Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Lithium Orotate 5 мг 60 капсули | Haya Labs

Lithium Orotate 5 мг 60 капсули | Haya Labs
Lithium Orotate 5 мг 60 капсули | Haya Labs
Lithium Orotate 5 мг 60 капсули | Haya Labs
28.00 лв.
Код на продукта : Lithium Orotate 5 mg 60 Capsules
Тегло: 0.50 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.47 лв.

 
Бърза поръчка
Lithium Orotate 5 мг 60 капсули | Haya Labs

Литиев Оротат 5 мг 60 капсули | Haya Labs

 • Подобрява дейността на мозъка
 • Нормализира психическото състояние
 • Намалява стреса
 • Потиска депресията
 • Lithium Orotate 5 mg 60 capsules е на много добра цена от Haya Labs

Какво представлява Lithium Orotate?

Литиев Оротат на капсули е хранителна добавка, която има за цел да подобри настроението и да помага при фибромиалгия и депресия. Литият е естествено срещана сол като калия. Използва се най-вече за подобряване на нормалното физическо и психическо здраве на човека. Има няколко вида литий, който се среща под различни форми – литиев цитрат и литиев карбонат. Обикновено тези форми могат да помогнат при биполярни разстройства. Lithium Orotate от Haya Labs на топ цена е специално разработена минерална форма, която преминава през мозъчната бариера.

Литият е сребристо-бял метал, който се окислява бързо във въздуха от кислорода и азота и се покрива с тъмносив слой. Съхранява се под слой минерално масло. В края на 18-ти век бразилски химик е открил минерали, които до момента не били изучени. При изследвания се оказало, че масата на познатите в науката елементи е по-малка от масата на минералите, което означава, че в тях има и друго вещество. Едва през 1817 година ученикът на Барцелиус в открил загадъчен елемент, който има алкални свойства като калия и натрия. Името му дошло от древногръцката дума lithos, което означава „камък“. По-късно е открит и в минералните води на знаменитите курорти Карлсбад и Виши. В свободна форма е отделен 40 години по-късно.

Действието на елемента е познато отдавна, с него са лекували екземи и подагра благодарение на психотропното му свойство. Станало ясно, че там, където е повишено нивото на литий в питейната вода, хората са по-спокойни, скандалите помежду им и болестите с психичен характер са много по-малко.

Как действа Литиев Оротат на капсули?

Благодарение на уникалните му качества микроелементът литий, който е активното вещество в хранителната добавка Lithium Orotate 5 мг 60 капсули от Haya Labs на невероятна цена, е полезен при такива състояния като депресия, агресивност и наркотична зависимост.

Литият е разпространен по цялото човешко тяло, в тъканите и органите му (само около 70 мг), но най-концентрирано количество от него има в главния мозък и бъбреците. За съжаление, не успява да се натрупа заради високата си химическа активност и се извежда с продуктите през бъбреците, червата и с потта.

Благодарение на биологичното си действие на ниво клетка добавката Lithium Orotate на капсули подпомага активирането на ензимите и повишава устойчивостта на клетките към злокачествени образувания, което значи, че може да се използва при биполярно разстройство и е дори по-ефективна от различни антидепресанти. Освен това литият оказва невропротективно действие при такива заболявания като:

 • Мозъчна исхемия – нарушено кръвообращение в мозъка в остра форма, при което се увреждат тъканите, прекъсва се постъпването на кръв към мозъчните отдели и се размеква мозъчната тъкан;
 • Клетъчна апоптоза (програмирано загиване на клетките, което се проявява в намаляване размера и уплътняване на мембраните), която е предизвикана от токсините в алкохола, солите на тежките метали и радиацията;
 • Пренасищане на Т-клетките с фосфорна киселина, като така предпазва от клетъчно загиване при болест на Алцхаймер;

Интересно: В развитите страни литият се използва в педиатрията сред деца с психични разстройства, особено при подрастващи след 12-годишна възраст. Отбелязана е и добра поносимост към литий при деца с биполярно разстройство.

Научни изследвания са доказали, че литият е способен да намали влечението към вещества с психоактивно действие. Това откритие е позволило елементът да се използва при лечението на алкохолна и наркотична зависимости (към лекарства, опиати, вдишване на пари от лепило).

