Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Milk Thistle 90 capsules | Sanct Bernhard 30431

Milk Thistle 90 capsules | Sanct Bernhard 30431
Milk Thistle 90 capsules | Sanct Bernhard 30431
Milk Thistle 90 capsules | Sanct Bernhard 30431
76.90 лв.
Код на продукта : Milk Thistle 90 capsules
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.85 лв.

 
Бърза поръчка
Milk Thistle 90 capsules | Sanct Bernhard 30431

Milk Thistle 90 capsules | Sanct Bernhard

  • Концентрирана и ефективна доза
  • Високо съдържание на силимарин (!)
  • Антиоксидантни свойства
  • Благоприятно въздействие върху чернодробната функция
  • Детоксикиращи свойства
  • Има противоракови свойства
  • Защитава кожата
  • Бял Трън 90 капсули е на топ цена от Sanct Bernhard

Какво знаем за Бял Трън?

Природата добре се е погрижила за здравето ни. По света растат невероятно много полезни растения, които помагат при различни заболявания и неразположения. Ето какви са ползите и ефективността на белия трън, който е едно от най-уникалните лечебни растения, подарени ни от природата.

Белият трън, познат още като млечен бодил, обикновено расте по пътищата, избирайки най-слънчевите места. Той може да достигне до два метра височина. Ако погледнете внимателно, тогава по листата му можете да видите малки бели петна. Според легендата лечебните свойства на растението идват от Дева Мария. Капки от кърмата ѝ, докато кърмила малкия Христос, паднали върху листата на растението и от тогава бялата течност, която излиза от тях, лекува. Затова едно от имената на билката е „подарък от Дева Мария“.

Лечебните свойства на млечния бодил са известни отдавна. Бащата на ботаниката, древният римски лекар Диоскорид, описва растението в своята работа „Лекарствени вещества". За билката споменава друг известен римски лекар и философ – Гален. Това растение не остава незабелязано и от Авицена. Белият трън активно се използва и в средновековна Европа при изгаряния, заболявания на черния дроб и жлъчния мехур. От средата на петдесетте години на миналия век растението започва да се култивира специално за фармацевтичната индустрия.

Защо това бодливо растение е толкова полезно? Всичко е заради огромния брой различни макро- и микроелементи, витамини A, E, F, K и група B. Един грам млечен бодил съдържа 16,6 мг калций, 9,2 мг калий, 4,2 мг магнезий, 0,08 мг желязо, 0,1 мг манган, 1,16 мг цинк, 0,15 мг хром, 22,9 мг селен, 0,09 мг йод, 22,4 мг бор. Фармакологичната си популярност обаче млечният бодил е придобил благодарение на веществото силимарин. То се счита за един от най-мощните хепатопротектори (от латинските думи hepar –  „черен дроб“ и protecto – „защита“). Поради антиоксидантните си свойства силимаринът помага при различни интоксикации, остри и хронични състояния, състояния след хепатит и цироза.

Нашият черен дроб е отговорен и сериозен „охранител” на тялото, сложен химически завод. Всичко вредно и неполезно се филтрира, неутрализира, токсините се унищожават, а „правилните” вещества се разпределят по-нататък в тялото. Въпреки високата си степен на регенерация, каквато не притежава никой друг орган, с течение на времето черният дроб започва да работи по-лошо. Хепатоцитите (специални чернодробни клетки и основната функционална единица, която поема основната работа), за разлика от другите клетки, могат да се делят само ограничен брой пъти, което означава, че в един момент те спират да се възстановяват.

Именно тогава силимаринът идва на помощ. Той отнема част от ударите и помага на хепатоцитите за извършване на работата: не позволява фината клетъчна структура да се срути, предотвратявайки увреждането на мембраната, спомага за извеждането на токсините от тялото, стимулира производството на жлъчка и активира процеса на регенерация. Като хранителна добавка Milk Thistle 90 capsules на атрактивно ниска цена от Sanct Bernhard съдържа сух екстракт от плодове на бял трън, стандартизиран до максимално съдържание от 80% силимарин.

Как действа Milk Thistle на капсули?

Бял Трън на капсули с топ цена е хранителна добавка, която ефективно поддържа правилното функциониране и регенерация на черния дроб. Съдържа висококачествен екстракт от млечен бодил. Концентрираното активно вещество силимарин помага да се предотврати потенциално увреждане на черния дроб и стимулира растежа на нови клетки, които заместват увредените.

Черният дроб е най-голямата жлеза и един от най-важните органи в човешкото тяло. Той представлява около 5% от телесното тегло. Черният дроб метаболизира мазнини, протеини, захари и лекарства. Неговите функции включват регулиране на нивата на хормоните (дисфункциите могат да доведат до повишени нива на половите хормони и тези на щитовидната жлеза), неутрализиране на токсините и производство на жлъчка, необходима за правилното храносмилане на мазнините. Освен това той абсорбира разпадащи се клетъчни фрагменти и продукти от възпалителни процеси, което му придава и функция, свързана с имунитета. Заедно с това съхранява желязото и витамините, произвежда, освобождава и съхранява глюкозата.

