Magnesium Citrate 200 гр | OstroVit

Magnesium Citrate 200 гр OstroVit Допринася за намаляване на умората Помага за поддържане на електролитния баланс Поддържа правилния енергиен метаболизъм Помага за правилното функциониране на нервната Magnesium Citrate 200 гр OstroVit Допринася за намаляв
Magnesium Citrate 200 гр OstroVit Допринася за намаляване на умората Помага за поддържане на електролитния баланс Поддържа правилния енергиен метаболизъм Помага за правилното функциониране на нервната Magnesium Citrate 200 гр OstroVit Допринася за намаляв
Magnesium Citrate 200 гр OstroVit Допринася за намаляване на умората Помага за поддържане на електролитния баланс Поддържа правилния енергиен метаболизъм Помага за правилното функциониране на нервната Magnesium Citrate 200 гр OstroVit Допринася за намаляв
Magnesium Citrate 200 гр OstroVit Допринася за намаляване на умората Помага за поддържане на електролитния баланс Поддържа правилния енергиен метаболизъм Помага за правилното функциониране на нервната Magnesium Citrate 200 гр OstroVit Допринася за намаляв
Magnesium Citrate 200 гр | OstroVit
Магнезий Цитрат на прах на супер цена от OstroVit спомага за регулирането на мускулните и нервни функции. Magnesium Citrate помага за поддържане на нормално кръвно налягане, сърдечната дейност и нивата на кръвната захар. Научете повече

Magnesium Citrate 200 гр OstroVit

 • Допринася за намаляване на умората
 • Помага за поддържане на електролитния баланс
 • Поддържа правилния енергиен метаболизъм
 • Помага за правилното функциониране на нервната система
 • Подпомага нормалното функциониране на мускулите
 • Участва в правилния синтез на протеини
 • Влияе на правилните психологически функции
 • Спомага за поддържането на здрави зъби и кости
 • Играе значителна роля в процеса на делене на клетките
 • Магнезий Цитрат на прах е на топ цена от OstroVit

Какво знаем за Магнезий Цитрат?

Magnesium Citrate на OstroVit е прахообразна хранителна добавка, разработена, като се използва само необходимият в случая магнезиев цитрат. Недостигът на магнезий е често срещан в развитите страни. Недостигът на елемента повишава кръвното налягане, намалява глюкозния толеранс и причинява нервно възбуждане. Основните източници на магнезий са ядките и листните зеленчуци. Магнезият поддържа правилното функциониране на мускулите, поддържа електролитния баланс и помага за поддържане на здрави кости и зъби. Магнезият допринася за намаляване на умората и помага за поддържане на нормални психологически функции.

Магнезий Цитрат на прах на Топ Цена от OstroVit помага за регулирането на мускулните и нервните функцииМагнезий Цитрат на прах на супер цена от OstroVit се характеризира с висока бионаличност, лабораторна фрагментация, но не е допълнен с ненужни консерванти, аромати или средства против слепване.

Как действа Магнезий Цитрат на прах?

Магнезият е четвъртият най-разпространен минерал в организма и се съхранява най-вече в костите ни. Тъй като телата ни не могат да произвеждат магнезий, ние трябва да получаваме този минерал чрез диета или да приемаме допълнително добавки. Магнезиевите добавки се предлагат в различни форми, една от които е Магнезиев цитрат на прах.

За какво е полезен магнезиевият цитрат?

Причина №1 да се използва добавка на магнезий е да се подпомогне поддържането на адекватни нива на този минерал, за да се предотврати дефицит. Вярвате или не, някои изследвания показват, че близо две трети от населението в западния свят не постига препоръчителната дневна норма за магнезий.

Смята се, че дефицитът на магнезий е един от най-разпространените дефицити на хранителни вещества, които засягат възрастните поради ред причини, включително лошо качество на почвата, проблеми с усвояването и липса на плодове или зеленчуци в диетата на хората. Магнезиевият цитрат не само може да помогне за защита от симптоми на дефицит като умора, мускулни болки и проблеми със съня, но също така често се използва за облекчаване на запека. Магнезиевият цитрат е комбинация от магнезиева сол и лимонена киселина. Магнезиевият цитрат понякога се описва като „физиологичен разхлабител“, тъй като той ефективно действа за облекчаване на запека и изчистване на червата благодарение на способността си да увеличава водата и течностите в тънките черва.

Какво прави магнезиевият цитрат за тялото?

Магнезий Цитрат на прах на Топ Цена от OstroVit поддържа правилното функциониране на мускулите, поддържа електролитния баланс и помага за поддържане на здрави кости и зъбиСамият магнезий е основен, многоцелеви минерал, участващ в над 300 ензимни реакции в организма. Около 99% от общия магнезий, открит в човешкото тяло, се намира в костите, мускулите и немускулната мека тъкан. Основната цел на използването на магнезиев цитрат е поддържане на здравословни нива, тъй като дефицитът на магнезий може да допринесе за голямо разнообразие от симптоми и състояния. Те включват проблеми със съня, главоболие, умора и мускулни болки или спазми.

