Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Ambrosia B12 - Витамин B12 5000 мкг капки | Doleran Pharma

Ambrosia B12 - Витамин B12 5000 мкг капки | Doleran Pharma
Ambrosia B12 - Витамин B12 5000 мкг капки | Doleran Pharma
51.00 лв.
Код на продукта : Ambrosia B12 5000 µg 30 ml
Тегло: 0.00 kg
Наличност : В наличност

Цена на доза: 0.51 лв.


 
Бърза поръчка
Ambrosia B12 - Витамин B12 5000 мкг капки | Doleran Pharma

Ambrosia B12 - Витамин B12 5000 мкг капки | Doleran Pharma

  • Комплекс от витамин В12 в биоактивна форма и витамин В9
  • Оптимален метаболизъм на хомоцистеин
  • Нормална хематопоеза
  • Подкрепа за функционирането на нервната система
  • Подобряване на когнитивните функции
  • Подходящ за вегетарианци
  • При нарушения на метилирането
  • Регулация на метаболизма
  • Удобна употреба
  • Ambrosia B12 - Витамин B12 5000 мкг капки е на чудесна цена от Doleran Pharma

Какво знаем за Ambrosia B12?

Кобаламин има най-сложната химическа структура в сравнение с другите витамини. Витамин В12 е общоприетото наименование на два химически варианта на молекулата на кобаламин – хидроксикобаламин и цианокобаламин, които имат витаминно действие. Добре се разтваря във вода, практически не се разпада при продължителна термична обработка. Това вещество е в състояние да се натрупва в черния дроб за бъдеща употреба. Микроорганизмите, които обитават червата, синтезират малки количества от него.

Историята на откриването на витамин В12 започва в средата на 19 век с описание на заболяване, основното проявление на което е била особена форма на анемия със смъртоносен изход. След 20 години това заболяване е наречено „Пернициозна анемия“ (с други думи „злокачествена анемия“). През 1934 г. лекарите Джордж Мейкот и Уилям Пари Мърфи получават Нобелова награда за откриването на лечебните свойства на витамин В12 и само 12 години по-късно той е пуснат за първи път в производство. Витаминът се разтваря във вода и е ефективен в много малки дози. Известен е като „червения витамин". Уникално вещество, съдържащо незаменими минерални елементи (главно кобалт). Съществува в следните форми: оксикобаламин, метилкобаламин, аденозилкобаламин, всички тези форми могат да се преобразуват една в друга.

Най-добрите естествени източници на кобаламин са: говежди черен дроб (60 μg витамин на 100 g продукт), говеждо месо (3 μg), свинско месо (2 μg), агнешко (2-3 μg), яйца (1.95 μg), пуешки гърди (1, 6 микрограма), мляко (0,4 микрограма), сирене (1,05-2,2 микрограма), телешки бъбреци (25 микрограма), риба треска (1,6 микрограма), кета (4,1 микрограма), скумрия (12 mcg), скариди (1,1 mcg), миди (12 mcg).

Основното предимство на кобаламин е да подпомага развитието на еритроцитите, отговорен е за тяхното делене и образуването на ДНК. Той влияе върху състоянието на бързо обновяващите се тъкани кръв, имунна система, кожа и лигавицата на стомашно-чревния тракт. Освен това осигурява безценни ползи при образуването на нервни влакна и влияе положително върху метаболизма, движението на липиди и въглехидрати в организма. Предотвратява появата на анемия. При децата насърчава растежа и подобряването на апетита. Увеличава енергията. Поддържа здрава нервната система. Намалява раздразнителността. Прави по-добра концентрацията, паметта и баланса.

Появата на признаци за липса на В12 при неправилно усвояване може да отнеме повече от пет години. Причината за това е, че голяма част от веществото се съхранява в черния дроб. Обаче, когато дефицитът е вследствие на хранителен режим, изключващ прием на животински протеин, признаците могат да се появят след 10-20 години.

За да сте сигурни, че поддържате в норма витаминния си баланс, Ви предлагаме хранителната добавка Амброзия B12 - Витамин B12 5000 мкг капки на супер изгодна цена от Doleran Pharma. Съдържащите се в нея компоненти имат съществена роля в човешкия организъм и ще Ви осигурят естествено здраве и тонус на организма.

Как действа Ambrosia B12 течен?

Ambrosia B12 5000 µg 30 ml е добавка, която включва витамин В12 под формата на метилкобаламин и фолиева киселина. Съставът на продукта е ценна подкрепа за организма, тъй като редица фактори, като възраст или стрес, влияят негативно на процеса на активиране на много витамини в черния дроб. Поради това често можем да страдаме от техния дефицит в организма. Комбинацията от тези полезни вещества осигурява ефективен начин за нормализиране на нивото им в организма.

Витамин В9, включен в Амброзия B12 (Витамин B12) 5000 мкг 30 мл, има широк спектър на приложение в резултат от факта, че съединението влияе пряко и косвено върху правилното протичане на обмяната на веществата в клетките на телесната система. Големият брой негови производни съединения със сходна биологична активност, наречени фолати, играят роля на коензими, необходими за синтеза на ключовите макромолекули за продължителността на живота – нуклеинови киселини, аминокиселинната обмяна, както и хомоцистеиновата трансформация в цистеин. Витамин В9 има съществено значение за работата на нервната система. Той участва в производството на невротрансмитерите – допамин, норадреналин и адреналин, поради което играе важна роля във функционирането на нервната система. Заедно с това е особено важен елемент в синтеза на миелиновата обвивка, която изолира невроните.

