Pure Collagen Types 1 and 3 прах 200 гр | Doctor's Best

Pure Collagen Types 1 and 3 прах 200 гр | Doctors Best Намалява симптомите на болка, причинена от наранявания Полезен при остеоартрит Има противовъзпалителни свойства Предотвратява образуването н Pure Collagen Types 1 and 3 прах 200 гр | Doctors Best Нама
Pure Collagen Types 1 and 3 прах 200 гр | Doctors Best Намалява симптомите на болка, причинена от наранявания Полезен при остеоартрит Има противовъзпалителни свойства Предотвратява образуването н Pure Collagen Types 1 and 3 прах 200 гр | Doctors Best Нама
Pure Collagen Types 1 and 3 прах 200 гр | Doctors Best Намалява симптомите на болка, причинена от наранявания Полезен при остеоартрит Има противовъзпалителни свойства Предотвратява образуването н Pure Collagen Types 1 and 3 прах 200 гр | Doctors Best Нама
Pure Collagen Types 1 and 3 прах 200 гр | Doctors Best Намалява симптомите на болка, причинена от наранявания Полезен при остеоартрит Има противовъзпалителни свойства Предотвратява образуването н Pure Collagen Types 1 and 3 прах 200 гр | Doctors Best Нама
Pure Collagen Types 1 and 3 прах 200 гр | Doctor's Best
Pure Collagen Types 1 and 3 Powder 200 g от Doctor's Best на топ цена укрепва ставите и костите. Забавя стареенето и поддържа еластичността на кожата. Колаген Тип 1 и 3 на прах съдържа ензимно хидролизиран колаген в съставни аминокиселини за оптимално изп Научете повече
41.49 лв.
Без данък: 41.49 лв.
 • Статус: В наличност
 • Марка: Doctor's Best
 • Модел: Pure Collagen Types 1 and 3 Powder 200 g
 • КОД: DRB-00203

Pure Collagen Types 1 and 3 прах 200 гр | Doctor's Best

 • Намалява симптомите на болка, причинена от наранявания
 • Полезен при остеоартрит
 • Има противовъзпалителни свойства
 • Предотвратява образуването на бръчки
 • Забавя процеса на стареене в организма
 • Може да ускори ставната регенерация
 • Спомага подвижността на ставите
 • Подпомага изграждането на здрави тъкани
 • Стимулира отделянето на растежен хормон
 • Може да увеличи силата и мускулната маса, особено при по-възрастните хора
 • С подобрена бионаличност поради ниското молекулно тегло на съставните пептиди
 • Pure Collagen Types 1 and 3 Powder 200 g е на топ цена от Doctor's Best

Какво знаем за Pure Collagen Types 1 and 3 Powder?

В организма на всеки човек има тъкан, която се открива практически навсякъде – в кръвоносните съдове, сърцето, белите дробове, черния дроб, бъбреците, диафрагмата, сухожилията, мускулите, ставните връзки. В някои органи е рехава, в други е плътна, някъде е по-малко, някъде – повече, но е навсякъде. Тя се нарича съединителна тъкан. Това е сложна структурна и многофункционална система, която обединява в едно цяло различните органи и тъкани на тялото и съставлява приблизително 50% от телесното тегло. Състои се от извънклетъчен матрикс и различни клетки (фибробласти, хондробласти, остеобласти и др.). На свой ред, извънклетъчната матрица изпълнява много функции в тялото:

Collagen Types 1 and 3 Powder 200 gr от Doctor`s Best на супер цена доставя най-често срещания, основен структурен протеин на съединителната тъкан

 • Формира рамката на тъканите и органите;
 • Служи като вид „биологично лепило" за клетките;
 • Участва в регулирането на водно-солевия обмен;
 • Образува високоспециализирани структури – зъби, сухожилия, хрущяли, базални мембрани и др.

Основата на извънклетъчния матрикс е колагенът – протеин, който е около една трета от всички протеини на човешкото тяло (приблизително 6% от телесното тегло). Около 40% от него се открива в кожата, около 50% в скелетните тъкани и само 10% в стромата на вътрешните органи. Днес терминът „колаген" е известен на всяко момиче и жена. Това е „чудотворният” протеин, от който зависи младостта на кожата – здравина, еластичност и коприненост. Дължи името си на древните гръцки думи „лепило“ (colla) и „произход“ (генезис). Той „ слепва" или по-скоро държи заедно тъканите на тялото. Колагеновият белтък присъства във всяко живо същество на Земята – от вируси и протозои до многоклетъчни организми, включително и човека. Не се среща само в растенията.

