Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Bio Curcuma 90 капсули | Vital Concept

Bio Curcuma 90 капсули | Vital Concept
Bio Curcuma 90 капсули | Vital Concept
Bio Curcuma 90 капсули | Vital Concept
39.60 лв.
Код на продукта : Bio Curcuma 90 Capsules
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.88 лв.


 
Бърза поръчка
Bio Curcuma 90 капсули | Vital Concept

Bio Curcuma 90 капсули | Vital Concept

 • Притежава естествено противовъзпалително действие
 • Подобрява имунната система
 • Помага за по-бързото изгаряне на мазнините и разграждане на мастните клетки
 • Има положителен ефект върху храносмилателната система и метаболизма
 • Подобрява прочистващите сили на черния дроб и добрите му функции
 • Подпомага засилването на естествените съпротивителни сили на организма
 • Има положителен ефект за стабилизирането на кръвната захар и намаляването на холестерола
 • Спомага за стимулиране детоксикацията на тялото
 • Има обезболяващ ефект при артрит
 • Помага в борбата с депресията и промените в настроението
 • Притежава антибактериално и противогъбично действие
 • Облекчава симптомите на диспенсия (подуване, газове и бавно храносмилане)
 • Подобрява здравето на костите
 • Подобрява когнитивните функции
 • Подобрява здравето на кожата
 • Био Куркума на капсули е на супер цена от Vital Concept

Какво знаем за куркума?

Куркумата - основната подправка в кърито, традиционно индийско ястие - според мнозина е най-мощната билка на планетата. Има хиляди изследвания, доказващи ползите от куркумата, особено тези, свързани с нейното най-важно съединение и най-активната съставка – куркумин.

Куркуминът е това, което прави куркумата „функционална храна“, което означава, че има положителен ефект върху човешкото здраве отвъд основното хранене.

Тази подправка има дълга история на употреба, особено в аюрведическата медицина и традиционната китайска медицина, за подпомагане на управлението на различни състояния и заболявания. Използва се повече от 5000 години, за да помогне за справяне с болка, подуване, храносмилане, холестерол, кръвна захар и др.

Ползите от куркумата се засилват с правилната комбинация от подправки. Например веществото пиперин, съдържащо се в черния пипер, включен в Био Куркума на капсули от Vital Concept, значително подобрява усвояването на куркумин - средно с 2000%.

Как действа Био Куркума на капсули?

Куркума

Куркумата има противоракови ефекти

Многобройни проучвания върху хора и животни са изследвали влиянието на куркумата върху рака и много от тях са открили, че тя може да повлияе на образуването, растежа и развитието на рак на молекулярно ниво. 

Изследвания показват, че куркумата в Био Куркума на капсули на невероятна цена може да намали разпространението на рак и може да допринесе за смъртта на раковите клетки при различни видове рак, и може да намали отрицателните странични ефекти от химиотерапия.

Противовъзпалително действие

Изследванията показват, че куркуминът е много ефективен за намаляване на възпалението. Противовъзпалителният ефект на куркумина в Bio Curcuma 90 капсули най-вероятно се медиира от способността му да инхибира циклооксигеназа-2 (COX-2), липоксигеназа (LOX) и индуцируема синтаза на азотен оксид (iNOS).

Намалява възпалението

Възпалението може да доведе до различни здравословни състояния, включително сърдечни заболявания, метаболитен синдром и дори рак, както и когнитивен спад. Куркумата има мощно противовъзпалително свойство, което може да помогне за намаляване на възпалението и предотвратяване на потенциални здравословни проблеми.

Подобрява имунната система

Куркуминът в куркумата има антимикробни, антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, което го прави мощен инструмент за насърчаване на здравето. 

Въпреки че куркуминът не се абсорбира добре в кръвния поток, консумацията му с черен пипер, както в случая с Био Куркума на капсули, който ние от Biomall.bg Ви предлагаме на фантастична цена, може да помогне за повишаване на скоростта на усвояване.

Куркумата подобрява здравето на сърцето

Известно е, че куркуминът помага за предотвратяване на сърдечни заболявания, като подобрява начина, по който кръвта се движи през тялото. 

Много сърдечно-съдови заболявания произтичат от лоша функция на ендотела на кръвоносните съдове (вътрешната обвивка). Куркуминът в Био Куркума на капсули поддържа тази лигавица и предотвратява риска от сърдечни заболявания.

Куркумата е мощен антиоксидант

Доказано е, че куркуминът е силен чистач на свободните от кислород радикали, които са химически активни молекули, причиняващи увреждане на клетките на тялото. 

