Manuka Honey MGO 640 250 гр | Manuka Doctor

Manuka Honey MGO 640 250 гр | Manuka Doctor 100% естествен новозеландски мед от манука Суров, без примеси и обработка Сертифициран да съдържа 640 мг/кг метилглиоксал Изключително деликатесен и с много полз Manuka Honey MGO 640 250 гр | Manuka Doctor 100%
Manuka Honey MGO 640 250 гр | Manuka Doctor
Manuka Honey MGO 640 250 гр с топ цена от Manuka Doctor е суров, 100% чист, монофлорен мед от храста манука. Мед от Манука MGO 640 има антиоксидантни и антибактериалени свойства и се счита за най-мощния естествен антибиотик с широк спектър на действие. Научете повече

Manuka Honey MGO 640 250 гр | Manuka Doctor

 • 100% естествен новозеландски мед от манука
 • Суров, без примеси и обработка
 • Сертифициран да съдържа 640 мг/кг метилглиоксал
 • Изключително деликатесен и с много ползи за здравето
 • Manuka Honey MGO 640 250 гр е на изгодна цена от Manuka Doctor

Какво знаем за Мед от Манука MGO 640?

Медът е естествен десерт, в който човечеството е влюбено в продължение на няколко хиляди години, и то не само защото напълно задоволява нуждите ни от сладко. Медът е включен като съставка в рецептите за заздравяване на рани, които са споменати в намерени глинени таблици, датиращи от 2000 г. пр.н.е. Римският лечител Плиний Старши пише за ефективността на меда при лечението на пневмония, плеврит и ухапвания от змии. В традиционната китайска медицина и Аюрведа медът се използва за почти всичко – от борба с инфекциите до потискане на гаденето и кашлицата.

Manuka Honey UMF 15+ 250 гр на уникална цена от Happy Valley има най-високата терапевтична концентрация на метилглиоксал

Съвременната наука е потвърдила силата на меда: сега всички знаят, че той има антиоксидантни и пребиотични свойства при попадане в тялото, и антимикробно действие, когато се прилага локално. Междувременно не може да се каже, че всеки мед е еднакво полезен. Има огромна разлика между обикновения мед и този от манука - много скъп мед, с мощни свойства. Той бързо се превърна в лидер на „продажбите на мед“ и премина от рафтовете с продукти за любители на здравословния начин на живот към болниците и продуктите на козметичните марки.

Уникалният мед от манука се произвежда от пчелите, събирайки нектар от храста манука, известен още като чаено дърво. Тези храсти растат само в Нова Зеландия и Австралия. Но медът идва главно от Нова Зеландия. Тя е известна с великолепната си природа и чистота. Лечебните свойства на меда се използват в продължение на много векове от племето маори – коренното население на тази страна.

Истинската популярност на меда от манука обаче започва през 30-те години на миналия век. Първоначално този продукт не се консумирал от хората поради твърде силния му специфичен вкус. Той се добавял главно в диетата на животните. С течение на времето фермерите забелязали, че животните, които се хранят с него, практически не се разболяват.

Скоро след това лекарите и диетолозите също забелязват, че хората, които използват такъв мед, са по-устойчиви на заболявания, нямат проблеми с храносмилателната система и състоянието на кожата им се подобрява значително. Сладкият и здравословен деликатес получил световно признание, ставайки „експортен хит” на Нова Зеландия.

Медът от манука в момента се произвежда в индустриален мащаб и се предлага в целия свят. С течение на годините той става все по-популярен поради своите ценни и лечебни свойства. Като хранителна добавка Manuka Honey MGO 640 250 гр на уникална цена от Manuka Doctor Ви доставя тази невероятна полезна и изискана храна.

Как действа Мед от Манука MGO 640?

Мед от Манука UMF 15+ 250 гр на отлична цена от Happy Valley има невероятно силно антиоксидантно, противовъзпалително и антибактериално действие

Медът от манука е идеалният здравословен, вкусен заместител на рафинираната захар. Мед от Манука MGO 640 с топ цена ще подслади всяко ястие или напитка и заедно с това има невероятни ползи за здравето Ви. Това е природен антибиотик. Той е много по-ефективен срещу вирусни инфекции, отколкото обикновеният мед, поради високото си ниво на ензими и потентност.

Всъщност всеки вид мед е висококачествен антисептик поради наличието на глюкоза оксидаза в състава си. Това е специален ензим в пчелната слюнка, който допринася за реакцията на отделяне на антибактериален водороден прекис в тялото, който не вреди на здравите клетки, но ефективно унищожава бактериите. Защо тогава медът манука е с рекордни продажби, бързо придоби огромна популярност по целия свят и неофициалното звание „най-полезен мед“?

Това е заради нектара на белите и розови цветове на храста „манука”. Когато настъпи цъфтежът му, растението произвежда редкия органичен компонент, наречен метилглиоксал (MGO), който се събира от пчелите заедно с нектара по време на опрашването на цветовете. Уникалността на автентичния мед от манука е в това, че съдържа най-високата терапевтична концентрация на това вещество, на която се дължи до 100 пъти по-силното му антибактериално действие в сравнение с обикновения мед. Той е с гъста консистенция като карамел и тъмен на цвят, в суров вид и напълно необработен, за да се запазят и най-крехките му ценни съставки.

Освен това, докато другите видове мед обикновено губят своя антимикробен потенциал под въздействието на светлина и топлина, медът от манука, благодарение на метилглиоксала, продължава да има силни антисептични, противовъзпалителни свойства. В допълнение, свойствата на меда от манука се запазват дори по време на стерилизация – което го прави наистина незаменим продукт за здравословна употреба.