Колаген Тип 1 и 3 на прах 200 гр от Doctor`s Best на уникална цена подобрява здравето на ставите

Описани са около 25 вида колаген. Освен това повече от 90% от целия колагенов белтък в тялото се състои от типове I, II, III и IV. Първият тип е част от сухожилията, кожата, костната тъкан; вторият е в хрущялната тъкан; третият формира съдовата стена, феталната тъкан; четвъртият е съществен компонент от базалната мембрана и капсулата на лещата на окото. Тъй като присъства в почти всички тъкани и органи на нашето тяло, колагенът проявява различни свойства.

При повишени натоварвания, както и с възрастта, количеството на този белтък в тялото намалява, което може да доведе до наранявания и заболявания. Ето защо на спортисти, хора в „напреднала възраст" и тези, които се оплакват от проблеми със ставите, хрущялите и сухожилията, се препоръчва да го приемат като добавка.

При суплементирането най-често се използват колаген тип I и III, които са най-известните и изследвани колагенови протеини. Нещо повече, в клиничните проучвания е доказано, че ако колаген тип I, II и III присъстват в организма в подходяща концентрация, тялото може да произведе от тях всички други типове колагенови протеини.

Като хранителна добавка Pure Collagen Types 1 and 3 Powder 200 gr от Doctor's Best на уникална цена ще Ви помогне да забавите неизбежните процеси на стареене в организма си. Добавката прави по-еластична кожата и помага да се сведат до минимум тънките линийки и бръчки. Поддържа мобилността на ставите, което подобрява качеството на живот.

Как действа Pure Collagen Types 1 and 3 Powder на прах?

Collagen Types 1 and 3 Powder 200 gr от Doctor`s Best на топ цена подобрява еластичността на кожата и предпазва от появата на бръчки

Колаген Тип 1 и 3 на прах 200 гр на топ цена е продукт, съдържащ най-висококачествен колагенов протеин тип 1 и 3, ензимно хидролизиран в съставни аминокиселини за осигуряване на оптимално използване от организма. Така е осигурен адекватен аминокиселинен състав, определящ ефективността, абсорбцията и правилното му използване от тялото.

Продуктът е създаден за хора, които искат да подобрят състоянието на косата, кожата, ноктите, сухожилията, ставните връзки и костите. В допълнение, той поддържа мобилността на ставите и по този начин създава усещане за комфорт по време на тренировка и подобрява качеството на живот.

Колагеновият белтък е основен градивен елемент на съединителната тъкан. Тези протеини, образуващи тъкани, се състоят от четири аминокиселини: пролин, глицин, хидроксилизин и хидроксипролин, които се образуват от пролин и лизин в ензимни процеси, изискващи наличието на витамин С.

Като основен компонент на сухожилията колагеновият белтък им дава висока устойчивост, докато в кожата е отговорен за нейната еластичност, гладкост и твърдост – загубата на колаген причинява бръчки. Колагеновите влакна представляват 25% от междуклетъчното вещество в костната тъкан.

При възрастните хора, след 45-годишна възраст, се наблюдава намаляване на синтеза на колаген, който отслабва костите и физическата сила – те стават крехки и по-чупливи.

Pure Collagen Types 1 and 3 Powder 200 g носи много предимства както за здравето, така и за красотата. Съдържащият се в добавката колагенен хидролизат се характеризира с висока биологична активност и по този начин ефективно подпомага лечението на заболявания на костите и ставите. Освен това подобрява външния вид и състоянието на кожата, косата и ноктите. В направените проучвания е доказано, че суплементирането с колаген хидролизат не само допълва нивата на колаген в организма, но също така го стимулира за естествено производство на колагеновия белтък.

Съдържащият се колаген тип I в Pure Collagen Types 1 and 3 Powder на невероятна цена е най-разпространеният протеин в организма и е ключов компонент на кожата, на която придава здравина и е отговорен за нейната гладкост, еластичност и здраве. С възрастта тялото произвежда по-малко и по-малко колаген, което води до суха кожа и поява на бръчки. Въпреки това няколко проучвания показват, че приемането на добавки с колаген може да забави стареенето на кожата.

Учените обясняват този ефект на колагеновите добавки със способността им да стимулират организма сам да произвежда колаген. Освен това приемът на колаген може да спомогне за ендогенното производство на други протеини, които структурират кожата, включително еластин и фибрилин. Предполага се още, че колагеновият хидролизат подмладява кожата и я предпазва от UVB слънчевите лъчи. Предотвратява образуването на бръчки чрез стимулиране на синтеза на колаген от тип I и IV в кожната тъкан.

Колаген Тип 1 и 3 на прах 200 гр от Doctor`s Best на супер цена се препоръчва при големи натоварвания на ставите

Колагенът от тип III, който също е включен в Чист Колаген Тип 1 и 3 на прах 200 гр, от своя страна, е често срещан в тъканите на сърдечно-съдовата система и участва в заздравяването на рани. Липсата на такъв колаген причинява артериално втвърдяване, което допринася за сърдечно-съдови заболявания, включително атеросклероза.