Увреждането от свободните радикали, заедно с възпалението, е ключов двигател на сърдечно-съдовите заболявания, така че куркуминът в Био Куркума на капсули от Vital Concept може да играе роля в предотвратяването и управлението на сърдечните заболявания. 

В допълнение към антиоксидантните си ефекти, за куркумата също така е доказано, че понижава холестерола и триглицеридите при хора с риск от сърдечни заболявания и може да подобри кръвното налягане.

Антиоксидантите в куркумата могат също да намалят риска от катаракта, глаукома и макулна дегенерация.

Куркума за по-добро здраве на мозъка и по-нисък риск от когнитивни заболявания

Когато става въпрос за повишаване на мозъчната Ви сила, куркумата може да бъде Вашето ново тайно оръжие. 

Проучвания показват, че куркумата може да подобри когнитивната функция (като фокус, учене и памет), както и да предотврати свързани с възрастта когнитивни заболявания като болестта на Алцхаймер.

Докато някога се смяташе, че невроните не се регенерират, сега знаем, че това не е така. Нашите неврони са способни да образуват нови връзки и да се размножават, когато присъства хормонът BDNF (или невротрофичен фактор, получен от мозъка). 

Проучвания показват, че куркуминът в Био Куркума на капсули от Vital Concept повишава нивата на BDNF, за да поддържа здравословна регенерация на мозъка.

Подобрява функцията на черния дроб

Куркумата напоследък привлича вниманието заради своите антиоксидантни способности. Антиоксидантният ефект на куркумата в Bio Curcuma 90 капсули изглежда толкова мощен, че може да спре черния Ви дроб да бъде увреден от токсини. 

Това може да е добра новина за хората, които приемат силни лекарства за диабет или други здравословни състояния, които могат да увредят черния им дроб при продължителна употреба.

Забавя диабета

Куркуминът, присъстващ в куркумата, забавя появата на диабет тип 2, като инхибира образуването на възпалителни цитокини и по този начин има благоприятен ефект върху нивата на кръвната захар.

Ефективен против стареене

Антиоксидантните свойства на куркумата предотвратяват увреждането на клетките и по този начин забавят стареенето. Ефективно предотвратява образуването на фини линии и бръчки. Куркуминът също така стимулира растежа на нови клетки.

Подобрява здравето на костите

Добавките от куркума, една от които е Био Куркума на капсули, приемани от пациенти, страдащи от ревматоиден артрит, оказват значително намаление на болката и благоприятстват функционирането на ставите.

Куркуминът също така предпазва костната тъкан и предотвратява загубата на костна маса.

Куркумата може да намали увреждането и да подобри здравето на кожата

Като антиоксидант и противовъзпалително средство, куркумата прави чудеса при много раздразени кожни състояния като акне или псориазис. Био Куркума на капсули от Vital Concept помага за заздравяването на рани и може да намали появата на белези. 

Дори тези без кожни проблеми могат да се насладят на ползите от куркумата - тази билка също е тоник за красота, предлагащ здравословен блясък и по-млада кожа.

Куркума за детоксикация

Оксидативният стрес се счита за ключов причинен фактор за увреждане на черния дроб. Куркумата помага за защита на черния дроб от свободни радикали, токсини от околната среда, замърсители, алкохол и други отпадъчни продукти. Тя също така поддържа нашия естествен капацитет за детоксикация.

Всъщност куркумата специално подобрява определени ензими, свързани с антиоксидантите в тялото, както и засилва ендогенните антиоксиданти като витамин С.

Този антиоксидантен ефект изглежда толкова мощен, че може да спре черния Ви дроб да бъде увреден от токсини като лекарства и алкохол, което е чудесна новина за тези, които нямат друг избор, освен да използват животоспасяващи лекарства, които увреждат черния дроб при продължителна употреба. 

Това означава, че Био Куркума на капсули на изключителна цена е от полза и за последващото прогресиране на чернодробно увреждане, неалкохолен стеатохепатит, неалкохолно чернодробно заболяване, чернодробна фиброза и цироза.

Куркумата помага в борбата с депресията и промените в настроението

Може ли ежедневният прием на куркума да се бори с депресията? Проучвания показват, че може. 

В едно проучване хора с депресия, които приемат куркума всеки ден, изпитват същите подобрения в настроението като тези, които приемат Prozac (лекарство за лечение на депресия, паника, тревожност или обсесивно-компулсивни симптоми) вместо това. 

Изследователи смятат, че куркумата има ползи за повишаване на настроението поради способността на куркумина да повишава нивата на BDNF и допамин. 

Тези два химикала са необходими за здрава мозъчна функция, балансирано настроение и цялостно усещане за благополучие.

