Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Micronized L-Glutamine 1000 мг 90 капсули | Natural Factors 2810 NF

Micronized L-Glutamine 1000 мг 90 капсули | Natural Factors 2810 NF
Micronized L-Glutamine 1000 мг 90 капсули | Natural Factors 2810 NF
Micronized L-Glutamine 1000 мг 90 капсули | Natural Factors 2810 NF
54.84 лв.
Код на продукта : Micronized L-Glutamine 1000mg 90
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.61 лв.

 
Бърза поръчка
Micronized L-Glutamine 1000 мг 90 капсули | Natural Factors 2810 NF

Micronized L-Glutamine 1000 мг 90 капсули | Natural Factors

 • Участва в синтеза на протеини
 • Потиска секрецията на кортизол (антикатаболен ефект)
 • Намален риск от претрениране
 • Стимулира производството на гликоген
 • Укрепва имунитета
 • Засилва производството на собствен хормон на растежа
 • Намалява риска от инфекция при хора, които спортуват
 • Ускорява възстановяването на мускулите след тренировка
 • Подкрепя целостта на чревните бариерии
 • Поддържа нормалната мозъчна функция
 • Micronized L-Glutamine 1000 мг 90 капсули е на топ цена от Natural Factors

Какво знаем за L-Глутамин?

Това е най-разпространената протеиногенна киселина в организма, при това по-голямата част от нея (около 60%) се съхранява в мускулите, което обяснява широкото използване на тази добавка в спорта и културизма. Освен в мускулите, тя се намира в мозъка, белите дробове и черния дроб. Глутаминът участва в много метаболитни процеси в организма, помага за нормализиране на храносмилателната система и повишава активността на синтеза на протеини. В допълнение, той предпазва чернодробните клетки от токсините и премахва амоняка, който се образува поради увеличения прием на протеини. Той участва и в образуването на глутатион, който е един от най-мощните антиоксиданти в човешкия организъм.

Особеността на глутамин е, че той се използва на 70% в червата, без дори да влиза в кръвта. Но има и плюс в това – глутаминът може да помогне при разстройства и при чревни заболявания. Негови основни източници са животинските продукти: месо, риба, пиле, яйца, извара, мляко, кефир, сирене. Растителните източници на глутамин са цвекло, зеле, бобови растения, спанак и магданоз.

Глутаминът е условно незаменима аминокиселина за нашето тяло. При достатъчно натрупване на аминокиселината в организма тя циркулира през кръвоносните съдове и подхранва всичките Ви мускули с необходимата енергия за възстановяване на мускулната маса, както и за растежа. И както знаем, за растежа на висококачествена мускулна маса спортистите се нуждаят от протеини и аминокиселини. Всъщност в комбинация тези две вещества заставят мускулите да растат.

Марката Natural Factors е създала като самостоятелен продукт Micronized L-Glutamine 1000 мг 90 капсули, който е на супер цена, за да получите необходимата дневна доза от глутамин, без да прибягвате до изтощителни изчисления за това колко и каква храна сте изконсумирали. Капсулите на продукта Ви позволяват лесно и просто да приемате глутамин в необходимото количество.

Как действа L-Глутамин на капсули?

L-Глутамин 1000 мг 90 капсули с топ цена е хранителна добавка, съдържаща 100 мг микронизиран L-глутамин в една капсула. Продуктът е много абсорбируем и не съдържа ненужни добавки.

L-глутаминът е ендогенна аминокиселина, изключително разпространена в организма. Въпреки че може да се произвежда в тялото, се препоръчва допълнително добавяне в условия на повишено търсене като интензивни упражнения, болести, стрес или наранявания. В случай на дефицит на глутамин, тялото го получава от мястото, където се среща най-обилно, т.е. мускулите, и го използва в полза на други органи.

Гутаминът е най-разпространената аминокиселина в мускулите. Образува 61% от аминокиселинния профил на скелетния мускул. Тази протеиногенна киселина се състои от 19% азот, което я прави основния носител на азот в мускулните клетки. Приемът на Micronized L-Glutamine 1000 mg има благоприятен ефект върху мускулите. Добавянето на глутамин по време на интензивна тренировка подпомага мускулната регенерация и растеж. Това е възможно, защото поддържа правилната хидратация на клетките, намалява разграждането на протеините и участва в детоксикацията на амоняк.

Нещо повече, глутаминът спомага за намаляване на катаболните ефекти на кортизола и може да повиши концентрацията на хормона на растежа, допринасяйки за намаляване на телесните мазнини без загуба на мускулна маса. При приема на Micronized L-Glutamine 1000 мг 90 капсули се засилва производството на собствен хормон на растежа, който играе важна роля за изграждането на красив мускулен торс и допринася за бързото разграждане и усвояване на протеини в организма. Когато използват този продукт, спортистите не позволяват да се претренират мускулните влакна. Глутаминът се оценява още и за влиянието му върху регулирането на кръвната глюкоза и регенерацията на мускулния гликоген. Благодарение на това мускулите получават постоянно снабдяване с енергия и могат да работят по-дълго.

