Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Ginkgo (Гинко Билоба) 75 мг 240 капсули | Sanct Bernhard 3040440

Ginkgo (Гинко Билоба) 75 мг 240 капсули | Sanct Bernhard 3040440
Ginkgo (Гинко Билоба) 75 мг 240 капсули | Sanct Bernhard 3040440
Ginkgo (Гинко Билоба) 75 мг 240 капсули | Sanct Bernhard 3040440
99.00 лв.
Код на продукта : Ginkgo 75 mg 240 Kaps
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.41 лв.

 
Бърза поръчка
Ginkgo (Гинко Билоба) 75 мг 240 капсули | Sanct Bernhard 3040440

Ginkgo (Гинко Билоба) 75 мг 240 капсули | Sanct Bernhard

 • Увеличава когнитивните функции
 • Има невропротективен ефект
 • Поддържа сексуалните функции
 • Подобрява паметта и концентрацията
 • Положително влияе върху състоянието на кожата
 • Силен антиоксидант
 • Регулира липидния баланс
 • Повишава либидото
 • Стимулира микроциркулацията
 • Препоръчва се по време на повишена умствена активност
 • Ginkgo (Гинко Билоба) 75 мг 240 капсули е на топ цена от Sanct Bernhard

Какво знаем за Гинко Билоба?

Като хранителна добавка Ginkgo (Гинко Билоба) 75 мг 240 капсули на уникална цена от Sanct Bernhard доставя с всяка капсула 75 мг специален екстракт от листа на растението гинко билоба, който има свойството да направи по-добра концентрацията и паметта. Продуктът ще спомогне Вашите кръвоносни съдове да са по-еластични и ще подобри кръвообращението. Билковият екстракт може значително да увеличи работоспособността Ви, особено ако сте подложени на постоянен стрес.

Гинко билоба е уникален реликтов вид, който е единственият запазен в продължение на много милиони години от развитието на планетата. Това дърво е оцеляло на Земята след ледниковата ера, то е устойчиво на вредители, гъбични заболявания и дори радиация: семената на гинко билоба са първите, които поникват в Хирошима след атомната експлозия. Първите отпечатъци от гинко дървото са открити в скали, образувани 70 милиона години преди появата на динозаврите. Интересното е, че това растение не се е променило много за 300 милиона години на съществуване.

В епохата на мезозоя – ерата на динозаврите, семейството на гинко е било широко разпространено в умерените райони, както в Северното, така и в Южното полукълбо, но след последното заледяване вероятно е оцеляло само в Далечния Изток. Открито е в Азия, където лечебните му свойства са били прилагани в продължение на 5000 години. Учените отбелязват, че то може да достигне повече от 40 м височина и да живее в продължение на над 1000 години. Според някои съобщения, в Китай има дървета, които са на повече от 2500 години.

Китайците почитат дървото гинко билоба като свещено вече хиляди години – екстрактът от листата, семената и корените му са били неразделна част от класическата китайска медицинска практика. В Китай и Япония са известни великолепни екземпляри от гинко, които са били засаждани край будистките храмове. На китайски името на това растение означава „сребърни бадеми “. В Европа дървото е пренесено от холандски търговци в началото на осемнадесети век. В Америка попада през 1784 г. и днес се използва широко като декоративно дърво в градовете, където понася замърсяването на околната среда и лошата почва.

Листата на дървото са необичайни, напомнящи традиционно японско ветрило, обикновено врязани на върха, откъдето идва името „biloba“, т.е. „двуделен“. Именно екстрактът, получен от листата, съдържа десетки биологично активни вещества. Съвременните изследвания на гинко започват през 20-те години на 20 век с химичен анализ на неговите активни компоненти. През 21 век вече екстрактът се използват под формата на билкови добавки и се прилага при различни нарушения на централната нервна система, мозъчното кръвообращение, за регулиране на кръвното налягане, коронарна болест на сърцето и много други заболявания.

Как действа Гинко Билоба на капсули?

Гинко Билоба 75 мг 240 капсули на топ цена е хранителна добавка, съдържаща висококачествен екстракт от гинко билоба (Ginkgo biloba), чиято терапевтична активност е позната и използвана отдавна. Продуктът подобрява паметта, концентрацията, когнитивните способности и улеснява придобиването на знания. Той също може да има положителен ефект върху настроението и благополучието.