Черен пипер в Био Куркума на капсули:

Черният пипер, който идва от санскритската дума pippali, някога е бил известен като черно злато. Има една от най-дългите истории като търсена подправка поради способността си да овкусява храни, да действа като консервант и да придава топлина на ястията. 

Черният пипер предлага редица ползи за здравето, в допълнение към свойствата си за подобряване на вкуса, а именно:

Антиоксидант

Черният пипер е богат източник на антиоксиданти. Проучвания показват, че диета с високо съдържание на антиоксиданти може да помогне за предотвратяване или забавяне на вредните ефекти на свободните радикали. 

Черният пипер съдържа съединението пиперин, за което е доказано, че има антиоксидантно действие и по този начин Био Куркума на капсули помага за предотвратяване на увреждането на клетките от свободните радикали.

Помага за контрола на кръвната захар

Черният пипер е полезен за контролиране нивото на захарта при пациенти с диабет тип 2. Диабет тип 2 се причинява, когато панкреасът в нашето тяло не е в състояние да произведе достатъчно инсулин или когато тялото спре да реагира адекватно на иначе нормалните нива на инсулин.

Затова диетолозите често твърдят, че добавянето на черен пипер към Вашата диета може да помогне за намаляване на риска от висока кръвна захар. 

Антиоксидантните свойства на черния пипер в Bio Curcuma 90 капсули от Vital Concept на топ цена помагат за стабилизиране на кръвната захар, като същевременно подобряват здравето на храносмилателния тракт. 

В допълнение към това черният пипер помага в борбата със затлъстяването, което също е един от основните фактори, допринасящи за диабета.

Помага за понижаване нивата на холестерола

Застойната сърдечна недостатъчност е едно от най-често срещаните заболявания и е водеща причина за смърт в световен мащаб.

Високият холестерол в кръвта и хипертонията са най-честите причини за това заболяване. Проучванията показват, че черният пипер може да понижи нивата на холестерола в кръвта.

Пиперинът в Био Куркума на капсули помага за намаляване на усвояването на холестерола, намалява нивата на „лошия“ холестерол (LDL-липопротеин с ниска плътност), като същевременно повишава нивата на „добрия“ холестерол с липопротеин с висока плътност (HDL-липопротеин с висока плътност).

Стимулира храносмилането

Черният пипер в Био Куркума на капсули помага в процеса на храносмилане. Установено е, че има стимулиращ ефект върху цялата храносмилателна система.

Пиперинът, съдържащ се в черния пипер, стимулира секрецията на солна киселина (HCl) в стомаха, което отново помага за смилането на протеините. 

Той също така изхвърля токсините от червата и помага за разрешаване на стомашно-чревни разстройства.

Помага за усвояването на хранителни вещества

Черният пипер помага да се увеличи усвояването на основните хранителни вещества. Благодарение на инхибиторната си активност върху ензимите, метаболизиращи лекарствата, той може да помогне за увеличаване на бионаличността на някои хранителни вещества като калций и селен, както и на полезните компоненти, открити в зеления чай и куркумата.

Черният пипер подпомага усилията за отслабване

Той помага за разграждането на мастните клетки, а също така играе важна роля за повишаване на нивата на метаболизма в тялото.

Решава проблеми със зъбите, венците

Аналгетичните и противовъзпалителни свойства на черния пипер го правят идеален избор за тези, които имат проблеми със зъбите.

Действа като естествен антидепресант

Пиперинът повишава бета-ендорфините в мозъка и насърчава умствената яснота. Ендорфините действат като естествени болкоуспокояващи и повишават настроението. 

Био Куркума на капсули на неустоима цена намалява стреса и насърчава усещането за здраве, което облекчава безпокойството и меланхолията.

Произведено в: Германия

Препоръчителен прием: Приемайте по 2 (две) капсули дневно с много течности.

Дозировка: 2 капсули

Дози в опаковка: 45

Състав в 1 доза (2 каосули) Стойност %ПДД
Био брашно от просо 400 мг **

Био екстракт от корен на куркума

   от който куркуминоиди

308 мг

15,4 мг

**

**

Био екстракт от черен пипен

   от който пиперин

15 мг

14,2

**

**

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Съставки: органично брашно от просо (Panicum miliaceum), 35,3% екстракт от корен на био куркума 3:1 (Curcuma longa, съдържа 5% куркуминоиди), глазиращ агент: хидроксипропил метил целулоза (обвивка на растителна капсула), екстракт от плодове от био черен пипер (Piper nigrum, съдържа 95% пиперин).

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Тази хранителна добавка не е заместител на балансираното и разнообразно хранене и здравословния начин на живот. Не надвишавайте препоръчаната дневна доза! Съхранявайте на хладно, сухо и тъмно място. Затваряйте добре след всяка употреба.

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™