Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Evening Primrose Oil 200 капсули | Sanct Berhard

Evening Primrose Oil 200 капсули | Sanct Berhard
Evening Primrose Oil 200 капсули | Sanct Berhard
Evening Primrose Oil 200 капсули | Sanct Berhard
59.90 лв
Код на продукта : Evening Primrose Oil 200 caps Sanct Berhard
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.6 лв.
дози
Опаковката е достатъчна за 33 дни
* при минимален дневен прием


 
Бърза поръчка
Evening Primrose Oil 200 капсули | Sanct Berhard

Evening Primrose Oil 200 капсули | Sanct Berhard

  • Осигурява гама-линоленова киселина
  • Лесен начин да увеличите доставката на GLA
  • Може да забави появата на бръчки
  • Положително влияе на подхранването на кожата
  • Помага за намаляване на мастната тъкан
  • Предотвратява развитието на рак
  • Подпомага оздравителните процеси при атопичен дерматит
  • Намалява симптомите на ПМС
  • Evening Primrose Oil 200 капсули е на топ цена от Sanct Berhard

Какво знаем за Масло от Вечерна Роза?

Едно от най-полезните растения с много лечебни свойства е Evening Primrose (вечерна роза), познато още с имената нощна свещ, папулка, върболика, вечерна иглика, нахткерце, лапулка. Връщайки се към културата на американските индианци, установяваме, че то се използва за лечебни и козметични цели вече няколко хиляди години.

Вечерната роза е тревисто, диво растение с яркожълти цветове, които разцъфват с настъпването на нощта и умират при изгрев слънце. Расте не само в американските територии, но и в Европа, Азия и дори в Австралия. Главното предназначение на растението и пастата от смачканите му семена е било за зарастване на рани и различни наранявания, лечение на астма и облекчаване симптомите на ПМС и климактериума при жените. Маслото от семената на билката е било оценено от северноамериканските индианци преди повече от две хилядолетия и се използвало като едно от основните лечебни средства от шаманите.

Вечерната роза е била ценена не само в Северна Америка, но и в Южна Америка: инките и маите също активно използвали тази култура, а перуанските индианци я употребявали като универсално растение за рани, проблеми с храносмилането, при главоболие, колики, за регулиране на менструалния цикъл, спиране на вътрешното кървене. Мексиканските племена смятали вечерната роза за най-доброто лекарство срещу настинки, треска, за заздравяване на кожата и при безплодие.

Маслото от това уникално растение започва активно да се изучава, докато то се оценява напълно едва през 70-те години на миналия век, по-специално се разкрива уникалната му способност да засилва лечебните свойства на други базови масла. Масло от семената на билката, които са събрани в шушулки, се извлича чрез обикновено студено пресоване. Тъй като самите семена са много трудни за събиране, полученото от тях масло е едно от най-ценните и редки масла. Съдържащите се в него компоненти формират уникална комбинация, и то не по смисъл на концентрацията им, а по отношение на това, че са във взаимно усилващо се съотношение, което играе ролята на един вид активатор на биологичните процеси. Съставът на маслото от Evening Primrose се отличава и с това, че е единственото растително масло, което е сходно по характеристики с рибеното масло.

Като хранителна добавка Evening Primrose Oil 200 капсули на най-изгодна цена от Sanct Berhard съдържа това уникално масло, което ще Ви помогне да се чувствате здрави и в добро разположение по време на месечния цикъл, да имате здрава и жизнена кожа и за доброто здраве и самочувствие по време на климакса.

Как действа Масло от Вечерна Роза на капсули?

Масло от Вечерна Роза 200 капсули с топ цена съдържа висококачествено масло от семена на Evening Primrose. Демонстрира много про-здравословни свойства, което е свързано със съдържанието на незаменими мастни киселини в състава му. Отличава се като най-богатия източник на гама-линоленова киселина, която има голям спектър от ефекти за организма. Семената от Evening Primrose съдържат близо 20% масло, което се състои от около 80% линолова киселина, 7-10% гама-линоленова киселина (GLA) и малко количество олеинова, палмитинова и стеаринова киселини. Важното е, че маслото от семена на Evening Primrose е изключително биологично достъпно.

Масло от Вечерна Роза осигурява гама-линоленова киселина, съкратено GLA. Това е мастна киселина, класифицирана към есенциалните мастни киселини (EFA), която трябва да бъде осигурена с храната, тъй като организмът няма способността да я произвежда. Тя е предшественик на ейкозаноидите, включително PGE1 – простагландини, демонстриращи хормонални функции, благодарение на които влияе върху функционирането на организма. Гама-линоленовата киселина също влияе върху синтеза на простациклините и тромбаксаните. Всички тези вещества регулират локалния метаболизъм на тъканите и техният ефективен синтез е от съществено значение за поддържането на правилните функции на човешкия организъм.

Evening Primrose Oil 200 капсули може да подобри сърдечно-съдовото здраве. Благодарение на високото съдържание на незаменими мастни киселини маслото от вечерна роза помага за намаляване на рисковите фактори от сърдечно-съдови болести, които включват: твърде високо ниво на холестерол и триглицериди, хипертония и прекомерно агрегиране на тромбоцитите. Това се дължи до голяма степен на GLA или по-точно на нейния метаболит, т.е. простагландин PGE1. Той помага за отпускане на кръвоносните съдове и насърчава правилния приток на кръв. В допълнение, той предпазва от патологичното струпване на тромбоцити, намалявайки тенденцията за образуване на съсиреци.