L-Глутамин 1000 мг 90 капсули ще Ви помогне да укрепите имунната си система. Глутаминът, който се съдържа в нея, подпомага производството и регулира активността на имунните клетки, намалявайки риска от инфекция. Нещо повече, заедно с цистеин и глицин, той допринася за образуването на един от най-важните ендогенни антиоксиданти – глутатион. Той премахва кислородните радикали, участва в детоксикацията в черния дроб и подобрява откриването и унищожаването на патогенните микроорганизми.

Micronized L-Glutamine 1000 мг 90 капсули подобрява храносмилателното здраве. Продуктът е предназначен да подхранва тялото с енергия както преди, така и след трениране, а също и през целия ден. Глутаминът е енергиен източник и за клетките на храносмилателния тракт. Той поддържа целостта на чревната бариера, което може да намали риска от инфекция и поява на автоимунни заболявания. Подобрявайки кръвообращението на лигавицата, ускорява зарастването на пептични язви.

Micronized L-Glutamine 1000 mg с невероятна цена е гориво за мозъка. Глутаминът може да се превърне в глутаминова киселина – основният възбуждащ невротрансмитер, участващ в синаптичната пластичност, включително поддържането на когнитивните функции като памет. Глутаминовата киселина също е от съществено значение за нормалния клетъчен метаболизъм.

Преди тренировка приемането на L-Глутамин 1000 мг 90 капсули дава енергия на тялото Ви. Приемът на продукта преди лягане подобрява производството на хормон на растежа, който се отделя, когато спим. Всъщност процесът на растеж протича по време на почивка или сън. Аминокиселината помага за бързото разграждане на протеините в организма, което допринася за моменталното подхранване на мускулите Ви. Придава сила, издръжливост, енергия на мускулите Ви за ефективна работа във фитнес залата.

Обобщено може да кажем, че глутаминът е основен донор на въглерод и азот, той помага за попълване на запаса от гликоген, който е отговорен за възстановяването на енергия. Той също е важен компонент на мускулната тъкан и спомага за възстановяването и изграждането на мускулите. Ще изброим най-важните полезни свойства на аминокиселината, които ще помогнат да се разбере, че нейната добавка е от съществено значение:

 • Глутаминът поддържа синтеза на протеини. Той предотвратява катаболизма (разграждане на мускулите) и осигурява притока на глутамин в други клетки на тялото.
 • Добавката на L-глутамин помага за попълване на мускулните нива на глутамин, които намаляват по време на интензивни тренировки.
 • Глутаминът стимулира защитната система на организма. За спортистите това свойство е изключително важно, тъй като тежките тренировки, като правило, значително изчерпват нивото на глутамин, а именно тази протеиногенна киселина е основният източник на енергия за защитната система.
 • Глутаминът е едно от основните хранителни вещества за оптимална работа на червата.

Много учени са съгласни, че глутаминът е най-важната аминокиселина за спортистите. Той е отговорен за ключовите компоненти на протеиновия метаболизъм по време на мускулна активност и клетъчен метаболизъм, които никоя друга аминокиселина не може да поддържа, което прави ползите от приема на добавката Micronized L-Glutamine 1000 mg доста очевидни и осезаеми.

Въпреки факта, че, на първо място, L-глутаминът се счита за ефективен продукт за спортисти, в действителност той не е предназначен само за тези, които спортуват редовно. Глутаминът е нужен за поддържане работата на червата и подобряване на имунния отговор. След синтеза в скелетните мускули глутаминът навлиза в кръвообращението и се транспортира до бъбреците, черния дроб, тънките черва и клетките на защитната система на организма, където играе друга жизненоважна роля.

Глутаминът се използва от левкоцитите и допринася за нормалната работа на имунната система. Хората, страдащи от мускулно изтощение и заболявания на имунната система (като рак или СПИН), чието тяло не може да попълни глутаминовите запаси самостоятелно, трябва да приемат добавки с глутамин и други аминокиселини. Между другото, болезнеността и намаляването на мускулната маса са само потенциални признаци на дефицит на глутамин.

В заключение, Micronized L-Glutamine 1000 мг 90 капсули на супер изгодна цена от Natural Factors е полезен за всички: на спортистите помага да запазят мускулите си и да увеличат енергията, при обикновените хора спомага да се подобри здравословното състояние и да се нормализира голяма част от най-важните функции на организма, а всичко това е без каквито и да било странични ефекти. Специално се препоръчва на хора, които интензивно спортуват и по този начин са особено изложени на инфекции и наранявания.

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 капсула 1-2 пъти на ден или според указанията на Вашия лекар.

Дозировка: 1 капсула

Дози в опаковка: 90

Състав в 1 доза (1 капсула) Стойност %ПДД
Микронизиран L-глутамин (фармацевтичен клас) 1000 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: вегетарианска капсула (въглехидратна смола (целулоза), пречистена вода, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат (от растителен клас), стеаринова киселина, силициев диоксид.

Не съдържа пшеница, нишесте, глутен, соя, млечни продукти, яйца, риба, ядки, ГМО, изкуствени оцветители, консерванти.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Ако сте на нископротеинова диета, бременна сте или кърмите, посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на продукта! Да не се превишава препоръчаната дневна доза! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™