Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Manuka Honey UMF 10+ 250 гр | Happy Valley

Manuka Honey UMF 10+ 250 гр | Happy Valley
Manuka Honey UMF 10+ 250 гр | Happy Valley
Manuka Honey UMF 10+ 250 гр | Happy Valley
54.30 лв
Код на продукта : Manuka Honey UMF 10+ 250 g
Тегло: 0.00 kg
Наличност : Не е в наличност

Цена на доза: 4.18 лв.


Продуктът не е наличен

КатегорииManuka Honey UMF 10+ 250 гр | Happy Valley

 • Суров мед без примеси
 • Необработен – 100% чист монофлорен Манука мед
 • Tестван в независима лаборатория за качество, чистота и автентичност на всяка отделна партида,
 • с цвят на маслен карамел, с плътна текстура, с деликатно завършващ сладко-горчив привкус, изключително деликатесен и много полезен
 • Manuka Honey UMF 10+ 250 гр на супер цена от Happy Valley

Какво знаем за меда от Манука?

Медът се счита за един от най-универсалните продукти - той може както да подслади храната, така и да овлажни сухата кожа и да успокои възпалено гърло.

Манука е специален вид мед, който се получава от пчелите от едноименното растение, което расте в Нова Зеландия и Източна Австралия. Цветята на дървото Манука произвеждат нектар, който съдържа уникални съединения - не толкова концентриран, колкото в другите видове мед. Съдържа и веществото метилглиоксал, което има мощен антибактериален ефект.

Медът Манука има своя собствена скала за качество, според която можете да определите колко силен ефект може да има върху тялото. Нарича се „уникален фактор на манука“ и се посочва на етикетите, когато продуктът влиза в продажба. Съответно, колкото по-висок е този фактор, толкова по-силни са антибактериалните и противовъзпалителните свойства на меда.

Медът е естествен десерт, в който човечеството е влюбено в продължение на хиляди години, и то не само защото напълно задоволява нуждите ни от сладко. В традиционната китайска медицина и Аюрведа медът се използва за почти всичко - от борбата с инфекциите до потискането на гаденето и кашлицата. Съвременната наука потвърди силата на меда: сега всички знаят, че той има антиоксидантни и пребиотични свойства, когато навлиза в тялото, и антимикробно действие, когато се прилага локално.

Manuka Honey UMF 10+ на марката Happy Valley на топ цена е уникален вид мед, който се прави само и единствено в Нова Зеландия. Казват, че този специален мед е новата суперхрана – известен е навсякъде по света заради своето противогъбично, антибактериално и противовъзпалително действие. А най-интересното е, че бактериите не развиват резистентност към него.

Този автентичен мед от Манука съдържа редкия органичен компонент Метилглиоксал (MGO) във високоефективна концентрация, на която се дължи до 100 пъти по-силното му антибактериално действие, в сравнение с други видове мед. Медът от Манука има тъмен цвят и гъста консистенция, наподобяваща карамел. За да се запазят най-ценните му съставки, медът не се обработва и се предлага в суров вид.

Медът от Манука на супер цена съдържа средно количество глюкоза, много фруктоза и малко количество малтоза и захароза. В състава му влизат полезни компоненти като:

 • Витамини С, К и Е;
 • Витамини от групата В: Тиамин, Ниацин, Рибофлавин, Пантотенова киселина;
 • Йод;
 • Калий;
 • Мед;
 • Магнезий;
 • Цинк;
 • Натрий;
 • Малко количество желязо, фосфор, калций, манган и селен.

Дори в меда от манука можете да намерите разнообразие от ензими, протеини, както и антиоксиданти и аминокиселини, а най-важното е веществото метилглиоксал. Концентрацията на всички тези витамини и минерали е 4 пъти по-голяма, в сравнение с обикновения мед. Благодарение на своите антиоксидантни и антибактериални свойства медът от Манука е известен като най-мощния естествен антибиотик с широк спектър.

Друга причина медът от Манука да е толкова полезен е, че съдържа естествено присъстващи количества водороден пероксид. Водородният пероксид е друго дезинфекционно съединение, което разгражда органичните съединения. Често се използва като дезинфектант и метод за стерилизация ппри лечение на рани.

Как действа Manuka Honey UMF 10+?

Този сладък, приятен Manuka Honey 10+ е вискозно, тъмнопигментирано вещество, което се произвежда от пчелите, които опрашват цветовете на Манука само за 2 до 6 седмици годишно в някои от най-отдалечените, недокоснати места на Нова Зеландия.

Благодарение на тези оживени малки пчели ние сме привилегировани да бъдем част от едно от най-големите чудеса на природата. Уникалните свойства на 10+ UMF® мед Manuka са нещо повече от деликатес за небцето.

Както споменахме по-горе, повечето ползи от Манука идват от метилглиоксала в меда. Органичното съединение ни помага да се борим срещу някои видове особено вредни и устойчиви на антибиотици бактерии. Проучванията са установили, че може да помогне за инхибиране на растежа както на бактериите E. coli, така и на стафилококус ауреус. Това означава, че медът от Манука може да бъде чудесен начин за понижаване на нивата на вредните бактерии в тялото на човек.

Manuka Honey се предлага в степени от 5+, 10+, 15+, 18+ и 20+. Всеки клас определя нивото на антибактериална активност в меда, което води до по-целенасочена употреба за заздравяване на рани и борба с инфекциите. Богатият, уникален аромат на UMF® 10+ Manuka Honey на топ цена го отличава от всички останали видове мед.

Най-добрите приложения за мед от Манука варират от облекчаване болките на възпалено гърло, до използването му локално върху кожата. Може да се използва за повишаване на имунната система, за да помогне за борба с болестите и за подобряване на кожните състояния. Освен това успокоява болката в гърлото и може да се използва външно при порязвания, рани и язви, за да подпомогне процеса на оздравяване. Той се бори с бактериите и вирусите, като същевременно засилва имунната система.

