Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

BCAA 2:1:1 Orange 400 g | HS Labs HS0419

BCAA 2:1:1 Orange 400 g | HS Labs HS0419
BCAA 2:1:1 Orange 400 g | HS Labs HS0419
BCAA 2:1:1 Orange 400 g | HS Labs HS0419
42.00 лв.
Код на продукта : BCAA 2:1:1 ORANGE 400 g
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.53 лв.
дози
Опаковката е достатъчна за 40 дни
* при минимален дневен прием


Изберете друг вид разфасовка/опаковка:

200 грама

 
Бърза поръчка
BCAA 2:1:1 Orange 400 g | HS Labs HS0419

BCAA 2:1:1 ORANGE 400 g | HS Labs

 • Есенциални аминокиселини за прием преди, по време и след трениране
 • Подсигурява изграждащ блок за мускулната тъкан
 • Засилва анаболните процеси чрез стимулиране на mTOR киназата
 • Инхибира разграждането на мускулните протеини
 • Осигурява дълъг живот на митохондриите
 • Усещането за умора след силово натоварване е по-слабо
 • Перфектно аминокиселинно съотношение (2:1:1)
 • Позволява да се намали отпуснатостта след тренировка
 • Улеснява метаболизма на глюкозата
 • Увеличава релефа
 • Отлично допълнение към диетата, подходящо за всеки спорт
 • Страхотен портокалов вкус
 • BCAA 2:1:1 ORANGE 400 g е на топ цена от HS Labs

Какво знаем за BCAA 2:1:1 ORANGE?

За успешната функция и здравословна обмяна на нашия организъм са му необходими протеини. Учените са го установили преди много време, дори думата „протеин" идва от древногръцкия „протос" – „първият". Като правило, протеините, от които се нуждаем, се синтезират от 22 аминокиселинни съединения, но организмът произвежда само тринадесет от тях самостоятелно. Останалите девет ние получаваме от храната или използвайки суплементи.

BCAA е комплекс от три аминокиселини, които се характеризират с разклонена молекулна структура. Той включва левцин, изолевцин и валин, принадлежащи към съединенията, които са незаменими за човешкото тяло, и трябва да му бъдат доставени с храната. Тези три химични съединения имат наистина магически ефект върху нашето тяло:

 • Валин ускорява растежа на мускулите и възпрепятства разрушаването на мускулния белтък, подпомага възстановяването, намалява времето за зарастване на мускулните микротравми, значително подобрява азотния баланс;
 • Левцин понижава нивата на глюкозата в кръвта, активно участва във възстановяването на кожата, мускулната и костната тъкан;
 • Изолевцин стабилизира нивата на глюкозата в кръвта, спомага за увеличаване на цялостната издръжливост на тялото и ускорява възстановяването на увредената мускулна тъкан.

Основните аминокиселини служат като катализатори на метаболизма – те активно възстановяват мускулните влакна, стимулират синтеза на растежен хормон и попълват енергийния баланс. Благодарение на действието на тези органични съединения застаряването на мускулите се забавя и мазнините се изгарят много по-ефективно.

Не е трудно да се предположи, че с такъв набор от уникални качества ВСАА лесно са намерили приложение в спорта. Уникалността се крие във факта, че, за разлика от другите аминокиселини, директно подхранват мускулите с енергия. Повечето органични съединения се съхраняват в черния дроб, което означава, че техният метаболизъм е бавен и по-малко ефективен. BCAA, попадайки в човешкото тяло, веднага започват активна дейност. Затова спортистите с удоволствие приемат незаменими аминокиселини.

Като хранителна добавка BCAA 2:1:1 ПОРТОКАЛ 400 g от HS Labs на уникална цена е висококачествен източник на аминокиселини с разклонена молекулна структура, който ще Ви помогне да увеличите мускулната си маса. Продуктът ускорява възстановителните процеси в организма и подобрява протеиновия синтез.

Как действа BCAA 2:1:1 ORANGE на прах?

Продуктът BCAA 2:1:1 ORANGE 400 гр на прах включва 3 незаменими аминокиселини: левцин, изолевцин и валин, събрани в съотношение 2:1:1, които активно се използват от организма за изграждане на мускулите. Поддържането на нормален прием на BCAA е изключително важен фактор, защото подобрява анаболните процеси в организма. Това помага да се постигне по-ефективно възстановяване и по-голям набор на мускулна маса!

Аминокиселините с разклонена верига (BCAA) са разположени предимно в мускулната тъкан, където съставляват около 35% от всички мускулни протеини. Те позволяват непрекъснато адаптиране към нарастващите изисквания при трениране, а тяхното адекватно снабдяване е фактор, който гарантира ефективното възстановяване на организма.

Употребата на BCAA в чиста форма (готова за употреба от клетките) е начин тялото да не губи време в смилане и разграждане на сложните протеини, съдържащи се в храната. Благодарение на това аминокиселините, съдържащи се в BCAA 2:1:1 ORANGE 400 g, почти веднага отиват в мускулите, където увеличават азотния баланс и активират процесите на растеж и производството на важни анаболни хормони.