От медицинска гледна точка, най-ценните части на растението са неговите листа, които се използват като материал за екстракти. Основните биологично активни вещества в тях са флавоноидите (изорамнетин, кемпферол, кверцетин, бифлавони, олигомерни проантоцианидини) и терпеноидите (гинкголиди А, В, С, J, М и билобалиди). Тези биоактивни вещества са с научно потвърдена терапевтична стойност. Ето как действат съединенията с най-изразен терапевтичен ефект, които са част от екстракта в капсулите Ginkgo (Гинко Билоба):

 • Проантоцианидините (кондензирани танини) имат противовъзпалителен ефект, инхибират създаването на свободни пероксилни радикали, защитават кръвоносните съдове, намаляват нивото на глюкоза в кръвта, борят се с вируси и бактерии, облекчават алергиите, предотвратяват рака и разпространението.
 • Гинголидите (дитерпенови лактони) проявяват специфична химическа структура, непозната доскоро сред растенията. Те намаляват активирането и агрегирането (свързването) на тромбоцитите и подобряват кръвното налягане, те са антагонисти на фактора, активиращ тромбоцитите (PAF) – вреден фактор, който уврежда вътрешните органи и генерира нарушения в сърдечно-съдовата система. Освен това гинкголид В се бори със свободните радикали.
 • Билобалид (сесквитерпен трилактон) е уникално съединение, което се среща само в гинко билоба. При експерименти с животни е установено, че намалява цитотоксичния оток (изкуствено предизвикан), обемът на кортикална некроза и мозъчно увреждане в резултат на исхемичен инсулт. Засилва притока на кръв и подобрява използването на кислород и глюкоза от клетките в централната нервна система (ЦНС). Нещо повече, той е инхибитор на моноаминооксидазата (МАО-А и МАО-В), повишавайки нивото на амино невротрансмитерите. Изследванията също така показват анти-стрес и анти-тревожен ефект на съединението билобалид.
 • Флавоноидите проявяват антиоксидантни свойства чрез борба със свободните радикали, хелиране на прооксидантни йони на тежки метали, повишаване на активността на супероксид дисмутаза (SOD) и концентрацията на глутатион.

Флавоноидните гликозиди и терпеновите съединения (гинкголиди и билибалиди), които са част от екстракта в Ginkgo 100mg 240 capsules, осигуряват широк спектър от фармакологична активност. Екстрактът от гинко билоба предотвратява артериалния спазъм, намалената пропускливост на капилярите, нормализира тонуса им и предизвиква ясно увеличение както на мозъчното, така и на периферното кръвообращение в артериалните, капилярните и венозните канали. Намалява тенденцията за образуване на опасни съсиреци или кръвни съсиреци във вените и артериите. Продукти, съдържащи екстракт от гинко билоба, често се използват и срещу ефекта на студените крака, защото значително подобряват циркулацията в долните крайници. Растението също може да намали броя на атеросклеротичните плаки (водещи до атеросклероза) и да намали кръвното налягане.

Приемът на Ginkgo (Гинко Билоба) 75 мг 240 капсули осигурява защита на Вашия организъм срещу окислителния ефект на свободните радикали. Това е така заради флавоноидите и терпеноидите от състава на екстракта, които имат силни антиоксидантни свойства, като по този начин намаляват оксидативния стрес, който обикновено се задълбочава с възрастта. Те оказват и защитен ефект върху митохондриите, като ги предпазват от увреждане. Приемът на добавката увеличава също и активността на най-силните антиоксиданти в организма – включително супероксид дисмутаза и глутатион.

Притежавайки специален афинитет към централната нервна система, надбъбречните жлези и щитовидната жлеза, екстрактът от продукта е идеален като средство за защита на сърцето, кръвоносните съдове и мозъка от вредните ефекти на свободните радикали (редица експериментални модели показват, че екстрактът инхибира свободните радикали и инактивира тяхното образуване, т.е. има антиоксидантни свойства). Върху модели на експериментална исхемия и хипоксия е установено, че екстрактът увеличава консумацията на кислород и глюкоза в мозъка, съдържанието на АТФ в кората на главния мозък и стимулира мозъчната дейност.

