Melatonin Spray 30 мл | OstroVit

[Melatonin Spray 30 мл | OstroVit При проблеми със съня При пътувания към далечни дестинации с часова разлика При работа на смени За мъже с доброкачествено уголемяване на простатата Мелатонин Спрей е на
[Melatonin Spray 30 мл | OstroVit При проблеми със съня При пътувания към далечни дестинации с часова разлика При работа на смени За мъже с доброкачествено уголемяване на простатата Мелатонин Спрей е на
[Melatonin Spray 30 мл | OstroVit При проблеми със съня При пътувания към далечни дестинации с часова разлика При работа на смени За мъже с доброкачествено уголемяване на простатата Мелатонин Спрей е на
[Melatonin Spray 30 мл | OstroVit При проблеми със съня При пътувания към далечни дестинации с часова разлика При работа на смени За мъже с доброкачествено уголемяване на простатата Мелатонин Спрей е на
Melatonin Spray 30 мл | OstroVit
Melatonin Spray 30 мл на ниска цена от OstroVit помага при проблеми със съня. Мелатонин Спрей е подходящ за хора, които работят на смени и летят със самолет. Научете повече
16.95 лв.
Без данък: 16.95 лв.
 • Статус: В наличност
 • Марка: OstroVit
 • Модел: Melatonin Spray 30 ml
 • КОД: OST-903170

Melatonin Spray 30 мл | OstroVit

 • При проблеми със съня
 • При пътувания към далечни дестинации с часова разлика
 • При работа на смени
 • За мъже с доброкачествено уголемяване на простатата
 • Мелатонин Спрей е на топ цена от OstroVit

Какво знаем за Мелатонин Спрей? 

Мелатонинът, често наричан хормон на съня, е централна част от цикъла сън-събуждане на тялото. Производството му се увеличава с вечерната тъмнина, насърчавайки здравия сън и помагайки за ориентиране на циркадния ритъм на тялото.

Melatonin Spray 30 мл на ниска цена от OstroVit помага при проблеми със съня.Тялото естествено произвежда мелатонин, но изследователите и обществеността все повече се интересуват от външни източници за добавянето му, с различни добавки като по-лесен начин за справяне с безсънието. Проучванията показват, че добавките с мелатонин подобряват съня. Ако трудно заспивате вечер, будите се през нощта, възползвайте се от лесния за употреба Мелатонин Спрей на идеална цена от OstroVit на Biomall.bg още днес. 

Мелатонинът е естествен хормон, който се произвежда от епифизната жлеза в мозъка и след това се освобождава в кръвта. Тъмнината подтиква епифизната жлеза да започне да произвежда мелатонин, докато светлината кара това производство да спре. В резултат на това мелатонинът помага за регулиране на циркадния ритъм и синхронизиране на цикъла сън-събуждане с нощта и деня. По този начин улеснява прехода към сън и насърчава последователна, качествена почивка.

Мелатонинът, създаден в тялото, е известен като ендогенен мелатонин, но хормонът може да се приема и външно, както е и случаят с този тип добавки. Бърз и удобен начин за прием на мелатонин е под формата на спрей. Той е удобен за пренасяне даже и в най-малката дамска чанта.

Как действа Мелатонин Спрей?

Повечето хора мислят за мелатонина като за естествено средство за отслабване, нещо като чай от лайка под формата на спрей. Дори името на популярната хранителна добавка звучи сънено – този дълъг звук „о“ почти Ви кара да се прозявате по средата на думата. Но мелатонинът също е хормон, който мозъците Ви естествено произвеждат, а хормоните, дори в минимални количества, могат да имат мощни ефекти в цялото Ви тяло.

Получаването на достатъчно количество качествен сън е абсолютна необходимост за добро здраве, но много от Вас понякога изпитват затруднения със съня. Безсънието възниква поради различни фактори, вариращи от дълги часове работа или пътуване до състояния, нарушаващи съня, като често уриниране и стресови събития. Възрастните хора може да са особено податливи на затруднено заспиване и събуждане през нощта поради спада в нивата на мелатонин, свързани със стареенето. Мелатонинът може да помогне за насърчаване на здравословни модели на сън при някои хора, независимо от причината за безсънието.

