Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Iron + Vitamin C 180 капсули | Sanct Bernhard 3052340

Iron + Vitamin C 180 капсули | Sanct Bernhard 3052340
Iron + Vitamin C 180 капсули | Sanct Bernhard 3052340
Iron + Vitamin C 180 капсули | Sanct Bernhard 3052340
62.90 лв.
Код на продукта : Iron Plus Vitamin C 180 Caps
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.35 лв.

 
Бърза поръчка
Iron + Vitamin C 180 капсули | Sanct Bernhard 3052340

Iron + Vitamin C 180 капсули | Sanct Bernhard

  • Подобрява енергийния метаболизъм
  • Компонент на еритроцитите и хемоглобина
  • Участва в транспорта на кислорода до клетките
  • Подкрепя имунната система
  • Предотвратява анемия
  • Пoвишаванe психичeската и физичeската издръжливoст на тялoтo
  • Защитава от оксидативния стрес
  • Iron + Vitamin C 180 капсули е на топ цена от Sanct Bernhard

Какво знаем за Желязо + Витамин C?

Първото желязо, което попада в ръцете на човека, не е със земен произход, а от космоса: то е част от метеоритите, падащи на Земята. Затова шумерите са го нарекли „небесна мед“, а древните копти –  „небесен камък“. В ерата на първите династии на Ур в Месопотамия желязото се е наричало аn-bar (небесно желязо). Египтяните винаги са изобразявали железните предмети в синьо – цветът на небето. В папируса на Еберс (преди 1500 г. пр.н.е.) то се споменава като небесен метал.

Днес, благодарение на модерните технологии, се създават безопасни и добре усвоими от човешкия организъм форми на желязо. Ние Ви предлагаме хранителната добавка Iron + Vitamin C 180 капсули на уникална цена от Sanct Bernhard, която съдържа ключов химичен елемент за Вашето здраве – желязо, и витамин С, важен за неговото усвояване.

Човешкото тяло е сложна система, за нормалното функциониране на която е необходим баланс на химичните вещества, идващи отвън. Един от жизненоважните микроелементи е желязото. Той е част от хемоглобина, който е отговорен за транспортирането на кислород до всички клетки и тъкани, участва в синтеза на протеини, ензими и хормони. Организмът не е в състояние да произвежда този много важен и основен елемент и неговото набавяне е възможно само с храната.

Недостигът на елемента е едно най-разпространените хронични заболявания, което най-често засяга жени, които се оплакват от обилен месечен цикъл, и физически активни хора. Освен това неговото усвояване е доста трудно, така че дори добре планираната диета може да се окаже недостатъчна. Важно е менюто да включва месо с добро качество, тъй като растителните продукти съдържат така нареченото негемно желязо, което има много ниска бионаличност.

Железният дефицит се проявява главно с отпадналост, бледа кожа, проблеми с концентрацията и отслабен имунитет. Недостигът, ако не се коригира навреме, може да доведе до появата на желязодефицитна анемия.

Как действа Желязо + Витамин C на капсули?

Желязо + Витамин C капсули на топ цена е хранителна добавка, която съдържа витамин С, екстракт от ацерола и желязо. Желязото е основен микроелемент за функционирането на човешкото тяло. То е съставна част от сложните протеини на хема – хемоглобин и миоглобин – участва в доставката на кислород, който е необходим за метаболизма при аеробни условия. Освен това то е част от много ензими, включително цитохромите, каталаза и пероксидаза, които играят решаваща роля в клетъчния метаболизъм.

Iron Vitamin C 180 capsules набавя желязо – решаващ елемент в много от процесите в организма. Високата активност на молекулата на желязото го прави много важен фактор за голяма част биологично активни молекули, като ензими, включително цитохром оксидаза в митохондриите, които произвеждат енергия в нашите клетки. Този елемент е компонент и на други протеини, които участват в жизненоважни процеси: хемоглобин, транспортиращ кислород в еритроцитите, и миоглобин, събиращ кислород в мускулите.

Благодарение на лекотата на приемане и даряване на електрони желязото играе важна роля за функционирането на живите организми. Нещо повече, то участва в основни процеси на живота, т.е.: транспорт на кислород, синтез на ДНК, призводство на енергия в клетката, както и в процеса на делене и специализация на клетките. Горните примери са достатъчни, за да разберем, че желязото е ключов елемент във функционирането на клетките и организмите.

