Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Fenugreek Seed 610 мг 100/320 веган капсули | Nature's Way 12800 NW

Fenugreek Seed 610 мг 100/320 веган капсули | Nature's Way 12800 NW
Fenugreek Seed 610 мг 100/320 веган капсули | Nature's Way 12800 NW
Fenugreek Seed 610 мг 100/320 веган капсули | Nature's Way 12800 NW
22.93 лв.
Код на продукта : Fenugreek Seed 610 mg 100 Vegan Capsules
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.23 лв.
дози
Опаковката е достатъчна за 50 дни
* при минимален дневен прием


Изберете друг вид разфасовка/опаковка:

360 капсули

 
Бърза поръчка
Fenugreek Seed 610 мг 100/320 веган капсули | Nature's Way 12800 NW

Fenugreek Seed 610 мг 100/320 веган капсули | Nature's Way

  • Поддържа работата на храносмилателната система
  • Стимулира развитието на мускулна тъкан
  • Регулира баланса на глюкозата
  • Има бактерицидни свойства
  • Подобрява липидния профил
  • Има противовъзпалителен ефект
  • Укрепва организма
  • Предпазва черния дроб
  • Засилва лактацията
  • Fenugreek Seed 610 mg 100/320 vegan capsules е на топ цена от Nature's Way

Какво знаем за Fenugreek Seed?

Интересът към природосъобразното хранене става все по-голям в последните години. Всичко, което ни е необходимо, за да се храним здравословно, е осигурено от природата. Ние можем само да избираме. Едно интересно и слабо познато у нас растение – сминдух – е едновременно ароматна подправка, лекарствено растение с много положителни ефекти върху човешкото здраве и отличен фураж за животните.

Като хранителна добавка Fenugreek Seed 610 mg 100/320 vegan capsules на уникална цена от Nature's Way съдържа семена от билката  Fenugreek (сминдух), която е добре позната на всички кулинари, тъй като е част от доста популярни подправки. Кой в България не знае и не е използвал шарена сол – любимата на всички деца, а и на нас – възрастните, ароматна подправка? Да, знаем я и я употребяваме, дори знаем, че в нея има сминдух. Въпреки това малко хора знаят, че освен с вкусовите си характеристики, тя е известна и с многото си полезни свойства, които могат да подобрят човешкото здраве. Научете за какво е полезно още това прекрасно растение.

Сминдухът (Fenugreek) е едногодишно тревисто растение, представител на семейството бобови, достигащо 60 см височина, със светлозелени листа и бели цветове. Плодовете му са шушулки с дължина 10-15 cm и съдържат 10-20 семена. Семената са малки, с неправилна форма, кафеникаво-жълти и много твърди.

Сминдухът е едно от най-старите известни растения в човешката история. Пикантната ароматна култура има богата история, свързана с различни страни по света. Сминдухът е добре познат от древността, когато старите гърци, римляни и египтяни са го използвали като лекарствено и хранително растение.

В Древна Гърция Fenugreek се употребявал главно за храна на добитъка – гърците забелязват, че животните консумирали тази трева дори когато отхвърлят всяка друга храна и започнали да я добавят към сеното. От тук произхожда едно от имената на подправката – фенугрек – т.е. на гръцки – сено. Сминдухът увеличава отделянето на мляко при животните и спомага за по-бързия им растеж. В Древен Египет билката е била използвана за балсамиране, както и за благовоние.

Освен това има любопитна информация, че сминдухът е част от средствата против стареене на Клеопатра. В Древен Китай е ползван също с лечебни цели. Влиза в състава на много афродизиаци. През Средновековието растението Fenugreek се е смятало за лек против плешивост. За тази цел по времето на Карл Велики то се отглеждало в неговите кралски градини.

