Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Ацетил Л-Карнитин 90 капсули | Athlete's Nutrition

Ацетил Л-Карнитин 90 капсули | Athlete's Nutrition
Ацетил Л-Карнитин 90 капсули | Athlete's Nutrition
39.99 лв.
Код на продукта : Acetyl L-carnitine 90 capsules
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.44 лв.
дози
Опаковката е достатъчна за 30 дни
* при минимален дневен прием

 
Бърза поръчка
Ацетил Л-Карнитин 90 капсули | Athlete's Nutrition

Ацетил Л-Карнитин 90 капсули | Athlete's Nutrition

 • Ацетилирана форма на L-карнитин с висока бионаличност
 • Оптимално изгаряне на мазнините
 • Поддържа нормалната клетъчна обмяна
 • Поддържа енергийната обмяна на мозъка
 • Подобрява ефективността и намалява умората
 • Ефективно прониква през кръвно-мозъчната бариера
 • Спомага за правилното функциониране на митохондриите
 • Улеснява изгарянето на мазнини
 • Ноотропен ефект
 • Антиоксидантен потенциал
 • Ацетил Л-Карнитин 90 капсули е на топ цена от Athlete's Nutrition

Какво знаем за Ацетил Л-Карнитин?

L-карнитин е уникално вещество, „витаминът на здравето и оптимизма“. Основната му роля е да участва в метаболизма на мазнините и да осигурява на организма енергия: карнитин пренася мастни киселини в митохондриите, където те се подлагат на окисляване. Поради това е известен като добавка, свързана с ефективността при отслабване.

L-карнитин е открит през далечната 1905 г. и наречен тогава витамин „Вт”. За пръв път е изолиран при изучаване на мускулната тъкан на животните от двамата руски учени В. С. Гулевич и Р. П. Кримберг. Новото вещество получило името си от латинската дума "carnis", което се превежда като „месо".  По-късно, през 1927 г., е била идентифицирана неговата химична структура. За първи път е синтезиран през 1960 г., а през 1962 г. е определена ролята му: той транспортира дълговерижни мастни киселини в митохондриалната матрица чрез вътрешната мембрана.

Има два основни типа на това вещество: L-карнитин и ацетил L-карнитин. Ацетил L-карнитин е активна форма на аминокиселината, която предпазва всички клетки от свързаната с възрастта дегенерация. L-карнитин се произвежда в черния дроб и бъбреците, ако в тялото ни присъстват редица аминокиселини, и се съхранява в клетките на скелетните мускули, сърцето, мозъка и спермата. За получаването му е необходимо наличието на:

 • Лизин – есенциална аминокиселина
 • Метионин – есенциална аминокиселина
 • Витамини: В3 (ниацин), В6, аскорбинова киселина, хелатно желязо.

Ако тялото ни не получава достатъчно някой от по-горе споменатите витамини или аминокиселини, производството на карнитин се нарушава.

L-карнитин се среща в храни от животински произход, особено в червеното месо, поради което веганите като правило не получават достатъчно от тази аминокиселина. Карнитин, както и ацетил-L-карнитин, доставят мастни киселини в митохондриите (зони за съхранение на енергията във всяка клетка на тялото). Ацетил L-карнитин се комбинира много добре с коензим Q10 и ALA (алфа-липоева киселина), тъй като заедно подобряват митохондриалната функция. Митохондриите са „енергийните помпи" на всяка клетка в човешкото тяло. Без правилното функциониране на митохондриите лошото здраве е следствие и норма!

Не бъркайте ацетил L-карнитин с обикновен L-карнитин, който макар и подобен, се използва повече за отслабване, от спортисти и в културизма. Предимствата на ALC са, че може да премине кръвно-мозъчната бариера. Въпреки че Acetyl L-Carnitine се използва широко за психично здраве, той също така има отличен ефект върху изграждането на мускулите, загубата на мазнини, имунитета и общото здраве.

Ако искате да получите осезаеми резултати за кратко време, трябва да обърнете внимание на хранителната добавка Ацетил Л-Карнитин 90 капсули на много-добра цена от Athlete's Nutrition. С нейна помощ ще постигнете много по-лесно изгарянето на мастните клетки и увеличаването на телесната енергия. Това ще Ви даде възможност да тренирате още по-интензивно и усилено, за да получите безкомпромисни резултати, носещи истинско удовлетворение!

Как действа Ацетил Л-Карнитин на капсули?

Acetyl L-carnitine 90 capsules е хранителна добавка, съдържаща ацетилирана форма на аминокиселината L-карнитин, която прониква през кръвно-мозъчната бариера най-ефективно от всички други форми на тази киселина. Продуктът допринася за повишено производство на енергия в митохондриите и подобрява мозъчните познавателни функции. Опаковката съдържа 90 капсули с ацетил L-карнитин.

Ацетил L-карнитин (ALCAR) е ацетилирана форма на аминокиселината L-карнитин, класифицирана като витаминоподобно вещество. От всички налични форми на L-карнитин, ALCAR е най-ефективна за проникване през кръвно-мозъчната бариера. Суплементирането с L-карнитин влияе на правилния метаболизъм на организма, но ацетилираната форма на тази аминокиселина в Ацетил Л-Карнитин (Acetyl L-Carnitine) на капсули с топ цена има много по-добър ефект върху функционирането на мозъка.