Перспективата литий да се използва при оформяне на хранителен режим за избавяне от зависимостите и за намаляване на реакциите на човека към алкохола и наркотиците е доста радостна. Но може да стане предозиране, което си има своите последици. Затова са се търсели по-ниско токсични литиеви соли, за да се постигне литиев баланс. През 19-ти век някои лекари-невролози за използвали литиеви соли за лечение на депресия, меланхолия и маниакалност. Но са избързали и идеята не е оцеляла. Едва в средата на 20-ти век възможността да се използва литий за предпазване и при развили се вече психични болести (като лошо настроение, суицидни мисли, маниакална депресия) е била научно потвърдена. Литиев Оротат 5 мг 60 капсули на компания Haya Labs е продукт, който може да помогне при такива състояния.

Провеждат се нови изследвания и постоянно се появяват нови сведения относно приложението и болестите, с които може да се справи литий. Вече се знае, че микроелементът влияе положително при склероза, сърдечни болести, хипертония и диабет.

През 1977 година е заявено, че литий може да се бори с рака на кръвта, тъй като може да активира действието на живите клетки на костния мозък и да окаже въздействие на кръвотворението.

Lithium Orotate 60 capsules на топ цена подпомага усвояването на глюкоза и уравновесяване нивото на инсулина в кръвта. Това също е вече доказано.

За какво помага Lithium Orotate?

 • Понижава възбудата на нервната система, като освобождава магнезия от клетките;
 • Оказва влияние върху процесите на невро-ендокринната система, ускорява обмяната на мазнините и въглехидратите, което се отразява положително върху състоянието на хора, страдащи от диабетна болест;
 • Има антиалергични свойства;
 • Повишава имунитета;
 • Неутрализира действието на етанола, наркотичните вещества, радиацията и тежките метали.

Дефицит на литий

Недостигът на литий може да се появи по много причини: при недостатъчно съдържание в храните и водата, при хроничен алкохолизъм, онкологични болести и имунен дефицит. Освен това, независимо от високото ниво на усвояване на лития, наличието на повече калий, магнезий и натрий могат да възпрепятстват неговото абсорбиране от организма.

Не допускайте неговия дефицит – възползвайте се от добрата цена на Литиев Оротат 5 мг 60 капсули на Haya Labs.

Кога да приемате Lithium Orotate?

Основно добавката се прилага при психични нарушения. Помага при маниакален синдром, свързан с моно- и биполярно разстройство. Освен това може да помогне при психоза с афективен произход, при депресивни състояния, епилепсия.

Доказано е, че употребата на литий намалява честотата на самоубийствата от афект с пет пъти, намалява агресивността и импулсивността!

Интересни факти за лития

Литий е уникален елемент. Дори и в малки количества той може да окаже силно въздействие. С този елемент са свързани някои любопитни факти:

 • Древните римляни са знаели за благотворното въздействие върху мозъка на водите на Древен Ефес. Днес вече е ясно, че в тях е по-висока концентрацията на литий.
 • През Втората Световна война са използвали литий като портативен и лек източник на водород. Тези таблетки са се разлагали бързо под действието на водата.
 • Запасите от литий в гранита са неизчерпаеми, тъй като 1 кубичен километър гранит съдържа 112000 тона литий.
 • Масата на литий е 5 пъти по-малка от тази на алуминия и ако си построите самолет в реалния му размер, е съвсем възможно да можете да го вдигнете с ръце. 

Литиевият оротат 5 мг 100 капсули от Haya Labs на достъпна цена може да предотврати стареенето на мозъка. Може да се използва още за превенция на биполярно разстройство. Литий може да действа, като засяга притока на натрий чрез клетките на мускулите и чрез нервите. Симптоми като гняв, лоша преценка, агресия, бързи мисли, хиперактивност могат да се предотвратят чрез прием на литий. Други положителни свойства на литий са, че може да успокои интензивността и продължителността на маниите.

Lithium е минерал, който може да повиши или да възстанови сивото вещество, както и да защити мозъка от токсините и вредните вещества. Повечето от хората избират да приемат литиев оротат, тъй като той не е токсичен и няма странични ефекти, отколкото литиев цитрат или карбонат.

Произведено в: САЩ

Препоръчителен прием:Приемайте по 1 капсула дневно.

Дозировка: 1 капсула

Дози в опаковка: 60

Състав в 1 доза (1 капсула) Стойност %ПДД
Литий (от 125 мг от литиев оротат) 5 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: оризово брашно, желатин, магнезиев стеарат, силициев диоксид.

Произведено с оборудване, което обработва храни, съдържащи соя, мляко, яйца и брашно.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Консултирайте се с Вашия лекар, ако сте бременна, правите опит да заченете или кърмите!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™