Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

MegaFolinic 800 mcg 120 Tablets | Source Naturals

MegaFolinic 800 mcg 120 Tablets | Source Naturals
MegaFolinic 800 mcg 120 Tablets | Source Naturals
MegaFolinic 800 mcg 120 Tablets | Source Naturals
59.90 лв.
Код на продукта : MegaFolinic 800 mcg 120 Tablets
Тегло: 0.00 kg
Наличност : 2 - 3 Дни

Цена на доза: 0.5 лв.

Продуктът не е наличен

КатегорииMegaFolinic 800 mcg 120 Tablets | Source Naturals

  • Най-качествен източник на биологично активната фолинова киселина
  • Подходящ за хора с нарушения при превръщането на фолиевата киселина в активна форма
  • Поддържа нормалния метаболизъм на нуклеиновата киселина
  • Защитава ДНК от активността на свободните радикали
  • Подпомага ефикасността на имунния отговор
  • Защитава сърдечно-съдовата система
  • Може да намали хомоцистеиновите нива
  • Може да предотврати депресията
  • Оказва неврозащитен ефект
  • MegaFolinic 800 mcg 120 Tablets е на чудесна цена от Source Naturals

Какво знаем за Фолинова Киселина?

Фолиновата киселина, която също е известна като 5-формилтетрахидрофолат, принадлежи към групата от витамини, известни като фолати. За разлика от фолиевата киселина, която е синтетичната форма на фолата, тя е негова форма, която се срещат естествено в храните, предимно в тъмнозелените зеленчуци, ядки, семена и черен дроб. И в двата случая става въпрос за водоразтворимият витамин В9.

Фолиевата киселина е била получена от листата на спанак през 1941 година, а първият химичен синтез е направен през 1946 година. Човешкото тяло не синтезира този витамин, а го набавя чрез храната. Фолатът има много съществени функции за човешкото тялото, а по време на бременност необходимостта от него се удвоява. Подпомага развитието на имунната и кръвоносната система. Дефицитът на фолат се смята за най-честият недостиг на витамини в света, дължащ се на хранителната обработка, селекцията на храната и чревните разстройства. Фолиновата киселина, попадайки в организма, може да се превърне в някоя от другите активни форми на фолиевата киселина.

Естественият фолат MegaFolinic 800 mcg 120 Tablets от Source Naturals на супер изгодна цена се усвоява директно от мукозата на тънките черва, тъй като е биологично усвоима форма от човешкия организъм. Това ще Ви предпази от дефицит на витамина и от нежелана циркулация на неметаболизирана фолиева киселина в тялото.

Как действа MegaFolinic на таблетки?

Фолинова Киселина на таблетки е висококачествена добавка, която представлява източник на силно бионаличната фолинова киселина. Тя има благотворен ефект върху функционирането на организма, особено по отношение на нервната система и нормалния метаболизъм на ДНК. Участва още в процесите на метаболизма, отговаря за образуването на кръвните клетки, осигурява имунитета, подобрява действието на стомашно-чревния тракт. За бременните жени тя е особено важна, защото участва в образуването на невралната тръба на плода, което предотвратява развитието на различни малформации при бебето. Образуването на плацентата става с участието на витамин В9.

Фолинова киселина (5-формилтетрахидрофолат) е естествено срещащата се форма на тетрахидрофолиева киселина. Изследванията показват, че тя е по-бионалична от фолиевата киселина, тъй като по-бързо се превръща в L-метилфолат, форма на фолат в кръвообращението, която може да премине кръвно-мозъчната бариера.

Осигуряването на 5-формилтетрахидрофолат по време на биосинтеза на нуклеотиди е основното действие на добавката MegaFolinic 800 mcg 120 Tablets, която се грижи за правилния метаболизъм на нуклеиновите киселини. По този начин фолиновата киселина влияе върху жизнения цикъл на цялата клетка, определяйки нейното нормално развитие и диференциация. Заедно с това фолатите (включително 5-формилтетрахидрофолат и L-5-формилтетрахидрофолат) оказват защитен ефект върху ДНК. Те могат да защитят нуклеиновите киселини от вредната активност на свободните радикали, които причиняват прекомерен оксидативен стрес.

Смята се също, че фолатите са естественият начин да се поддържа функцията на имунната система. Те са способни да стимулират активността на NK клетките. Тези клетки са отговорни за процесите, типични за началния стадий на имунния отговор. По този начин, добавянето на фолинова киселина с таблетките MegaFolinic 800 mcg може да има благоприятен ефект върху ефикасността на имунната система в организма.

Приемането на фолиева киселина, като добавка, от хора, страдащи от неспособност на организма за превръщането й в био-усвоима форма, тя може да се окаже невротоксична. За разлика от нея, фолатите се считат за съединения с невропротективни свойства. Фолинова Киселина на таблетки оказва неутрализиращ ефект върху редица вещества, които са токсични за нервните клетки. Нещо повече, поради участието на фолатите в синтеза на S-аденозил метионин, техният дефицит се смята за една от потенциалните причини за развитие на депресия.

Друг фактор, свързан с трансформациите на S-аденозил метионин, е способността на фолатните коензими да редуцират хомоцистеиновите нива, тъй като те участват в превръщането му в метионин. Това е от съществено значение за здравето на кръвоносната система, тъй като хомоцистеинът е важен фактор за развитието на сърдечно-съдови заболявания. Добавянето на фолинова киселина с продукта MegaFolinic 800 мкг 120 таблетки, който е на отлична цена, може да предотврати повишаване нивото на хомоцистеин, като стимулира естествения си метаболитен път в организма. Наличието на фолати при производството на елементите на кръвта е от значение и за функционирането на сърдечно-съдовата система. Освен това фолатните коензими участват в синтезата на хем, което осигурява нормалното функциониране на еритроцитите.

Фолиновата киселина, която Ви осигурява приемът на таблетките MegaFolinic 800 mcg, е важна също и като помощ при терапии с антагонисти на фолиевата киселина. Това могат да бъдат например статините, които често се предписват за регулиране на липидния профил или някои орални контрацептиви. В този случай 5-формилтетрахидрофолатът оказва антитоксичен ефект.

За да обобщим, MegaFolinic 800 mcg 120 Tablets от Source Naturals на много атрактивна цена е добавка, представляваща по-безопасна и по-бионалична алтернатива на фолиевата киселина. Може да се използва безопасно от хора, които имат проблеми с превръщането на основната форма на витамин В9. Фолиновата киселина участва директно в метаболитните процеси на клетъчно ниво, поради което има широк спектър от здравословни ефекти върху организма.

Препоръчителен прием: приемайте по 1 таблетка дневно.

Дозировка: 1 таблетка

Дози в опаковка: 120

Състав в 1 доза (1 таблетка) Стойност %ПДД
Фолат (като калциев фолинат [фолинова киселина]) 800 мкг 200%

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: микрокристална целулоза, стеаринова киселина и магнезиев стеарат.

Не съдържа мая, млечни продукти, яйца, глутен, царевица, соя или пшеница, захар, нишесте, сол, консерванти или изкуствени оцветители и аромати.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Ако сте бременна, кърмите или планирате да забременеете, консултирайте се с Вашия лекар, преди да използвате този продукт! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™