Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Витамин Б15 125 мг 100 веге капсули | Now Foods

Витамин Б15 125 мг 100 веге капсули | Now Foods
Витамин Б15 125 мг 100 веге капсули | Now Foods
Витамин Б15 125 мг 100 веге капсули | Now Foods
38.00 лв
Код на продукта : DMG 125 mg 100 Veg Capsules
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.38 лв.

 
Бърза поръчка
Витамин Б15 125 мг 100 веге капсули | Now Foods

Витамин Б15 125 мг 100 веге капсули | Now Foods

  • Функционира като донор на метил
  • Има ключова роля за образуването на метионин
  • Може да помогне на детоксикиращите процеси в черния дроб
  • Има антиоксидантна активност
  • Може да забави умората и изтощението и да подобри издръжливостта
  • Витамин Б15 Пангамова Киселина на топ цена от Now Foods

Какво знаем за Витамин Б15 Пангамова Киселина?

Витамин Б15, наричан също пангамова киселина или пангамат, е невероятно хранително вещество, получено от кайсиеви ядки. Известен с различните си ползи за здравето, включително увеличаване на спортната издръжливост, антиоксидантни свойства и подпомагане на здравословното стареене, витамин В15 може да се окаже много ценен за хората, които искат да подсилят здравето си.

Историята на витамин B15

През 1938 г. лекар на име Ернст Кребс и синът му за първи път извличат и изолират пангамова киселина от семената на плодовете на кайсията. Веществото се състои от D-глюконодиметил аминооцетна киселина (DMG) и по-късно е получило името витамин В15, тъй като доказателства за потенциални ползи за здравето от консумацията на веществото са открити от Кребс и други изследователи.

Пангамова киселина или витамин В15 се съдържа най-много в кайсиевите ядки и продукти, но малки следи от хранителното вещество съществуват и в бирена мая, пълнозърнест кафяв ориз, тиквени семки, сусам и някои други растителни продукти.

Витамин Б15, както подсказва името му, е член на витамините от група В, група хранителни вещества, които играят жизненоважна роля в нашите телесни функции. Тъй като телата ни не могат сами да произвеждат витамини от група В, от съществено значение е да допълваме диетата си с витамини от група В. Тези хранителни вещества са важни за ежедневието, но телата ни стават по-зависими от тях, когато остаряваме, развиваме се и живеем с медицински състояния, забременяваме, избираме специфичен начин на хранене и др.

Как действа Витамин Б15 Пангамова Киселина на капсули?

Изследванията, проведени от световната научна общност, показват невероятни доказателства за положителното въздействие на витамин В15 върху човешкото здраве. Въпреки че с нетърпение очакваме да видим още повече изследвания, включващи пангамова киселина в бъдеще, ето кратък списък с някои от най-вълнуващите потенциални ползи на витамин Б15:

По-добра енергия, метаболизъм и клетъчни функции: Витамин Б15 може да функционира като донор на метил

Донорите на метил са важни микроелементи, които играят съществена роля в множество клетъчни функции, включително синтез на протеини, репликация на ДНК и метаболизъм. Когато в телата ни липсват донори на метил, може да имаме нарушения в енергийния метаболизъм, мускулни разстройства, затлъстял черен дроб или проблеми със синтеза на протеини в черния дроб. Нарушенията на такива основни телесни функции могат да повлияят сериозно на нашето здраве.

Клинични проучвания, проведени в Германия, показват обещаващи признаци, че пангамовата киселина е донор на метил. Тоест Витамин Б15 Пангамова Киселина 125 мг 100 веге капсули на супер цена от Now Foods може да поддържа и повишава ефективността на тези жизненоважни клетъчни функции. Всъщност пангамовата киселина може да поддържа по-високи енергийни нива, да намали умората, да подобри метаболизма и да подобри здравето на мускулите и черния дроб.

Здраве за мозъка

Нашите мозъци се нуждаят от постоянен и стабилен поток на кислород, за да изпълняват своите нормални функции. Когато постоянният поток на кислород в мозъка се наруши поради нараняване или определени здравословни състояния, той поставя мозъка ни в така нареченото хипоксично или аноксично състояние на изчерпване на кислорода. Хипоксично състояние възниква, когато на мозъка частично му липсва кислород, докато пълната липса на кислород се нарича аноксично състояние.

В експеримент, проведен върху животни, е установено, че витамин В15 може да подпомогне окислителните процеси и да помогне на тялото да възстанови нормалната функция, когато изчерпването на кислорода засяга мозъка. Субектите животни са били изложени на голяма надморска височина, при което са издържали на кислороден глад, а пангамовата киселина е помогнала за възстановяването на телата им до нормални функции. Тези резултати предполагат, че Витамин Б15 Пангамова Киселина 125 мг 100 веге капсули на невероятна цена от Now Foods може да играе роля в клетъчното окисление и може да бъде изследван като опция в подкрепа на коронарната циркулация.

Детоксикиращо средство: Витамин В15 като антиоксидант за черния дроб и други органи

Хранителни вещества с антиоксидантни свойства са тези, които за определен период от време помагат в процеса на организма да освободи клетките и органите, особено черния дроб, от нежелани, токсични вещества като алкохол, хлор и други нездравословни съединения.

