Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Melatonin (Time Release) 3 мг 100 таблетки | Natrol 1401-3039

Melatonin (Time Release) 3 мг 100 таблетки | Natrol 1401-3039
Melatonin (Time Release) 3 мг 100 таблетки | Natrol 1401-3039
Melatonin (Time Release) 3 мг 100 таблетки | Natrol 1401-3039
24.49 лв.
Код на продукта : Time Release Melatonin 3 mg 100 Tablets
Тегло: 0.00 kg
Наличност : Не е в наличност

Цена на доза: 0.24 лв.

Продуктът не е наличен

Melatonin (Time Release) 3 мг 100 таблетки | Natrol

 • Полезен при проблеми със заспиването
 • Спомага за регулирането на биологичния часовник
 • Помага за подобряване нивата на мелатонин при възрастни хора
 • Помага за справяне с различни нарушения на съня
 • Поддържа тялото по време на работа на смени
 • Подпомага заспиването и гарантира спокоен сън
 • Поддържа имунитета на организма
 • Силни антиоксидантни свойства
 • Добавен е витамин В6
 • Melatonin с удължено освобождаване 3 мг 100 таблетки е на топ цена от Natrol

Какво знаем за Melatonin?

Защо имаме нужда от нощен сън? Здравословният сън е неразделна и значима част от живота, той е безценен източник не само на добро здраве и добро настроение, но и допринася за запазването на красотата и младостта. Това е времето, в което нашето тяло се възстановява. При отсъствието на здрав сън ежедневната възможност за продуктивен живот рязко намалява. Здравият и пълноценен сън е важен фактор, който оказва положително влияние върху здравето, особено в нашето стресиращо време.

Към всичко това може да добавим още един аспект – здравословният сън е нужен, за да промени работата на хормоните. Има няколко хормона, липсата на които значително влияе за ускоряването на процеса на стареене, а един от тях е мелатонин. Произвежда се от епифизната жлеза – орган на ендокринната система, разположен в мозъка. Синтезът на мелатонин значително намалява през годините. Именно с това, в частност, се свързва безсънието при възрастните хора.

Трябва да се отбележи, че има не само жизнени, но и ежедневни цикли на производство на мелатонин в организма. Интензивността на синтеза му зависи от светлината – излишъкът от светлина инхибира образуването му, а намаляването ѝ увеличава неговата секреция. През нощта се извършва до 70% от производството на хормона, активността на неговия синтез започва да се увеличава след 8 часа вечерта, а пикът му настъпва в 3 часа сутринта. Синтезът на мелатонин се влияе отрицателно още от:

 • По-голяма продължителност на светлата част от деня (например в северните ширини през лятото);
 • Недостиг на серотонин (от него в епифизата се образува мелатонин);
 • Вечерни спортни занимания.

Следните фактори увеличават нуждата на организма от мелатонин:

 • Дългата нощ (при северните ширини през зимата);
 • Студена затъмнена спалня;
 • Преобладаването на растителни храни в диетата;
 • Приемане на определени лекарства като антидепресанти;
 • Предозиране с витамини B6 и B3.

Мелатонин се счита за най-мощния природен имуномодулатор и антиоксидант, борец срещу свободните радикали – онези „зловредни” молекули, които унищожават гени, клетки и тъкани и причиняват много сериозни заболявания. Предлагаме Ви Melatonin 3 мг Time Release​ 100 таблетки от Natrol, продукт на чудесна цена, който по естествен начин Ви помага да получите по-добра почивка през нощта и е много полезен при проблеми със заспиването.

Как действа Melatonin на таблетки?

Мелатонин 3 мг 100 таблетки с удължено освобождаване на топ цена е хранителна добавка със 100% чист мелатонин без добавена захар. Формулата съдържа също витамин В6, който насърчава метаболизма на мелатонин. Приемането на тази добавка помага да се регулира цикличният биоритъм, който може да бъде нарушен от стрес, промяна на часовата зона и работа на смени.

Мелатонин е хормон, естествено синтезиран в епифизната жлеза от пинеалоцитите (и в по-малка степен от ретината и стомашно-чревния тракт) от аминокиселината L-триптофан. Секрецията на мелатонин зависи от деня и нощта, както и от сезоните. Хормонът има двойна функция: от една страна, той е елемент от циркадния ритъм, от друга, играе ролята на сигнал, информиращ организма за времето от деня и годината. В резултат на това мелатонин информира организма, че е време да спи, и увеличава усещането за сънливост вечер.

Епифизният хормон се отделя в кръвоносната система, транспортира се до всеки орган в организма и след това се инактивира в черния дроб. Мелатонин се синтезира през нощта или в тъмната фаза на ежедневния цикъл светло-тъмно. Адекватните нива на мелатонин, синтезиран през нощта, са отговорни за добрия и спокоен сън. За съжаление, има много фактори, които допринасят за нарушаване на цикъла сън-будуванее и потискане на производството на хормона на съня. В тези случаи приемът на Melatonin Time Release 3 мг 100 таблетки ще Ви помогне за допълване с мелатонин.

Механизмът на активността на мелатонин се основава на цикличната му секреция в организма. Най-важният модулатор е светлината. Информацията за светлината в околната среда се предава на епифизната жлеза по сложен неврален път, който започва в ретината на окото. Нивото на хормона е ниско през деня и се увеличава през нощта. Повечето хора имат най-висока концентрация на мелатонин между 2 и 4 ч.