Сминдухът (Fenugreek) стимулира храносмилането, подобрява апетита, метаболизма, препоръчва се при загуба на тегло. Също така подобрява метаболизма при хора с диабет. Билката подобрява сърдечната функция, хемопоезата, понижава кръвното налягане. Веществата, съдържащи се в ароматното растение, оказват благоприятен ефект върху здравето на жените като цяло и по-специално в периода на кърмене. Помага при болезнена менструация.

Мъжете, страдащи от еректилна дисфункция и други сексуални проблеми, също използват помощта на билката сминдух. Тя оказва общо тонизиращо действие върху тялото, което прави ценна подправката при възстановяване след заболяване или операция. Чудесно помага при заболявания на дихателните пътища – от кашлица (успокоява я) и грип до туберкулоза. Външно семената се използват под формата на лапи и компреси при кожни заболявания, както и при плешивост за подобряване растежа на косата.

Как действа Fenugreek Seed на капсули?

Сминдух Семена 610 мг на веган капсули е добавка, съдържаща екстракта от семена на сминдух. Сминдухът традиционно се свързва с кулинарията и в много страни често се използва като подправка. Въпреки това богатството му от фармакологично активни съединения и широкият спектър на про-здравни свойства правят сминдуха ценно билково средство.

Fenugreek естествено расте в района на Средиземно море, но се отглежда и в Европа и Азия. Цени се като подправка, а поради високото съдържание на протеини, витамини и минерали се използва и като компонент от храната на добитъка. Сложното химическо съдържание на растението позволява използването му в терапията и превенцията на много заболявания.

Сминдухът представлява истинско богатство от добре усвоими протеини, витамини (B1, B3, F и H) и биоелементи (калций, желязо, калий, флуор). Освен това от неговите семена са изолирани групи от флавоноиди, стероидни сапонини, фосфолипиди, фитостероли и кумарини.

С включването на Fenugreek Seed 610 mg 100/320 capsules към Вашата диета ще си осигурите чудесна подкрепа за черния дроб и храносмилателната система. Сминдухът има хепатопротективни свойства и допринася за регулиране нивото на чернодробните маркери (АЛАТ, АСАТ, билирубин). Съединенията, съдържащи се в семената му, намаляват липидната пероксидация и активират антиоксидантните ензими в чернодробните клетки. Екстрактът от сминдух демонстрира ефективност, сравнима с тази на силимарина.

Fenugreek може да се използва при много заболявания на храносмилателната система (гастрит, пептична язва, бактериални инфекции). Той предпазва стомашната лигавица, регулира стомашния сок и пепсиновата секреция, има бактерицидно действие за бактериалните щамове (Е. coli, Salmonella typhi), предизвикващи заболяванията на храносмилателната система.

Капсулите Сминдух Семена 610 мг на страхотно добра цена подобряват липидните параметри. Сминдухът се препоръчва за понижаване на прекалено високото ниво на холестерол. Под въздействието на стероидните сапонини, съдържащи се в семената му, той ускорява метаболизма на холестерол, превръщането му в жлъчни киселини, протичащи в черния дроб, и неговото отделяне от организма.

Освен това се забавя липазната активност, абсорбцията на мастни съединения и се блокира натрупването на мазнини в клетките. По същия начин нивото на триглицеридите и липопротеините с ниска плътност (LDL) се понижава, т.е. неблагоприятната фракция на холестерола.

Липидният метаболизъм също се подобрява и чрез голямото съдържание на ниацин в сминдуха. Изследванията показват, че приемането само на витамин В3 води до намаляване на фракцията LDL и увеличаване на полезната HDL фракция. Някои проучвания показват, че кумарините, които се съдържат в билката, предотвратяват агрегацията на тромбоцитите, което е важно при профилактиката на заболяванията на сърдечно-съдовата система.