Желязо + Витамин C капсули е чудесна добавка, която ще Ви помогне да поддържате нужното количество желязо в тялото си. Нивото на елемента в човешкия организъм се регулира от контрола на усвояването му, но неговата екскреция се следи много слабо. Оказва се, че почти 90% от желязото се отделя от тялото ни, така че по-голямата част от него изобщо не се усвоява. Това се случва особено когато диетата е слабо подходяща за възрастта, пола и физическата активност. Струва си да се гарантира, че ежедневната доставка на желязо е достатъчна.

Вегетарианците и веганите са особено изложени на недостиг на този важен елемент, защото избягват консумацията на животински продукти. Бионаличността на желязото, което се намира в продуктите от растителен произход, се ограничава от фитиновата киселина, която е присъща съставка на някои растения. Освен това в тези продукти елементът се среща под формата на Fe3 +, а неговата бионаличност е много по-лоша, тъй като образува комплекси с недобра разтворимост.

Организмът отделя по 1-2 мг желязо всеки ден. Останалото количество се рециклира. С помощта на много сложен процес желязото от изхабените еритроцити се „вкарва” отново в употреба. Това рециклиране е от голяма полза, като се има предвид колко трудно тялото извлича елемента от храната. Само 10-20% от съдържанието му в месото и едва 1-5% от количеството му в яйцата и растителната храна се усвоява от човешкия организъм.

Благодарение на свойствата си за редуциране на желязото от фери йони (Fe3 +) до феро йони (Fe2 +) някои вещества могат да подобрят неговата бионаличност. Усвояването на желязо се увеличава под влияние на витамин С. Приемането на 25-50 мг витамин С на едно хранене достатъчно увеличава усвояването му, особено при хора, лекувани от анемия. Нарушеното усвояване на минерала възниква след приема на калций – пиенето само на една чаша мляко значително намалява ефективността на този процес. Танините от кафето, чая, виното, бирата и някои плодове, полифенолите, които се съдържат в тях, растителните влакна, цинкът, някои протеини също оказват негативно влияние на усвояването на елемента от организма. За щастие, с помощта на витамин С, включен в Iron Vitamin C 180 capsules, механизмът се регулира – той улеснява усвояването на желязото и неутрализира действието на танините.

Аскорбиновата киселина е най-известният и най-популярният витамин с многопосочен ефект върху човешкото тяло. Основните му функции включват: подобряване на имунния отговор, антиоксидантна активност, подпомагане на кръвоносната система, участие в биосинтезата на колаген и поддържане на нормалните функции на съединителната тъкан. Аскорбиновата киселина е донор на два електрона и е кофактор при много ензимни реакции, протичащи в организма.

Витамин С е и един от най-силните антиоксиданти. Благодарение на антиоксидантния си капацитет той защитава клетките на тялото от разрушителното действие на свободните радикали. Той също така играе защитна роля, предотвратяваща образуването и прогресирането на сърдечно-съдови заболявания.

В продукта Желязо + Витамин C капсули е добавен също и екстракт от ацерола. Той съдържа най-концентрираният натурален източник на витамин C, сто пъти по-голям от съдържанието в портокалите. Плодовете на ацерола са изключително богати на витамин С в неговата естествена форма на аскорбинова киселина. Освен това в черешите ацерола има желязо, фосфор и калций, както и витамини Е, А и В (В1, В2 и В3). Те са богати на антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали. Този плод се характеризира с високо съдържание на каротеноиди и полифеноли. В неговия сок има 17 различни каротеноиди, от които преобладаващо е количеството на β-каротин. В зависимост от култивирането на растението, се наблюдава наличието на различни антоцианини. Антиоксидантната активност на ацерола е сред най-добрите от всички източници на антиоксиданти.

В заключение, Iron + Vitamin C 180 капсули на уникална цена от Sanct Bernhard е специален продукт, предназначен да допълни дефицита на желязо в организма. Препоръчва се особено при липса на енергия, умора, чувство на отпадналост, дефицит на желязо, анемия и др.

Препоръчителен прием: Приемайте по 1-2 капсули на ден с достатъчно течности.

Дозировка: 1 капсула

Дози в опаковка: 180

Състав Стойност в 1 доза (1 капсула) Стойност в ДД (2 капсули) %ПДД
Екстракт от ацерола 353 мг 706 мг **
Витамин С 60 мг 120 мг 150%
Желязо 10 мг 20 мг 143%

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Състав: екстракт от ацерола, малтодекстрин (пълнител), желатин, желязо (II) – глюконат, микрокристална целулоза (пълнител), магнезиев стеарат (противослепващ агент).

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™