Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Calcium & Magnesium Plus Zinc 100 таблетки | Solgar

Calcium & Magnesium Plus Zinc 100 таблетки | Solgar
Calcium & Magnesium Plus Zinc 100 таблетки | Solgar
Calcium & Magnesium Plus Zinc 100 таблетки | Solgar
23.94 лв
Код на продукта : Calcium Magnezium Plus Zinc 100 Tabs
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.73 лв.


 
Бърза поръчка
Calcium & Magnesium Plus Zinc 100 таблетки | Solgar

Calcium & Magnesium Plus Zinc 100 таблетки | Solgar

  • За подсилване на имунните защити
  • Срещу различни инфекциозни състояния
  • Добро средство за поддържане здравето на мускулите
  • За поддържане на сърдечното здраве
  • Оказва положително влияние върху мозъчната дейност
  • Подпомага репродуктивното здраве
  • За здрави кости и срещу остеопороза
  • Калций и Магнезий Плюс Цинк 100 таблетки е на топ цена от Solgar

Какво знаем за Калций и Магнезий Плюс Цинк?

Комплексът на Solgar Калций, Магнезий и Цинк се препоръчва като хранителна добавка – допълнителен източник на трите минерала. Калцият подпомага запазването на здравината на костите, магнезият подпомага усвояването му и осигурява равномерното му разпределяне в костната тъкан, а цинкът участва в синтеза на колаген в костите. Продуктът е специален с това, че комбинацията от трите елемента се усвоява изключително добре от организма.

Как действа Калций и Магнезий Плюс Цинк на таблетки?

В състава на Calcium & Magnesium Plus Zinc 100 таблетки, добавка, която предлагаме на много изгодна цена, е включен калций – един от най-важните минерали за организма на човека. Основната му функция е да създава и поддържа структурата на зъбите и костите. Калцият оказва влияние върху съкращението на мускулите и, въздействайки върху сърдечния мускул, координира сърцебиенето. В централната нервна система е нужен за препредаването на нервните импулси, активирайки действието на ензимите, които участват в синтеза на невромедиатори. В сърдечно-съдовата система, заедно с магнезия, калия и натрия, регулира налягането на кръвта. В кръвоносната система усилва действието на витамина К, който е основен фактор за съсирването на кръвта.

Калцият влияе на проницаемостта на клетъчните мембрани, необходим е за транспортирането на хранителните вещества и други съединения през мембраните на клетките, а освен това подпомага укрепването на имунната система, синтеза и активирането на много ензими и хормони, които участват в храносмилането, синтеза на слюнка, мастния обмен и процесите на метаболизма. При проявени проблеми, приемайте добавката Калций с Магнезий и Цинк на Solgar.

В състава на костната тъкан калций се съдържа в две форми: свободна и свързана. Ако резервите му в свободна форма са изчерпани, калцият се извлича от костите за поддържане на неговото ниво в кръвта. Всяка година костите се обновяват с 20% при възрастния човек. Ако калцият не е достатъчно, се появява риск от резорбация на костите и от развитие на остеопороза. Това заболяване се проявява с разрушаване и чупливост на костите, увеличава риска от счупване на шийката на бедрото и на гръбначния стълб, а освен това за изкривяване на гръбната и за намаляване на растежа. Остеопорозата се развива обикновено при мъже и жени в напреднала възраст, но много често се наблюдава при жени в менопауза. Регулярният прием на Калций и Магнезий Плюс Цинк 100 таблетки на специална цена ще помогне да се предпазите от резорбацията на костите и от развитието на остеопороза.

Последните научни изследвания доказват, че калцият играе много важни роли в организма. Доказано е, че минералът намалява дразнещите ефекти на жлъчните киселини и на мастните киселини в дебелото черво. Освен това смятат, че калцият помага за понижаване на високото кръвно налягане и участва във функционирането на мускулатурата на сърцето и кръвоносните съдове. Друго изследване посочва, че калцият може да помогне за намаляване изразителността на ПМС, при киселини и безсъние. Признаците на ПМС включват: раздразнителност, колебания в настроението и депресия. Тези симптоми се появяват поради няколко причини, едната от които е хормоналният дисбаланс, причинен от дефицита на калций. Освен това се смята, че калцият помага да се облекчат симптомите на безсъние при някои хора.

В състава на Calcium & Magnesium Plus Zinc на таблетки е включен и магнезий. На практика половината от общото съдържание на този минерал в организма (около 60%) се намира в костите, а останалото количество от него – в течната среда, меките тъкани и мускулите, във висока концентрация магнезий се съдържа в клетките на главния мозък и на сърцето. Той участва в над 300 ензимни реакции, включително, с участието на молекулите, които съхраняват енергия – АТФ и АДФ. Магнезият е необходим за синтеза на белтък, ДНК, за разграждането на глюкозата, за извеждането от организма на токсините, за усвояването на витамина С, тиамина и пиридоксина. Този елемент подпомага устойчивостта на структурата на клетките в процеса на растеж, участва в процеса на обновяване на клетките.

