Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Magnesium (Магнезий) 100 мг 250 таблетки | Sanct Bernhard 3051230

Magnesium (Магнезий) 100 мг 250 таблетки | Sanct Bernhard 3051230
Magnesium (Магнезий) 100 мг 250 таблетки | Sanct Bernhard 3051230
Magnesium (Магнезий) 100 мг 250 таблетки | Sanct Bernhard 3051230
29.90 лв.
Код на продукта : Magnesium 100 mg 250 Tablets
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.12 лв.
дози
Опаковката е достатъчна за 83 дни
* при минимален дневен прием

 
Бърза поръчка
Magnesium (Магнезий) 100 мг 250 таблетки | Sanct Bernhard 3051230

Magnesium (Магнезий) 100 мг 250 таблетки | Sanct Bernhard

  • Поддържа мускулната функция
  • Регулира функциите на нервната система
  • Намалява умората
  • Повишава устойчивостта на стрес
  • Предотвратява мускулните спазми
  • Укрепва костите и зъбите
  • Насърчава здравословния сън
  • Подобрява имунитета
  • Magnesium (Магнезий) 100 мг 250 таблетки е на топ цена от Sanct Bernhard

Какво знаем за Магнезий?

За функционирането на нашето тяло, както и за голяма част от протичащите процеси в организма ни, минералите са от съществено значение: дават здравина на човешкия скелет, контролират водния баланс, свързват органичните структури (протеини и липиди), усилват ефектите на нервно-мускулната трансмисия, активират ензимните системи, регулират киселинно-алкалния баланс, взаимодействат с хормони, витамини и други регулатори на метаболизма. Освен това те се съдържат в тялото в определено съотношение. Недостигът на един минерал може да наруши баланса на другите минерални вещества. Магнезият е един от тях и се нарича не без причина минералът на живота, енергията и доброто настроение.

Той е открит през 1755 г. и става едно от най-големите природни богатства, отговарящи за хармоничното и здравословно функциониране на човешкото тяло. Думата „магнезий" идва от френското „magnifique", което означава „красиво". Доброто самочувствие и жизнерадостта до голяма степен зависят от метаболизма в организма, включително от съдържанието на магнезиевия минерал. Въпреки факта, че човешкото тяло съдържа само 25 гр магнезий, той е необходим за 80% от биохимичните реакции, а дефицитът му може да причини сериозни смущения.

В продължение на много векове хората дори не е трябвало да мислят как да контролират количеството магнезий, което се приема с водата и храната. Но колкото повече се развива хранителната индустрия, толкова по-малко е количеството от елемента в диетата на съвременния човек. Съдържанието на магнезий в зеленчуците и плодовете, които се отглеждат индустриално с помощта на торове, е намаляло значително през последните 50 години.

Магнезият засяга функционирането на целия организъм, от нервната система през скелетно-мускулната, храносмилателната, имунната, до сърдечно-съдовата система. Той активира над 320 ензима и участва в близо 350 ензимни реакции. В същото време дефицитът на магнезий е един от най-често срещаните сред хората. Организмът бързо изчерпва запасите си от минерала при стрес, в резултат на физически или умствени усилия и неправилна диета. Дефицитът му се задълбочава още от прекомерната консумация на кафе, чай и от честата употреба на стимуланти.

Най-честите симптоми на недостиг на магнезий включват болезнени мускулни крампи, потрепване на клепачите, проблеми с концентрацията, сърцебиене, чупливост на ноктите и прекомерна загуба на коса. Те често са придружени от умора, замаяност, потиснато настроение и нарушения на съня. Наблюдава се и мускулна слабост, по-голяма податливост към кариес и чупливост на костите.

Магнезиевите хранителни добавки са сред най-често купуваните продукти. Те доставят на човешкото тяло минерала, който му помага да съществува. Чрез хранителната добавка Magnesium (Магнезий) 100 мг 250 таблетки на страхотна цена от Sanct Bernhard Вие ще можете да покриете дефицита от магнезий в своя организъм, за да сте здрави, жизнени и с добро самочувствие.

Как действа Магнезий на таблетки?

Магнезий 100 мг 250 таблетки с топ цена е хранителна добавка под формата на таблетки, всяка от които съдържа 100 мг чист магнезий. Магнезият е химичен елемент със значителна роля във функционирането на човешкото тяло. Той действа като градивен елемент за костите и зъбите, подпомага функцията на нервната система и е електролит и кофактор за много биохимични реакции.

Магнезият, съдържащ се в състава на Magnesium (Магнезий) 100 мг 250 таблетки, е елемент, който играе ключова роля, за да се поддържа правилното функциониране на организма, особено на нервно-мускулната и сърдечно-съдовата система. Той представлява един от най-важните вътреклетъчни катиони в организма, участва в повече от 300 ензимни и метаболитни реакции, има противовъзпалителни свойства и е калциев антагонист. Освен това предпазва от намаляване на минералната плътност на костите и от остеопороза. Най-високата концентрация на магнезий в междуклетъчната течност се намира в структурите, чиито клетки имат нужда от най-много енергия, т.е. предимно в мозъка, сърдечния мускул, черния дроб и скелетните мускули.

Включването на продукта Magnesium 100mg 250 tablets във Вашата диета ще предотврати появата на дефицит на магнезий. Недостигът на този минерал е един от най-често срещаните дефицити на хранителни вещества в диетата на съвременното общество. Само по-разпространен е дефицитът, отнасящ се до витамин D. Това явление се причинява от преобладаването на храни в нашата диета, които са слаб източник на магнезий, както и на малкия прием на зелени листни зеленчуци и ядки. Други причини може да са консумирането на твърде много алкохол и кафе, прекомерен стрес и противозачатъчни таблетки. Освен това количеството на наличния магнезий намалява с използваните в земеделието химически торове с калий и с високото съдържание на консерванти в храната. Както може да се заключи, всеки е изложен на недостиг на този минерал.