Функционирането на черния дроб може да бъде нарушено от много различни фактори като прекомерна употреба на алкохол, лекарства (най-често парацетамол) или анаболни агенти. Други опасности са хепатит В и С, както и метаболитният синдром, причинен от наднормено тегло.

Milk Thistle 90 capsules съдържа сух екстракт от плодове на бял трън, който е растение с мощен ефект върху черния дроб. Използва се от дълго време като средство за облекчаване на хепатит и проблеми с апендикса. Активното му вещество е силимарин – комплекс от флавонолигнани с мощни противовъзпалителни, антиоксидантни свойства.

Приемът на капсулите Бял Трън ще Ви осигури защита и регенерация на черния дроб. Силимаринът, който се съдържа в тях, е отговорен за стабилизирането на мембраните на чернодробните клетки, като ги предпазва от увреждане. Следователно млечният трън може да се използва както за по-бърза регенерация на черния дроб, така и за превантивни цели, напр. за противодействие на въздействието на лекарствата върху този орган. Използва се и в случай на отравяне с диви гъби, което може да увреди черния дроб. Препоръчва се за хора с лоши параметри на чернодробните ензими АСАТ, АЛАТ, както и ГГТ, тъй като силимаринът може да стабилизира техните стойности. Успешно се прилага и като помощно средство при всички видове хепатит (A, B и C).

Екстрактът от Milk Thistle 90 capsules има антиракови свойства. Някои проучвания демонстрират способността на белия трън да инхибира размножаването на клетките на рак на черния дроб, така че може да предотврати тумори в този орган. Изследванията показват също, че употребата на билката по време на химиотерапия при левкемия помага за укрепване на тялото и подобряване на резултатите от лечението. Това е възможно благодарение на положителния му ефект върху черния дроб, който се уврежда значително по време на агресивното лечение. Млечният трън дава възможност да се поддържат сравнително високи дози от лекарствата, като по този начин оказват благоприятен ефект заедно с основното лечение на рака.

Бял Трън на капсули с отлична цена също може да намали нивата на кръвната захар и холестерола при хора с диабет тип 1 или 2. Според изследванията редовната употреба на лечебното растение от пациенти с диабет значително помага за регулирането на стойностите на глюкозата. Освен това намалява инсулиновата резистентност, което е от решаващо значение при диабет тип 2.

Ако включите Milk Thistle 90 capsules във Вашата диета, това ще помогне за регулацията на нивото на холестерол в организма Ви. Тъй като млечният трън съдържа стероли, той може да намали LDL фракцията на холестерола (не само при пациенти с диабет), което има положителен ефект върху състоянието на сърцето. Препоръчва се и за хора, страдащи от атеросклероза. Млечният трън намалява оксидативния стрес, което също помага да се предотврати увреждане на артериите заради окисляване.

Освен всичко изброено дотук, продуктът Бял Трън на капсули има и други ползи за Вашия организъм. Освен силимарин и стероли, млечният трън съдържа и танини, които имат стягащи и противовъзпалителни свойства, подобряващи храносмилането органични киселини и линолова киселина, полезна за кръвообращението и състоянието на кожата. Силимаринът от млечния бодил може също да намали ефекта на свободните радикали върху мозъчните клетки, като така предотвратява тяхната дегенерация и подобрява функционирането на централната нервна система. Нещо повече, той също предпазва от камъни в бъбреците и жлъчката. Защитава кожата от увреждания, причинени от UVA и UVB лъчи, предотвратява появата на рак и забавя процесите на стареене.

Само здравият черен дроб може да произвежда жлъчка, която е важна за храносмилането. Ето защо в Milk Thistle 90 capsules е добавено веществото холин, което е химически подобно на В-витамините и доказано допринася за нормалния метаболизъм на мазнини и спомага за поддържането на здравословна функция на черния дроб. Включен е също и микроелементът цинк, който е компонент на много ензими и има важен принос за нормалния метаболизъм на мазнини, мастни киселини, въглехидрати и протеини.

В обобщение, Milk Thistle 90 capsules на супер цена от Sanct Bernhard е хранителна добавка, съдържаща висококачествен екстракт от млечен бодил, който помага за защита и регенериране на черния дроб. Той подпомага организма в борбата с възпалението, помага за премахване на токсините и може да е полезен за хора с диабет. Особено се препоръчва за тези, които често употребяват алкохол, лекарства или консумират много преработени хранителни продукти.

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 капсула дневно с достатъчно течност.

Дозировка: 1 капсула

Дози в опаковка: 90

Състав в 1 доза (1 капсула) Стойност %ПДД
Сух екстракт от плодове от бял трън 200 мг **
от него силимарин 160 мг **
Холин 90 мг **
Цинк 5 мг 50%

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: холин битартрат, сух екстракт от плодове от млечен бодил (29%), царевично нишесте, желатин, цинков глюконат, магнезиев стеарат.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Продуктът не е подходящ за деца и младежи под 17 години! Съхранявайте на сухо и защитено от пряка слънчева светлина място! Да се съхранява под 25 °C! Хранителните добавки не трябва да се използват като заместител на балансираната разнообразна диета! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™