Ползите и употребите на магнезиев цитрат включват:

 • Спомага за регулирането на мускулните и нервните функции
 • Поддържане на по-високи енергийни нива/предотвратяване на умора
 • Подкрепа за здравето на костите и зъбите
 • Помага при поддържане на нормалното кръвно налягане, сърдечните ритми и нивата на кръвната захар
 • Спомага за поддържането на положителна перспектива и спокойствие
 • Подпомагане на здравата функция на имунната система
 • Облекчаване на запек, газове и подуване на корема

Приемът на магнезиев цитрат е един от начините за повишаване на нивата на магнезий, още повече, че има по-висока бионаличност от някои други видове магнезиеви добавки. Предотвратяването на дефицит на магнезий е важно, защото магнезият е необходим за стотици различни телесни функции, плюс за предпазване от често срещани симптоми като тревожност, проблеми със съня, болки, спазми, главоболие и промени в кръвното налягане.

Магнезий Цитрат на прах на Топ Цена от OstroVit може да бъде в състояние да намали натрупването на калций, като по този начин подпомага доброто здраве на бъбреците.

Тъй като магнезият е електролит, който е особено важен за мускулите и нервните клетки, използването на Магнезиев Цитрат от OstroVit на супер цена може да осигури ползи като подобряване на релаксацията, повишаване на качеството на съня и помага при облекчаване на стреса. Също така може да помогне за борба с мускулните крампи и болки, тъй като магнезият помага на свитите мускули да се отпуснат.

Високите нива на калций в урината могат да допринесат за камъни в бъбреците. Всъщност се изчислява, че високият калций в урината е причина за камъни в бъбреците в над 80% от случаите. Калцият и магнезият работят заедно, за да се балансират взаимно, а магнезият може да бъде в състояние да намали натрупването на калций, като по този начин подпомага доброто здраве на бъбреците.

Магнезият е основен минерал за поддържане на костната плътност, нормална сърдечна ритмичност, белодробна функция и здрави нива на кръвна захар. Наличието на адекватни нива е важно за поддържане на нормално кръвно налягане и сърдечен ритъм, предпазване от проблеми като хипертония и аритмия (нередовен сърдечен ритъм). Ето защо дефицитът на магнезий може да доведе до метаболитни и циркулаторни промени, които увеличават риска от развитие на хронични състояния като сърдечно-съдови заболявания, диабет тип 2, остеопороза и други.

Магнезият също е необходим, за да помогне за правилното усвояване на витамин D, което е свързано с по-добра защита срещу остеопороза /слаби кости, отслабена имунна система и редица заболявания. Витамин D и магнезий, заедно с калций и витамин К, могат да помогнат за регулиране на костния метаболизъм и поддържане на костната плътност.

Ниският прием на магнезий е свързан с хронично възпаление, което е един от двигателите на стареенето, затлъстяването и хроничните заболявания. В едно проучване е установено, че децата с най-ниски нива на магнезий в кръвта имат най-високите нива на CRP за възпаление. Те също са имали по-високи нива на кръвна захар, инсулин и триглицериди. Магнезиевите добавки могат да намалят CRP и други маркери на възпалението при възрастни хора, хора с наднормено тегло и такива с предиабет.

Магнезиев Цитрат на прах на невероятна цена от OstroVit може да помогне и при мигрена. Мигренозното главоболие е болезнено и изтощаващо. Често се появяват гадене, повръщане и чувствителност към светлина и шум. Някои изследователи смятат, че хората, които страдат от мигрена, са по-склонни от други да имат дефицит на магнезий. Всъщност няколко окуражаващи проучвания предполагат, че магнезият може да предотврати и дори да помогне срещу мигрена. В едно проучване е доказано, че приемането на 1 грам магнезий осигурява облекчение от остър мигренозен пристъп по-бързо и ефективно, отколкото обикновено лекарство.

Препоръчителен прием: Приемайте една доза Магнезиев цитрат 2,7 гр (3 лъжички) в 100-150 мл вода или сок веднъж на ден.

Дозировка: 2,7 гр

Дози в опаковка: 74

СъставСтойност за 1 доза%ПДД
Магнезиев цитрат2700 мг**
- от който Магнезий362 мг97%

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Състав: Магнезиев цитрат.

Продуктът може да съдържа мляко (включително лактоза), соя, фъстъци, други ядки, сусамово семе, овес, яйца, ракообразни, риба.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Консултирайте се с лекар преди употреба! Този продукт не е лекарствено средство, а хранителна добавка. Не използвайте при чувствителност към някоя от съставките му! Приемът на продукта не се препоръчва на бременни, кърмещи жени, деца! Не превишавайте препоръчителната доза!

100% клиента препоръчват този продукт

 • 5 страхотно
  100%
 • 4 Доволен
  0%
 • 3 Неутрално
  0%
 • 2 Незадоволителен
  0%
 • 1 Недоволен
  0%

Отзиви над Magnesium Citrate 200 гр | OstroVit

 • (5)

Общо отзиви (1)
Натиснете тук и напишете отзив, за да го добавите за този продукт.