Гинко Билоба 75 мг 240 капсули на супер цена спомага за подобряване на когнитивните функции. Подобрявайки притока на основното гориво за организма – глюкоза и кислород към мозъчните клетки, гинко билоба улеснява мисловните процеси и противодейства на нарушенията на церебралната циркулация. Позволява да се осигурят всички необходими хранителни вещества, което се отразява в повишаване на когнитивната ефективност.

Проучвания, проведени върху възрастни хора, доказват, че съдържащите се в растението биоактивни съставки влияят на значителното подобряване на когнитивните функции. Дневната доза от 250 мг Ginkgo Biloba, прилагана за период от 4 седмици, спомогнала за подобряване на концентрацията, вниманието, способността за запаметяване и извършване на логически заключения, както и за повишаване на темповете на реакция.

Капсулите Ginkgo (Гинко Билоба) са защита срещу състояния, които основно увреждат невроните в човешкия мозък. Гинко билоба защитава мозъчните клетки по много различни начини, така че да минимизира риска от невродегенеративни заболявания. Растението се оказва перфектно решение и за хора, страдащи от невродегенеративни заболявания като болест на Алцхаймер или Паркинсон, водещи до проблеми с формулирането на изречения, абстрактно мислене или по-слаба способност за извършване на основни дейности. Това действие на растението се дължи на активното вещество, наречено билобалид, което проявява силен антиапоптотичен ефект, т.е. инхибира смъртта на нервните клетки.

Екстрактът от гинко билоба в Ginkgo 100mg 240 capsules също спира отлагането на плаки от бета-амилоиден протеин в мозъка, прекомерната концентрация на който води до развитие на по-голямата част от невродегенеративните заболявания. Освен това билката показва също холинергични свойства. Стимулира секрецията на един от най-важните невротрансмитери в мозъка – ацетилхолин, и предпазва от разпадането му, което е от решаващо значение за когнитивните функции, паметта и учебния процес.

Приемът на Ginkgo (Гинко Билоба) 75 мг 240 капсули ще подобри общото Ви благосъстояние, тъй като оптимизира концентрацията на най-важните невротрансмитери. Растението инхибира обратното поемане на серотонин и спомага за поддържането на балансирани нива на допамин и норадреналин. Заедно с това редуцира намаляването на броя на серотониновите рецептори, което напредва с възрастта. Това Ви позволява да се наслаждавате на живота си много по-дълго време.

Добавката Ginkgo 100mg 240 capsules има и други ефекти. Гинко билоба може да подобри зрението при хора с глаукома и да намали замаяността и главоболието. Някои изследвания показват също положителни ефекти на растението за облекчаване на предменструалния синдром и менопаузата (като промени в настроението, главоболие, тревожност, умора и мускулна болка). Също може да помогне за намаляване на мигренозната болка, както и симптомите на височинна болест.

В обобщение, Ginkgo (Гинко Билоба) 75 мг 240 капсули на отлична цена от Sanct Bernhard е хранителна добавка, чието действие ще бъде оценено по-специално от тези, които се нуждаят от подкрепа за подобряване на концентрацията и паметта (например от учащите по време на учебната сесия). Препоръчва се и за хора, които имат проблеми с кръвообращението. Приемът на продукти на базата на гинко билоба има положителен ефект върху настроението и облекчава промените в настроението, свързани с предменструален синдром или менопаузата. Благодарение на силния си антиоксидантен ефект, растението позволява на тялото да се защитава от твърде бързото стареене.

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 капсула дневно с храна и достатъчно течност.

Дозировка: 1 капсула

Дози в опаковка: 240

Състав в 1 доза (1 капсула) Стойност %ПДД
Екстракт от гинко-билоба (50:1) 75 мг **
Флавонови гликозиди 18,4 мг **
Гинкголид, терпен лактон 4,9 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: царевично нишесте и калциев карбонат (пълнители), желатин, екстракт от листата на гинко билоба (17%), магнезиев стеарат (антислепващ агент).

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Продуктът не се препоръчва за деца, бременни и кърмещи жени! Преди употреба се консултирайте с Вашия лекар, ако приемате антикоагуланти! Продуктът не е заместител на пълноценното и разнообразно хранене! Не превишавайте препоръчаната дневна доза! Съхранявайте на сухо място при температура до 25°С! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™