Подобрява храносмилането

Някои експерти смятат, че медът от Манука може да подобри здравето на червата Ви и да намали подуването на корема. Искате да намалите възпалението, храносмилателните разстройства, коремния дискомфорт или подуването на корема? Манука може да помогне, тъй като съдържа пребиотик, важен за подхранването на добрите бактерии в червата. Това помага на храносмилателната система да се възстанови по естествен път.

Повече енергия

Чистият мед от Манука е идеален основен продукт, който ще Ви даде нови сили, когато се чувствате уморени. Високата плътност на хранителните вещества в меда го прави чудесен усилвател на естествената енергия.

Можете да използвате UMF® 10+ Manuka Honey на изгодна цена за подслаждане на торти, зърнени храни, десерти и напитки. Нашият UMF® 10+ Mānuka Honey е 100% чист и независимо тестван в Нова Зеландия, за да отговори на качествените измервания, очаквани от стандарта UMF®. Вземете своето бурканче, пълно с щастие - Happy Valley Manuka Мед UMF® 10+ на топ цена от biomall.bg.

Избягвайте излагането на силна топлина, за да защитите естествените свойства на меда.

Медът Манука е „сладко злато” на новозеландците

Както подсказва името манука, медът от Манука се произвежда от цветята на дървото манука. Това дърво расте в Австралия и Нова Зеландия, а също така е известно като чаено дърво. Етеричното масло от това дърво отдавна се използва като дезинфектант и здравна помощ поради множеството полезни химикали в дърветата. Когато европейска пчела използва нектар и цветен прашец от малките бели цветя на дървото манука, тя може да създаде мед Манука. За да се счита официално за мед Манука, най-малко 70% от прашеца в меда трябва да идват от цветята на манука.

Когато Манука започне да цъфти, растението произвежда антибактериално вещество, наречено метилглиоксал, което при опрашването на цветята се събира заедно с пчелния нектар. Докато другите видове мед обикновено губят своя антимикробен потенциал под въздействието на светлина и топлина, манука, благодарение на метилглиоксала, продължава да има антисептични, противовъзпалителни свойства. Освен това свойствата на манука се запазват дори по време на облъчване и стерилизация - което го прави наистина незаменим продукт за медицинска употреба. Manuka има собствена система за измерване на ефективността, която се изчислява въз основа на смъртността на бактерии и вируси. Остарялото име е „Уникален фактор на манука“ (UFM), а новото е мярка за диетичен метилглиоксал (MGO). Както вече споменахме, колкото по-висок е този показател, толкова по-високи са антиоксидантните, противовъзпалителните, антибактериалните свойства на меда.

За да различават меда Манука от други видове мед, експертите обръщат основно внимание на неговата гъстота, цвят и вкус. Истинският мед Манука трябва да бъде много гъст и вискозен. Медът от Манука може да бъде толкова гъст, че да има текстура, по-скоро като сладко, отколкото течна като сироп. Медът, произведен от цветя на Манука, също има тъмнокафяв цвят. Този отличителен цвят често е един от основните начини за идентифициране на мед Манука. Изследователите могат да разгледат прашеца в меда, за да го идентифицират, но прашецът от манука и прашецът от канука изглеждат изключително сходни. Въпреки това медът от канука е светът, ясно жълт, докато медът от манука е богат, наситено кафяв.

Всъщност всеки вид мед е висококачествен антисептик поради наличието на глюкоза в състава на оксидазата. Това е специален ензим в пчелната слюнка, който допринася за реакцията на отделяне на антибактериален водороден прекис в тялото, без да вреди на здравите клетки, но ефективно унищожава бактериите. Защо тогава медът от манука счупва рекордите за продажби, бързо придобива огромна популярност по света и има неофициалното наименование на „най-здравословен мед“?

Според проучвания медът манука, в сравнение с други сортове, има по-силни антисептични и антимикробни свойства, а също така е признат за отличен антиоксидант, използва се като противогъбично и антивирусно средство и участва в укрепването на имунитета.

Производството на истински мед от манука се извършва само в Нова Зеландия и е строго контролиран от държавата, така че е невъзможно да се увеличи производството му чрез добавяне на захар или захарен сироп. Той е сертифициран и произведен само в пчелини от местни пчели, на които е строго забранено да се хранят с химически добавки.

Какво е UMF и какво означават цифрите на Вашето бурканче Happy Valley?

Има само два законно установени стандарта за оценка и етикетиране на автентичния Манука мед:

 • Медът трябва да бъде етикетиран с действителните резултати от тестовете за MGO (в mg/kg).
 • Медът трябва да бъде етикетиран с рейтинг по скалата на UMF (Уникален Манука Фактор).

Начин на употреба: 1 чаена лъжичка (20 гр) сутрин на гладно. Не е подходящ за деца на възраст под 1 година.

Дозировка: 20 гр

Дози в опаковка: ~13

Състав в 1 доза (20 грама) Стойност %ПДД
Енергийност 268 кДж ** 
Протеини <0.1 гр ** 

Мазнини

   Наситени мазнини

0 гр

0 гр

** 

Въглехидрати

   Захари

15.9 гр

15.6 гр

** 
Натрий 2.4 мг ** 

Нетно количество: 250 гр

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Съставки:100% чист новозеландски мед.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Да не се приема от деца под 1 година! Дръжте далеч от деца!  Най-добро съхранение - при температури под 20°C.Препоръчителният дневен прием не трябва да бъде надвишаван. Продуктът не трябва да се използва като заместител на разнообразното и рационално хранене.

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™