Според проучване, проведено в медицинско училище в Сеул, витамин Б15 може да действа като детоксикатор, като спомага за инхибиране на образуването и регенерирането на токсични свободни радикали в организма. По този начин пангамовата киселина може да потисне репликацията на токсини и по този начин да помогне за освобождаването на тялото от токсични агенти.

Неговите антиоксидантни свойства правят витамин В15 потенциално подходящ за хора, които искат да победят въздействието и вредата от тютюнопушенето, употребата на алкохол, замърсителите на градския въздух, токсичните храни и други съвременни навици, които създават токсини в тялото. Пангамовата киселина дори е била използвана за подпомагане на възстановяването на алкохолици и наркомани да детоксикират черния дроб и телата си от тези вредни вещества.

Сърдечно здраве: Витамин В15 може да помогне за понижаването на холестерола в кръвта

Както знаем, високият холестерол е сериозен рисков агент за исхемична болест на сърцето, инфаркти, чернодробни и бъбречни заболявания и други нежелани здравословни състояния. Витамин Б15 може да е добавка, която трябва да обмислите, ако сте били подложени на скрининг и всъщност имате висок холестерол.

В проучване с животни лекарите в Полша доказват, че витамин В15 може да намали нивата на холестерола, открити по стените на различни жизненоважни органи. По този начин приемането на витамин Б15, заедно с редовните упражнения, поддържането на здравословно тегло и здравословното хранене, може да помогне за поддържане на холестерола в кръвта в здравословен диапазон.

Анти-ейджинг: Витамин В15 за профилактика на преждевременно стареене

Поради дискутираните по-горе антиоксидантни свойства, витамин В15 може да забави клетъчната смърт и да освободи тялото ни от свободните радикали, които причиняват стареене и увреждане на кожата, косата и други жизненоважни органи. Поради потенциалните си свойства против стареене консумирането на Витамин Б15 Пангамова Киселина 125 мг 100 веге капсули на уникална цена от Now Foods като добавка може да помогне за насърчаване на здрава и млада кожа и коса.

За издръжливост: Витамин Б15 като атлетична добавка

Пангамовата киселина е добре позната от спортистите като добавка, която може да подобри спортната издръжливост и ефективност. Свойствата на витамин Б15 като донор на метил и антиоксидантно хранително вещество могат да подобрят доставката на кислород до трениращите мускули, да намалят натрупването на млечна киселина и да забавят умората и изтощението. Правейки това, спортистите могат да изпитат повишаване на скоростта, ловкостта и нивата на енергия, докато се представят.

Освен това витамин В15 може да помогне на спортистите да се възстановят от претрениране и нараняване, като подпомага клетъчното възстановяване и детоксикация. Чрез повишаване на ефективността на телесните процеси пангамовата киселина може да осигури невероятна подкрепа за атлетичните дейности както на про-спортисти, така и на нормално активни индивиди.

При аутизъм: Витамин В15 като потенциална помощ за здравето на аутистите

Витамин Б15 се използва като добавка за деца и възрастни с аутизъм по целия свят. В проучване, проведено в Русия, изследването показва значително подобрение в речевите модели на 12 от 15 деца с аутизъм, които не могат да използват реч за комуникация. Освен че използват усъвършенстван речник, децата в проучването също така, в крайна сметка, могат да използват прости изречения и да съберат редица идеи, които не са могли преди.

Способността да има толкова голяма потенциална полза за човешкото здраве се връща към идентичността на пангамовата киселина като донор на метил. Невротрансмитерите в централната нервна система, които са жизненоважни за речта и други функции, инхибирани от аутизма, изискват метиловите донорни групи да станат активни и да поддържат телесните функции.

Здравословна белодробна подкрепа: Витамин В15 при астма и други белодробни заболявания

Витамин Б15 Пангамова Киселина 125 мг 100 веге капсули на страхотна цена от Now Foods помага за подобряване на дишането и качеството на живот. В някои проучвания пациентите са успели да намалят употребата на лекарства за алергии, стероиди и други лекарства, използвани за лечение на астма, в полза на ежедневния прием на витамин В15.

Пангамовата киселина може да окаже влияние върху здравето на белите дробове в тези случаи поради нейните свойства на донор на метил, от които спортистите се възползват, когато се стремят да увеличат своята издръжливост. Тези обещаващи ранни проучвания и истории за успех предполагат, че трябва да обмислим включването на витамин В15 в повече изследвания около здравето на дихателните пътища.

Произведено в: САЩ

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 капсула 1 до 3 пъти на ден.

Дозировка: 1 веге капсула

Дози в опаковка: 100

Състав в 1 доза (1 капсула) Стойност %ПДД
N-Диметилглицин(от N, N-Dimethyl Glycine HCl)  125 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: Оризово брашно, целулоза (капсула) и магнезиев стеарат (растителен източник).

Не се произвежда с пшеница, глутен, соя, мляко, яйце, риба, черупчести или съставки на дървесни ядки. Произведено в съоръжение за GMP, което обработва други съставки, съдържащи тези алергени.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Консултирайте се с лекар преди употреба! Този продукт не е лекарствено средство, а хранителна добавка. Консултирайте се с лекар, ако сте бременна/кърмите, приемате лекарства или имате медицинско състояние!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™