Приемането на добавки може да помогне за намаляване на риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Колагенът поддържа структурата на артериите, кръвоносните съдове, които пренасят кръвта от сърцето към останалите органи на тялото. Без достатъчно колаген артериите могат да станат слаби и крехки. Това води до атеросклероза, заболяване, характеризиращо се със стесняване на артериите. Атеросклерозата може да доведе до инфаркт и инсулт.

Учените са доказали, че добавянето на колагенов хидролизат оказва защитен ефект и намалява симптомите на болка, причинена от наранявания и претоварвания. Колагенът от тип I, съдържащ се в Чист Колаген Тип 1 и 3 на прах 200 гр, е с клинично доказана ефективност при остеоартрит – проявява противовъзпалителни и антиартритни свойства. Той помага за поддържане на структурата на хрущяла, на съединителната тъкан, която предпазва ставите.

Тъй като количеството на колаген в тялото намалява с възрастта, рискът от развитие на дегенеративни ставни заболявания като остеоартрит се увеличава. Учените предполагат, че допълнителният колаген може да се натрупва в хрущяла и да стимулира тъканите в организма да го произвеждат самостоятелно. Теоретично това води до намаляване на възпалението, по-добра работа на ставите и намаляване на болката. Освен това хидролизираният колаген след натрупване в хрущяла стимулира хондроцитите до естествена реконструкция на хрущяла.

Колагенът представлява 90% от органичната костна маса. Тъй като количеството на колагена в тялото намалява със стареенето, костната маса също намалява. Това може да доведе до състояния като остеопороза, характеризираща се с ниска костна плътност и с по-висок риск от фрактури. Добавянето на колагеновия белтък чрез Pure Collagen Types 1 and 3 Powder 200 g на атрактивна цена ще има благотворно влияние върху костния метаболизъм и минерализация.

Колагенните пептиди стимулират активността на остеобластите, клетките, отговорни за образуването на костите. Те също така поддържат костната минерална плътност и по този начин могат да бъдат ефективна мярка в лечението и предотвратяването на остеопороза.

Collagen Types 1 and 3 Powder 200 gr от Doctor`s Best на чудесна цена осигурява по-добра мобилност на възрастните хораДобавката с колагенови протеини Чист Колаген Тип 1 и 3 на прах 200 гр има и друго интересно предимство – стимулира секрецията на растежен хормон (GH). Проучванията показват, че след приемането на колагенов протеин нивото на GH е много по-високо и също така колагенът е по-ефективен в този процес в сравнение с други категории протеини: соево мляко, алфа-лакталбумин.

Но това не е краят на необичайните свойства на колагена. От 1% до 10% от мускулната тъкан се състои от колагеновия белтък. Този протеин е необходим, за да могат мускулите да останат силни и да функционират правилно.

Проучванията показват, че добавките с колаген спомагат за увеличаване на мускулната маса при хора със саркопения, загуба на мускулна маса, която настъпва с възрастта. Учените предполагат, че приемането на колагеновия протеин насърчава синтеза на мускулни протеини като креатин и стимулира мускулния растеж след тренировка.

За да обобщим всичко това, Pure Collagen Types 1 and 3 Powder 200 g от Doctor's Best на уникална цена е хранителна добавка, която подобрява функционирането на опорно-двигателния апарат. Особено се препоръчва за спортисти, които извършват тренировки с голямо натоварване на ставите.

Продуктът има съществено влияние за подобряване на качеството на живот при възрастните хора и тези, страдащи от заболявания на ставите. Колагенът е също отлично средство за жени, които упорито се стремят кожата им да изглежда млада, гладка, здрава и без бръчки.

Произведено в: Калифорния, САЩ

Начин на употреба: Разтворете 1 мерителна лъжичка (6,6 гр) прах в малко количество вода или сок. Добавете допълнително 150-250 мл течност, разбъркайте добре и изпийте на гладно, най-малко 30 минути преди хранене или както е препоръчано от Вашия лекар. Избягвайте да приемате с други протеини, тъй като те могат да попречат на абсорбцията на колаген.

Дозировка: 6,6 гр

Дози в опаковка: 30

Състав в 1 доза (6,6 гр)Стойност%ПДД
Калории24 
Протеин (като хидролизиран колаген тип 1 и 3)6 гр12%†
Хидролизиран колаген тип 1 и 3 (телешки)6600 мг**

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: няма.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Съхранявайте на прохладно и сухо място!

100% клиента препоръчват този продукт

 • 5 страхотно
  100%
 • 4 Доволен
  0%
 • 3 Неутрално
  0%
 • 2 Незадоволителен
  0%
 • 1 Недоволен
  0%

Отзиви над Pure Collagen Types 1 and 3 прах 200 гр | Doctor's Best

 • (5)

Общо отзиви (1)
Натиснете тук и напишете отзив, за да го добавите за този продукт.