Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Methyl B-12 2000 мкг 100 дъвчащи таблетки | Pure Nutrition PN4484

Methyl B-12 2000 мкг 100 дъвчащи таблетки | Pure Nutrition PN4484
Methyl B-12 2000 мкг 100 дъвчащи таблетки | Pure Nutrition PN4484
Methyl B-12 2000 мкг 100 дъвчащи таблетки | Pure Nutrition PN4484
38.00 лв.
Код на продукта : Methyl B-12 2000 mcg 100 Chewable Tablets
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.38 лв.

 
Бърза поръчка
Methyl B-12 2000 мкг 100 дъвчащи таблетки | Pure Nutrition PN4484

Methyl B-12 2000 мкг 100 дъвчащи таблетки | Pure Nutrition

  • Предпазва от психическо неравновесие
  • Подпомага метаболизма на важни елементи за доброто здраве
  • Намалява риска от развитие на депресия
  • Укрепва костите и мускулите
  • Защитава нервите
  • Регулира нивото на карнитин
  • Срещу развитие на Алцхаймер
  • Витамин Б12 (Methyl B-12) 2000 mcg 100 lozenges е на топ цена от Pure Nutrition

Какво знаем за Methyl B-12?

Витамин B12 е един от най-спорните членове на семейството витамини от В групата. Макар че химичната структура на този витамин е била изучена напълно едва през 60-те години на миналия век, изследванията с участието му вече са наградени с две Нобелови награди. Първата е получена през 1934 година за откритието, че хранителните продукти, като черен дроб, който е богат на витамин В12, могат да се използват за лечението на злокачествена анемия (неспособността на кръвта да пренася кислород). Втората награда е получена 30 години по-късно, от двама химика, които са открили точната химична структура на този важен витамин.

Как действа Витамин Б12 на таблетки за смучене?

Приемът на Methyl B-12 2000 mcg 100 lozenges подпомага превръщането на фолиевата киселина в активна форма. Освен това стимулира синтеза на метионин, коензим А, глутатион, миелин. Контролира и синтеза на ДНК, съзряването на еритроцитите и увеличава нивото на Т-супресорите, което способства ограничаването на автоимунните процеси.

Витамин Б12 във формирането на еритроцитите

Най-известната функция на този витамин е ролята му в развитието на еритроцитите. Хранителната добавка на Pure Nutrition – Methyl B-12 2000 мкг 100 таблетки за смучене подпомага поддържането на нормалното кръвотворение. Когато червените кръвни клетки съзряват, им е нужда информация, която се съдържа в молекулите на ДНК. Без това вещество синтезът на ДНК излиза от строя и не може да се получи информацията, необходима за образуването на червените кръвни клетки. Клетките стават лоши и в негабаритни форми, започват да функционират неефективно. Това състояние се нарича злокачествена анемия.

Витамин Б12 и нервната система

Втората голяма задача на витамина е участието му в развитието на нервните влакна. Добавката Витамин Б12 2000 мкг на таблетки подпомага строежа на белтъчните и мастните структури на защитния миелинов слой. Миелиновата обвивка, която покрива невроните, се формира по-малко успешно при дефицит на това витаминно вещество. Макар да играе косвена роля в този процес, витамин В12 е ефективен за облекчаване на болката и другите симптоми на разстройство на нервната система.

Добавката подпомага произвеждането на миелин – аминокиселина, която влияе върху умствената дейност и формирането на емоционалния фон на човека. Заедно с фолиевата киселина и витаминът Б12, метионин образува нещо като работен екип, който се специализира върху работата на мозъка и цялата нервна система. Тези вещества участват в производството на така наречените моноамини – стимулатори на дейността на нервната система, които определят състоянието на психиката.

Methyl B-12 2000 mcg 100 таблетки за смучене на изгодна цена подпомага производството на холин, който влияе съществено върху умствените способности и психиката. В процеса на обмен на веществата от него в т. нар. холиенргични влакна се произвежда невротрансмитера ацетилхолин – вещество, което предава нервни импулси. Когато човек трябва да се съсредоточи, натрупаният холин се преобразува в ацетилхолин и активира мозъчната дейност.

