Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Soya & Calcium (Соя и Калций) 120 капсули | Sanct Bernhard

Soya & Calcium (Соя и Калций) 120 капсули | Sanct Bernhard
Soya & Calcium (Соя и Калций) 120 капсули | Sanct Bernhard
Soya & Calcium (Соя и Калций) 120 капсули | Sanct Bernhard
66.90 лв
Код на продукта : Soya Calcium 120 capsules Sanct Bernhard
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.56 лв.

 
Бърза поръчка
Soya & Calcium (Соя и Калций) 120 капсули | Sanct Bernhard

Soya & Calcium (Соя и Калций) 120 капсули | Sanct Bernhard

  • Предпазва от развитие на остеопороза
  • Предотвратява сърдечно-съдови заболявания
  • Намалява LDL холестерола
  • Поддържа емоционалния баланс
  • Научно доказано действие
  • Облекчаване на симптомите на менопауза
  • Антиоксидантна активност
  • Soya & Calcium (Соя и Калций) 120 капсули е на топ цена от Sanct Bernhard

Какво знаем за Соя и Калций?

Соята е едно от онези растения, които могат да бъдат класифицирани като суперхрана. Нейните полезни свойства са познати на хората от много векове. Известно е, че преди 6-7 хиляди години тази култура започва да се отглежда в Северен Китай. Култивираната соя след това се разпространява в Южен Китай, Корея, Япония и други страни от Югоизточна Азия, а през 18 век стига до Европа, Америка и други части на света. В Европа и САЩ тя се отглежда дълго време в градини за демонстрация и проучване и по експериментални полета в Холандия, Франция и Англия.

Най-добре познават ползите от соята хората в Азия, където отглеждането ѝ започва преди 4000 години. Китайците са знаели, че тя може да се използва с лечебна цел за подобряване работата на сърдечно-съдовата система и стомашно-чревния тракт. Соята е била и остава основна храна в азиатския свят (Япония, Корея, Китай). Една от причините за това е издръжливостта на тази култура, способността ѝ да расте и да дава богат добив дори при тежки климатични условия, както и устойчивостта ѝ към вредители и болести.

Голяма част от старите знания са научно доказани през последните няколко десетилетия. Изофлавоните, които се съдържат в соята, намаляват риска от сърдечно-съдови и ракови заболявания. Тя е бобово растение, чиито семена се състоят от 30-50% чист протеин. Соевите протеини са висококачествен пълноценен протеин от първа категория, който се абсорбира перфектно от човешкия организъм. По-голямата част от хората не са алергични към този протеин, както например към лактозата, съдържаща се в кравето мляко. Липсата на лактоза в соята позволява тя да се използва като хипоалергенен и диетичен продукт (при гастрит, стомашна язва, колит). Прави впечатление, че тя е много по-богата на протеини от месото или рибата, но не съдържа холестерол.

Освен това тя е богат източник на омега-3 мастни киселини, целулоза, изофлавони и фитоестрогени, много витамини (B6, B9, B12, H) и минерали. Заради незаменимите аминокиселини, които съдържа, соята се сравнява с животинските протеини. Според водещи диетолози в света през 21 век соевите продукти ще станат основа за здравословно хранене на цялото човечество, тъй като са най-добрият растителен заместител на месото и добра основа за балансирана диета.

Като хранителна добавка Soya & Calcium (Соя и Калций) 120 капсули на уникална цена от Sanct Bernhard ще Ви помогне да допълните ежедневната си диета с калций, биотин и ценни изофлавони от соя с естествено естрогенно действие.

Как действа Соя и Калций на капсули?

Соя и Калций с топ цена е продукт, който чрез действието на съдържащите се в него соеви изофлавони помага за допълване на естрогенния дефицит по време и след периода на менопаузата, така че облекчава неприятните симптоми, свързани с нея. Действието му се допълва и усилва от включените в състава му калций и биотин. Продуктът съдържа 120 капсули.

Менопаузата е резултат от намаляването на производството на естроген от тялото на жената. Това се дължи на постепенното затихване и спиране на функцията на яйчниците. В резултатна това се появяват множество физиологични, ендокринни и психологически промени при жената. Тези промени се проявяват като симптоми на менопаузата, включително внезапни горещи вълни, по-голяма податливост на стрес и склонност към депресия, уринарна инконтиненция, причинена от атрофия на гениталиите, и заболявания на кръвоносната и скелетната система.

За да се намалят симптомите на менопаузата, често се използва хормонозаместителна терапия (ХЗТ). Обикновено тя се основава на синтетичните хормонални лекарства. Въпреки това, поради честите отрицателни странични ефекти от тази терапия, е проведено интензивно изследване на естествените растителни вещества с естрогенна активност, особено добре представени в соята.

Соята е растение, принадлежащо към семейство Бобови (Fabaceae). Растенията от семейство Бобови са най-богатият източник на изофлавоноиди, класифицирани като фитоестрогени. Соевите изофлавони проявяват благоприятно въздействие върху човешкото тяло и това е доказано с научни изследвания. Те предпазват от остеопороза и развитие на сърдечно-съдови заболявания, намаляват честотата на рака на гърдата и червата и облекчават симптомите на менопаузата.