Секрецията на хормона също зависи от продължителността на нощта – през зимата производството на мелатонин на ден се увеличава (дълги нощи) и намалява през лятото (кратки нощи). Сигналът за хормона е също безпогрешен пратеник, информиращ за предстоящия сезон: с настъпване на по-дългите дни секрецията на мелатонин намалява, което предполага последователността зима – пролет – лято, а когато нощите стават по-дълги, означава противоположната последователност.

При хората именно супрахиазматичните ядра (SCN) играят ролята на главния биологичен часовник. Те са разположени около предната част на хипоталамуса, а терминът „биологичен часовник" се дефинира като специфична структура на централната нервна система, която определя поддържащия ритъм в стабилни условия, който продължава около 24 часа. Мелатониновите рецептори присъстват в SCN, което прави хормона отговорен за определянето на чувствителността на биологичния часовник. Значителните промени в неговата секреция по време на циркадния ритъм могат да причинят нарушения. Поради това се препоръчва да се обмисли неговото добавяне, което може да направите с таблетките с удължено освобождаване Мелатонин 3 мг.

Melatonin 3mg 100 tabs Ви подпомага да имате качествен сън. Основната задача на мелатонин е да регулира биологичния часовник. Той проявява сънотворен ефект. В резултат на това сигнализира на тялото вечер, че е време да спи. Поради това продуктът може да бъде полезен за хора, страдащи от безсъние или с нарушения на съня. Мелатонин не само помага да заспите, но и да се събудите. Той насърчава дълбокия сън и подпомага нощното възстановяване на тялото.

Мелатонин с удължено освобождаване от 3 мг ще Ви бъде също и помощ при пътуване. По време на трансатлантическите пътувания часовите зони се променят, което често се проявява с проблеми с поддържането на редовен график на съня и причинява дискомфорт, лошо настроение и умора. Добавянето на мелатонин с продукта ще спомогне за намаляване на тези симптоми и по този начин ще повлияе благоприятно на цикличния биоритъм. Мелатонин регулира цикъла сън-бодърстване и така помага по-бързо да се адаптирате към новата часова зона.

Ако работите на смени, то таблетките Мелатонин 3 мг на невероятно изгодна цена ще имат много ползи за Вас. В днешно време много хора работят на смени, което често води до нарушения на съня и нарушен биологичен часовник. Това причинява сериозни трудности при заспиване, дори когато сте много уморени. Добавката с мелатонин, която Ви предлагаме, ще е полезна и в този случай. Заедно с това тя е и чудесна подкрепа и за възрастните хора.

Това е така, защото синтезът на хормона на съня намалява драстично с възрастта. Това често се проявява с проблеми със заспиването или лошо качество на съня. Нещо повече, по-възрастните хора обикновено прекарват по-голямата част от времето си в затворени, слабо осветени помещения. Това може да доведе до нарушен циркаден ритъм и съответно до нарушения на съня, които могат да допринесат значително за влошаване на здравето. Поради тази причина добавката на мелатонин изглежда неоценим помощ за тях.

Доставеният мелатонин с приема на продукта Melatonin 3mg 100 tabs Time Release има антиоксидантни свойства. В резултат от тези си свойства, хормонът помага за неутрализиране на излишните свободни радикали. Механизмът му на действие е да инхибира активността на ензимите, които са отговорни за синтеза им.

Мелатонин ефективно може да намали отрицателните ефекти на водородния пероксид, азотния оксид, а също и на пероксидните радикали. Важното е, че този хормон е ефективен срещу свободните радикали както в хидрофилна, така и в хидрофобна среда. Заслужава да се отбележи, че той е много по-мощен от глутатиона и витамин С и Е. Предимството на мелатонин пред останалите антиоксиданти е, че той пресича кръвно-мозъчната бариера и клетъчните мембрани много по-лесно.

Таблетките Мелатонин 3 мг, които са с удължено освобождаване, ще подобрят Вашия имунитет. Изследванията показват, че хормонът на съня стимулира активността на тимичните клетки и увеличава обема на тимуса. Тази жлеза на лимфната система е отговорна за производството и диференцирането на Т-лимфоцитите. Естественото производство на мелатонин и обемът на тимуса намаляват с възрастта, което може да е причина за имунодефицит.

В обобщение, Melatonin 3 мг 100 таблетки на чудесна цена е висококачествен продукт на един от водещите производители на витамини и добавки в Америка – Natrol. Той помага за нормализиране на цикличния биоритъм. По-добрият сън може да доведе до по-добра работоспособност и фокус. Формулата се препоръчва на хора с проблеми със съня, възрастни хора, работещите на смени и тези, които пътуват често до отдалечени кътчета на света. Други ползи са антиоксидантните и повишаващи имунитета ефекти, както и съдържанието на витамин В6, който подобрява метаболизма на мелатонин.

Произведено в: САЩ

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 таблетка 20 минути преди лягане.

Дозировка: 1 таблетка

Дози в опаковка: 100

Състав в 1 доза (1 таблетка) Стойност %ПДД
Витамин В-6 (като пиридоксин хидрохлорид) 10 мг 590%
Мелатонин 3 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: микрокристална целулоза, двуосновен калциев фосфат, хипромелоза, силициев диоксид, стеаринова киселина, магнезиев стеарат, метилцелулоза, глицерин.

Не съдържа пшеница, глутен, соя, млечни продукти, яйца, риба, ядки, изкуствени оцветители или аромати, добавена захар или консерванти.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Консултирайте се с Вашия лекар преди употребата на този продукт, ако сте бременна, кърмите, имате автоимунно заболяване, депресивно разстройство или приемате лекарства, отпускани по лекарско предписание, включително хормонални продукти! Да не се използва от деца под 12 години! Не приемайте продукта при работа с машини или шофиране на превозно средство! Да се съхранява на хладно и сухо място! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™