Taurine на Прах 300 гр | OstroVit

Taurine на Прах 300 гр | OstroVit Идеална бионаличност и най-високото ниво на микронизация Модулира възпалителната реакция на организма Спомага за подобряване на атлетичните показатели Показва антиоксидант Taurine на Прах 300 гр | OstroVit Идеална бионали
Taurine на Прах 300 гр | OstroVit
Taurine на Прах 300 гр на страхотна цена от OstroVit поддържа функцията на нервната система и здравето на сърцето, бъбреците и очите. Таурин работи перфектно за спортистите – насърчава растежа на мускулната маса и ускорява намаляването на мазнините в тяло Научете повече

Taurine на Прах 300 гр | OstroVit

 • Идеална бионаличност и най-високото ниво на микронизация
 • Модулира възпалителната реакция на организма
 • Спомага за подобряване на атлетичните показатели
 • Показва антиоксидантен потенциал
 • Влияе положително на сърдечно-съдовата система
 • Има хепатопротективни свойства
 • Намалява отрицателните ефекти на кофеина
 • Поддържа функцията на очите
 • Регулира метаболизма на глюкозата
 • Подпомага протеиновия метаболизъм
 • Стабилизира настроението
 • Taurine на Прах 300 гр е на невероятна цена от OstroVit

Какво знаем за Таурин?

Ключова част от формулата да бъдем здрави и във форма е правилното здравословно хранене. То включва консумиране на балансирани количества от: въглехидрати, плодове и зеленчуци, протеини, млечни продукти, захари и мазнини.

Taurine на Прах 300 гр на страхотна цена от OstroVit е важен за поддържане на цялостното здраве

Таурин е невероятно биологично активно вещество, което тялото използва като витамин и възстановяващ материал. Той е продукт на разграждането на протеиновите строителни блокове (аминокиселини) метионин и цистеин. Сложният път на образуването му преминава през окисляване на цистеин до цистеин сулфонова киселина чрез ензима цистеин диоксигеназа и превръщането му във веществото хипотаурин.

Въпреки че понякога таурин се споменава в литературата като аминокиселина, той не е аминокиселина в общоприетия смисъл – по-скоро ог гледна точка на химията, правилно е да се нарича аминосулфонова киселина. Името му произлиза от латинската дума Taurus (бик), когато през 1827 г. германските учени Фридрих Тиедеман и Леополд Гмелин откриват таурин, изолирайки го от жлъчката на бик. Когато на науката става известно, че това вещество в свободна форма се намира във всички жизненоважни органи и тъкани, учените го изучават по-обстойно и вече в края на 20 век започват да му отделят необходимото внимание като биологично активна хранителна и лекарствена добавка. Особено високи концентрации на таурин се намират в главния и гръбначния мозък, сърцето, бъбреците, скелетните мускули и ретината на окото.

Supreme Pure Taurine 300 g на топ цена от OstroVit поддържа здравето на очите

В нашето тяло митохондриите изпълняват функцията на клетъчна „електроцентрала“, а те са тясно свързани с таурин. Веществото участва пряко в производството на митохондриални протеини. Те са в състояние да образуват високоенергиен АТФ, който служи като източник на енергия за клетките. В допълнение, таурин играе важна роля в транспорта на отделни аминокиселини и осигурява тяхното сглобяване в протеиновата верига.

Въпреки факта, че това вещество се синтезира в човешкото тяло, при определени обстоятелства може да се наблюдава липсата му. При изучаването на действието на таурин върху организма учените са получили обективни доказателства, че недостатъчното количество на тази киселина в диетата може да допринесе за развитието на сериозни заболявания. В допълнение към зрителното увреждане, което причинява, се наблюдава отслабване на мускулната активност, раздразнителност и тревожност, отслабване на имунната система.

