Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Biotin 1000 мкг 100 таблетки | Natrol 1539-2940

Biotin 1000 мкг 100 таблетки | Natrol 1539-2940
Biotin 1000 мкг 100 таблетки | Natrol 1539-2940
Biotin 1000 мкг 100 таблетки | Natrol 1539-2940
25.99 лв.
Код на продукта : Biotin 1000 mcg 100 Tablets
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.26 лв.

 
Бърза поръчка
Biotin 1000 мкг 100 таблетки | Natrol 1539-2940

Biotin 1000 мкг 100 таблетки | Natrol

 • За здраве и красота отвътре и отвън
 • Регулира дейността на мастните жлези, като помага при мазна коса и кожа
 • Предпазва от диабет и висок холестерол
 • Нормализира метаболизма
 • При авитаминоза
 • За здрава, млада, поддържана кожа
 • Помага за отслабване
 • Биотин 1000 мкг 100 таблетки е на изключително добра цена от Natrol

Какво знаем за Биотин?

Светът е разбрал за биотин едва през 1901 година. Тогава ученият Уилдерсон е описал това вещество в трудовете си. Той казвал, че то помага за развиването на дрождевите бактерии и го нарекъл „биос“, което на гръцки означава „живот“. По-нататъшните изследвания върху витамин В7 продължил биологът Бетеман през 1916 година, за което му помогнали лабораторните мишки. Хранел животните със сурови яйца, за да им осигури протеини.

Но скоро заради този начин на хранене кожата им започнала да се уврежда, козината им да пада, мускулната им тъкан да се деформира. Симптомите изчезнали, когато заменили суровите яйца с варени жълтъци. Минали няколко години, преди учените да успеят да отделят от кокошите яйца витамин Н, който всъщност е бил лекарство за тези мишки. Оказало се, че в суровите яйца се съдържа много биотин, но гликопротеинът авидин му пречи да се усвоява. А във варените яйца това вещество го няма.

В свободна кристална форма този витамин е отделен от жълтъка на кокошето яйце през 1935 година. И тогава това вещество получило името си „биотин“. В превод означава „необходимо за живота“.

Козметолозите наричат биотина „източник на красотата“. В състава на молекулната му структура влиза сяра, която е необходима за запазване на здравия вид на кожата, косата и ноктите. При достатъчно витамин В7 в организма мастните жлези работят нормално, кожата не се възпалява, не лъщи от прекалено омазняване, косата не пада, не се омазнява бързо, ноктите стават здрави, не се разслояват.

Витамин Н, познат още като биотин или витамин Б7, влиза в групата на витамините В и е важен за нормалната работа на човешкия организъм. За разлика от другите витамини, нуждите на организма от Б7 не са много големи. Все пак някои процеси в организма не могат да протичат без него. Основните му функции са да подобрява усвояването на въглехидратите и да регулира производството на инсулин.

Достатъчното постъпване на биотин в организма помага за укрепването на физическите и умствените сили, за повишаване на бодростта и енергичността, за съхраняване на здравето и младостта. Компания Natrol предлага хранителна добавка Biotin на таблетки от 1000 мкг на неповторима цена.

Как действа Biotin на таблетки?

Биотин 1000 мкг 100 таблетки от Natrol е хранителна добавка с редица полезни свойства. Приемът ѝ нормализира нивото на захарта в кръвта, подпомага синтеза на жизненоважни микроелементи, елиминира дискомфорта при вагинална кандидоза, синдром на Рет, болест на Паркинсон, косопад, проблеми със сърцето, подобрява качеството на кожата, помага за отслабване и нормализира обмяната на веществата.

Биотин е катализатор на различни метаболитни реакции в човешкия организъм и подпомага изработването на допълнително енергия. Количеството на този витамин в тялото ни системно намалява, затова е добре да го приемаме отвън, а прекрасен начин за набавяне на достатъчно от него е употребата на добавката Biotin 1000 mcg 100 tablets на много изгодна цена в БиоМол.

Дефицитът на това вещество може да доведе до много проблеми със здравето – анемия, депресия, косопад, мускулни болки, голяма умора. Сред другите симптоми на недостатъка на биотин са появата на пърхот, дерматит, понижен апетит.

Съединявайки се с хормона инсулин, биотинът, приеман чрез добавката на NatrolBiotin таблетки, участва в разграждането на глюкозата, което е много важно за привеждането в нормални граници на кръвната захар. Затова употребата на този продукт се препоръчва за хора, които страдат от захарен диабет.

Спрямо медицинските статистики почти при всички пациенти, които приемат системно витамин В7, се наблюдават положителни изменения в метаболизма на глюкоза. Освен това биотин е участник в синтеза на хемоглобин, така че без това вещество е невъзможно произвеждането на кръв в тялото.

Този витамин влиза в състава на ензимите, които образуват нуклеиновите киселини, тъканите на мускулите и вътрешните органи, подпомага деленето на клетките и протичането на биохимичните реакции. Без достатъчно от него от организма не може да излезе въглеродният диоксид, следователно е невъзможна дихателната функция. Накратко, добавката Biotin 1000 мкг 100 таблетки подпомага на практика всички обменни процеси.

Както и всички останали витамини от група В, биотин също е много важен за нервната система. Точно той доставя на нервните клетки най-важното за тях хранително вещество – глюкозата. Затова при понижена концентрация на захар в кръвта страда психиката: наблюдават се такива симптоми като сприхавост, нервност, вялост, разстройства на съня, чести истерични прояви.