В Нова Зеландия се произвежда и пакетира оригиналният Мед от Манука, който е изключително богат на редица витамини и минерали като: витамини от групи В, С, К и Е, йод, калий, желязо, фосфор, калций, манган и селен, съдържа средно количество глюкоза, много фруктоза и малко количество малтоза и захароза. Много е важно да се отбележи, че концентрацията на всички тези полезни вещества е четири пъти по-голяма, отколкото в обикновения мед. Със своите антибактериални и антиоксидантни свойства Мед от Манука се смята за най-мощния естествен антибиотик с широк спектър.

Мед от Манука има собствена система за измерване на ефективността, която се изчислява въз основа на скоростта на унищожаване на бактерии и вируси. Има само два законно установени стандарта за оценка и етикетиране на Мед от Манука:

 • Медът трябва да бъде етикетиран с действителните резултати от тестовете за MGO (в mg/kg).
 • Медът трябва да бъде етикетиран с рейтинг по скалата на UMF (Уникален Манука Фактор).

Manuka Honey MGO 640 250 g е сертифициран с MGO 640. Терминът означава метилглиоксал, съдържащ уникално фитохимично свойство, присъстващо само в храста манука, което дава на Manuka Honey MGO 640 250 g невероятно силно антиоксидантно, противовъзпалително, антибактериално действие. UMF сертификатът на продукта е гаранция, че медът е истински.

Manuka Honey UMF 15+ 250 гр на супер цена от Happy Valley повишава имунитета и има широк спектър на действие като най-мощния естествен антибиотик

Метилглиоксалът, съдържащ се в Manuka Honey MGO 640 250 гр, е химическо съединение, образувано по време на биохимични трансформации, които протичат в природата с участието на определени ензими, произведени от полезни бактерии. Това съединение, когато проникне в засегнатата клетка, произвежда водороден пероксид. Водородният пероксид има антисептични и доказани антибактериални свойства. Нивото на водороден пероксид, освободен от ензима, не е толкова високо, за да повреди тъканите на тялото, но достатъчно, за да убие бактериите.

Колкото по-висока е концентрацията на съединението, толкова по-силен е антибактериалният ефект на продукта, който го съдържа. Manuka Honey MGO 640, който Ви предлагаме на страхотна цена, е сертифициран с MGO 640. Този сладък деликатес има антибактериални свойства. Справя се с инфекции, причинени от Staphylococcus aureus (резистентна на метицилин MRSA), стрептокок, E.coli и Helicobacter pylori. От друга страна, той е хранителен продукт и може да се консумира без притеснения.

„Течното злато" на Нова Зеландия Мед от Манука MGO 640 на неповторима цена също има силен противогъбичен и противовъзпалителен ефект. Използва се при различни заболявания като естествено терапевтично средство, което подкрепя фармакологичната терапия.

Освен това при рани Мед от Манука не само извлича лимфната течност и елиминира инфекциите, но и възвръща леко киселинното ниво на pH на кожата – като по този начин ускорява заздравяването и стимулира подмладяването на клетките.

Още ползи при прием на Мед от Манука MGO 640:

 • Подпомага лечението на стомашно-чревни заболявания;
 • Помага при стомашни язви и висока киселинност;
 • Облекчава храносмилателните разстройства и се препоръчва на хора, страдащи от синдром на дразнимото черво;
 • Помага за борба с патогенните бактерии, разположени в храносмилателния тракт;
 • Препоръчва се за хора, страдащи от инфекции на пикочните пътища и пикочния мехур;
 • Мед от Манука MGO 640 от Manuka Doctor на супер цена е ефективен при трудно заздравяващи (хронични) рани;
 • Помага при лечението на кожни заболявания като акне и екзема;
 • Успешна е употребата му при невродерматит, псориазис, херпес;
 • Подобрява имунитета, предпазва от грип и настинки;
 • Облекчава болки в гърлото, хрема и други неприятни симптоми, причинени от инфекция;
 • Добре се съчетава с традиционното лечение, по-специално с антибиотиците.

Освен Manuka Honey MGO 640 250 гр на много добра цена от Manuka Doctor, може да изберете и мед с  по-нисък или по-висок фактор.

Начин на употреба: Приемайте по 1 лъжица дневно.

Състав в 100 грамаСтойност%ПДД
Енергийни стойности1000 кДж/335 ккал**
Протеини0.2 гр**

Общо мазнини

   Наситени мазнини

0.2 гр

0.1 гр

**

**

Въглехидрати

   Захари

81.9 гр

70.9 гр

**

**

Сол0.0 гр**

** Daily Value не е установено.

3-PLA ≥ 400 mg/kg; 2-MAP ≥ 5 mg/kg ; 2-MBA ≥ 1 mg/kg ; 4-HPLA ≥ 1 mg/kg; DNA < Cq 36

Съставки: 100% чист и непастьоризиран Мед от Манука от Нова Зеландия.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Не се препоръчва за деца под 1 година! Ако страдате от диабет, се консултирайте с Вашия лекар! Не се препоръчва за деца под 12-месечна възраст! Консумирайте до 12 месеца след отваряне. При много топло време се препоръчва съхранение в хладилник.

100% клиента препоръчват този продукт

 • 5 страхотно
  100%
 • 4 Доволен
  0%
 • 3 Неутрално
  0%
 • 2 Незадоволителен
  0%
 • 1 Недоволен
  0%

Отзиви над Manuka Honey MGO 640 250 гр | Manuka Doctor

 • (5)

Общо отзиви (1)
Натиснете тук и напишете отзив, за да го добавите за този продукт.