Допълнението с BCAA позволява да се намали усещането за умора след трениране. По време на тежки физически натоварвания организмът използва глюкозните си резерви като източник на енергия. В случай на прекалено ниски нива на кръвната захар, тялото попада в катаболитно състояние, което се проявява в използването на аминокиселини (включително BCAA) за производството на глюкоза. Това е естествен механизъм, който предпазва организма от изчерпване на гликоген и осигурява високи нива на енергия при стресови ситуации. Когато този процес напредне, съотношението между BCAA и триптофан се променя в полза на втория елемент. Увеличаването на нивата на свободен триптофан в организма се компенсира с по-голямо освобождаване на тази аминокиселина в нервната система. Тя е градивен елемент за производството на серотонин. Внезапното повишаване на концентрацията на този невротрансмитер в мозъка причинява чувство на умора и сънливост. Поради тази причина поддържането на високо ниво на BCAA, приемайки BCAA 2:1:1 ПОРТОКАЛ веднага след тренировка, позволява да се избегне прекомерна умора след физическото натоварване.

Левцин се счита за най-важната аминокиселина с разклонена верига. За да се постигне максимален ефект от действието му, трябва да бъде осигурен в обем, който надвишава прага от приблизително 2 g. Това е средна стойност, тъй като прагът е индивидуален въпрос. Тази аминокиселина е отговорна за аминокиселинно индуцираната активация на mTOR протеинкиназата, която представлява комплекс от протеини, участващи в клетъчното сигнализиране. Преди всичко се активира синтезът на мускулни протеини, благодарение на които левцин подпомага развитието на мускулната тъкан. Активността на mTOR киназата се засилва по време на тежки тренировки.

В случай на изчерпване на гликогена, левцин е един от допълнителните източници на енергия. Попълването на нивата на това съединение чрез BCAA 2:1:1 ORANGE 400 гр на прах с чудесна цена предпазва от използването на аминокиселини от мускулната тъкан – катаболитен ефект. Също така и нейните метаболити HMB и HICA показват антикатаболитни свойства.

Има някои изследвания, които показват, че правилното приемане на тази аминокиселина може да повлияе положително на дълголетието. Това се дължи на факта, че с възрастта количеството и ефективността на митохондриите в организма намаляват. Те са съставките на клетките, които са основно отговорни за производството на енергия в организма. Левцин стимулира белтъка сиртуин (SIRT), който улеснява работата и подобрява живота на митохондриите.

Изолевцин е друга аминокиселина, която принадлежи към групата на ВСАА, която си набавяте с продукта BCAA 2:1:1 ORANGE. За разлика от левцин, тя няма влияние върху mTOR киназата, следователно не насърчава синтеза на протеини в организма.

Основният ефект, който тази аминокиселина има, е улесняването на въглехидратния метаболизъм в тялото. Изолевцин, чрез активиране на фосфоинозитид 3-киназа (PI3K) и протеин киназа С (PKT), стимулира поемането на глюкоза от мускулните клетки. Той осигурява високо енергийно ниво в организма и спестява собствения му мускулен гликоген. В резултат на това постигаме по-добро възстановяване, което е особено важно за начинаещите и по време на трениране.

Въпреки повишеното поглъщане на глюкозата по време на добавянето на изолевцин, тази аминокиселина не стимулира ресинтезата на гликоген и не увеличава секрецията на инсулин. Антикатаболитната активност на изолевцин се състои в инхибиране на процеса на гликогенеза, която се състои в разграждането на мускулните протеини, за да се получат аминокиселини. В този процес те са субстрат за ресинтеза на мускулен гликоген.

На фона на всичко казано до тук изглежда, че валин е аминокиселината, която има най-малко влияние върху подобряване състоянието на тялото. Въпреки това той може да стимулира регенерацията, тъй като е глюкогенна аминокиселина. Това означава, че може да се използва по време на тренировка като молекула, преобразувана в гликоген.

Добавката BCAA 2:1:1 ORANGE 400 g от HS Labs на страхотна цена е аминокиселинен продукт във вид на прах. Тя е със страхотен портокалов вкус, а за тези от Вас, които предпочитат неовкусен вариант, предлагаме BCAA 2:1:1 UNFLAVORED 400 g. Препоръчва се на физически активни хора и на всички, които страдат от недостиг на тези аминокиселини в своята диета. Правилното снабдяване с BCAA осигурява максимално ефективен синтез на мускулни протеини и предпазва от прекомерен катаболизъм. Поради свойството си да противодейства на умората, продуктът ще е много полезен за начинаещите във фитнеса. Намалява умората след тренировка и позволява да се постигне висока мотивация.        

Начин на употреба: Приемайте по една доза (5 g – 1 ½ мерителна лъжица) преди и след тренировка.

Дозировка: 5 гр (1 мерителна лъжичка)

Дози в опаковка: 80

Състав в 1 доза (5 гр) Стойност %ПДД
Л-Левцин (L-Leucine) 2500 мг **
Л-Изолевцин (L-Isoleucine) 1250 мг **
Л-Валин (L-Valine) 1250 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Консултирайте се с Вашия лекар, ако приемате лекарства или имате заболяване! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™