Много полезно свойство на продукта Биотин на таблетки от 1000 мкг е, че активното вещество в него подпомага разграждането на белтъците и липидите, разрушаването и извеждането от организма на излишните мазнини, което е много важно за хората, които страдат от затлъстяване.

Основни ползи от приема на Биотин на таблетки от Natrol:

Нормализира нивата на кръвната захар

Доказано е, че биотин помага да се поддържат нормални нива на захарта в кръвта, което е положителен ефект за хората, които страдат от диабет. Освен това добавката Biotin 1000 мкг 100 таблетки на неповторима цена помага да се регулира инсулинът, като така намалява риска от промяна нивото на захар в кръвната плазма, което е основната причина за диабет.

Производство на полезни микроелементи

Биотинът се смята за витамин, който подпомага синтеза на микроелементи с огромно значение за нормализиране работата на жизненоважни системи в организма. Добавката помага и за обработването на глюкозата и подпомага производството на допълнителна енергия. Освен това помага и в синтезирането на аминокиселини и мастни киселини в организма.

Нормализира дейността на сърдечния мускул

Ежедневната употреба на Биотин от 1000 мкг може да Ви гарантира, че сърцето Ви ще функционира правилно благодарение на елиминирането проблемите. Витаминът В7 позволява да се понижи нивото на холестерола в организма, който е една от най-разпространените причини а повечето сърдечни болести. Освен това помага да се предотврати развитието на атеросклероза и инсулт.

За понижаване на теглото

Biotin таблетки от Natrol помага за горенето на излишните мазнини и за нормализиране на теглото. Препоръчва се употребата на тази хранителна добавка на хора със затлъстяване.

Нормализира подхранването на тъканите

Биотин помага за ускоряване растежа и нормализиране работата на мускулните влакна, а освен това ускорява процеса на възстановяване на този вид тъкан при увреждането им. Помага да се нормализира и работата на нервната система, а също така подпомага оптималния растеж на костния мозък.

За подобряване качеството на кожата

Витамин В7 е един от основните елементи, използвани за подобряване качеството на косата и кожата. Освен това той може да помогне за подобряване състоянието на ноктите. В повечето случаи хората, които имат косопад или страдат от суха кожа, изпитват дефицит на биотин.

За ускоряване на метаболизма

Биотин се смята за катализатор за повечето метаболитни процеси, които дават на човешкия организъм важни микроелементи като въглехидрати, белтъчини и мазнини. Тези микроелементи са много важни, за да остава организмът на човека в добра форма и да работи както трябва.

Други предимства от употребата на Biotin 1000 mcg 100 таблетки:

 • Полезен продукт при такива болести като вагинални гъбички, косопад, Паркинсон;
 • Действа добре при нервопатия, болест на Крон, дерматит, себорея.

Как се проявява дефицитът на биотин?

При здравите хора, които се хранят пълноценно и водят правилен начин на живот, рядко възниква дефицит на този витамин. Обикновено този проблем засяга алкохолиците и върлите пушачи. Освен това недостиг на този витамин може да се прояви при хора, които трябва да употребяват антибиотици и противоконвулсивни медикаменти. Дефицитът на биотин се отразява преди всичко на външния вид и психичното състояние. При това състояние се наблюдават следните симптоми:

 • Кожни възпаления и възпаления на лигавиците, дерматити;
 • Оплешивяване;
 • Деформация на нокътните плочки;
 • Понижаване нивото на хемоглобина в кръвта, поява на анемия;
 • Липса на апетит, позиви за повръщане;
 • Побледняване на кожата;
 • Поява на болка в мускулите;
 • Повишаване нивата на глюкоза в кръвта;
 • Поява на депресия, нервност, психични разстройства;
 • Постоянна сънливост, вялост, хронична умора;
 • Рязко понижаване на телесната маса;
 • Нарушения на съня.

Кога се препоръчва да приемате Biotin таблетки?

 • След антибиотично лечение, което нарушава чревната микрофлора;
 • При проблеми с нивата на кръвната захар;
 • При прекомерно омазняване на кожата и косата;
 • При косопад, изтъняване и забавяне растежа на ноктите;
 • При понижен апетит, апатия, повишена умора и проблеми със съня;
 • При злоупотребяване с алкохол, който възпрепятства производството и усвояването на витамин В7.

Произведено в: САЩ

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 таблетка дневно с прием на храна.

Дозировка: 1 таблетка

Дози в опаковка: 100

Състав в 1 доза (1 таблетка) Стойност %ПДД
Биотин 1000 мкг 3300%
Калций (от двуосновен калциев фосфат) 46 мг 4%

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: микрокристална целулоза, стеаринова киселина, силициев диоксид, магнезиев стеарат, метилцелулоза, целулозна смола, глицерин.

Не съдържа мляко, яйца, риба, миди, дървесни ядки, фъстъци, пшеница, соя, мая, изкуствени оцветители или аромати, добавена захар или консерванти.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Ако сте бременна, кърмите, страдате или подозирате, че страдате от някакво заболяване, ако приемате някакви медикаменти, се консултирайте с Вашия лекар преди употреба на този продукт! Съхранявайте на прохладно и сухо място!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™