Тревожността и стресът могат да причинят безсъние, както и множество други потенциално сериозни заболявания, като сънна апнея, синдром на неспокойните крака или разстройства на настроението като депресия, които може да изискват медицинско лечение. През деня епифизната жлеза с размер на грахово зърно остава неактивна. Няколко часа преди естественото Ви време за сън, когато навън започне да се стъмва и светлината, навлизаща в ретината Ви, избледнява, жлезата се включва, за да наводни мозъка с мелатонин.

Мелатонинът действа по-скоро като превключвател, който изключва дневните функции и включва нощните. Така че приемането на добавка с мелатонин е нещото, което подвежда тялото Ви, карайки го да мисли, че вече е нощ и време за сън. Не толкова Ви приспива, колкото казва на тялото, че е време за сън.

Мелатонинът може да Ви накара да се почувствате малко по-сънливи, когато го приемате, но той има по-голямо влияние върху регулирането на времето на цялостния Ви цикъл сън-събуждане и помага да настроите циркадния часовник, приблизително 24-часовият вътрешен часовник, който казва на тялото Ви какво време на деня е и да го синхронизира с външния свят.

Мелатонинът понякога се нарича „хормонът на тъмнината“ или „хормонът на вампира“, защото излиза през нощта, казва Матю Уокър, професор по неврология и психология в Калифорнийския университет в Бъркли и автор на книгата „ Защо спим?“. Тъй като нивата на мелатонин се повишават, нивата на кортизола, хормонът на стреса, спадат. Дишането се забавя. Скоро клепачите Ви започват да падат.

Добре установено е, че мелатонинът, произвеждан от тялото, играе основна роля за получаване на качествен сън. Досегашните изследвания показват, че добавките с мелатонин като Мелатонин Спрей на достъпна цена от OstroVit могат да бъдат полезни в определени ситуации, свързани с проблеми със съня. При възрастни научните изследвания са открили най-ясните потенциални ползи от мелатонин за хора, които имат проблеми със съня, свързани със забавено разстройство във фазата на сън-бодърстване и джет лаг.

Кога помагат добавките с мелатонин?

При разстройството на забавената фаза на сън-събуждане е нарушен циркадният ритъм, при което графикът на съня на човек се измества по-късно, често с няколко часа. На хората с този график им е трудно да спят дълбоко, ако нещо ги тревожи, като различни задължения в работата или училището, което ги принуждава да се събуждат рано сутрин. Проучванията показват, че ниски дози мелатонин, приети преди желаното време за лягане, могат да помогнат на хората със забавено разстройство на фазата на сън-бодърстване да коригират своя цикъл на сън напред.

Джет лаг може да възникне, когато човек преминава бързо през множество часови зони, като например при междуконтинентален полет, тъй като вътрешният часовник на тялото му се разминава с местния цикъл ден-нощ. Доказателства от малки научни изследвания сочат добавките с мелатонин, каквато е Мелатонин Спрей на супер цена от OstroVit, като потенциално помагащи за нулиране на цикъла сън-бодърстване и подобряване на съня при хора с джет лаг.

Подходящ е за работниците на смени - хора, които работят през нощта или рано сутрин. Те често се борят със затруднения със заспиването, свързани с неправилен циркаден ритъм. Изследванията на мелатонин при работници на смени дават убедитетлни резултати. Ако работите на смени и Ви е трудно да спите през деня, Мелатонин Спрей на идеална цена от OstroVit със сигурност ще Ви помогне.

Препоръчителен е за мъже с доброкачествено уголемяване на простатата, които често имат лош сън поради честото уриниране през нощта. Учени от Обединеното кралство установяват, че мелатонинът може да предложи ефективно решение. Когато 20 по-възрастни мъже са били лекувани с 2 мг мелатонин всеки ден в продължение на един месец, те са имали значително намаляване на нощното уриниране и са съобщили, че състоянието им е по-малко притеснително, отколкото преди лечението.