Симптомите на дефицит на магнезий могат да бъдат различни и да засягат много системи. Прекомерно ниското ниво на магнезий в организма отрицателно влияе върху работата на централната нервна система и общото психическо благосъстояние (депресия, припадъци, по-слаба памет и концентрация, физическа и психическа умора, хиперактивност), нервно-мускулната система (мускулни контракции, слабост, припадъци, изтръпване на крайниците) и сърдечно-съдовата система (хипертония, сърдечна дисфункция). Освен това се наблюдава и влиянието на дефицита на магнезий върху други системи – нарушения в храносмилателната перисталтика, намалена чувствителност към инсулин или задух.

Магнезий 100 мг 250 таблетки доставя магнезий, който ще помогне за регулирането на кръвното налягане. Тъй като магнезиевите йони действат подобно на калциевите антагонисти, т.е. намаляват прекомерното напрежение и предотвратяват ригидност на стените на артериалните съдове. Те са отговорни за блокиране навлизането на калциевите йони в мускулните клетки на кръвоносните съдове, което се смята, че играе важна роля за поддържането на правилното артериално налягане. Връзката между прилагането на подходящи дози магнезий и намаляване на кръвното налягане е потвърдена в много научни изследвания. Доказано е също, че дефицитът на магнезий е не само фактор за развитие на хипертония, но също така може да доведе до появата на атеросклероза, сърдечна недостатъчност и инсулт.

Магнезий 100 мг 250 таблетки на чудесна цена осигурява правилната активност на централната нервна система. Съдържащият се в продукта магнезий е микроелементът, играещ ключова роля за здравословното функциониране на централната нервна система, а неправилната му концентрация в организма може да е причина за много психични разстройства. Правилното снабдяване с магнезий влияе върху подобряването на концентрацията, паметта и вземането на решения, както и стабилизира настроението.

При хора с афективни разстройства е открито ниско ниво на магнезий в организма. Интересното е, че при депресия се наблюдава намалена концентрация на минерала, а след отшумяване на болестта концентрацията на магнезий се възстановява в норма. Микроелементът също демонстрира терапевтичен ефект – магнезиевите йони засилват антидепресивния ефект на някои лекарства и показват анксиолитичен ефект (анти-тревожност).

Приемайки Magnesium 100mg 250 tablets Вие ще помогнете да се подобрят параметрите на въглехидратния метаболизъм във Вашия организъм. Доказано е, че дефицитът на магнезий може да допринесе за повишаване на инсулиновата резистентност. Това се случва, защото този елемент участва в процеса на освобождаване на инсулин. Ниското ниво на магнезий в тялото има отрицателен ефект върху процеса на ензимните реакции, участващи в метаболизма на глюкозата, както и нарушава активността на инсулиновите рецептори. Това впоследствие намалява тяхната чувствителност към инсулин и може да бъде една от причините за увеличаване честотата на диабет тип 2 и увеличен риск от появата на хронични диабетни усложнения.

Също така твърде ниското ниво на магнезий в тялото спира производството и освобождаването на паратормон, което става причина за дефицит на витамин D3 и хипокалциемия. Това, от своя страна, може да доведе до нарушена минерализация и развитие на костите и увеличава риска от остеопороза. Суплементирането с Magnesium (Магнезий) 100 мг 250 таблетки ще Ви предпази от дефицит на минерала, важен за правилната минерализация на костите и ще предотврати риска от остеопороза.

Допълнителният прием на магнезий чрез Магнезий 100 мг 250 таблетки е много препоръчителен, ако е невъзможно да се храните правилно, при стрес, по време на бременност, по време на интензивно спортуване, тежка физическа работа, преумора. Допълването на магнезий е много необходимо и за всеки, които се бори с наднорменото тегло с помощта на нискокалорични и небалансирани диети. В тези случаи е важно допълването на микроелемента в организма, за да се предпазите от неговия дефицит.

Ранните симптоми на магнезиев дефицит са свързани със сърдечно-съдовата и невромускулната система. Те включват: сърдечни нарушения, понижаване на концентрацията и паметта, депресия, апатия, лесна умора, потрепване на клепачите, мускулни крампи, повишена невромускулна възбудимост, както и прекомерна загуба на коса и чупливост на ноктите.

Обобщавайки, Magnesium (Магнезий) 100 мг 250 таблетки на страхотна цена от Sanct Bernhard е хранителна добавка, ефективно допълваща магнезиевия дефицит. Премахва умората, повишава поносимостта към стрес и допринася за подобряване на функционирането на организма, и най-вече това на сърдечно-съдовата и нервно-мускулната система.

Препоръчителен прием: Приемайте по 3-4 таблетки на ден по време на хранене с достатъчно количество течност.

Дозировка: 1 таблетка

Дози в опаковка: 250

Състав Стойност в 1 доза (1 таблетка) Стойност в ДД (4 бр. таблетки) %ПДД
Магнезий 100 мг 400 мг 107%

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Състав: магнезиев карбонат (16% магнезий), микрокристална целулоза, царевично нишесте (пълнител), магнезиев стеарат.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

 

 

https://www.sanct-bernhard.com/en-GB/products/magnesium-tablets

https://www.green-master.eu/products/magneziy-tabletki

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™