L-карнитин принадлежи към ендогенните аминокиселини, тъй като може да се произвежда в организма от лизин и метионин. Най-изобилните количества от веществото могат да бъдат намерени в животинските продукти (особено в червеното месо). В растенията обаче се среща в много по-малки количества. Следователно хората, които изключват или силно ограничават консумацията на месо, могат да страдат от дефицит на L-карнитин.

Acetyl L-carnitine 90 capsules поддържа когнитивните функции и има невропротективен ефект. Веществото помага за увеличаване на биосинтезата на ацетилхолин (ACh) в мозъка. Това се дължи главно на факта, че ALCAR доставя ацетилни групи, участващи в производството на ACh. Аминокиселината допринася за увеличаване на наличността на ацетил коензим А (Ацетил-КоА), който се комбинира с холин чрез ензима холин ацетилтрансфераза. Това води до повишаване на нивата на ACh в клетките.

Ацетилхолин е много важен невротрансмитер, отговорен за комуникацията и информационния поток в тялото, както и за приемането на стимули от вътрешната и външната среда. Той също така участва в създаването на паметови следи, а високото му ниво улеснява процеса на обучение, припомняне на спомени или подобряване на качеството на съня. Подобрената мозъчна функция може да бъде свързана с повишения мозъчен метаболизъм и увеличения прием на глюкоза. При проучвания върху животни се наблюдава увеличение на мозъчния метаболизъм с до 20%.

В допълнение, Ацетил Л-Карнитин 90 капсули стимулира активността на супероксид дисмутаза (SOD), антиоксидантен ензим, който помага да се отървете от реактивните кислородни видове и токсичните метали. Той също така защитава нервните клетки по време на хипоксия. Проучванията показват също, че суплементирането с ALCAR може да предотврати намаляването на когнитивните функции в стресови периоди.

ALCAR често се използва в терапията при бавна загуба на мозъчната функция в основата на неврологични разстройства като болестите на Алцхаймер или Паркинсон. ALCAR може да бъде полезен и за намаляване на симптомите на депресия и социална фобия, защото стимулира производството на серотонин, норепинефрин и допамин.

Acetyl L-carnitine 90 capsules подпомага функционирането на митохондриите. Митохондриите се наричат „енергийни пещи“, защото именно в тях протича процесът на производство на енергия. Те приемат кислород и хранителни вещества от храната, за да произведат аденозин трифосфат (АТФ), който е основният носител на енергия в организма. Увеличаването на концентрацията на АТФ в организма осигурява високи нива на енергия за метаболитните процеси. Оптималните нива на АТФ са необходими за спортуващите хора, тъй като това е основният бърз енергиен източник, необходим за мускулната функция и физическата активност и оказва благоприятно въздействие върху тренировъчната производителност. Следователно суплементирането с Acetyl L-carnitine може да повиши нивата на енергия през деня и по време на физическа активност. Добавката се препоръчва и при хронична умора. В едно проучване е доказано, че добавянето на ALCAR увеличава използването на кислород от клетките.

Митохондриите освен това са отговорни за премахването на свободните радикали и токсините. Самите митохондрии са чувствителни към свободните радикали, а добавянето на Ацетил Л-Карнитин 90 капсули повлиява положително на състоянието и броя на митохондриите в клетките. Подобрява общо метаболитните процеси в клетките. В резултат на това аминокиселините, витамините, минералите и другите необходими вещества свободно проникват в клетката, а от нея се отстраняват токсичните метаболитни продукти. Проучванията сочат, че ALCAR има защитни ефекти както върху митохондриите, така и върху цялата клетка, като инхибира увреждането на митохондриалната и клетъчната мембрана, причинено от свободните радикали. По време на силово трениране Ацетил Л-Карнитин подпомага производството на енергия от мастните киселини. Позволява да се запазят ВСАА аминокиселините в мускулите, създава антикатаболен ефект.

Acetyl L-carnitine 90 capsules поддържа намаляването на мазнините. L-карнитин позволява преминаването на мастни киселини в митохондриите така, че те да могат да преминат процес на бета-окисляване. При този процес съхраняваните мазнини се превръщат в енергия, което спомага за по-добро намаляване на теглото.

Ацетил Л-Карнитин (Acetyl L-Carnitine) на капсули помага да се повиши ефективността на организма. Това вещество се използва за подобряване на анаеробния капацитет на тялото и работата на организма. Изследванията показват, че повишеното ниво на L-карнитин в мускулите поддържа техния метаболизъм, удължавайки времето за изтощаване на енергия. Нещо повече, хората, които допълват хранителния си режим с L-карнитин, имат по-малко мускулни наранявания, причинени от силова тренировка, както и мускулни болки след тренировка.

В обобщение, Ацетил Л-Карнитин 90 капсули на страхотно ниска цена от Athlete's Nutrition е ацетилирана форма на L-карнитин, която ефективно прониква през кръвно-мозъчната бариера и от всичките форми на аминокиселината най-положително влияе върху функционирането на нервната система. Той поддържа правилния метаболизъм и функционирането на митохондриите, а също така повишава нивото на невротрансмитерите, отговорни за паметта и самочувствието.

Препоръчителен прием: Приемайте 3-4 капсули на ден, разделени на два приема.

Дозировка: 1 капсула

Дози в опаковка: 90

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Да се пази от директна светлина или топлина и се съхранява на тъмно и хладно място! Дръжте опаковката затворена, когато не се използва! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™