Melatonin Spray 30 мл на ниска цена от OstroVit помага при джет лаг.

Допълнителни стъпки за подобряване на съня:

Хората с проблеми със съня могат да се възползват от предприемането на стъпки за развитие на здравословни навици за сън. Дори ако мелатонинът предлага облекчение, подобряването на съня Ви и околната среда може да насърчат по-добро качество на съня:

 • Оптимизирайте хигиената на съня си: хигиената на съня се отнася до поведение, което влияе върху качеството на съня. Насоките за здравословна хигиена на съня включват лягане и събуждане по едно и също време всеки ден, въздържане от кофеин и алкохол в часовете преди лягане и поддържане на тиха, релаксираща среда в спалнята. Може също да помогне да инвестирате в по-добър матрак и ново спално бельо;
 • Ограничете времето си пред екрана вечер: смартфоните, таблетите, телевизорите и компютрите имат екрани, които излъчват синя светлина, което може да попречи на циркадния ритъм, ръководещ цикъла Ви на сън. Проучванията показват, че намаляването на излагането Ви на екранни устройства може да Ви помогне да заспите по-лесно;
 • Планирайте кратки следобедни дрямки: дрямките са ефективен начин за хората с недоспиване да наваксат с дневен сън. Дългите дрямки обаче могат да затруднят заспиването Ви в обичайното време за лягане. Дрямките, които продължават между 10 и 20 минути, се считат за идеални, тъй като те обикновено са достатъчно дълги, за да Ви помогнат да се почувствате освежени след това, без да Ви позволяват да навлезете в етапите на дълбок сън от Вашия цикъл на сън;
 • Говорете с Вашия лекар: говоренето с Вашия лекар за Вашите проблеми със съня може да му помогне да определи дали може да имате основно нарушение на съня. Например обсъждането на проблеми със съня или прекомерната сънливост може да разкрие проблем като сънна апнея. Работата с лекар може да доведе до по-подходящи и ефективни лечения.

Произведено в: САЩ

Препоръчителен прием: Разклатете преди употреба. 1 впръскване 30 минути преди лягане. Препоръчително е да се дозира под езика.

Приложение с пипета: Разклатете преди употреба. Развийте пулверизатора, след което използвайте пипетата, предоставена с продукта. Измерете 5 капки, консумирайте 30 минути преди лягане. Препоръчително е да се дозира под езика. Продуктът е предназначен за възрастни.

Благоприятен ефект има, когато приемате 1 мг мелатонин малко преди лягане или 0,5 мг малко преди лягане в първия ден от пътуването и още няколко дни след пристигане на Вашата дестинация.

Дозировка: 1 впръскване 

Дози в опаковка: 276 

Състав в 1 доза (1 впръскване)Стойност%ПДД
Мелатонин1 мг**

 † Дневните дози са базирани на 2000 калории. 

** Daily Value не е установено.

Съставки: пълнител: глицерол; пречистена вода, мелатонин.

Продуктът може да съдържа мляко (включително лактоза), соя, фъстъци, други ядки, сусам, зърнени култури, съдържащи глутен, яйца, ракообразни, риба.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Не приемайте, ако сте алергични към някоя от съставките на продукта! Да не се използва по време на шофиране или работа с машини, да не се комбинира с алкохол и с други лекарства, включително билкови лекарства! Да се ​​консумира до 2 месеца след отваряне.

100% клиента препоръчват този продукт

 • 5 страхотно
  100%
 • 4 Доволен
  0%
 • 3 Неутрално
  0%
 • 2 Незадоволителен
  0%
 • 1 Недоволен
  0%

Отзиви над Melatonin Spray 30 мл | OstroVit

 • (5)

Общо отзиви (1)
Натиснете тук и напишете отзив, за да го добавите за този продукт.