Като хранителна добавка Taurine на Прах 300 гр на страхотна цена от OstroVit помага за осигуряването на достатъчно таурин в организма, което е предпоставка за поддържане на цялостното здраве. Той има тонизиращо и антиоксидантно действие, помага на тялото да се справи със стреса. Трябва да се има предвид, че при спортни и фитнес занимания нуждата от таурин се увеличава, така че ако водите активен начин на живот, обърнете внимание на тази добавка.

Как действа Таурин на прах?

Таурин 300 гр Прах с топ цена е добавка, която обогатява диетата Ви с таурин, една от аминокиселините с многостранно действие. Продуктът е под формата на прах, съдържа само активното вещество без ненужни пълнители и средства против слепване, които се добавят към капсулите.

Таурин 300 гр Прах има благоприятен ефект върху регенерацията след тренировка и косвено подпомага изграждането на мускулна тъкан. В допълнение, той може да поддържа нервната система, което води до подобряване на настроението и благополучието, и добавя енергия и жизненост.

Таурин 300 гр Прах на изгодна цена от OstroVit спомага за подобряване на атлетичните показатели

Таурин (2-аминоетансулфонова киселина) – органична киселина, която съдържа сяра в структурата си и принадлежи към групата на биогенните аминокиселини. Таурин е аминокиселина, широко разпространена в тялото, но най-високата му концентрация се наблюдава в най-възбудимите тъкани – скелетните мускули, мозъка, сърцето и ретината на окото. Това вещество не участва в синтеза на протеини, нито действа като субстрат за енергийния метаболизъм. Таурин обаче се среща в тъканите, както и в кръвообращението.

Предимствата на Supreme Pure Taurine 300 g за здравето са фокусирани главно върху подкрепата на сърдечно-съдовата система и антиоксидантната защитна система. Набавеният с продукта таурин е необходим за нормалното функциониране на черния дроб, сърцето, ретината, кръвните клетки и централната нервна система. Той участва в жизненоважни процеси в организма - поддържане на нормален метаболизъм, регулиране на налягането, усвояване на мазнини.

В централната нервна система основният компонент на Taurine на Прах 300 гр играе ролята на невротрансмитерна аминокиселина. Смята се, че допринася за образуването на нови клетки в хипокампуса – лимбичната система на мозъка, свързана с паметта и емоциите. Освен това таурин е важен за здравето на очите. Той подобрява метаболитните процеси в тъканите на окото, спомага за възстановяването на функциите на клетъчните мембрани.

Таурин 300 гр Прах на отлична цена от OstroVit влияе положително на сърдечно-съдовата система

Таурин 300 гр Прах влияе положително на кръвоносната система и има кардиопротективни свойства. Таурин предотвратява претоварването на миокарда, показва осмотични свойства, спомага за поддържането на водно-електролитния баланс на организма и понижава кръвното налягане. Допринася за подобряване на контрактилитета на миокарда и може да намали честотата на аритмиите. Таурин спомагат за понижаване нивата на хомоцистеин, който корелира силно с развитието на сърдечно-съдови заболявания. Аминокиселината е субстрат за производството на жлъчни соли. Благодарение на това играе важна роля в разграждането на мазнините и холестерола и спомага за поддържането на здравословни нива на липидите.

Таурин, съдържащ се в Supreme Pure Taurine 300 g, служи като антиоксидант и регулатор на възпалителния отговор. Аминокиселината е много ефективен, макар и по-малко известен антиоксидант. Подобно на другите антиоксиданти, тя елиминира директно излишните свободни радикали от тялото, но също така може да увеличи производството и активността на други телесни антиоксиданти.

Освен всичко това най-известното приложение на съдържащата се в Таурин 300 гр Прах аминокиселина, е нейното добавяне при трениране. Целта е да се намалят неприятните странични ефекти като сърцебиене, нервност и тревожност, причинени от консумацията на мазнинни горелки, например ефедрин и кофеин. Таурин също е много често срещан компонент на енергийните напитки.

