Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Cognicell 20 капсули | Doctor Nature

Cognicell 20 капсули | Doctor Nature
Cognicell 20 капсули | Doctor Nature
27.90 лв
Код на продукта : Cognicell 20 Capsules
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 1.4 лв.

 
Бърза поръчка
Cognicell 20 капсули | Doctor Nature

Cognicell 20 капсули | Doctor Nature

  • Доказани ноотропни свойства
  • Забавя стареенето на мозъка
  • Подобрява мозъчната функция
  • Стабилизира клетъчните мембрани
  • Поддържа митохондриалната функция
  • Подобрява когнитивните способности
  • По-добра памет и концентрация
  • Cognicell 20 капсули е на топ цена от Doctor Nature

Какво знаем за Когнисел Капсули за Памет и Концентрация?

Най-новата формула за по-добра памет и концентрация, разработена от Doctor Nature, е хранителната добавка Cognicell в опаковка от 20 капсули. Нейният основен компонент е естественото ендогенно съединение с ноотропно действие – цитиколин. Нашият онлайн магазин BioMall.bg предлага Cognicell на най-изгодната цена.

За да може човешкият мозък да продължи да функционира нормално в напреднала възраст, може да помогнат определени храни, както и допълнителният прием на ключови вещества за подобряване на мозъчната функция и забавяне на стареенето. Едно от тези вещества е цитиколин, който повишава нивата на ацетилхолин в мозъка и подпомага паметта и умствената дейност.

Цитиколин има значителни неврорегенеративни и невропротективни свойства. Независимо че мозъкът тежи само 2% от общото телесно тегло, той получава 20% от енергията, произведена от тялото. При упорита работа той изразходва още повече енергия, отколкото когато почива. Цитиколин помага да се доставят вещества, които позволяват на човешкия мозък да поддържа ясно мислене и да бъде бдителен и фокусиран през целия ден. Доставя вещества, които помагат да се генерират електрически импулси. Цитиколин помага за изграждането и поддържането на нормалната структура на невронните мембрани, предпазва мозъчните клетки от вредното въздействие на свободните радикали.

Как действа Когнисел Хапчета за Памет и Концентрация на капсули?

За да се защитят мозъчните клетки, да се подобри умствената дейност и предотврати ранната загуба на памет ,в състава на Когнисел Капсули за Памет и Концентрация с топ цена са включени ключови вещества като цитиколин, екстракт от гинко билоба, витамин B1, витамин B5, витамин B6, витамин B12, цинк, селен.

Цитиколин (цитидил-5'-дифосфолин) е съединение, което се среща естествено в организма, изградено главно от цитидин и холин. Участва в биосинтезата и възстановяването на клетъчните мембрани, биосинтезата на протеини, нуклеинови киселини и невротрансмитера ацетилхолин.

Приемът на капсулите Cognicell снабдява Вашия организъм с цитиколин, който е предшественик на фосфатидилхолин. Този фосфолипид е жизненоважен за клетъчните мембрани. Това е хранително съединение, което е основният градивен елемент на клетъчните мембрани, включително тези на невроните. В организма цитиколин се хидролизира и абсорбира като холин и цитидин. Веднъж абсорбиран, той се разпространява широко в организма, преминава кръвно-мозъчната бариера и достига централната нервна система (ЦНС), където се включва във фосфолипидната фракция на мембраната и микрозомите. Чрез участието си в синтеза на фосфатидилхолин, цитиколин стабилизира и подобрява функцията на клетъчните мембрани и техните компоненти, включително мембранните рецептори. Това е изключително важно по отношение на правилната невротрансмисия и неврозащита.

Когнисел Хапчета за Памет и Концентрация осигурява „храна” за мозъка, защото цитиколин повишава нивото на невротрансмитера ацетилхолин. Благодарение на това съединение се набавя холин, който с участието на ензима холин ацетилтрансфераза се трансформира в ацетилхолин – невротрансмитер на холинергичната и (частично) симпатиковата системи. Холинергичната система е свързана с формирането на паметта в енграмните клетки, както и в когнитивните функции и пластичността на мозъка.