Дефицитът на холин може да провокира истинско разпадане на психиката. Холестеролът се окислява, съединява се с белтъчните отпадъци и запушва „проходите“ в клетъчните мембрани. Затова в клетките не могат да попаднат необходимите вещества. Мозъкът се опитва да предава сигнали, но проходните канали се запушват и човек губи способността си да мисли ясно и „изпада в депресия“. При това се нарушава сънят, а мозъчните клетки и нервните окончания започват бързо да загиват. Колкото повече холестерол се натрупва в кръвта, толкова по-бързо се случва този процес. Тъй като при недостига на холин загиват цели колонии холинергични неврони, в крайна сметка възниква опасност от развитие на неизлечимата болест на Алцхаймер, която се съпровожда с абсолютна загуба на памет и разпад на личността. Затова е препоръчителен приемът на хранителната добавка Витамин В12 от 2000 мкг 100 капсули.

Витамин В12 и костно-мускулна система

Витаминът метилкобаламин има голямо значение за образуването на костите. Растежът им се случва само тогава, когато в остеобластите (клетките, от които се създават костите) имат достатъчно голям запас от В12. Това е особено важно за жените в климакс, при които протича хормонално обусловена загуба на костна тъкан – остеопороза.

Използването на продукта Methyl B-12 2000 mcg 100 lozenges оказва влияние върху растежа на мускулите, тъй като подпомага обмена на белтъците и синтеза на аминокиселините. Активира енергийния обмен в организма, а освен това поддържа дейността на нервните клетки на гръбначния мозък, през които преминава централното управление на мускулатурата на тялото.

Methyl B-12 и обмяната на веществата

За циркулацията по тялото на белтъци, необходими за растежа и възстановяването на клетките, се изисква присъствието на В12 витамина. Много от ключовите компоненти на белтъците, т. нар аминокиселини, са недостъпни за използване при дефицита му. Добавката Витамин Б12 от 2000 мкг капсули оказва влияние върху движението на въглехидратите и мазнините в организма. Освен това нормализира метаболизма на метионина и холина и така оказва благоприятно въздействие върху черния дроб, като предпазва от чернодробно затлъстяване. Какво се има предвид? Холин и метионин са много силни липотропни вещества. Това са много важни фактори, способстващи нормализирането на обмена на липидите и холестерола в организма, които стимулират мобилизацията на мазнините от черния дроб.

Дефицитът на В12 води недостиг на карнитин – вещество, което е кофактор на метаболитните процеси, осигуряващи поддържането на активността на КоА. Карнитинът осигурява достъпността през мембраните на митохондриите и разграждането на дълговерижните мастни киселини с образуването на ацетил-КоА. С други думи, карнитинът участва в транспортирането на мастните молекули от кръвта в митохондриите – „енергийните станции“ на клетките, където мазнините се окисляват и дават енергия на целия организъм. Без него съдържанието на продуктите на разпад в кръвта ще се повиши, тъй като мазнините остават непреработени. Освен това, това вещество оказва невротрофично действие, стопира апоптозата и ограничава зоната на увреждане. Възстановява структурата на нервната тъкан, нормализира белтъчния и мастния обмен при тиреотоксикоза, обновява алкалния резерв на кръвта, помага за по-икономичното изразходване на гликогена и увеличаването на неговите запаси в мускулите и черния дроб.

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 таблетка за дъвчене 1-2 пъти дневно. Можете да я сдъвчете или да я смучете, докато се разтопи напълно.

Дозировка: 1 таблетка

Дози в опаковка: 100

Състав в 1 доза (1 таблетка)  Стойност  %ПДД
Витамин В12 2000 мкг 33,333%
Екстракт от стевия лист 2 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: сорбитол, кросповидон, микрокристална целулоза, стеаринова киселина, магнезиев стеарат, фруктоза, натурални овкусители, лимонена киселина, силициев диоксид.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™