Магнезий, взаимодействайки си с калция, участва в различни процеси – в регулиране тонуса на кръвоносните съдове, в съкращаването на мускулите. Калцият е необходим за съкращаване на гладката мускулатура на кръвоносните съдове, а магнезият – за отпускането на мускулатурата и разширяването на артериите.

Магнезият от таблетките Калций & Магнезий Плюс Цинк на Solgar може да влияе на нивата на калция чрез хормоните, които управляват усвояването и обмяната на последния, а освен това на клетъчно ниво – на разпределянето на калция в организма. Освен това поддържа електрическия баланс на мембраните, проникването на калциевите, натриевите и калиевите йони през тях. Участва в предаването на нервни сигнали. Взаимодействайки си активно с инсулина, магнезият може да повиши производството му и да подобни проникването му в клетките.

Магнезият е важен и за нормалното функциониране на нервната система и за регулиране отпускането на мускулите. Неговият дефицит се проявява с мускулни спазми, тремор и конвулсии. С ниското му ниво свързват психиатричните проблеми като депресия и шизофрения.

Не на последно по важност място в Calcium & Magnesium Plus Zinc от 100 таблетки, който при нас е на супер добра цена, е минералът цинк. Това е антиоксидантен минерал, който играе важна роля в много от обменните процеси, работейки в комбинация с инсулина, соматропина, тестостерона, естрогена и други хормони. Цинкът участва в произвеждането и разграждането на белтъчините, мазнините и въглехидратите. Необходим е за активността на левкоцитите, синтеза на антитела, хормони, за работата на тимуса, което увеличава съпротивлението на организма към инфекции и ускорява заздравяването на рани.

Цинкът е необходим за секретиране, продуциране и утилизация на инсулина, който участва в обмяната на въглехидратите. Той участва в обменните процеси, които протичат в надбъбречните жлези, щитовидната жлеза, хипофизата, яйчниците и тестисите. Присъствието му в достатъчни количества в организма, което може да Ви осигури хранителната добавка Калций, Магнезий и Цинк на таблетки, е от голямо значение за синтеза на мъжки полови хормони и за здравето на простатата.

Цинкът присъства в състава на над 200 ензима. Той подпомага поддържане целостта на зъбите, съдържа се в костната тъкан и в ензимите, необходим е за здравословното състоянието на кожата, участва в локалния синтез на протеини и хормони, свързва се с витамина А, ускорявайки заздравяването на рани и регенерирането на тъкани. Играе изключително важна роля за нервната система: цинкът е необходим за образуването на медиатори и за предаването на нервни импулси. Предполага се, че нарушението в обмяната на цинк може да провокира развитието на Алцхаймер.

Цинкът е много необходим за органите на усещанията, оказва влияние върху функцията на вкусовите и обонятелните рецептори, преобладава в тъканите на окото. Нормализира работата на черния дроб, участва в произвеждането на солни киселини, в процеса на преобразуването на мастните киселини в простагландини, които регулират честотата на пулса, кръвното налягане и работата на кожните мастни жлези. Освен това той оказва влияние върху процеса на съкращаване на мускулите, подпомага поддържането на киселинно-алкалния баланс, участва в процесите на храносмилането и на елиминирането на свободните радикали в кръвта.

Калций, Магнезий и Цинк работят заедно в организма и подобряват абсорбацията и утилизацията един на друг. Калцият и магнезият са есенциални минерали за формирането и здравето на костите, играят важна роля в съкращението и отпускането на мускулатурата, включително и на сърдечния мускул. Когато калцият постъпва в клетките на мускулната тъкан, тя се съкращава. Когато калцият излиза, го замества магнезият и мускулът се отпуска. Влияят и на тонуса на мускулите на кръвоносните съдове. Цинкът играе особено голяма роля за функционирането на имунната система и има противовирусна активност. Добавката Calcium & Magnesium Plus Zinc таблетки на превъзходна цена съдържа трите от най-важните минерали за човешкия организъм.

Препоръчителен прием: Приемайте по 3 таблетки на ден.

Доризовка: 3 таблетки

Дози в опаковка: 33

Състав в 1 доза (3 таблетки) Стойност %ПДД
Калций (като калциев карбонат, калциев глюконат, калциев цитрат) 1000 мг 100%
Магнезий (като магнезиев оксид, магнезиев глюконат, магнезиев цитрат) 400 мг 100%
Цинк (като цинков глюконат) 15 мг 100%

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: микрокристална целулоза, растителна целулоза, лимонена киселина, магнезиев стеарат (растителен източник), растителен глицерин, титанов диоксид (цвят), стеаринова киселина (растителен източник).

Не съдържа: глутен, пшеница, млечни продукти, соя, мая, захар, натрий, изкуствени аромати, подсладители и консерванти.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Ако сте бременна, кърмите или приемате някакви медикаменти, се консултирайте с лекар преди употреба! Съхранявайте на стайна температура! 

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™