Fenugreek Seed 610 mg 100/320 capsules регулира баланса на захарта. Синергичният ефект на съединенията, съдържащи се в семената от сминдух, са отговорни за хипогликемичните му свойства. Fenugreek регулира активността на няколко ензимни групи (липогенни, гликолитични и свързани с глюконеогенезата), благодарение на което помага за намаляване на прекалено високото ниво на глюкоза в кръвта. Освен това аминокиселината 4-хидроксиизолевцин, съдържаща се в семената от сминдух, стимулира секрецията на инсулин от панкреатичните островчета, докато полифенолите повишават общата инсулинова чувствителност. Важно е да се отбележи, че тези ефекти на сминдуха са зависими от концентрацията на глюкоза в кръвта и се проявяват само в случай, че нивото ѝ е повишено.

Fenugreek, на чиято база е формулиран продукта Fenugreek Seed 610 mg, има противовъзпалителни, антиоксидантни и антибактериални свойства. Противовъзпалителните ефекти на ароматната билка са сравними с нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС). Екстрактът от семената ѝ стимулира секрецията на противовъзпалителни цитокини IL-6 и IL-10, както и TNF (фактор на туморна некроза) и усилват индуцираната експресия на циклооксигеназата (СОХ-2). Благодарение на това растението ефективно инхибира възпаленията и освен това демонстрира антифебрилни и аналгетични ефекти.

Фенолните съединения, съдържащи се в сминдуха, инхибират експресията на реактивни кислородни форми от тъканите на организма, участващи във възпалението, и допълнително премахват пероксилните радикали. Антиоксидантният ефект се демонстрира и от много други съединения в семената на сминдуха, които осигуряват на растението огромен потенциал да се бори с болести, причинени от излишъка на свободните радикали в организма.

Fenugreek работи като естествен антибиотик. Той инхибира развитието на 26 различни патогенни микроорганизми от грам-положителни и грам-отрицателни бактерии и гъбички.

Капсулите Сминдух Семена 610 мг имат анаболен ефект. Сминдухът може да се разглежда като ефективен продукт с анаболен ефект. Стероидните сапонини, съдържащи се в неговия състав, инициират синтеза на анаболни хормони (тестостерон, DHEA) и влияят върху секрецията на освобождаващи хормони.

Освен това растението усилва синтеза на хормони на надбъбречната кора, стимулира синтеза на протеините на мускулната тъкан и допринася за увеличеното задържане на азот в организма. Всичко това стимулира миогенните процеси и може да доведе до увеличаване на чистата телесна маса.

В народната медицина сминдухът, основен компонент на Сминдух Семена 610 мг на капсули, традиционно се препоръчва на младите майки като билка, усилваща лактацията. Съдържащите се в него диосгенин и фитоестрогени имат сходна структура на естествения естроген и могат да повлияят на ендокринната система и така да увеличат намалялата кърма на майката.

Fenugreek Seed 610 mg 100/320 capsules на атрактивна цена от Nature's Way е билкова добавка, препоръчвана за укрепване на организма. Тя има много добър ефект при състояние на физическа и психическа слабост или в период на възстановяване на организма. Продуктът съдържа само висококачествен екстракт от семена на сминдух, чиято ефективност и безопасност при употреба са потвърдени от клинични изследвания. Сертифициран е от Tru-ID™ и Non-GMO Project, чиито тестове гарантират чистота на състава, органичен произход и неговата безопасност, без съдържание на ГМО!

Произведено в: САЩ

Препоръчителен прием: Приемайте по 2 капсули два до три пъти дневно.

Дозировка: 2 веган капсули

Дози в опаковка: 50

Състав в 1 доза (2 веган капсули) Стойност %ПДД
Общ брой на въглехидратите <1 гр <1%†
Сминдух (семена) 1,22 гр **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: растителна капсула – хипромелоза, силиций.

Не съдържа захар, сол, мая, царевица, соя, млечни продукти, изкуствени оцветители, аромати и консерванти.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Не използвайте продукта по време на бременност или ако се опитвате да забременеете! Ако кърмите, имате диабет или приемате някакви лекарства, консултирайте се с Вашия лекар преди употреба! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™