С приема на Ambrosia B12 - Витамин B12 5000 мкг капки ще се предпазите от липсата на витамин В9. Неговата бионаличност е от значение за нивото на хомоцистеин и участва в контрола на превръщането му в метионин. Завишеният хомоцистеин се свързва с развитие на атеросклероза, поради което може да предизвикат мозъчна исхемия, микроинфаркти и развитие на невро-дегенеративни заболявания. Недостигът на фолати може също да повлияе на спада на S-аденозил метионин (SAM), който е необходим за правилните катехоламинови трансформации в мозъка. От всичко казано по-горе можем да заключим, че витамин В9 значително влияе върху дейността на нервната система, а дефицитът му може да причини деменция, влошаване на настроението и когнитивни разстройства.

Амброзия B12 5000 µg 30 ml е на отлична цена и ще осигури правилно снабдяване на организма с фолиева киселина. Това е от голямо значение за предотвратяване на нарушения в трансформациите на хомоцистеин, които могат да доведат до натрупването му в кръвта, което допринася за атеросклеротични лезии. Хиперхомоцистеинемията допринася и за увреждане на ендотелните клетки на артериите и повишава тромбоцитната адхезията към ендотела и по този начин се образуват потенциално фатални тромби. Добавянето на фолиева киселина намалява нивото на хомоцистеин и също така се смята, че е в състояние да предотврати коронарна болест.

Витамин В12 в биологично активната си форма – метилкобаламин, е другият компонент от продукта Амброзия B12 (Витамин B12) 5000 мкг 30 мл. В12 (кобаламин) принадлежи към витамините, разтварящи се във вода, и има редица важни функции в организма. Той е необходим за правилната функция на всички клетки на тялото, особено на тези на нервната система или костния мозък. Кобаламин е важна добавка за вегани и вегетарианци. Единственият хранителен източник на това полезно вещество са продуктите от животински произход, така че за избягването на опасни липси, растителната диета трябва да бъде обогатена с добавки с витамин В12.

Този витамин поддържа психическия баланс и устойчивостта на стрес. Важна роля на този витамин е неговото активно участие в изграждането на миелиновата обвивка, предпазваща невроните от увреждане и влияеща на подходящата скорост на проводимост. Кобаламин също е необходим, заедно с фолатите, за нормалното клетъчно деление. Освен това влияе на синтеза на серотонин и ацетилхолин, подобрявайки когнитивните функции, паметта и концентрацията.

Витамин В12 е от съществено значение за правилното производство на еритроцити в основен хемопатичен орган (костния мозък). При състояние на дефицит на кобаламин се създават така наречените мегалоцити и се появява развитието на мегалобластна (злокачествена) анемия.

Витамин В12 влияе върху понижаването на нивото на хомоцистеин. Този витамин обуславя реметилирането на хомоцистеин до метионин. Твърде високото ниво на хомоцистеин предизвиква увреждане на ендотелните клетки на кръвоносните съдове. То е важен рисков фактор за сърдечно-съдовите заболявания – тромбоемболични, атеросклероза или инсулт. Повишените серумни нива на хомоцистеин също са опасно състояние за бременни жени.

В заключение, Ambrosia B12 - Витамин B12 5000 мкг капки на страхотна цена от Doleran Pharma е хранителна добавка, която подкрепя нормалното функциониране на имунната и нервната система. Поддържа функционирането на сърдечно-съдовата система и подпомага енергийното производството в организма. Продуктът е отличен избор за вегетарианците, които не са в състояние да си осигурят правилната доза кобаламин заедно с храната, и за възрастни хора, които са статистически доста склонни към дефицит на B12. Освен това днес храната не е толкова богата на хранителни вещества, колкото в миналото, затова си струва да се погрижим за правилното ниво на витамини и микроелементи в нашия организъм, за да се радваме на добро здравословно състояние възможно най-дълго.

Начин на употреба: Разклатете преди употреба! Накапете в мерителната лъжичка дневната доза от 10 капки и приемете под езика за по-добро усвояване.

Дозировка: 10 капки

Съставки в препоръчителната дневна доза: 

Mетилкобаламин – 1% (витамин B12) – 1000 мкг – еквивалент на метилкобаламин – 99% (витамин В12) – 50 мкг;

Фолиева киселина (витамин B9) – 400 мкг.

Други съставки: вода, консервант- калиев сорбат, подсладител – стевиол гликозиди 200 mg./литър, емулгатор – гума ксантан, регулатор на киселинноста (лимонена киселина).

Не съдържа пшеница, глутен, соя, млечни продукти, яйца, риба, ядки.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Не се препоръчва за деца под 12 години! Не съдържа алкохол! Да се съхранява на хладно и проветриво място при температура под 25°С! Не превишавайте препоръчаната дневна доза! Дръжте далеч от деца!

Напишете коментар

Вашето име :


Вашият коментар : Забележка: Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст!

Рейтинг : Лош           Добър

Въведете кода в полето :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™