Оптималните количества ацетилхолин, като единствен невротрансмитер на холинергичната система, са необходими за правилното функциониране на мозъка. Поддържайки подходящото ниво на цитиколин с приема на капсулите Cognicell на чудесна цена, той ефективно подобрява когнитивните функции (включително и при влошаването им с възрастта), способността за запомняне, учене и концентриране и повишава нивото на енергия и мотивация. Заедно с това той ще осигури енергийно мозъка, който се нуждае от огромно количество енергия. Цитиколин поддържа митохондриалната активност в клетките на мозъчната тъкан. В резултат на нормалното функциониране на митохондриите нивото на генерираната енергия се увеличава, което е необходимо за поддържане на постоянството на умствените усилия по време на интензивна работа на мозъка.

Към ефектите на цитиколин може да добавим още, че той има много добра ефективност също и при заболявания на нервната система. Може да ускори връщането към умствената ефективност и двигателното функциониране след инсулт, подобрява когнитивните функции, чийто упадък съпътства синдрома на деменцията, както и влияе положително на паметта и концентрацията в случай на синдром на поведенческо разстройство и при възрастни хора.

Когато приемете Когнисел Хапчета за Памет и Концентрация, съдържащият се в тях цитиколин се абсорбира почти напълно, тъй като той е естествено съединение, което се намира в организма. Ефектът му се допълва и от другите мощни и полезни съставки, включени в продукта, една от които е екстрактът от гинко билоба. Той предпазва невроните от окислително увреждане, като предотвратява развитието на тъканната дегенерация при пациенти с деменция.

Екстрактът е източник на активни съставки като флавоноиди и терпен-лактони, изключително активните антиоксиданти кверцетин и кемпферол, както и редките фитохимикали гинколиди и билобалиди. Тези вещества благоприятстват разширяването на най-малките кръвоносни съдове, което се превръща в подобрена периферна циркулация. Това е важно по отношение на снабдяването на мозъка с кислород или хранителни вещества и може да допринесе за увеличаване на производството на енергия в мозъчните клетки. Гинко билоба има мощен антиоксидантен потенциал. Тя може да намали количеството свободни радикали, които увреждат мозъчните клетки и допринасят за когнитивния спад.

Друг компонент от формулата на Cognicell 20 капсули е комплексът от витамини от група В, който съдържа витамин В1 (тиамин), витамин B5, витамин B6, витамин B12, определя правилното функциониране на нервната система. От витамин В1 се нуждае почти всяка клетка в тялото, защото той е важен за поддържане на енергийните нива, познавателните способности и паметта, здравословния метаболизъм и сърдечната функция. Витамин В5 (пантотенова киселина) насърчава производството на антистресови хормони от организма при необходимост, като допринася за бърза и лесна адаптация към напрегнати ситуации.

Витамин В6 стимулира асимилацията на хранителните вещества. Той е най-важният измежду всички В-витамини за пълноценното усвояване на енергия от въглехидратите. Витамин В12 е особено важен за поддържане нормалните функции на мозъка и нервната система. Той е ключов фактор за образуването на „хормоните на щастието” – серотонин и допамин. Трябва да отбележим, че сериозен дефицит на този витамин се наблюдава при хора, които са диагностицирани с деменция или болестта на Алцхаймер.

В състава на Когнисел Капсули за Памет и Концентрация с много добра цена присъстват и микроелементите селен и цинк. Цинкът участва в етапите на биосинтеза на протеини, регулира експресията на някои гени, образува инсулин и укрепва имунната система. Има силно въздействие върху психичното здраве, тъй като той може да се свърже с витамин B6, съдържащ се също в продукта, което гарантира правилната работа на нервротрасмитерите, които комуникират в тялто ни. Голяма част цинк се намира в хипокампуса, който контролира мисълта и паметта. Селенът е мощен антиоксидант, намалява количеството на свободните радикали в организма и играе важна роля за когнитивните функции. Той предпазва организма от оксидативния стрес, който е причина за появата и развитието на неврологични заболявания като Паркинсон, множествена склероза и Алцхаймер.

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 капсула дневно, сутрин след храна.

Дозировка: 1 капсула

Дози в опаковка: 20

Състав в 1 доза (1 капсула) Стойност %ПДД
Цитиколин (Citicolinе Sodium) 250 мг **
Екстракт от гинко билоба 55 мг **
Витамин В1 1,1 мг **
Витамин В5 (пантотенова киселина) 1,4 мг **
Витамин В6 1,4 мг **
Витамин В12 2,5 мкг **
Цинк 7,5 мг **
Селен 50 мкг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™