Структурата на таурин наподобява бета-аланин и може да се синтезира в тялото чрез трансформация на други серни аминокиселини (цистеин и метионин), но те често са в недостатъчни количества. Затова е изключително важно да се осигури адекватно снабдяване на тази аминокиселина в диетата. Най-богатите източници на таурин са животинските продукти, поради което приемът на Taurine на Прах 300 гр е много важна за хората на вегетарианска диета.

Добавяйки Таурин 300 гр Прах на отлична цена към своята диета, ще има предимства за спортните Ви постижения. Както вече споменахме, таурин е небелтъчна аминокиселина, така че не се използва за синтеза на мускулни протеини. Обаче тя индиректно показва анаболни и антикатаболни свойства. Има няколко потенциални механизма на действие. Единият от тях се основава на инхибиращия ефект на таурин върху активността на катаболния хормон – кортизол и едновременно стимулиране на синтеза на инсулин – хормон с анаболен ефект, желан от много спортисти.

Taurine на Прах 300 гр на чудесна цена от OstroVit подобрява паметта.

Таурин 300 гр Прах също има положителен ефект върху някои от физиологичните функции, свързани с появата на умора при трениране. Те включват оксидативен стрес, възпалителен отговор, регулиране на йонните канали (по-специално калциевите канали) и осморегулация. Доказано е, че нивото на таурин в скелетните мускули на хората, които тренират, е по-високо, отколкото при хората, които не спортуват. Интересно е, че при провеждане на изследване с гризачи, в чиито тъкани са наблюдавани по-ниски нива на таурин, те са понесли физическата активност много зле. Въз основа на горното може да се заключи, че тази аминокиселина може да бъде важна за облекчаване на умората по време на тренировка и регенерация след тренировка.

Таурин от състава на Supreme Pure Taurine 300 g също така помага за транспортиране на креатин до мускулите. Креатинът се използва за производство на енергия, необходима за протичането на много процеси (включително нормално свиване на мускулите). Креатинът е едно от най-добре проучените и допълвани вещества с ергогенно и антикатаболно действие. Supreme Pure Taurine, засилващ проникването на креатина в мускулите, увеличава тези ползи.

В обобщение, Taurine на Прах 300 гр на много добра цена от OstroVit е хранителна добавка с многопосочен ефект, която може да се използва както при спортуване, така и за здраве. За физически активните хора свойствата на таурин ще бъдат особено полезни за подобряване на работата на организма по време на тренировка, противодействие на умората и ускоряване на регенерацията след физическото натоварване. За про-здравни цели таурин може да е подкрепа в случай на нарушения във въглехидратния метаболизъм, проблеми със зрението и прекомерна умора.

Начин на употреба: 3 гр (1/2 лъжичка) се смесва със 100-150 мл вода или сок. В дните на тренировка приемайте по една порция на ден 15 минути преди тренировка.

Дозировка: 3 гр

Дози в опаковка: 100

Състав в 1 доза (3 гр)Стойност%ПДД
L-Таурин3000 мг**

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Продуктът може да съдържа: мляко (включително лактоза), соя, фъстъци, други ядки, сусам, овес, яйца, ракообразни, риба.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Не превишавайте препоръчителната дневна доза за консумация! Хранителната добавка да не се използва като заместител на разнообразната диета! Не приемайте продукта, ако сте алергични към някоя от съставките в него! Продуктът да не се използва от деца, бременни жени и кърмачки! Дръжте далеч от деца!

100% клиента препоръчват този продукт

 • 5 страхотно
  100%
 • 4 Доволен
  0%
 • 3 Неутрално
  0%
 • 2 Незадоволителен
  0%
 • 1 Недоволен
  0%

Отзиви над Taurine на Прах 300 гр | OstroVit

 • (5)

Общо отзиви (1)
Натиснете тук и напишете отзив, за да го добавите за този продукт.