Изофлавоновите съединения в соята, които са основен компонент от състава на Soya Calcium 120 capsules, са естествени естрогено-подобни съединения. Те показват активност, подобна на стероидните хормони естроген и 17β-естрадиол. Фитоестрогените имат афинитет към естрогенните рецептори ERβ и имитират действията на естествените полови хормони. Соевите изофлавони обикновено се използват по време на менопаузата за предотвратяване на заболявания, свързани с нея, и облекчаване на неприятни симптоми. Успокояват горещите вълни и предпазват от загуба на костна тъкан.

Най-важните соеви фитоестрогени са генистеин и дайдзеин. Генистеин показва изненадващи резултати при проведените проучвания. Установена е връзка между консумацията на соя, съдържаща високи количества генистеин, и намалената честота на рак на гърдата. Антиканцерогенните ефекти на генистеин са доказани в проучванията върху животни, които потвърждават, че това съединение е антипролиферативно както за естроген-зависимите, така и за независимите клетки. Докато дайдзеин показва антиостеопоротични, антиоксидантни и антиатеросклеротични свойства.

Приемът на Soya & Calcium (Соя и Калций) 120 капсули предпазва от развитието на сърдечно-съдови заболявания. Соевите изофлавони помагат за понижаване на холестерола. Нещо повече, фитоестрогените насърчават намаляването на атерогенните LDL липопротеини и триглицеридите. Дефицитът на естроген е свързан с повишен риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания в периода след менопаузата. Соевите фитоестрогени също демонстрират антиоксидантни свойства и предпазват чувствителните липиди от окисляване, водещо до развитие на атеросклероза. Тези естествени съединения играят важна роля в профилактиката на сърдечно-съдовите заболявания, включително атеросклероза и коронарна болест на сърцето. Соевите изофлавони проявяват силно антиоксидантно и антирадикално действие върху нервната система. Ето защо те се използват при заболявания на нервната система с дементен характер, причинени от излишък на свободни радикали.

Капсулите Соя и Калций на много изгодна цена всестранно подпомагат облекчаването на симптомите по време на менопаузата, подобряват здравето на костите, психичното равновесие и здравия външен вид на кожата. Съдържащият се в тях калций е основен градивен елемент и един от най-важните минерали в организма. Той е кофактор в много биохимични реакции. Почти 99% от калция се натрупва в костите и зъбите, а останалата част се намира в телесните течности и меките тъкани. Калцият допринася за поддържане на правилната костна плътност. Недостатъчните му нива в организма лесно водят до деминерализация (омекване на костите), загуба на костна тъкан и фрактури. Той е важен за предотвратяване на остеопоротични фрактури.

Остеопорозата е заболяване, което увеличава податливостта към фрактури в резултат на намалената минерална плътност на костите. Често този проблем се появява по време на менопаузата поради съпътстващите я хормонални промени. Наличните анализи показват ефикасността на калция за намаляване на риска от фрактури на костите при жени в менопауза. Калцият е елемент, необходим за оптимална минерализация на костите.

Витамините от група В са от съществено значение за правилното функциониране на нервната система и оптималния енергиен метаболизъм. Soya Calcium 120 capsules съдържа биотин, който е важен за здравата кожа и коса и допринася за нормалната функция на различни метаболитни процеси като компонент на различни ензими. Той помага за поддържане на високо качество на кожата и за здравето на косата и ноктите. Безспорно именно жените обръщат най-много внимание на състоянието на кожата си. Здравата коса и високото качество на кожата влияят върху техния цялостен вид и обикновено се считат за факторите, които определят привлекателността на жената. Не е чудно, че голяма част от нежния пол опират до биотин, за да останат красиви толкова дълго, колкото е възможно.

Правилното ниво на биотин в организма е от съществено значение за здравословното функциониране на нервната система. Този витамин влияе върху транспортирането на енергия до работещите нервни клетки, благодарение на което е отговорен за благосъстоянието, жизнеността и умствената ефективност. Неговият недостиг се проявява като свръхчувствителност, депресия, тревожни състояния, сънливост и апатия. Нещо повече, той поддържа функциите на щитовидната жлеза, влияе на нормалното функциониране на кожата и косата и заедно с витамин К участва в процесите на коагулация на кръвта и създаване на костната структура. Биотин също така играе роля в синтеза на гликоген и производството на хормони и холестерол.

Soya & Calcium (Соя и Калций) 120 капсули на отлична цена от Sanct Bernhard е натурална хранителна добавка, предназначена да облекчи симптомите на менопауза при жените. Тя носи много ползи за Вашето здраве, благополучие и красив външен вид.

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 капсула на ден с достатъчно течност. Препоръчително е приемът да продължи 10 месеца, след което да се направи 3 месеца почивка.

Дозировка: 1 капсула

Дози в опаковка: 120

Състав в 1 доза (1 капсула) Стойност %ПДД
Калций 155 мг 19%
Биотин 200 мкг 400%
Соя екстракт 125 мг **
от който соеви изофлавони 50 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Съхранявайте на сухо място, защитено от пряка слънчева светлина! Да се съхранява под 25°C! Хранителните добавки не трябва да се използват като заместител на балансираната, разнообразна диета и не заместват здравословния начин на живот! Не превишавайте препоръчителната дневна доза! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™