувинова, млечна или лимонена киселина, които са субстрати за реакциите, от които клетката произвежда енергия (например глюконеогенеза или цикъл на Кребс).

Глутамин помага за попълване на гликогенните ресурси в мускулите, което се изразява в по-бърза готовност за ново трениране. Също така е основният енергиен субстрат за костния мозък и левкоцитните клетки и допринася за повишената степен на тяхното деление, благодарение на което може да повлияе положително на състоянието на имунната система. Намалява още възпалението. Един от защитните механизми на тялото е реакцията на левкоцитите. Поради това тяхното адекватно количество е ключов фактор за ефективна противовъзпалителна реакция. Подхранването на левкоцитите с глутамин, който те не могат да синтезират сами, е необходимо за нормалната им пролиферация (процес на клетъчен растеж и съзряване). За да обобщим, адекватните нива на глутамин са критични за левкоцитния отговор на организма при възпаление.

Глутамин на Прах 300 гр на невероятна цена от HSLabs повишава имунитетаL-глутамин е „хранително вещество" за клетките на имунната система – лимфоцити, макрофаги и неутрофили. Следователно, допълнителната доза L-глутамин може да помогне на имунитета на организма. Освен това е доказано, че аминокиселината може да инхибира внезапно, бързо повишаване на кръвната глюкоза и секрецията на инсулин в отговор на консумирана храна, така че енергията, доставяна с храната, се освобождава по-сдържано и може да се използва по-ефективно от тялото.

Включвайки Glutamine Powder - Unflavored 300/500 g на чудесна цена към Вашата диета, ще подпомогнете метаболизма на азотни съединения и защитата срещу свободните радикали в организма си. Глутаминовата киселина има способността да се свързва с токсичния амоняк, който се образува например в резултат на аминокиселинна трансформация. След нейното свързване с амоняка се получава глутамин и това вредно съединение, което под формата на глутамин (амоняка е част от състава на глутамин) може безопасно да се транспортира с кръвта.

Глутамин по кръвен път се отнася в черния дроб, където в урейния цикъл се извършва крайното обезвреждане на амоняка до урея. По кръвен път уреята се отнася в бъбреците и изхвърля с урината. По този начин глутамин и глутаминовата киселина участват в екскрецията на вредните метаболити от организма. Глутамин е не само донор на амоняк в орнитиновия цикъл, но и прекурсор на цитрулин – една от аминокиселините, участващи в този цикъл. Цитрулин стимулира синтеза на азотен оксид в организма и подпомага отстраняването на токсичния амоняк от него.

В заключение, Glutamine Powder - Unflavored 300/500 g на супер изгодна цена от HSLabs е добавка, която осигурява една от най-важните аминокиселини в нашето тяло. Глутамин е съединение с широк ефект. Неговите най-важни задачи включват насърчаване на регенерацията, както и подпомагане работата на мускулната и имунната система. Също така е ценен източник на енергия за много тъкани.

Начин на употреба: 1 доза (5 g) се разтваря в около 150 мл вода или друга напитка.

Приемайте сутрин след събуждане, преди, след и по време на тренировка.

С цел покачване на растежния хормон е най-добре да приемате вечер преди сън.

Глутамин е подходящ за целогодишна употреба.

Дозировка: 5 гр

Дози в опаковка: 60

Състав в 1 доза (5 гр)Стойност%ПДД
L-глутамин5 гр**

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

100% клиента препоръчват този продукт

 • 5 страхотно
  100%
 • 4 Доволен
  0%
 • 3 Неутрално
  0%
 • 2 Незадоволителен
  0%
 • 1 Недоволен
  0%

Отзиви над Glutamine Powder - Unflavored 300 g | HSLabs

 • (5)

Общо отзиви (1)
Натиснете тук и напишете отзив, за да го добавите за този продукт.