В проучвания върху животни е доказано, че приемът на масло от Evening Primrose води до подобрен липиден профил и нормализиране на кръвното налягане. Освен това спомага за намаляване на интензивността на възпалението, което също допринася за етиологията на сърдечно-съдовите заболявания.

Evening Primrose Oil 200 caps подобрява качеството на кожата. Маслото от вечерна роза има много благоприятен ефект върху състоянието на кожата. Благоприятства подобряването на еластичността и здравината ѝ, насърчава правилното ниво на хидратация, намалява неравностите. Струва си да се отбележи, че серамидите, присъстващи в роговия слой, съдържат голямо количество линолова киселина. Недостигът на това съединение увеличава риска от увреждане на липидния слой, което води до нарушения на бариерната функция на кожата. От своя страна, дефицитът на гама-линоленова киселина насърчава патологични възпалителни реакции.

Evening Primrose Oil може да се използва и при дерматологични заболявания. Действа чудесно при хора с акне – облекчава интензивността на възпалението и намалява степента на обрива върху кожата. Препоръчва се и за хора, страдащи от атопичен дерматит. Поради проблемите с превръщането на линоловата киселина в гама-линоленова киселина при хора, страдащи от атопичен дерматит, е логично да се суплементира с GLA, за да се намалят симптомите на заболяването. Това е потвърдено с резултатите от проучвания, при които прилагането на GLA облекчава хода на атопичния дерматит. Маслото помага за намаляване на сърбежа и сухотата на кожата и допринася за регресията на обрива.

Evening Primrose Oil 200 капсули с изгодна цена има антираков ефект. Гама-линоленовата киселина се посочва като форма на профилактика или дори допълване на противораковите терапии. Има цитотоксичен ефект върху раковите клетки, предотвратявайки развитието им в организма. Тя не само намалява темповете на генна експресия на тези клетки, но и ограничава достъпа им до хранителни вещества. Evening Primrose Oil може също да подкрепи противораковата терапия, работейки синергично с някои лекарства, прилагани по време на химиотерапията.

Приемът на капсулите Evening Primrose Oil е чудесна подкрепа за намаляване на мастната тъкан в организма. Гама-линоленовата киселина може да се използва и за увеличаване на темпа на отслабване. Нейното суплементиране засилва процеса на бета-окисляване, т.е. окисляването на мастни киселини, за да се получи енергия. GLA също проявява активност към кафявата мастна тъкан, чиято основната функция е свързана с изгарянето на енергия и термогенезата. Доказано е, че прилагането на масло от вечерна роза има стимулиращ ефект върху метаболизма, като подпомага загубата на тегло.

Evening Primrose Oil 200 капсули стабилизира клетъчните мембрани. Високото съдържание на GLA е причина за използване на масло от вечерна роза при такива заболявания като диабетна невропатия, множествена склероза и болест на Алцхаймер. Изследователите са открили тясна зависимост между намалените нива на EFA (главно GLA) и появата на тези заболявания. Изглежда GLA, като компонент на биологичните мембрани, насърчава тяхната стабилизация и подобрява транспорта през клетъчните мембрани. Освен това има много изследвания върху животни, които показват, че Evening Primrose намалява разпадането на миелина и подпомага възстановяването на увредените нерви.

Evening Primrose Oil 200 капсули носи много ползи за здравето на жените. Маслото от Evening Primrose често се препоръчва на жените. Някои изследвания предполагат, че то може да облекчи симптомите, известни като предменструален синдром (ПМС). Според субективното мнение на участниците в изследването, които са приемали масло от Evening Primrose, болката в гърба отшумява и подуването намалява. Жените също отчитат подобрение в психическото благополучие – настроението им се стабилизира, те са по-малко чувствителни и по-малко податливи на плач. Наблюдава се също, че маслото от вечерна роза се оказва много полезно в случай на масталгия (болка в гърдите), особено ако е причинена от предменструален синдром.

Обобщавайки, Evening Primrose Oil 200 капсули на невероятна цена от Sanct Berhard е висококачествен естествен източник на гама-линоленова киселина. Продуктът позволява лесно да се увеличи доставката на това съединение, изключително важно за функционирането на организма. Благодарение на широкия си спектър от ефекти добавката може да се използва за борба с кожните проблеми и от жени, страдащи от предменструален синдром. Освен това може да се прилага като част от профилактиката на сърдечно-съдовите заболявания и за забавяне на темповете на стареене.

Препоръчителен прием: Приемайте по 2 капсули три пъти дневно с достатъчно течност.

Дозировка: 2 капсули

Дози в опаковка: 100

Състав в 1 доза (2 капсули) Стойност %ПДД
Масло от вечерна роза 1000 мг **
общо мазнини 1000 мг **
от които наситени мастни киселини поне 45 мг **
ненаситени мастни киселини поне 810 мг **
от които мононенаситени мастни киселини поне 60 мг **
полиненаситени мастни киселини поне 750 мг **
от които гама-линоленова киселина поне 90 мг **

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Съхранявайте на сухо място при температура под 25°С! Пазете от светлина!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™